TAVASZ (Újabban van ilyen egyáltalán?)

• 95 válasz
  • 48553 megtekintés
Re:TAVASZ (Újabban van ilyen egyáltalán?)
« Válasz #45 Dátum: 2015. Április 02. 10:40 »
Most akkor Robogótúrán voltál Robotur?
Ne motorozz, ne piszkáld a méheket!
Nagyernyei Attila

« Válasz #46 Dátum: 2015. Április 02. 11:50 »
Attila!
Nem voltam robogótúrán, csak a méhekhez mentem, gazdaságosabb mint autóval és pár száz méteren még fel sem melegedne.
Még kellő hőmérséklet esetén sem szeretek, szeles időben kaptárt nyitni.
Viszont nézegettem az akácrügyeket, pici hajtásokat, eléggé szórt az állapot akár 4-6 nap fejlődési, különbség is mutatkozik a fiatal cserjéken.

*

Nb18

• 797
« Válasz #48 Dátum: 2015. Április 04. 14:40 »
Sziasztok!

Úgy tűnik, országszerte mindenhol fagypont alatt volt a hajnali hőmérséklet. Mi lesz ebből? :-[

Nb18

« Válasz #49 Dátum: 2015. Április 04. 20:51 »
Nem vagyok túl nyugodt Az utóbbi 2 napban rendre -2, -3 fokra hűlt reggelre a levegő. Az autó szélvédője deres, a vödör tetején jégréteg. És az elkövetkezendő 2-3 napra sem túl bíztató az előrejelzés... :-\
De majd meglátjuk, hogy mi fog történni. Ezzel aztán tényleg nem tudunk mit kezdeni...

« Válasz #50 Dátum: 2015. Április 05. 08:31 »
Majd, ha túljutunk ezeken a kritikus napokon... egyébként meg, majd az erdő megmutatja. Meg pattanva valószínű mindenütt meg lehetett. Én csak azt tudom, hogy nállunk már 03 26. -án az álltalam figyelni szokott fiatal fáknál ez megtörtént. Valamikor, ezeknek a virágzási kezdetétől még nyugodtan lehettem itthon mert a nyírségi még 1-2 hét múlva kezdte. Az elmúlt évekre, ez már nagyon nem volt igaz. (egyszerre vagy akár hamarabb is lehet) Nagyon felborult az időjárásunk. Valamikor rendere úgy indultunk, hogy itthon teljes, vagy akár néha már a végefelé járt a virágzás.
 A fagyokról igy a távolból meg tényleg nem sokat lehet tudni. Egyre kevesebb, a működő mérőpont is. De majd személyesen, mert ilyenkor már nem érdemes hinni csak a saját szemünknek. Néha még annak sem, (sarj hajtások 2012-ben)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #51 Dátum: 2015. Április 05. 09:40 »
Tegnap voltunk a méheknél. Kicsit dolgoztunk körülöttük. 8-10 C fok napsütés, fel-feltámadó szél is volt. Ennek ellenére élénken mozogtak. Ha egy-egy családot megbontottunk, élénken védekeztek. Nem örültek a gazdának.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #52 Dátum: 2015. Április 05. 11:12 »
QUQURIQ !!!

Ne zavarjad a méheket ebben az időben!
Több nap fogság, több nap ürülék!
Nosema meleg ágya lehet.
Tudják, Ők, hogy mit kell csinálniuk...
Nekünk három nagy feledatunk van!
Csend, nyugalom, langyos víz!

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #53 Dátum: 2015. Április 05. 12:13 »
Gödöllőn Gyönyörű napsütéses idő 7 C fok. Ha a kaptárra rásüt a nap, akkor a méhek kijönnek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #54 Dátum: 2015. Április 05. 13:57 »
Tegnap voltunk a méheknél. Kicsit dolgoztunk körülöttük. 8-10 C fok napsütés, fel-feltámadó szél is volt. Ennek ellenére élénken mozogtak. Ha egy-egy családot megbontottunk, élénken védekeztek. Nem örültek a gazdának.

Érthető a reakciójuk, a méhek érzékenyek a szagokra...

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #55 Dátum: 2015. Április 05. 14:37 »
QUQURIQ !!!

Petro!
Húsvét lévén, próbáld meg csak egy kicsit az emberi alázat, az ünnep nagyságára való tekintettel visszafogni ezt a személyeskedő írásodat.
Írhattad volna azt, hogy azért voltak a méhek olyan idegesek, mert túl hideg és szeles volt az idő…

Megértésedet köszöni a Kiskakas!

*

atya

• 1043
« Válasz #56 Dátum: 2015. Április 05. 15:14 »
Ok nélkül senkibe ne keressük a rosszat.
De látom, lassan kiprovokálja a szabit.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #57 Dátum: 2015. Április 07. 20:12 »
Át kellene raknom a méheket az új kaptárba.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a hét végére igért 20°C melegben elvégezhetem ezt a munkát, vagy inkább várjak még vele?
Nagy Zoltán

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #58 Dátum: 2015. Április 07. 20:37 »
QUQURIQ !!!

Jó időben nyugodtan átrakhatod!
Vigyázz a keretek sorrendjére!
Már reggel tegyed ki a kaptárakat a napra. 13 h körül már jól átmelegszik.
Aztán hajrá!
Az elvesztett hőt a kaptár gyorsan pótolja!
Nem kell bámészkodni, gyorsan dolgozz!
Vigyázz az anyát össze ne nyomjad!
Jó munkát!

A Kiskakas!

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #59 Dátum: 2015. Április 07. 20:48 »
Köszönöm.
Nagy Zoltán