OMMINO

• 153 válasz
  • 83010 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:OMMINO
« Válasz #135 Dátum: 2015. Április 19. 23:15 »
KRJ!

Az OMME EB-nek nemcsak siránkozási kötelezettségei vannak, hanem jogsértés esetén könnyedén igénybe veheti a jogi utat is, hiszen a bizonyítékok ott vannak a kezében.

Siránkozol János, hogy nem adott szót neked a levezető elnök a tavaly őszi küldöttgyűlésen, holott, mint EB tag fel akartad hívni a figyelmet a jogsértésre.
Na és?
Miért nem indítottál el ugyanúgy bírósági, rendőrségi, ügyészségi eljárást a jogsértések megszüntetésére, mint azok, akik fele annyi bizonyítékkal sem rendelkeztek, mint te? Állt a zászló neked is, ahogy Fáskertinek is.

Az OMME Intéző Bizottsága pontosan azt használta ki, hogy az EB csak siránkozó vénasszonyok gyülekezeteként működött eddig. Fáskerti lépett valami határozott kikényszerítőt? Nem elég kiabálni, azzal csak a hivatali dolgozók idegeit lehet felőrölni, de eredmény nulla lesz. Csak a cselekvés hoz eredményt. Most cselekedtél és figyeld meg, hogy az eredmény nem marad el.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #136 Dátum: 2015. Április 20. 08:04 »
KRJ!

Bármely tagja, tehát akár az OMME EB elnöke is indíthatott volna etikai-fegyelmi eljárást a az OMME bármely tagja, így pl az elnök ellen is. Ha az eredménnyel elégedetlen, akkor pedig fordulhatott volna az ETB döntés megváltoztatása érdekében bírósághoz. De szerintem még a bírósági tárgyalás előtt az illető lemondott volna. Ezeket a lépéseket még most is megteheted te is és az OMME EB valamennyi maradék tagja és azok elnöke is. A személyes felelősséget előbb- utóbb külső hatóságok vizsgálni fogják és ha azt látják, hogy az OMME. EB tagjai és vezetője tudták az alapszabály és a jogszabály megsértéséről, akkor nem maradhat el a felelősségrevonás sem. Van olyan OMME EB tag, akinek az egyesületünkön kívüli életben is a szabályok és jogsértések ellenőrzése a feladata, én az ő helyében sovány malac vágtában kérném az OMME ETB-től a sürgős vizsgálatot és lemondanék az OMME EB tagságról.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #137 Dátum: 2015. Április 20. 08:11 »
Az OMME ETB testülete számára is áll a zászló, tehát az OMME elnöke akarata ellenében is indíthat jogi eljárást hatóságok és a bíróság felé, ha az OMME müködésére súlyosan veszélyes magatartást tapasztal. Ehhez csak a testület többségi szavazásos döntése szükséges.

« Válasz #138 Dátum: 2015. Április 20. 08:22 »
Szerintem meg nagyszerű dolgot csinált Körmendy!
Nehogy már Őt támadjátok!
Ki volt rajta kívül ilyen "tökös csávó" aki bevállalta, hogy szembe megy ezzel a pökhendi, kioktató galerivel?
Sokszor próbálkozott János, mert bízott az adott szó erejében, de őt is átvágták!
Szerintem köszönettel tartozunk neki, hogy ilyen korrektül tájékoztatott bennünket, vállalva a sok átkot amit ezután fognak rászórni.
Megy itt szépen minden a maga medrében.
Ha elveszti az OMME a Magyar Méhészeti Nemzeti Program feletti uralkodását, kérdezem én tőletek akkor ki buktatta meg az egyesületünket?
A pénz megbolondította ezeket az embereket, és elveszítették az önkontrolljukat.
Még attól sem rettentek vissza, hogy átírják az OMME pénzügyi beszámolóját?
A független könyvvizsgáló nem kapott meg minden valós adatot, és így is nagyon csúnyácskára sikeredett az eltitkolt anyag.
Hamarosan közkinccsé kell tenniük, és most azon rugóznak, hogy ki vallja be elsőként a méhészeknek, hogy a március 28-án elfogadtatott pénzügyi beszámoló, az évszázad átba..sa volt!
Ezért kell egy kijózanító csapat, a Kontroll Csoport.
A gyomormosás megkezdődött.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #139 Dátum: 2015. Április 20. 09:19 »
Attila!
Nem tudom,hogy miért gondolod, hogy valaki is támadja Körmendyt.
Nem is szeretnék igazán belemenni az általad felsoroltak közül, bár melyik be is.
De bennem van egy kérdés, miszerint: MI LETT VOLNA, MEDDIG MENT VOLNA EL EZ A DOLOG, HA NINCS A "KONTROLL CSOPORT"??
Mert nekem az a meglátásom, hogy csak is a csoport hatására kezd nyilvánvalóvá válni egyes embereknek, hogy van még lelki ismerte is.
Ha pedig az OMME elveszti a MMNP feletti "egyeduralmát" az megint csak azoknak köszönhető akik ezt a jogszerűtlen állapotot fenntartják, vagy segítik fent tartani.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 20. 11:57 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #140 Dátum: 2015. Április 21. 15:48 »
Idézet
az egyik IB tag rendszeresen a Dráva közeli kisfaluból számolta el kiküldetési rendelvényre az IB ülésre történő utazásait, holott budapesti lakhelyéről tömegközlekedési bérlettel is megtehette az utazást. A két utazási költség között alkalmanként legalább 20 000 Ft különbség van.
Most további információt kaptam:
Az illető sok éve rendszeresen így számolta el a költségeit. Ez már rendszeressége miatt nagyon jelentős összeg. Illene visszafizetni legalább az utolsó ötévet. Aztán persze később dönthet az OMME Küdöttgyűlése napidíjként való elszámolásról.

