cukor ár

• 192 válasz
  • 131052 megtekintés
Re:cukor ár
« Válasz #135 Dátum: 2016. Október 16. 07:27 »

*

zümi

• 1382
« Válasz #136 Dátum: 2016. November 28. 17:24 »
Aktuális hazai hírek
Éles versenyhelyzet várható a cukorpiacon
kormany.hu
MTI 2016.11.21., hétfő, 14:04
A cukorrépa kvóta 2017. szeptember 30-i kivezetése nagyon éles versenyhelyzetet teremt - jelentette ki az agrárgazdaságért felelős államtitkár hétfőn a Fejér megyei Adonyban, ahol előadást tartott a cukorrépa ágazat helyzetéről egy termelői tanácskozáson.
Czerván György rámutatott: Magyarország a jövő év szeptemberének végéig 105,5 ezer tonna uniós cukorrépa kvótával rendelkezik, amit a kaposvári cukorgyár teljes mértékben kihasznál.
Miután a kvóta és a minimálár a díjakkal, illetékekkel együtt megszűnik, gyakorlatilag termeléskorlátozás sem lesz - tette hozzá.
Az államtitkár szerint a meglévő kapacitások kihasználása mellett a változások mintegy 5 százalékos répacukor termelésnövekedést eredményezhetnek 2025-ig. Emellett az exportkorlátozások eltörlésével az Európai Unió nettó exportőrré válhat miközben most még nettó importőr.
Czerván György közös célnak nevezte a hazai cukorrépa termesztés stabilizálását. Hangsúlyozta, hogy ennek eléréséhez a hozamok fokozatos növelése és az öntözésfejlesztés alapvetően fontos, de gondolkodni kell a termelési- és logisztikai költségek racionalizálásán is.
Az államtitkár beszélt az idei év termelési adatairól is, amelyben kiemelte, hogy a termelés szerkezete alapvetően nem változott, a növénytermesztésen belül a cukorrépa termesztés körülbelül egy százalékot tesz ki. A múlt héten a mintegy 16 ezer hektárnyi cukorrépa 81 százaléka volt betakarítva és a hektáronként 65,3 tonnás eredmény nagyon jónak mondható - közölte.
Czerván György a közös uniós agrárpolitika keretében kifizetett, területalapú és zöldítési támogatásokról elmondta: a 2016-os jogalap alapján jövőre a cukorrépa termesztőknek 168 ezer forintot fizetnek hektáronként, az összesen 2,47 milliárd forintot december 1-jén kezdik utalni.
Szólt egy esetleges új, magyarországi cukorgyár megépüléséről is. Elmondta, eddig is lehetett volna építeni, számos koncepció érkezett be a minisztériumhoz, de az uniós kvóta miatt nem volt értelme a megvalósításnak. Úgy vélte, mostantól lenne értelme egy 60-100 milliárd forintos, zöldmezős beruházásnak, de csak abban az esetben, ha a legmodernebb termelési színvonalon dolgozna a gyár és a világpiaci árak is tartósan magasan maradnának.
Kovács Zsolt, a Magyar Cukor Zrt. termeltetésért felelős vezetője az MTI kérdésére elmondta, teljesen felborítja az eddigi rendszert a kvóta eltörlése, és a cukor árától függő cukorrépa árak kezdenek kialakulni. Hozzátette: az elmúlt év eladásai alapján 480-490 eurós cukorár alakult ki tonnánként, ehhez képest emelkedés várható.
Közölte, hogy a cég 2017-ben 500 eurós cukorárhoz tartozó cukorrépa árat kínál a gazdáknak, ami tonnánként 30 euró. Amennyiben a cukor ára tovább emelkedik, a 35 eurót is elérheti a répa felvásárlási ára a következő évben - tette hozzá. (Képünk illusztráció.)
Forrás: MTI

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #138 Dátum: 2017. Július 19. 17:28 »
QUQURIQ !!!

Egy kis segítség, a környező méhészeknek!

