Izso60!
Elégedett vagy?
Felkaptam a telefont, és Bross Péternek jeleztem a problémát, de ő a gödöllői nagy rohanás mellett nem tudott eddig intézkedni.
Még ma is a vendégekkel volt elfoglalva.
Elmondtam részletesen, hogy mit hallottunk, ő pedig megkérte Horváth Gábort, hogy tegye fel az OMME honlapjára.
Ez lett belőle:
http://www.omme.hu/?p=7769A tegnapi hozzászólásomat felolvastam Péternek, és a következőket mondta róla.
Ismétlésként írom a következőt:
"Egy profi méhész méhcsaládjainak felét Perizinnel,másik felét Destruktorral kezelte.
Ennek oka az volt, hogy a Perizin nem volt elegendő az egész állományára.
A Perizinnel kezelt méhcsaládok köszönik szépen jól vannak, mindössze néhány méh esett áldozatul.
Viszont a Destruktorral kezelt másik fele, az állományában óriási pusztulást okozott!"
Véleménye szerint ez akkor lett volna igaz, ha a Perizin hatóanyag mennyisége ismert.
Mivel egy lejárt szav.idejű készítményt használt a méhész az állomány egyik felére, így nem tudjuk, hogy abban mennyi kumafosz volt még.
Szerintem ez logikailag stimmel, de a labor fogja eldönteni mi okozta a méhpusztulást.
Nekem az a véleményem, hogy mostanra az atkaszívott méhek már a túlvilágon vannak!
Szerintem nem azok estek áldozatul, hanem az egészséges méhek.
A méhhullák között érdemes lenne a halott atkákról is tudni, ez is iránymutató lehet.
Vannak bizonytalanságok, de a sok eset azt a gyanút vetíti előre, hogy bizony a Destruktor a fogó.
Nagyernyei Attila