cukor ár

• 192 válasz
  • 131038 megtekintés
*

nata

• 176
Re:cukor ár
« Válasz #90 Dátum: 2015. December 21. 09:19 »
2017-től szűnik meg a kvótarendszer. Utána mindenki annyit termel amennyit akar, vagyis inkább amennyit el tud adni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #91 Dátum: 2015. December 21. 23:57 »
QUQURIQ !!!

Ma este hallottam egy külpiaci elemzőtől a rádióban, hogy Indiának 4 millió tonna cukor feleslege van raktáron. Jövő évtől piacra dobják.
Az elemző azt is elmondta, hogy nem várhatunk drasztikus ár csökkenést, csak hosszan tartó minimális ár stagnálást.
Azt is megemlítették, hogy 2020 tól minimális cukor ár emelkedésre is lehet számítani kb. 2-4%-al.
Majd meglátjuk, a vak is ezt mondta...

A Kiskakas!

« Válasz #92 Dátum: 2016. Február 23. 17:20 »
DG-hungary kft Kiskőrös
50 kg zsákban kristálycukor 210ft/kg.

Kévés cukor Soltvadkert
50-25 kg zsákban kristálycukor 230ft/kg.

Üdv. jani bátya

« Válasz #93 Dátum: 2016. Február 24. 10:16 »
    " Azt is megemlítették, hogy 2020 - tól minimális cukor ár emelkedésre is lehet számítani kb. 2-4%-al.
Majd meglátjuk, a vak is ezt mondta... "

Sokunkat nem nagyon " érdekli " a cukor ár emelkedés, sajnos nincs ráhatásunk .Próbáljuk minél olcsóbban beszerezni mi kis méhészek.Van egy Kft -énk aminek az lenne a dolga (szerintem ),hogy a méhészeket olcsó ,garantált minőségű répa cukorral lássa el . Nézem az újságot, mit látok MÉHTAKARMÁNY(38 old.) február -1 től érvényes árakkal .1raklapnyi Kg.os ára 234 Ft . Jut eszembe meg nézem az OMME honlapot ,mit látok ? az árak már emelkedtek is,március 7-től 1raklapnyi Kg.os ára 246 Ft .ez nem egy hosszú távú előre látás ,pedig annak idején azt ígérték , hogy stabil árakra lehet számítani .A vak is így látja ?. 8) Ha már az újságban írják,
hogy tegyünk javaslatokat , akkor most lenne egy , próbálják felvenni a kapcsolatot egy olyan szak emberrel akinek van rálátása a világpiac ezen részére ,és tanácsot kérni tőle .PL: Fórián Zoltán előadását meg lehetne hallgatni ,mint referenciát .Azt ,hogy én vagy más kis tételben fogyasztó hol szerezzük be a cukrot és mennyiért az részlet kérdés /nem egészen/ ,de  nagy tételben az már meg fontolandó .Ilyen árakkal nem biztos hogy verseny képes az OMME-s cukor . EZ lenne egy javaslat .

Albert

« Válasz #94 Dátum: 2016. Február 24. 14:04 »
Albert!
Az OMME-ban nem igénylik a cukorpiaci elemzőt, ugyanis ők a legokosabbak.
A méz árát is szépen megjósolták.
Lesz az még 1.500 Ft-nál több is.
Rájöttem valamire!
Amit az OMME urai jósolnak, annak pont az ellenkezője fog bekövetkezni.
Tehát ha a cukor árát tutira mondják, hogy nem változik, brutális áremelés várható.
Még hogy ezek a szájhős megmondó emberek nem jó valamire?
Nem láttatok még tolató karavánt?
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #95 Dátum: 2016. Február 24. 14:50 »
QUQURIQ !!!

Egy kis infó a legfrissebb cukor árakról.

Szada ipari park Karina Pack Kft 210 Ft áfás ár telepi
Ráckeve Tobacukor telepi ár 230 Ft
                            kiszállítva  235 Ft

Kinek, mi a közel, úgy számoljátok az üzemanyag árát is hozzá!

Üdv. Kiskakas!

*

barger

• 173
« Válasz #96 Dátum: 2016. Február 24. 14:53 »
Bármelyik hiperben lehet 240-ért cukrot venni(koronás kristálycukor). Nem értem ezt a 246-os árat. Saját márkás és/vagy szlovák, lengyel, szerb cukrot meg még olcsóbban is lehet.
Baranyi Gergely

*

bükk

• 169
« Válasz #97 Dátum: 2016. Február 24. 16:49 »

.PL: Fórián Zoltán előadását meg lehetne hallgatni ,mint

Hát talán még egyszer meg kéne hallgatni figyelmesen.....