« Válasz #141 Dátum: 2015. Április 21. 17:27 »
Szerintem pedig nem dönthet itt senki napidíjról, ez egy választott egyesületi tisztség, amely anyagi ellenszolgáltatással nem jár. Az kisebb botrány, ha az egyesület egyik vezető tisztségviselője anyagi haszonszerzés végett megtévesztette a saját egyesületét. Ha budapesti lakosként alkalmanként több száz kilométerre vett fel útiköltség térítést, akkor a „Csalás” bűncselekményét valósította meg. Ha öt évre számoljuk, akkor minimum harminc IB ülést tartottak, de gyakorlatilag inkább negyven alkalomról lehet beszélni.

Ez folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett csalás, mai értéken számolva 800.000 Ft (40X20.000) kárt okozva. Ennek a felső büntetési tétele három év szabadságvesztés. Érthetetlen számomra, hogy egy embernek miért van szüksége arra, hogy alkalmanként 20.000 Ft-ért tönkre vágja nem csak a saját becsületét, hanem azét a testületét is, amelynek tagja. Amíg ez az ügy nincs pontosan tisztázva, addig nyugodtan el lehet felejteni a fegyelmi-és etikai eljárásokat az egyesület más tagjai ellen, mert ez így az abszurd kategóriája.

« Válasz #142 Dátum: 2015. Április 21. 21:33 »
Köszönöm Litterae!
Az utolsó sorban leírt gondolataidat  magamra vettem!
Lehet, hogy az úti elszámolásokat sem ellenőrizte Fáskerti László által vezetett EB, úgy mint az OMME kft-t?
Akkor mit ellenőriztek, ha a pénzügyeket nem?
Ezzel egy lavina indul meg, mert az összes úti elszámolást át fogja nézni első körben a kontroll csoport.
Van egy olyan "fülesem" is azóta, hogy vonattal jár a kedves IB tag, és személyautó költséget számol el.
Ennek most nézünk utána, és az eredményről beszámolok.
Ja, lemondott a második EB tag is!
Alakul ez szépen.
Szűkül a kör.
Továbbra sem szeretnék egyik vezető bőrében sem lenni, de rohadtul megérdemlik a sorsukat.
Az arrogancia, a pökhendiség, a gúnyosság, a rátartiság, a kioktató stílus, a szakmaiatlanság, a hozzá nem értés vermébe estek!
Remélem egyikőjüknek sem fordul meg a fejébe, hogy a következő vezetésbe, bármilyen pozícióra fájjon a foga!
A küldötteknek, akiket átvertek, szerintem elég kijózanító, inkább sokkoló lehet a mostani helyzet!
A nyelveket lassan vissza lehet húzni, mert egy olyan csapat alakul, ahol erre nem lesz szükség!
Én semmin lepődtem meg, nem ért váratlanul, mert ettől a galeritől mást nem lehetett várni.
Amikor az Apimondia elnökének Lászlóffy Zsolt megírta gyalázatos levelét, rá kellett döbbennem, hogy milyenek a vezetőink, és azok akik ezt eltűrték, nem zárták ki azonnal az OMME-ből Zsoltot!
Ami késik nem múlik.
Engem folyamatosan bosszúálló jelzővel címkéztek, sőt, hogy közösségbomlasztó a magatartásom.
Utólag bevallom ez nagyon megviselt, annyira fájt ez az alaptalan vád.
Lendvai Pali beszólása sem volt gyenge.
"Oda szarsz Attila ahonnan eszel."
És az OMME elnöke nem utasította rendre pedig ott volt közöttünk!
Fiatal méhészkorom óta az OMME szervezése, majd működése volt számomra a központban.
Most, hogy látom ezt a magatehetetlen, trükköző társaságot, alig várom, hogy olyan emberek kerüljenek oda, akik érzékenyek a méhészek gondjaira!
Kuss doki és társai verik atomjaira szét az OMME-t!
Szerintem meggyógyultam.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #143 Dátum: 2015. Április 21. 22:27 »
A mai nap kulcsszava - bár csak most lett leírva - a bűnpártolás.

