ATKAIRTÁS, de ésszerűen

• 3257 válasz
  • 1598517 megtekintés
Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Válasz #915 Dátum: 2015. Augusztus 26. 16:24 »
Szerintem is nagyon fontos a hőfok! Nem is értem 10fok alatt minek füstöl valaki, mikor fürtben vannak? Én sokáig estefelé füstöltem, de tavaly áttértem a reggeli kezelésre, mert utána tudnak repülni és ki tudnak szellőztetni. A válaszodat, tanácsodat köszönöm!

*

izso60

• 573
« Válasz #916 Dátum: 2015. Augusztus 26. 19:27 »
Tisztelt Uraim! Ez valami vicc? Általában mielőtt valaki akár ekkora fórumon is publikál,megismeri a betűket,szavakat talán még némelyiknek a jelentésével is tisztában van. Miért nem tesz így a méhészetben is. Miért vásárol méheket miért ragad füstölőt ha nincs tisztában cselekményének következményével? Olvassatok talán tudományosan megmagyarázott dolgozatokat a hablatyolások,mellébeszélések helyett.

« Válasz #917 Dátum: 2015. Augusztus 26. 19:51 »
Nem értem miről beszélsz...Mi a hablatyolás, mellébeszélés?

« Válasz #918 Dátum: 2015. Augusztus 26. 21:58 »
Kedves izso ! Esetleg ha ki felytenéd mire gondolsz ? Én mint tudatlan nem értem  .  Űdv . Antal

*

robi 75

• 1010
« Válasz #919 Dátum: 2015. Augusztus 26. 23:11 »
Izso60!  Mi ez az aranyköpés?? ;D.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 27. 06:16 írta robi 75 »
Üdv:robi

« Válasz #920 Dátum: 2015. Augusztus 30. 00:03 »
Üdvözletem!

Aki mitac-paraffinolaj kombinációval füstöl attól kérdezném,hogy milyen arányban keveri? Én eddig 2 dl paraffinba tettem 10 ml mitacot, a furetto 1,5ml.t fúj,kijárót nem zárok. Viszont a kontroll kezelés alapján ez kevés, lemérgezni meg nem akarnám őket. A válasz jöhet privátba is, mert ugye ez nem teljesen legális szer.

*

izso60

• 573
« Válasz #921 Dátum: 2015. Augusztus 30. 20:22 »
Üdv! Lehet hogy a mitac nyugállományba vonult? Bizonnyal van a gyártási idejéről ill. a szavatosságáról némi információ.

« Válasz #922 Dátum: 2015. Augusztus 30. 23:26 »
2017-ig jó. Persze lehet átcimkézett,akkor szívás.

« Válasz #923 Dátum: 2015. Augusztus 31. 11:24 »
Van kikristályosodott anyag az alján a mitacnak? Ha lassan mozgatod az üveget és fülelsz szabályoson lehet hallani, hogy gurulnak a  szemcsék, na az akkor kuka.

« Válasz #924 Dátum: 2015. Szeptember 01. 21:16 »
Zümi!

Milyen ködölőt vettél?

Kakadu!

Azért ennyire nem kell pocsékolni, a nem olcsó hatóanyagot. Ha melegvízbe teszed megszűnik a kristályosodás.
2500 ft fél deci. Nekem nem okozott problémát a több éve lejárt szavatosságú mitac anno, és még a dózist sem kellett emelni. A megoldás a hatékonyság megfelelő ellenőrzése. A kuka majd ráér ha tényleg hatástalan.A tac-ticnál szerintem inkább lehetnek problémák a vivőanyag miatt. Mielőtt lavinát indítanék el, nem azt akartam mondani,hogy nincs nagyobb bizodalmam egy friss érvényes szavatosságú szerrel kapcsolatban.
De ez csak az én szerény véleményem.

Pink panther!

