cukor ár

• 192 válasz
  • 131047 megtekintés
*

robi 75

• 1010
Re:cukor ár
« Válasz #75 Dátum: 2015. Augusztus 24. 23:20 »
Cukorrépa? Hol? Feldolgozás? Hol? A megmaradt kaposvári az lofa@ocska évek ota tengeren tulrol kapjuk a javát. Az ár meg azért emelkedik mert a világ szép lassan egyre nagyobb kakiba van. A szomszédba háboru van a tőzsdék be be köpik a gyertyát. A gazdasági nehézségek szép lassan le érnek ide is. Örüljünk hogy idén még el lehet adni valamit.
Üdv:robi

« Válasz #76 Dátum: 2015. Augusztus 25. 20:45 »
Jól tudod , nálunk még bent van a főldben , majd ősszel kezdődik a betakaritás .

*

bükk

• 169
« Válasz #77 Dátum: 2015. Augusztus 26. 14:35 »
Az hogy az OMME szervezte cukor nem lesz olcsó sokan leírták/leírtuk még a Kaposvári gyárral történt megállapodás előtt.
De hogyan is lehetne egy tisztán legális a gyártótól közvetlenül kapott cukor olcsóbb,mint amit a cukormaffia forgalmaz.Esetleg nagyobb az esélye hogy répacukrot vásárolt a méhész.
Hivatalos becslések szerint ÁFA-csalás útján kerül a boltokba cukor 80-90%-a!
"A lakosság kb. 120 ezer tonna cukrot használ fel. A cukorimport  már 250 ezer tonna, viszont ez export majdnem ugyanannyi, mint az import, de nem is mindig az import a több. Magyarország tehát behoz 250 ezer tonna cukrot és kivisz 250 ezer tonna cukrot mindezt lepapírozva."
Ezek után azt megkeresni biztosan melyik lehet a répa és melyik a nádcukor elég lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

« Válasz #78 Dátum: 2015. Augusztus 26. 15:20 »
Nekem a kaposváriak azt mondták az övéké csak répa...A pestiek meg nem mondják meg...

« Válasz #79 Dátum: 2015. Augusztus 26. 15:38 »
A kft. ügyvezetőjének nem az az érdeke, hogy a méhészek olcsón jussanak cukorhoz, üveghez.
Hanem....
A folytatást rátok bízom, mert az etikai bizottságnak éppen most postáztam a válaszom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #80 Dátum: 2015. Augusztus 26. 19:20 »
" Kaposvári gyárral történt megállapodás előtt."

No szerintem van ebben egy kis kanyar is.
A Kaposvári gyár a Magyar Cukor ZRT ,Agrana, a koronás cukrot forgalmazza.http://www.agrana.hu/termekek/cukor/
Az OMME kft-je pedig Diamant cukrot forgalmaz ami a Magyar Cukor manufaktúra nem gyárt csak forgalmaz.http://www.1mcm.hu/pls/apex/f?p=mcm:termekeink:0
Ez alapján mondható e ,hogy gyári megállapodással rendelkezik a kft?
A pontosság kedvéért, ha Magyarországon vagyis Kaposváron is csak egy cukorgyár van, és az koronás cukrot gyárt akkor a kft-nek valszeg ezzel  a gyárral nincsen semmiféle szerződése.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 26. 19:25 írta jani bátya »

« Válasz #81 Dátum: 2015. Augusztus 26. 21:52 »
Az hogy az OMME szervezte cukor nem lesz olcsó sokan leírták/leírtuk még a Kaposvári gyárral történt megállapodás előtt.
De hogyan is lehetne egy tisztán legális a gyártótól közvetlenül kapott cukor olcsóbb,mint amit a cukormaffia forgalmaz.Esetleg nagyobb az esélye hogy répacukrot vásárolt a méhész.
Hivatalos becslések szerint ÁFA-csalás útján kerül a boltokba cukor 80-90%-a!
"A lakosság kb. 120 ezer tonna cukrot használ fel. A cukorimport  már 250 ezer tonna, viszont ez export majdnem ugyanannyi, mint az import, de nem is mindig az import a több. Magyarország tehát behoz 250 ezer tonna cukrot és kivisz 250 ezer tonna cukrot mindezt lepapírozva."
Ezek után azt megkeresni biztosan melyik lehet a répa és melyik a nádcukor elég lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

Feri!

A logikád jó, de a végkövetkeztetés mégis hibás. Átsiklottál ugyanis –egy kétségkívül megtévesztő - de nagyon lényeges körülményen. Az OMME Kft-je nem a jól ismert „Kaposvári Cukorgyárral”, jelenlegi cégnevén a Magyar Cukor Zrt. Kaposvári Cukorgyárával kötött szerződést, amely valóban előállítja a kristálycukrot, hanem egy kizárólag kereskedelmi tevékenységet folytató kereskedőcéggel, a Magyar Cukor Manufaktúra Kft-vel.

A két cégnek egymáshoz semmi köze. Más a társassági forma, az egyik részvénytársaság, a másik Kft. A tulajdonosi körben sincs átfedés. Csak amikor azt mondom, hogy a kaposvári Magyar Cukor Manufaktúrával kötöttem szerződést, akkor a régi reflexek alapján a túlnyomó többség a cukorgyárra gondol. Ezt a lényeges körülményt illett volna így elmagyarázni, ahogy most én megtettem.  Az sem lényegtelen körülmény, hogy 50 kg-os kiszerelésű cukorról van szó, ahol a csomagolási költségen is megtakarít a kereskedő.   