Tisztelt Ellenőrző Bizottság!

Ezt követi el az, aki látja, tudja, bizonyítékkal is rendelkezik, de nem cselekszik.

« Válasz #144 Dátum: 2015. Április 22. 22:57 »
Attila!

Tegnapi írásod nagyon elgondolkodtatott,megérintett.
Telefonon is beszéltünk.Mondtam Neked most már tényleg leírom amit gondolok az OMME jelenlegi helyzetéről.
Mielőtt bármit írnék le kell írjam a véleményem rólad.
Minden tiszteletem a Tiéd!
Az országban kevés ilyen igazi méhészérdek képviselő van mint Te.
Igazából a Te igazad védelmében,és miattad is,meg az OMME,méhészek érdeke miatt írom az alábbiakat.

Ezt írtad tegnap:
"Továbbra sem szeretnék egyik vezető bőrében sem lenni, de rohadtul megérdemlik a sorsukat.
Az arrogancia, a pökhendiség, a gúnyosság, a rátartiság, a kioktató stílus, a szakmaiatlanság, a hozzá nem értés vermébe estek!
Remélem egyikőjüknek sem fordul meg a fejébe, hogy a következő vezetésbe, bármilyen pozícióra fájjon a foga!
A küldötteknek, akiket átvertek, szerintem elég kijózanító, inkább sokkoló lehet a mostani helyzet!
A nyelveket lassan vissza lehet húzni, mert egy olyan csapat alakul, ahol erre nem lesz szükség!
Én semmin lepődtem meg, nem ért váratlanul, mert ettől a galeritől mást nem lehetett várni.
Amikor az Apimondia elnökének Lászlóffy Zsolt megírta gyalázatos levelét, rá kellett döbbennem, hogy milyenek a vezetőink, és azok akik ezt eltűrték, nem zárták ki azonnal az OMME-ből Zsoltot!
Ami késik nem múlik."

Teljesen egyetértek veled.
Kuss doktor Úr,azaz Cserényi csak kígyó Csányi Antinak hív..Úgy látszik eddig kicsúsztam a kezei közül.
A kígyó tud marni is.Most ez következik.
Az OMME Cserényi arroganciájától,hatalmi vágyától szenved.Annak kell lennie amit Ő akar.
A mai vezetés teljes mértékben kiszolgálja Őt.
Cserényit nem érdeklik a törvénytelenségek,az alapszabály sárba tiprása,Ő minden áron végig veri
elgondolásait.Kicsinyes bosszúi súlyos milliókba kerülnek az egyesületnek.Számtalan igazi érdekvédő
miatta távozott az egyesület vezetéséből.
Mindig mindenkinek kuss-ba kell lennie,ha nem az Ő álláspontját képviseli.
Az általad ráragasztott Kuss Doktor név rendkívül találó.

Mindezeket nagyon nehezemre esett leírnom.Én is ugyan úgy mint Te,felnéztem szakmai tudására.Sokat tanultam tőle.
Barátomnak tekintettem,kevés méhésszel tudtam olyan jókat "szakmázni "mint vele.
Szakmai utakon felejthetetlen élmények kötnek hozzá!
Barátként ,főleg fiam betegségekor nagyon sokat beszéltünk,soha nem feledem  milyen sokat segített ez nekem.
Ennek ellenére, vagy pont ezen oknál fogva mégis muszáj leírnom:AZ OMME SZENVED MIATTA!
Azonnal le kell mondania!

Ezt is írod:
"Engem folyamatosan bosszúálló jelzővel címkéztek, sőt, hogy közösségbomlasztó a magatartásom.
Utólag bevallom ez nagyon megviselt, annyira fájt ez az alaptalan vád.
Lendvai Pali beszólása sem volt gyenge.
"Oda szarsz Attila ahonnan eszel."
És az OMME elnöke nem utasította rendre pedig ott volt közöttünk!
Fiatal méhészkorom óta az OMME szervezése, majd működése volt számomra a központban.
Most, hogy látom ezt a magatehetetlen, trükköző társaságot, alig várom, hogy olyan emberek kerüljenek oda, akik érzékenyek a méhészek gondjaira!
Kuss doki és társai verik atomjaira szét az OMME-t!
Szerintem meggyógyultam."