Ugyanis konkrétan megmondja milyen mértékű itthon a cukor fekete piaca.
Ezzel tisztán legális cég nem versenyezhet,és a répacukor egyébként is drágább.
Én sem OMME cukrot veszek,amit éppen a közeli boltban kapok azt kapják a méhek.
Lehet úgy is etetni méhészkedni,hogy ne kerüljön a mézbe!
Tudom van akiknek ez furcsa,de az egy másik történet sajnos,és van felelőse miért alakult így.

Persze aki kampányolni akar annak a tények,a valóság,na meg a szakmai színvonal nem fontos.
A paradigmaváltást nem csak mondogatni kell,úgy is kellene gondolkodni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #98 Dátum: 2016. Február 24. 19:26 »
QOQURIQ !!!

bükk írja!

"Tudom van akiknek ez furcsa,de az egy másik történet sajnos,és van felelőse miért alakult így".
Nem rébuszokba kell beszélni, mert így mindenki írhat mindent!
Csak konkrétan, abból tanul a magyar!
Ezt megint Te írod!
"Persze aki kampányolni akar annak a tények,a valóság,na meg a szakmai színvonal nem fontos.
A paradigmaváltást nem csak mondogatni kell,úgy is kellene gondolkodni".

" tények,a valóság,na meg a szakmai színvonal nem fontos".
Ezt remélem, hogy nem Brossra gondoltad???
...mert ezek mind Mészárosra jellemzők!
...vagy nem jársz OV-re? (OMME méhese, dübörög, szaporítani lehetne)...csak véletlenül kiderült, hogy az egész állomány döglődik...Ennyi a a tényekről, az igazmondásról, és a szakmai hozzáértésről...
Megint a Te írásod!
"A paradigmaváltást nem csak mondogatni kell,úgy is kellene gondolkodni".
Ez meg olyan mint a vaskarika, vissza felé is gurulhat...
bükk!
Bross, legalább mondja a paradigmaváltást, Mészáros meg azon "gondolkodik", hogy mi is az a paradigmaváltás...
Te tudod???

Kiskakas!

*

bükk

• 169
« Válasz #99 Dátum: 2016. Február 25. 10:27 »
Kiskakas!

Fórián Zoltán egy hiánypótló jó előadást tartott amely segítheti a méhészeket abban,hogy megértsék a mézpiac ármozgásait,törvényszerűségeit.
Mert a világ mézpiacán nagy változások vannak és lesznek,ez maga egy paradigma.
Éppen ezért olyat belemagyarázni amit nem mondott nem ildomos!

Ez a kampány része a dolognak,meg a szakmai színvonalra történő utalásnak,és nem gondoltam se Brossra,se Mészárosra.
Az hogy neked a cukorárról is az OMME méhese jut eszedbe legyen a magánügyed.

Mint régi motoros nagyon is tudod e rébusz kiről és miről szól,csak hát éppen a szíved csücske az illető...most.

A vaskarika visszafelé is gurulhat nagyon is.
Talán el kellene gondolkodnod miközben folyamatosan igazmondásról,törvényességről,hitelességről beszélsz:
http://www.unideb.hu/portal/en/node/12431

« Válasz #100 Dátum: 2016. Február 25. 15:04 »
    Bükk ezt írja

"Hát talán még egyszer meg kéne hallgatni figyelmesen....."

Tanácsodat meg fogadtam ,  véleményem szerint a szakértő véleményét azért kellene ki kérni , hogy tisztában legyünk a cukor világ piaci árával mert nem mindegy , hogy részünkre a forgalmazó mikor ,milyen árajánlatot ad .Az etetési szezon meghatározó  fontos számunkra ,hogy ne öljük bele a pénzünket a cukros zsákba ,legyen tervezhető .A Kft pozíciója is meghatározó lenne a megállapodásoknál mert ha a szerződést magabiztosan tudná teljesíteni -gondolok itt arra ,hogy a le kötött cukor mennyiséget a méhészek között elfogadható áron tudja teríteni , és a gyárnak ez egy biztos tétel - akkor hosszú távon  nem lenne rossz az OMME -s cukor .Az hogy rövid időn belül változnak az árak szerintem azért lehetséges mert nincs felmérve az igény ,nem tud a Kft biztos számot meg adni  a gyárnak ,így csak a fel ajánlott árat tudja elfogadni , és részünkre felajánlani . Sokszor ez nem jó . A méz világpiaci mozgását is figyelni kéne ,és nem utólag kapni a kobakunkhoz -úr Isten hamis méz , az árak zuhannak , milyen termés Argentínában , Kínában...stb. Az előadás utolsó felvételén a 8 .perc környékén erről beszél .