Nem tudom mivel kontrolláltad a családot,ebben az időszakban valszeg szintén amitrázzal, de ha a furettót kevésnek találod akkor kezelj a kontroll módszereddel. A szer legális maximum a bejuttatás módjába lehet belekötni. az amitráz engedélyezett a méhészetben.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 01. 21:37 írta jani bátya »

*

zümi

• 1382
« Válasz #925 Dátum: 2015. Szeptember 02. 17:08 »
Üdv:janibátya!
Domán által gyártott ködölőt. NB18 is ezt használja, csak jót tudott mondani róla! Az ára meg szuper akciós :) ;)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #926 Dátum: 2015. Szeptember 02. 17:34 »
Én a hétvégén hoztam Zomborból az unokaöcsémnek az itthon is kapható szerb ködölőt. 50 eur volt az ára kint, de volt olyan hely is ahol 7700 dínárt kértek érte.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 02. 17:37 írta jani bátya »

« Válasz #927 Dátum: 2015. Szeptember 08. 17:40 »
Füstölni (furettózni) reggel szoktam, természetesen nem teszem alacsony hőmérsékleten. Este szoktak kapni 0,5 liter szirupot, ezzel bőven végeznek reggelre. Max 1 literig tudnám emelni az adagot, de az tökéletesen vízszintes kaptárakat igényelne. Sajnos kicsire méreteztem a tepsiket, amikor az új kaptáraimat terveztem. Akkoriban, (bőven több mint 10 évvel ezelőtt) még a 0,5 literes adagokkal is időben ellehetett érni, a megfelelő mennyiségű telelő élelem bent legyen.
Mostanában ez már nehezebb ügy, mivel kevesebb ebben az időszakban a természetes nektárforrás. A méhészetek, és a méhcsaládok száma megsokszorozódott a röpkörzetben. Szóval így jelenleg, sajnos nem hagyhatok ki etetéseket. Sőt régebben szeptemberben csak másnaponta kaptak, most naponta vihetem a szirupot. Szerencsére a füstölésről áttértem néhány éve a furettóra, mert hatékonyabb, és gyorsabb, a méheket sem viseli meg annyira, mint a klasszikus bezárásos füstölés. Szóval még egyenlőre baj, ebből nem származott.  Normális esetben nállam sem egyszerre van ütemezve az etetés, a füstöléssel, De van hogy kénytelen az ember rögtönözni, tudatosan felvállalni némi minimális kockázatot.
Viszont amit nem tennék, próbáltam én már alján kristályosodott taktikot melegítve oldani sikertelen vállalkozás volt. Persze lehet hogy nagyobb hőmérsékleten kellett volna, de azt meg a gyenge gyógyszeres flakon nem birná. Így, mindíg csak egy évre való mennyiséget veszek.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #928 Dátum: 2015. Szeptember 08. 21:37 »
QUQURIQ !!!

Már évek óta mondom, hogy nem elég a három naponkénti ködölés, füstölés! Az atkák ne,m három naponként mennek be a sejtekbe, csak 2,5 naponként!
Ezért az utolsó napon 12 órával hamarabb eltűnnek az atkák a fiasításban.
12 óra alatt minden kint lévő atka igyekszik eltűnni.
Ezért a sorozatok végén még nézzétek meg, hogy mennyi atka hullik egy hét múlva…
sajnos sok kb 50 db.
A hatóanyag működik 20 % Mitac a sorozat elején sok atka hullott le tőle.
30 év méhészkedésem elején, az atka főleg a here fiasításban volt megtalálható.
Az idő elteltével, idomult az Európai élethez.
Szaporodási rátájuk hasonló a muslincákhoz, mivel gyorsan reprodukálódnak.
Ebből kifolyólag, gyorsan tudnak a körülményekhez idomulni.
…de meddig változnak?...
Ha hagyunk nekik 12 óra előnyt, mi leszünk a vesztesek!
Kérlek benneteket, hogy gondoljátok át…

Üdv. Kiskakas!

« Válasz #929 Dátum: 2015. Szeptember 09. 12:54 »
Igen, az a három naponkénti sem mindíg tud precízezen három naponta lenni. Van 3- 4-5 nap mikor hogy, ahogyan azt más elfoglaltsága engedi az embernek. Akkor lehet, hogy ez nem is annyira probléma?