Szada, e heti cukor ár: 10 q rendelésnél 50 kg zsákos répacukor, 229 Ft/ kg telepi ár.
                                                                 25 kg                              230 Ft/ kg telepi ár.
Csere raklapot érdemes vinni a gyorsabb pakolás érdekében.

Kiskakas

« Válasz #139 Dátum: 2017. Augusztus 03. 13:24 »
Bomba cukor ár Tolna megyében!
Tisztelt Méhésztársak!
Tolna megyében Pakson a 25 Kg-os zsákos kristálycukrot 226/Ft kilós áron megvásárolhatjátok!
Mi kell hozzá?
Helyszíni fizetéssel, készpénzzel tudtok hozzájutni az akciós cukorhoz.
A banki tilitolit ez az ár már nem bírta el.
Tehát aki úgy gondolja, hogy neki megéri Paksra elmenni, és ezen az áron beszerezni a méhtakarmányt, itt az alkalom.
Cím: Paks, Kajári Kereskedelmi Bt.Dankó Pista u. 25/B
A 6-os úttal párhuzamosan a Tűzoltóság mellett tudtok bemenni.
Nyitvatartás, 7 órától 18 óráig.
Korrekt, gyors kiszolgálás, és természetesen számla.
A mai tárgyalásunk eredményeként ezen az áron csak méhészek juthatnak hozzá a kristálycukorhoz.
Előtte telefonáljatok, de a raktárkészletet folyamatosan feltöltik.
06-75/510-065.
Megjegyzem az OMME Kft. akciós ára jelenleg 256.50Ft/kg.
Izabella kisasszony ébresztő.
Ez így nem fog menni.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #140 Dátum: 2017. Augusztus 03. 22:31 »
P
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 15:30 írta oszkár »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #141 Dátum: 2017. Augusztus 03. 22:43 »
QUQURIQ !!!

"Megjegyzem az OMME Kft. akciós ára jelenleg 256.50Ft/kg.
Izabella kisasszony ébresztő.
Ez így nem fog menni."
Ez szégyen és gusztustalan!
Ez olyan, mintha az Anyám akarna kizsigerelni!
Megkérem Izabellát, mondjon fel!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #142 Dátum: 2017. Augusztus 04. 00:40 »
Gödöllő mellett Szadán is van olcsó kristálycukor. Izabella szegény olyasmit csinál, amihez nincs kiskése. Mószertana hibás. Ide sokkal több piaci és módszertani ismeret kell.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #143 Dátum: 2017. Augusztus 27. 18:19 »
Újra itthon, előkerültem.
A pihenő időmben nem olvastam az e-mailemet,  de a következő szenzációs hír olvasása láttán, talán jól tettem.
Íme a MI MEGVÁLTÓNK, az OMME Magyarország Kft. bomba ajánlata:
"CUKOR ÁRCSÖKKENÉS!
Tájékoztatom a tisztelt méhésztársakat, hogy az OMME Magyarország Kft. által beszerezhető GARANTÁLT RÉPACUKOR telephelyi ÁRA CSÖKKENT az alábbiak szerint:
50 kg-os kristálycukor: bruttó 253 Ft/kg HELYETT bruttó 236 Ft/kg
25 kg-os kristálycukor: bruttó 257 Ft/kg HELYETT bruttó 249 Ft/kg
Az árak 2017. augusztus 22-től visszavonásig érvényesek Kaposvár, Kecskemét, Ács telephelyeken történő átvétel esetén!
Házhoz szállítás 1 raklaptól (1000 kg) lehetséges (a szállítási díjakról telefonon vagy e-mail-ben felvilágosítást adunk).
További információ és rendelés:
Tel.: 06 30 585 7596
E-mail: gal.izabella@omme.hu
Gál Izabella,
ügyvezető, OMME Mo. Kft."