Nem rendeltem cukrot az OMME Kft-től, de akik rendeltek, azok azt mondják, hogy külföldről érkezett a cukor. Az OMME Kft-jéről a véleményem ismert, ez a cukros történet már egyáltalán nem hiányzott bele. A méheszek igényének megfelelő megoldást máshol kellett volna keresni. A cukor eleve alapvető élelmiszer, és a mezőgazdasági termelés 1 %-át előállító méhészeti ágazatban a technológiai fegyelem is megköveteli, hogy a méhész répacukrot használjon.

Ezért egy egyszerű rendelettel, rendeletmódosítással meg lehetett volna oldani, hogy a csomagoláson tüntesse fel a forgalmazó a cukor eredetét, répa, avagy nádcukorról van e szó, esetleg ezek keverékéről. Egy ilyen irányú szakmai lobbinak lett volna értelme, így mindenki megkereshette volna a neki megfelelő közelségű és árfekvésű üzletet. A józan ész diktálta racionális döntéseket el lehet fogadni, a mellébeszélésnek pedig tapsoljanak a tapsoló emberek, az udvariasság egyszer elfogy. Elfogyott.

*

bükk

• 169
« Válasz #82 Dátum: 2015. Szeptember 03. 08:50 »
Azt hiszem vagyunk egy jó páran akik azt gondoltuk hogyha Kaposvár akkor az "magyar cukor".
A lényeg itt amire utalni szerettem volna az a 27%-os ÁFA.
Alig hihető hogy akik elcsalják az ÁFA-t azok törődnek azzal hogy az répa vagy nádcukor!Olcsó legyen és vigyék.
http://index.hu/gazdasag/2015/09/02/elkapott_egy_nagyobb_roman_afacsalot_a_nav/

Egyszerű rendelettel-ahogy írod-ezt nem lehet megoldani,túl sok az ellenérdekelt fél és könnyen az a felirat is hamisítható.
OMME cukros története...hát én sem ott veszek,meg a méhészek nagy része sem gyanítom.
Diszkriminatív,kizárólag nagy méhészetekre lett szabva,meg- hogy kicsit gonoszkodjak- olyanoknak akik
nagy etetőket használnak.

*

zümi

• 1382
« Válasz #83 Dátum: 2015. December 11. 19:40 »
Elszállhat a cukor ára

Címkék: cukorár; cukorgyártás; cukornád;

A cukorgyárak és forgalmazók kénytelenek volt árakat emelni, 5-7 százalékos emelkedés is lehet, de a feldolgozott termékekben nagyobb drágulás várható. Ráadásul az emelkedés tartósabb lehet, ugyanis több cukorra van igény, mint amennyi a globális termelés.

Iparági szereplők szerint a feldolgozott édes termékek esetében 10 százalékkal is emelkedhetnek az árak 2016 elején, ugyanis a cukorgyártók is kénytelenek voltak árakat emelni az ősszel – írja a Népszabadság. Az egyik gyártó szerint hiú ábránd, hogy 200 forint alatti átlagáron marad a cukor fogyasztói ára, ugyanis a tőzsdei kereskedésben nyár óta szédítő mértékű az áremelkedés, ami elérte a 20 százalékot is, de a tengeren túli piacokon 40 százalékos az emelkedés.

Világszerte egyre nagyobb az igény a cukor iránt, India növelné a cukornád termesztését.
Fotó:
Évek óta túltermelés volt a piacokon, ami alacsony árat eredményezett, azonban napjainkra a fogyasztással egyensúlyba került, ami elindította az ár emelkedését – nyilatkozta a lapnak Juhász Gergely a Conclude Zrt. elnöke. A mostani szezonban azonban az igények már meg is haladták a termelést, ráadásul a kereslet növekedésére számítanak, egyedül az tartotta alacsonyan az árakat, hogy 2009 óta 25 millió tonna cukorfelesleg halmozódott fel. Az áremelkedést ellensúlyozhatják a második legnagyobb termelőnek számító India tervei, miszerint államilag támogatnák a cukornádtermesztőket, de sokat jelent a dollár árfolyamának emelkedése is.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #84 Dátum: 2015. December 12. 17:48 »
QUQURIQ !!!

...érdekes, mert a napokban én pont azt olvastam, egy világpiaci kutatótól, hogy a túltermelés ellenére igen nyomott marad a cukor ára. Ezt Ő hosszabb időre prognosztizálta.
Az is igaz, hogy csak az üzemanyagnak stagnál az ára, más minden felfelé kúszik.
Én nem vettem észre a disznóhús árán sem az áfa csökkentést.

Kiskakas

« Válasz #85 Dátum: 2015. December 12. 18:13 »
A Szekszárdi Tavaszváró méhésznapon 2016. február 6-án a legilletékesebb szájából hallhatjátok mire lehet számtani cukor ügyben.
Egyelőre csak találgatni tudunk
Pár napon belül az összes előadó névsorával szolgálhatok.
A cukor téma csak egy a sok közül.
Nagyernyei Attila

« Válasz #86 Dátum: 2015. December 13. 19:30 »
Egy kis érdekesség szintén a cukorhoz.
http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/osszeomlik_a_cukorpiac_mi_lesz_az_arakkal.607376.html

Üdv. jani bátya

*

tsá

• *
  • 31

« Válasz #88 Dátum: 2015. December 20. 09:07 »
http://www.origo.hu/gazdasag/20151220-keszuljon-fel-a-sokkolo-cukorarra.html

No most akkor döntse el az emberfia, hogy mi is várható.

Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #89 Dátum: 2015. December 20. 20:22 »
QUQURIQ !!!

Figyeljünk!
Ki tudja megmondani, hogy mikor jár le a cukorembargó???
Mert az után beindulhat a szabad kereskedelem!
No, persze nem az OMME Kft -jétől vennék akkor sem, mert csak úgy méhészbaráti áron cseszi át a fejünket...

Az édes csőrű Kiskakas!