Talán még ide fér be leginkább a mostani kis szösszenetem.Ha mégsem,akkor majd átpakoljátok máshova....
„Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből.”Úgyis hamarosan itt a kampányidőszak...
Még a választási kampány idején településünk facebook-os csoportjában, (addig a pillanatig) köztiszteletnek örvendő személyek szépen összevesztek a Gyurcsányon és az Orbánon. A vita addig fajult,hogy azóta minden politikai színezetű megnyilvánulás tilos az adott csoportban. Az egyiknek befutott a „lova”, a másiknak nem,de igazán egyiknek sem lett jobb a helyzete. (Azóta jókat szórakozok magamban, amikor összefutnak a boltban és kínjukban nem tudják,hogy mit kezdjenek magukkal.) Mit felejtettek el ezek az emberek? Nekik, a végeredménytől függetlenül, továbbra is együtt kell élni, a bajban össze kell fogni,akár a gátakon,akár máshol. A „lova” nem fog iderohanni,ha ég a háza,vagy rosszul lesz az utcán. Ezt a másik tudná megtenni,akivel durván kölcsönösen lealázták egymást, látásból ismert emberek miatt. Ér ez ennyit? (Nagyjából ezért nem fogok senkinek segíteni haragot tartani. Ha viszont valaki négyszemközti beszélgetés közben a szemembe hazudik,az tényleg leírta magát.)
Ezek után az egyik indult az önkormányzati választásokon és kevesebb szavazatot kapott, mint az, aki pár hónapja költözött csak ide és kb. a kutya se ismeri. Volt egy másik jelölt, elég jó programmal (a nagy többség programja kb. abban merült ki,hogy xy vagyok,őslakos, itt és itt dolgozom,szavazzatok rám,aztán majd lesz valami) csak az volt a bibi,hogy rendszeresen írogatott egy helyi egyesület eléggé radikális hangvételű kiadványában. A nagy többség nem igazán szereti a radikalizmust, még akkor sem,ha a radikálisoknak nagyon sok mindenben igaza van.
Asszem jobb helyeken a kampányhoz tartozik valamilyen program is, ami alapján a választásra jogosultak eldöntik,hogy hova húzzák az X-et. Általában bejön, amit nagyanyám mondogatott mindig.(Senki se olyan szegény,hogy ígérni ne tudna.) Nagyon szép dolgokat lehet ilyenkor olvasni,hallani. Azt nagyjából megtudjuk,hogy ki mit szeretne csinálni,viszont az hogy hogyan és miből,az „balladai homályba” vész. (Jó tudom,nem akarja egyik fél sem,hogy az ellentábor lenyúlja a programját…) Én viszont egy olyan „birka” vagyok,aki csak akkor megy arra,amerre terelni kívánják,ha a „pásztor” megfelelően lekommunikálja,hogy mit miért csinál.

Addig is megpróbálunk „kicsiben” megoldani pár problémát, ha sikerül,akkor majd elmesélem,ha nem akkor meg úgyis felesleges…