Füstölő Méhészeti Magazin hírei

• 80 válasz
  • 41193 megtekintés
Re:Füstölő Méhészeti Magazin hírei
« Válasz #60 Dátum: 2015. Február 14. 08:56 »

« Válasz #62 Dátum: 2015. Február 25. 16:37 »
De jó, hogy idetetted az mvh-s cikket! Várhattam volna a saps-t! Rohanok új számlát nyitni!

« Válasz #63 Dátum: 2015. Február 27. 11:19 »

« Válasz #64 Dátum: 2015. Szeptember 21. 18:16 »

« Válasz #66 Dátum: 2015. Szeptember 25. 06:03 »
Hamarosan érkezik a pénz! Igaz kicsit kevesebb, mint "kellene":

http://fustolo.wordpress.com/2015/09/25/megkezdodott-a-gyogyszertamogatas-kifizetese/

« Válasz #69 Dátum: 2015. Október 22. 21:32 »
Attila!
 A Mészáros név úgy látszik kötelez valamire: Mellébeszélés felsőfokon.
Ez a zselici elnök szintén lekötelezett valamiért? MIÉRT is?

« Válasz #70 Dátum: 2015. November 01. 19:35 »

« Válasz #71 Dátum: 2015. December 16. 20:38 »
Égzengés, Földindulás?
http://fustolo.wordpress.com/2015/12/16/mezbotrany
Aki ebből nem ért........
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #72 Dátum: 2015. December 16. 20:59 »
Én most olvastam végig. Szaftos sztorinak tűnik. Számomra kísértetiesen hasonlít a méhmérgezésekkel kapcsolatos, OMME megnyilvánuláshoz. (Neok)

Szerinted??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #73 Dátum: 2015. December 16. 21:36 »
Tiszta beszéd.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #74 Dátum: 2015. December 28. 12:35 »
Kötelező olvasmány az OMME urainak, és minden méhésznek!
https://fustolo.wordpress.com/2015/12/28/kinek-mi-az-egyeni-erdeke/
"Kinek mi az egyéni érdeke?
2015-12-28 · by fustolomagazin   

A másik nagy előnye, ha valaki vezetőségi tag, hogy nagyon jól tudja a mézét értékesíteni. Ne gondolja senki, hogy a vezetőségben ülő, mézüket hordósan értékesítő méhészeknek is ugyanolyan értékesítési gondjuk van most, mint a méhészek zömének.

“Mézvizsgálat a tények tükrében” by Mészáros József cikkben olvasható az alábbi megjegyzés: “Takács Ferenc …véleményünk szerint egyéni érdekektől cseppet sem mentes…”

Kinek kell szégyellnie magát? Én, természetesen a saját jól felfogott érdekemből is, rengeteg energiát, időt, pénzt fordítottam – nem eredménytelenül – arra, hogy a magyar méz maradjon meg a hazai forgalomban és ne szorítsa ki a kínai. Nekem kellene? Vagy inkább azoknak, akiket azért választottak meg, és azért kapnak nagy fizetéseket a méhészek tagdíjából, hogy küzdjenek a méhészek érdekeiért – és ahelyett, hogy segítségemre lennének, ellenem vannak. Nem veszik észre, hogy miközben minden erejükkel azon vannak, hogy hiteltelenítsenek, szembefordulnak a méhésztársadalom érdekeivel is. Szembefordulnak azokkal az eredményekkel, amit a kaposváriak zászlaja alatt a magyar méhésztársadalom ezen a fronton elért.

Megkaptam az OMME országos vezetőitől, hogy saját érdekeimtől vezérelve álltam a kínai méz ellen folytatott küzdelem élére. Igen, ez így igaz! Mint egy nagy méhészet társtulajdonosa, de úgy is, mint minőségi mézek csomagolója, elemi érdekem, hogy lehulljon a lepel a hamisított kínai mézről. Jó reggelt kívánok OMME vezérkar, ez a magyar méhésztársadalom érdeke is!

Nagyon fontos, hogy nem én indítottam ezt a belháborút. Nem én írtam a küzdelmünket hitelteleníteni igyekvő cikket a Méhészújságban, hanem Ludányi és Cserényi. Engem igazában a végeredmény érdekelt (tűnjön el a kínai méz), nem az, hogy ez kinek a dicsőségére történik. Viszont nehezen viselem a hazugságokat, azt meg pláne, ha valakik, akiknek feladata lenne a méhészek érdekképviselete, szembefordulnak azzal.

Olyan valótlanságot is leírtak, hogy a médiában eltitkoltam, hogy az Aranynektár tulajdonosa is vagyok. Ha akartam volna sem tudtam volna ezt megtenni, hiszen elég sokat szerepeltem már ilyen minőségben is. Mindenki tudta és volt olyan média, amelyik szerepeltette is a bemutatásomnál.

Mindenkinek elmondtam, hogy mint mézcsomagoló is érdekelt vagyok abban, hogy a mi mézünkhöz hasonlóan a hazai konkurencia is valódi, magyar mézet, és ne kínait tegyen az üvegeibe. Ha minden médiaszereplésnél az Aranynektárt toltam volna előre, biztosan megkaptam volna azt is, hogy saját üzletem reklámozására használtam ki a helyzetet.

A kérdés inkább az, hogy miért viselkedett az OMME vezetősége ellenségesen. A fő problémájuk velünk az, hogy sokkal rosszabb feltételek között is eredményt tudtunk elérni, és ez természeténél fogva kritika azzal a sikertelenséggel szemben, amit az OMME óriásira nőtt apparátusa produkál.

Felrótta a vezérkar, hogy választások lesznek, és az akciónk, a megnyilvánulásaim a választási kampány része. A Ludányi-Cserényi-féle önfényező és minket lejárató írások szólnak a választási kampányról. Ezekkel az urakkal ellentétben én nem akarok sem busásan megfizetett alkalmazottja, sem minden és mindenki felett döntő elnökségi tagja lenni az OMME-nak a következő időszakban.

Ha az egyéni érdekekről van szó, akkor nézzük meg, mi az OMME jelenlegi urainak egyéni érdeke. Ezt tőmondatban le lehet írni: a pénz. Részben a méhészek tagdíjából befolyt nem csekély összegből jó sokan húznak kevés munkáért nagy jövedelmet.

A másik nagy előnye, ha valaki vezetőségi tag, hogy nagyon jól tudja a mézét értékesíteni. Ne gondolja senki, hogy a vezetőségben ülő, mézüket hordósan értékesítő méhészeknek is ugyanolyan értékesítési gondjuk van most, mint a méhészek zömének. Cserényi úr fennen hirdeti, hogy megvédi az OMME-t az én befolyásomtól. Ez egy vicc! Attól a befolyástól kellene az OMME-t megvédeni, amit az jelent, hogy egy exportőr, magasan a piaci ár fölött veszi meg Cserényi úr és még egy-két vezetőségi tag mézét. Ez a befolyás olyan erős, hogy előfordult, hogy az IB ülést is az adott exportőr telephelyén tartották meg.

Takács Ferenc"