Füstölni (furettózni) reggel szoktam, természetesen nem teszem alacsony hőmérsékleten. Este szoktak kapni 0,5 liter szirupot, ezzel bőven végeznek reggelre. Max 1 literig tudnám emelni az adagot, de az tökéletesen vízszintes kaptárakat igényelne. Sajnos kicsire méreteztem a tepsiket, amikor az új kaptáraimat terveztem. Akkoriban, (bőven több mint 10 évvel ezelőtt) még a 0,5 literes adagokkal is időben ellehetett érni, a megfelelő mennyiségű telelő élelem bent legyen.
Mostanában ez már nehezebb ügy, mivel kevesebb ebben az időszakban a természetes nektárforrás. A méhészetek, és a méhcsaládok száma megsokszorozódott a röpkörzetben. Szóval így jelenleg, sajnos nem hagyhatok ki etetéseket. Sőt régebben szeptemberben csak másnaponta kaptak, most naponta vihetem a szirupot. Szerencsére a füstölésről áttértem néhány éve a furettóra, mert hatékonyabb, és gyorsabb, a méheket sem viseli meg annyira, mint a klasszikus bezárásos füstölés. Szóval még egyenlőre baj, ebből nem származott. Normális esetben nállam sem egyszerre van ütemezve az etetés, a füstöléssel, De van hogy kénytelen az ember rögtönözni, tudatosan felvállalni némi minimális kockázatot.
Viszont amit nem tennék, próbáltam én már alján kristályosodott taktikot melegítve oldani sikertelen vállalkozás volt. Persze lehet hogy nagyobb hőmérsékleten kellett volna, de azt meg a gyenge gyógyszeres flakon nem birná. Így, mindíg csak egy évre való mennyiséget veszek.