Gyógyultnak mondod magad.Ennek nagyon örülök.
Nagy szükség van rád a vezetésben.
Tudom, mert mondtad nem vágysz semmilyen pozícióba.
A Te múltad-ahogy írod"fiatal méhészkorod óta"- az érdek képviseleti múltad tapasztalataira nagy szükség van az OMMÉ-nak.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 22. 23:12 írta Csányi Antal »

« Válasz #145 Dátum: 2015. Április 23. 08:22 »
Anti!
Köszönöm, hogy így látod a dolgokat, bár ezt valóban többször kitárgyaltuk már.
Néhány gondolattal szeretnék reagálni.
Nem kell nekünk Cserényi doktorral foglalkoznunk!
Arra alkalmas időben olyan alternatívát terjesztünk a méhészek elé, hogy neki esélye sem lesz a következő vezetésben.
Szerintem is szerencsésebb lenne a lemondása, de ez az ő döntésén múlik.
Valószínű, hogy méltón nem sokan tudnak majd távozni.
Ha egy dolgot szeretnék kiemelni a megnyilvánulásából, az nem is a kussoltatás.
A Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezleten amikor Király méhésztárs hangzatos kijelentését megfogalmazta..
"Azt kell megszavazni amit az IB akar!" utána amit az egész IB levert, hááát
Úgy tapsikoltak, hogy szinte összeért a könyökük.
Doktor Úrral az élen, de Lászlóffy sem akart lemaradni.
Örök emlék marad számomra ez az öntömjénező társaság.
Na de lépjünk tovább.
Azt írtam, hogy az arra alkalmas időben fogjuk előterjeszteni személyi javaslatainkat.
Miért nem most?
Mert még kiderülne, hogy az óvodában a jelöltünknek a kispárnájába és a törölközőjébe nem törpe, vagy gomba volt hímezve, hanem ördög.
Tehát nyugi, szelíd, szakmailag rátermett, a méhészek által ismert, tapasztalt gárda áll a Kontroll Csoport mögött!
Velem mi lesz?
A Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöki tisztségét szívesen elvállaltam.
Sokan nem tudják, de az átmeneti időszakban Koller Zoltánt majd Kékes Gábort is megkerestem, hogy induljanak.
Utólag belátom, nagy hiba volt!
Az OMME az más!
Annak idején amikor az OMME-s üveget Brossal összehoztuk, kívülről segítettem, hogy a méhészeknek, és az OMME-nak legyen egy összetartó szimbóluma.
(Ebbe tenyereltek bele ezek a "drágák"!)
Nem nagyon tartanám szerencsésnek, ha valamilyen pozícióra "nyomulnék".
Ez úgy jönne le, hogy azért csinálom az OMME vezetői ellen ezt az íróhadjáratot, hogy bele csücsüljek utána a székükbe.
Ebbe az utcába én nem szeretnék besétálni!
Az érdekvédelem szerintem nem egy öncélú dolog, ezt úgy is lehet művelni, ha csak kimondom a véleményem.
Egyébként a döntést hagyjuk a méhészekre, és a küldöttekre, de ahhoz ragaszkodjunk, hogy a naprakész hiteles tájékoztatást kapja meg mindenki.
Jelenleg ezt tűzzel-vassal meg akarják akadályozni, mert kínos a számukra.
Írásod jól esett, köszönöm!
Üdv:
Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #146 Dátum: 2015. Április 23. 09:40 »
Attila, Anti!

A következő vezetés összetételén valóban érdemes gondolkodni, főleg a szempontokon, ami szerint jónak tartunk valakit vagy nem jónak.

A legfontosabb szempont, hogy mi nem elfogadható. Vigyázat! Nehogy a ló túloldalára essünk. A jelenlegi vezetés befelé, tehát a tagság felé nagyon arrogáns, de kifelé, tehát ott ahol védeni kellene az OMME és a méhészek érdekeit itt bizony szelíd nyuszik, teljességgel feladnak minden tárgyalási pozíciót és ott se lépnek előre ahol lenne külső támogatottságuk. Vagyis a szelídség nem jó értékmérője az alkalmasságnak.

De azt is el kell fogadnunk, hogy a tagság, tehát a küldöttgyűlés dönt az eléjük kerülő személyekről.

« Válasz #147 Dátum: 2015. Október 23. 20:33 »
Tisztelt Méhészek!
Milyen régen játszottunk.
Pedig az OMME elnöke azt mondta egy TV riportban, hogy ez az egész egy nagy játék.
A zöldön is idézték ezt a kijelentését, és én is.
Az egyik DOMINO bábú mintha nem úgy állna mint eddig.
Tettem fel egy találós kérdést, ezt is annak szántam.
Nagyernyei Attila

*

ata67

• 525
« Válasz #148 Dátum: 2015. Október 24. 10:41 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 24. 13:37 írta ata67 »

« Válasz #149 Dátum: 2015. Október 24. 13:02 »
Ata67!
Amit idéztél az egy jó régi bejegyzésem volt.
Lendvai Pált nem rég temették el.
Isten nyugosztalja.
Nagyernyei Attila