Kedves Gál Izabella kisasszony!
Tessék belátni ez nem Önnek való foglalatosság!
Jó az irány, de még legyen olyan kedves tárgyalgatni, mert nálunk Tolna megyében a Kajári Bt.-nél továbbra is 226 Ft/Kg a 25 kilós kiszerelésben a cukor, amit pedig Ön ajánl a méhészeknek 249 Ft/kg.
Tessék már végre megérteni,  hogy felnőtt, gondolkodó embereket akar megfűzni, hogy valamilyen formában életben tartsa azt, ami már kiagyalása napján halott volt.
Lassan be kéne látnia, hogy ITT A VÉGE!
Senki nem Önre haragszik ezért Izabella kisasszony, Ön erről nem tehet!
Tudjuk jó volt eddig is a méhészek pénzén miniszteri fizetésért "elvegetálnia", Ön megpróbálta, bevallom én még azt sem vettem észre.
Az országban több száz helyen olcsóbb a cukor mint amit itt beharangozott nekünk.
Nem maradt más hátra, mint ahogy elődjei tették......
De a folytatást szerintem már Ön is érzi.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila aki úgy érzi teljesen kipihenve, feltöltve továbbra is áll a méhészek szolgálatában.
Ön ugyanis ezt kért, hogy tájékoztassuk a méhésztársakat.
Én megtettem.

« Válasz #144 Dátum: 2017. Augusztus 27. 19:28 »
Csak az olcsóbb lehet nem répacukor, hanem nád valahány százalékban. Igaz én sem foglalkozom vele, a méztérbe tavasszal annyit úgysem hordanak fel, a fészekkereteket meg nem pergetem

*

Kitin

• 934
« Válasz #145 Dátum: 2017. Augusztus 28. 20:07 »
Pszt!
Császártöltésen a nagykerben 210 a cukor /50 kg/

« Válasz #146 Dátum: 2017. Augusztus 29. 08:18 »
OMME Magyarország Kft!
A 210-es ár......torpedó játék.
Talált, elsüllyedt.
Izabella kisasszony nem tudom kivel tárgyalt.
Vagyis tudom mi a baj.
A méhészek lehúzása nélkül nem tud létezni a Kft.
Ugyan ez van az üvegforgalmazással is.
A cukornál látható, ha nincs közben egy újabb vérszívó, mindenhol olcsóbb, de még a multikban is.

Nagyernyei Attila

« Válasz #147 Dátum: 2017. Augusztus 29. 17:18 »
Gödöllő mellett Szadán is van olcsó kristálycukor. Izabella szegény olyasmit csinál, amihez nincs kiskése. Mószertana hibás. Ide sokkal több piaci és módszertani ismeret kell.

Így igaz. 25-50kg-os kiszerelésben 230Ft/kg, egy raklaptól 228Ft/kg a telephelyi ára. Szada ipari park, nyitva 8-16 óráig.

*

Kitin

• 934
« Válasz #148 Dátum: 2017. Augusztus 29. 20:26 »
Azért ne felejtsük el, hogy a 210-es ár szerb cukor  az ommés pedig kaposvári az pedig biztos drágábban lehet beszerezni.
Akkor is drága.
  Nekem megfelel a szerb is. Spórolunk kicsit.

« Válasz #149 Dátum: 2017. Augusztus 30. 18:29 »
Én soha nem féltem attól, hogy répa, vagy nádcukrot kapnak e a méheim.
A technológiámból adódóan, az első tisztító pergetésig gyakorlatilag felélik a méhcsaládok.
Természetesen aki úgy etet, hogy ez a repcével együtt, vagy a tavaszi virágmézzel együtt kerül elvételre, ott más a tészta.
Az ár perdöntő.
Aki pedig biztos akar lenni a dolgában és ragaszkodik a répacukorhoz, kérjen róla igazolást, esetleg vizsgáltassa be ez volt a kérdésemre a válasza az "illetékesnek".
Mindig van egy téma amin rugózunk.
Egyszer akác pollen, egyszer szúnyog irtás, egyszer neonikotinoidok, egyszer cukormizéria.
Most ez van a porondon, mert az OMME Magyarország Kft. ebben a kérdésben IS megbukott.
Nagyernyei Attila