ATKAIRTÁS, de ésszerűen

• 3269 válasz
  • 1610368 megtekintés
Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Válasz #1545 Dátum: 2016. Szeptember 21. 12:32 »
Nálam nem, mert az 5ml taktik az 100ml petróleumhoz kell, az nálam a szerb ködölővel 50-55 családra elég, 2milit lök egy nyomásra, de igaz nem tőlem kérdezted.
Na így már értem, és így szintén kb.12 mg a dózis, mint a Varidolnál.

« Válasz #1546 Dátum: 2016. Szeptember 21. 12:49 »
Nincs ilyen szoros összefüggés a kettő között, mivel a ködölés az nem füstölés. Hatékonyabban tapadnak meg a mikrocseppek. Én úgy tudom hogy 1milliliter az erdeti furettó lökete, a "paraszt"furettókat is ehhez igyekeztek igazítani.

« Válasz #1547 Dátum: 2016. Szeptember 21. 15:22 »
Akkor a furettoval nincs elégetve az amitràz, hanem csak melegítve porlasztja?

« Válasz #1548 Dátum: 2016. Szeptember 21. 17:09 »
Röviden, igen. Ott nics égetve az amitráz.

« Válasz #1549 Dátum: 2016. Szeptember 21. 17:15 »
Ahogy elnézem 170709a képen egy lerabolt család aljdeszkáját láthatjuk. Ezt már kár volt füstölni.

*

barger

• 173
« Válasz #1550 Dátum: 2016. Szeptember 21. 19:02 »
Hűha, nincs lerabolva a család. Mit kell nézni? A törmelékek miatt gondolod?
Baranyi Gergely

« Válasz #1551 Dátum: 2016. Szeptember 21. 19:28 »
Az inkább lehult virágporcsomóknak néz ki, amelyek zöme szét van esve, nyomva. A rabláskor trutymós rapcsos viasz a jellemző.

*

Nb18

• 797
« Válasz #1552 Dátum: 2016. Szeptember 21. 19:32 »
Lilahagyma!

Láttál már lerabolt család alatti aljdeszkát?  A hozzaszólásod alapján nem....
Ezért kár volt írni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1553 Dátum: 2016. Szeptember 22. 22:27 »
QUQURIQ !!!

Aki szublimoxozásra adja a fejét, (remélem, hogy egyre többen leszünk...) rá kell szánni az idejét.
Irányszámnak írom, hogy mindenki tudjon kalkulálni: 100 családra lebontva kb. 3 óra. ( 2 fő)
Tapasztalatom szerint, jobb ha 3 kupakkal dolgozunk.
Az egyik a szublimoxon van, a másikat tölti a segítség, a harmadik meg hűl.
Jobban megy a munka, ha a kaptár hátulját megfúrjuk egy 6 mm fúróval, és itt juttatjuk be az oxálsavat.
Én egy méhlefúvót üzemeltetek alapjáraton a hátam mögött. Természetesen védő öltözetben.

Kiskakas

*

igi

• *
  • 26
« Válasz #1554 Dátum: 2016. Szeptember 22. 22:50 »
Én lényegesen gyorsabban csinálom,3perc 13 másodperc 7 kezelés segítség nélkül.   :)    https://www.youtube.com/watch?v=yYl63Akou3E&feature=youtu.be

És a szublimálót itt lehet megrendelni:

http://www.omme.hu/?page_id=7&id=17791

*

Nb18

• 797
« Válasz #1555 Dátum: 2016. Szeptember 22. 23:11 »
Igi!

Gondolom a készülékhez van mellékelt útmutató az adagolásról, hőmérsékletről, a kezelés idejéről....
Egy észrevétel: kissé hiányosnak tartom a védőöltözetedet. Nyakad, fejed teljesen védtelen. Gondolom nem kell elmondani azt, hogy mennyire veszélyes a szublimálás...
Ne feledd: egészséged mindennél fontosabb!

Nb18

« Válasz #1556 Dátum: 2016. Szeptember 23. 11:06 »
Sziasztok!
A Zöld Méhészfórumon olvastam a következőt.
Mivel ott nem vagyok regisztrálva, itt szólok hozzá a kérdéshez.
"Érdeklődnék, hogy atka kezelésre amitrázon kívül mi mást célszerű használni ami hatásos is ?
Végig fújtam 7 szer 3 naponta őket most fújtam kontrollt de sok potyogott. 20-50 db. Viszont nem merek többet fújni félek a hasmenéstől mert így is megjelent egy két pötty ma reggelre a tegnapi fújás utánn."
Sajnálom, hogy a kérdező nem olvas bennünket.
Itt hetek óta ez a téma, hogy valamilyen más szerrel is kellene védekezni, mert a magyar méhészek nagy része
az "amitráz hatása alatt van", és ebben bíznak egyedül.
Aztán jönnek a meglepetések, hogy átcímkézett meg fagyott, meg hú ha nem is olyan jó.
A nozema attól van, hogy este füstölt a kolléga!
Aki nem hiszi próbálja ki.
Ma reggel sok helyen 5 fok alatt volt a hőmérséklet.
Az esti füstölések felejtősek.
A pöttyözés ettől van, de ezzel még nincs vége.
Vissza kell olvasni írásainkat, abban minden benne van, hogy mi fog következni.
Tavaly leírtam, hogy az egyik közeli méhész úgy füstölt, hogy másnap reggel fagy volt!
Az összes család egy héten belül elpusztult.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1557 Dátum: 2016. Szeptember 24. 07:41 »
Üdv Mindenkinek!
Valaki ismeri,használja a Herba strip illetve a Super strip elnevezésű Szerb atkairtókat?
Vélemények érdekelnének róla.

« Válasz #1558 Dátum: 2016. Szeptember 24. 08:11 »
Annyit biztosan ér, mint a szenteltvíz. A hatóanyaga, kakukkfű (Thymus vulgaris), üröm (Artemisia vulgaris) ezt találtam rólla. Na már most ezek a szerek akkora dózisban érnének valamit, amikor már a méhcsaládokra is káros volna. Én úgy tudom hogy elvileg csak szintentartásra jók, mert csak az atka tájékozódását zavarja. A másik probléma hogy a szernek nagyon hőmérsékletfüggű a hatása. Alacsony hőmérsékleten kevés, melegebb időjárás esetén sok lesz a, kaptár levegőjében a koncentrátuma. Álltalában azt is elszokták hallgatni, hogy termelésben ezt sem szabad használni mert büdös lesz a méz tőlle. De a méhcsaládok fejlődését is akadályozhatja mert a méhanya nem fog ennek a szernek a környékén petézni. A méhek is igyekeznek elhúzódni tőlle amennyire csak lehet, de akár kompletten bevonják egy propolisz burokkal a bűz forrását. Ezt a szert ugyan nem, de használtam 3 másik illóanyagos készítményt, a promlémakör mindíg ugyan az volt.
Szerintem nagyobb a kockázata mint a lehetséges elvárható hatás.

« Válasz #1559 Dátum: 2016. Szeptember 24. 08:32 »
Ezzel kapcsolatban találtam ezt a videót. Ezt is csak higiénikus aljjal érdemes használni, már ha nem kamu.
https://m.youtube.com/watch?v=OLAnnScbgtE