Naponta több alkalommal helyettesíted Istent, szóval nehogy már ez legyen a probléma! Vagy nem szoktál borotválkozni, úgy hagyod ahogy a Teremtő adta? Vagy nem veszel ernyőt ha esik, nem fűtesz ha hideg van stb stb? Dehogynem, hiszen rengeteg olyan dolog van a világon ami nekünk nagyon nem jó abban a formában ahogyan van.
Vagyis, az időjárást nem befolyásolni kell (hiszen nem is tudnád) hanem alkalmazkodni hozzá. Tapasztalat pedig a használatból lesz, olyan sajnos nincs, hogy ma még nem tudtam valamit, holnap meg felébredek és már tudom. Persze, lehet úgy is méhészkedni (csinálják is néhányan) hogy leülök a gép elé, megnézem ki miket ír, és abból majd következtetek arra hogy akkor nálam is valami hasonló lehet, anélkül hogy belenéznék a kaptárba.
NE kezdjen bele míg mással is tud hatékonyan atkát irtani!
Ezt én ugyanígy gondoltam még 2 évvel ezelőtt is, aztán tavaly már nem annyira, az idén meg úgy látom, hogy ha nem lesz valami amivel a népesség csúcsán, a rengeteg fiasból ki tudom szedni azt a rengeteg atkát, akkor fejre is állhatok már szotyi után, ugyanis addigra már eljő a "veszett fejsze nyele" állapot, hiába irtom akkor már akármivel akármilyen hatékonyan, ha már az akkori népesség zöme atkaszívott, meg tele van emiatt mindenféle létező vírussal.
Az a helyzet, hogy volt olyan évem amikor gyakorlatilag minden család egységesen népesen ment telelőbe, át is telelt, nem voltak anyaveszteségek, meg 3 léputcás családok tavaszra. Most meg vannak, akárhogy irtom az atkát, sőt, a nyár végi, őszi füstölések szoktak még rátenni egy lapáttal, a legtöbb anyám olyankor tűnik el. És hiába használsz 3-4 féle szert is egész évben, ha a fiasban mind otthagyja az összes atkát, mert akkor vagy zárkáznod kell (eszembe nem jutna), vagy egész évben kezelni, annak meg megint a család látja kárát.
Vannak nyugateurópában meg az usában is olyan területek ahol szinte kizárólag hangyasavval védekeznek, és eredményesen, szóval annyira nem lehet rossz.