ATKAIRTÁS, de ésszerűen

• 3257 válasz
  • 1597356 megtekintés
Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Válasz #2820 Dátum: 2019. Szeptember 27. 17:54 »
Sajnos mindig jönnek atkarajok, vagy éhrajok. Ezeken nem láttam atkát, /bár a kitinlemezek közé nem pillantottam be/, de legalább sokan elhiszik, hogy a vándoratkák akár folyamatosan jöhetnek.

« Válasz #2821 Dátum: 2019. Szeptember 30. 00:07 »

« Válasz #2822 Dátum: 2019. Október 03. 11:38 »
Több helyről olvasható az a ténymegállapítás, hogy a népességcsökkenést meg anya petézés leállást okoz-okozott a gliceroxos csík. Kérem ,hogy akinél ,akinek volt vagy van ilyen jellegű tapasztalata tegye közzé, lehetőleg térjen ki a  részletekre is. Köszönet.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2823 Dátum: 2019. Október 03. 18:07 »
Jani bátyja!

Nálunk még a anyák is elpusztultak,minden család anyátlan lett és soha többé nem lesz anyjuk,mert a glicerox mellett SOHA még nem fogadtak el egy anyát sem.
A méhek szárnyát is lemarta,most gyalogosan közlekednek.
Az oxálsavas szublimálás hatására szétestek a kaptárak.
Romokban a méhészet és mindez a oxálsav következménye.

Mennyi ökörséget írjak még?

2017 ősze óta ötödszörre vannak bent a gliceroxos csíkok.
Sok helyen elmondtam-itt is a klubbon megtalálható-hogyan kell használni,elkészíteni.A tapasztalatunk szerint,így használva nincsenek káros hatásai.
Szépek a családjaink.
Gyere el hétfőn Szekszárdra,hozd el azokat akiknél kárt okozott.
Biztos vagyok benne nem a glicerox a hunyó,amit azért merek kijelenteni,mert sok tízezres saját és most már sok,mások általi pozítiv
tapasztalat van a tarsolyukban.
Az argentínoknál is jól muzsikál.
Sokat köszönhetünk a fel(ki)találó Estebán Úrnak.

Csányi Antal

« Válasz #2824 Dátum: 2019. Október 03. 21:10 »
Csak megerősíteni tudom Csányi Úr tapasztalatait.
Mint minden védekezési módnak, a Glicerox  alkalmazásának is megvannak a fortélyai.
üdv.: lali

« Válasz #2825 Dátum: 2019. Október 03. 21:24 »
Akinek negatív tapasztalatai vannak akkor azok "balfasz" méhészek mondják !!!! Nem hiszem , hogy azok !!! Sajnos nekem nem vált be , sok atkát hagy maga után  , málik-szakad . Nehéz megmondani az állomány visszagyengülését a glicerox vagy a noséma okozta , de az biztos legyengültek . Nagy reménységet fűztem hozzá mint a csurgatáshoz és a szublimáláshoz , sajnos elmaradt a várt hatásfok .
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 03. 21:28 írta mézengúz »

« Válasz #2826 Dátum: 2019. Október 04. 22:06 »

Mézengúz nem jó  helyen keresgélsz nem a glicerox a hunyó. Meg, hogy  nincs fias? tavaly már nekem Szeptember közepén nem volt , és nem használtam gliceroxot. Az idén meg használtam és még van egy kis fedett  de bár ne lenne már. Ha valami baj van a méheitekkel akkor rögtön bûnbakot kerestek. Lehet, hogy Csányi Antalnak kár volt közzé tenni a glicerox  receptjét . Szerintem már  meg  is  bánta.

« Válasz #2827 Dátum: 2019. Október 05. 18:38 »
Én nem bűnbakot kerestem , csak a saját tapasztalataimat írtam le , én a fias leállásáról egy szót sem írtam , van azért 33 év után egy kis gyakorlatom a méhészkedéshez , majd öt év múlva kiderül hogy jó volt-e a glicerox .

« Válasz #2828 Dátum: 2019. Október 05. 20:17 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 01. 20:07 írta kivancsi111 »

« Válasz #2829 Dátum: 2019. Október 05. 22:16 »
No nehogy már bárkit is keresztre feszítsetek egy egyszerű kérdés és rá a válasz miatt.
Egyszerűen érdekel az, hogy az ajánlott instrukciók ellenére kinél hogy muzsikál. Ahogy a facen olvastam ott volt egy két negatív hozzászólás is ezért is tettem fel a kérdést.
Azt hiszem írtam már hogy kb fele annyi vegyszerhasználatnál tartok 2 széria gliceroxos csík után, mára már bőven 10 alatti atkaszámmal a megfigyelt kaptárakban. Azt sem mondhatom hogy nem szépek a családok, sőt ellenkezőleg. DE, mivel nincs szabványosítva a méhészkedés, magyarul mindenki úgy csinálja ahogy tudja, bírja lehetnek eltérő tapasztalatok is, és ez az amit ki lehet beszélni akárcsak okulás vagy tapasztalat szintjén. Én örülök hogy mézengúz leírta a tapasztalatát és ezért semmiképp sem tartom "balfasz"vagy "bűnbak" kereső méhésznek sőt még jobban örülnék ha alaposabb leírást adna a használatról, hogy tanuljunk, lássuk az estleges különbségeket vagy akár hibákat.Úgy, hogy köszönöm.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2830 Dátum: 2019. Október 05. 22:23 »
111 mindig van a nap alatt uj! Ki keres az talál vagy ezt vagy azt. Valamit ki kell találni mindig amit ellehet adni 😉. Jani bátya hál istennek hogy nincsenek a méheink egymáshoz közel. De ha szeptemberben nekem ilyen barabszámú atka hulla lehet hogy nem aludnék nyugodtan. De van isten és nem a szomszédba vagyok csak nehogy megint megnyujanak a dolgok a környékeden mert hát arrafelé fene mod sok az agyon iskolázott ipari tanulos méhész.

« Válasz #2831 Dátum: 2019. Október 05. 23:14 »
"De van isten és nem a szomszédba vagyok csak nehogy megint megnyujanak a dolgok a környékeden"

Akkor ezek szerint meg van az ok miért tudtam a 29. szezonomat is nyúlós mentesen zárni? ;)
De ahogy olvasom a gőzölgőben a hozzászólásod, felétek sem kell messzire menni az agyon iskolázottság végett, Te nem olvastad A méhész is szakmunkás?

Üdv. jani bátya

« Válasz #2832 Dátum: 2019. Október 06. 07:04 »
Sajnos van baj felénk is. Probálkozunk tulélni meg bizunk benne hogy a sok okos hátha megunja

« Válasz #2833 Dátum: 2019. Október 06. 21:12 »
Idézet
Azt hiszem írtam már hogy kb fele annyi vegyszerhasználatnál tartok 2 széria gliceroxos csík után, mára már bőven 10 alatti atkaszámmal a megfigyelt kaptárakban.
jani bátya!
Ez a 10 alatti atkaszám napi hullás ?
Bár nem tudom mennyinek a fele az a vegyszerhasználat, de én úgy gondolom, hogy meg lehet még azt is felezni majd jövőre, sőt...
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 06. 21:25 írta lalimeheszet »
üdv.: lali

*

ata67

• 525
« Válasz #2834 Dátum: 2019. Október 06. 21:44 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 07. 07:31 írta ata67 »