"  Talán el kellene gondolkodnod miközben folyamatosan igazmondásról,törvényességről,hitelességről beszélsz: "

A cikket el olvasva ,csak meg kérdezem fel lett -e szólítva / retorika alkalmazva/ az a pár emberke ,akik azt a bizonyos hibridet propagálják ,hogy nem jó úton járnak .Ismerek 1-2 őt . szem rebbenés nélkül mesélnek jobbnál jobb teljesítményekről , és követendő példaként beszélnek róla .

Ez csak az én véleményem, sajnos lehetne még erről beszélgetni sokat.

Albert

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #101 Dátum: 2016. Február 25. 15:30 »
QUQURIQ !!!

Bükk írja.

"Az hogy neked a cukorárról is az OMME méhese jut eszedbe legyen a magánügyed".

Sajnos ez nem magán ügy, ez közügy!
Felelőtlenül oda telepítették az OMME állományát, ahol éveken keresztül nyúlós volt.
Igaz, nem nyúlósban pusztultak a családok.
Atkát mindenkinek irtani kéne!
Az, hogy egy kezdő dolgozott ott, még azzal sincs semmi bajom, csak az irányítók, nem irányítottak!
Hol volt a szakmai vezetés???
Habár az is igaz, hogy ha kezdő, legyen kezdő, a sajátjával azt csinál amit akar, de a közösség vagyona az a közösségé ....volt!

Fórián Zoltán előadását meg személyesen hallgattam meg a teremben!

Üdv. Kiskakas!

*

bükk

• 169
« Válasz #102 Dátum: 2016. Február 25. 19:20 »
kiskakas!

Bizonyára a pannon méh genetikai beszennyezése,ill. a törvénytelen Buckfast tartás/tenyésztés is közügy!
Ugye ismerősek a nevek és a szöveg:

Litterae   
 Hozzászólás témája: Re: Buckfas méhHozzászólásElküldve: 2010.01.12. 21:09
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló

Baldavári László írta:
...... A Buckfast egyesület megalakításakor, összeültünk a Krajnais anyanevelők egyesülete vezetőségével, hogy próbáljuk ki együtt, magyar körülmények között mit is tud a buckfast.
Meg is állapodtunk, hogy a kaposvári egyetem (mint független) megvizsgálja, és az anyanevelők felveszik velük a kapcsolatot.....

Becsülendő, ha valaki védi a meggyőződését, érvel mellette. Nincs ezzel semmi probléma. Ha csak a meggyőződés motivál valakit és nincs a történetben az a "csúnya" pénz, akkor lelke rajta. Filozófiai kérdés.

Azonban megkerülhetetlen tény, hogy Magyarországon jogszabály írja elő, csak krajnai méhek tenyészthetőek. Következésképpen a buckfast hibrid tenyésztése jogellenes. A magyar törvények szerint egyesület jogellenes tevékenység végzésére nem alakítható. A "Buckfast egyesület" jogellenes tevékenységet folytat.

Magyarázza el nekem egy jogban jártas személy, vajon ez mily módon lehetséges! Talán az a jogász világosíthatna fel, aki segédkezet nyújtott az egyesület alakításához ill. bejegyzéséhez.

Hozzászólás jelentése

Buckfast méh: Elméleti ismeretterjesztés címén országszerte közpénzen...

« Válasz #103 Dátum: 2016. Február 25. 19:28 »
Mondjuk az előző hozzászólás nem igazán kapcsolódik a cukorhoz vagy annak árához!
Tavaly ilyen tájban 160 ft -ért vásároltam a cukrot, most relative olcsón 210 ft-ért.

Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #104 Dátum: 2016. Február 25. 19:39 »
QUQURIQ !!!

Igen, a köz ügy az köz ügy!
A Buckfast is és az OMME méhese is!
Baldavárit meg levették az előadói listáról, így már nem sok vizet zavar!
Az OMME közhasznúsága is köz ügy, volt és lesz!
A tagok 8.4 milliója is közügy, az OV lefokozása is az!
...meg az is közügy, hogy a Kft. keresztül összeadják a méhészek az ügyvezetői fizetést, ezért lett drágább az üveg, és a cukor a piaci árnál...

Üdvözlettel: Kiskakas!