QUQURIQ !!!
Izso60!
Ez a 10 év kontra 50 év, nem is idei keletű, már tavaly is szóba került, amibe a mostani ügyvezető bele kapaszkodott és konkrétumként akart felhasználni...
A csúsztatásokra Te vagy hajlamos:
Én ezt írtam:
"...10 éves irodabérletét Izabelle nagysága, 50 évre akarja egyoldalúan megváltoztatni,..."
Ezt meg Te írtad!
"(Izabelle nagysága)nem kívánt semmit sem 50 sem 5 évre megváltoztatni addig teszi a dolgát amíg a tulajdonos ezt elvárja tőle."
Hol írtam én 5 évet?
Látod, látod, és még Te dorgálsz engem?
...
Kiskakas
Sajnos mindkettőtöknek igaza van. Mind a ketten felelnek ebben a kérdésben.
Van egy vagyoni értékű jog, egy papír, amin ez áll: "10 évig nem kell bérleti díjat fizetnia a kft-nek az OMME tulajdonában álló iroda használata után. Ennek értéke tízmillió forint."
Ez a papír négy év elteltével már csak hat évnyi bérletmentes lakhatást biztosít. Ennek a papírnak az értéke ekkor hatmillió forint.
2016 júliusában, alig két héttel azután, hogy Mészáros József a kft ügyvezetője lett, visszamenőleges hatállyal úgy döntött, hogy a 10 év bérletí díjra vonatkozó papírt nem 10 év alatt csökkenti nullára, hanem 50 év alatt.
Gál Izabella írta alá azt a mérleget és eredménykimutatást, amiben először az egymillió Forint helyett 200.000 Ft-al csökkentették a papír értékét. 2017 áprlisában, majd most 2018 áprilisában. Csak Ő írt alá ilyen mérleget. Ő tehát már kétszer aláírta ezt a manupulációt.
Ma, amikor a papír 6.000.000 Ft-ot ér 7.600.000 Ft-tal szerepel a könyvekben. Csak ezen az egy tételen 1.600.000 millió forint eltérés van.
Szabályos ez?, Törvényes ez?
NEMMert ugyan maga a könyvelési technika, hogy egy tárgyi eszközről nyilatkozik a cég, hogy lassabban amortizálja, törvényes lenne, azonban van egy másik alapvető könyvelési feltétel: a társaság könyveinek a valóságot kell tartalmaznia.
A mostani helyzet már 1,6 millió forintos eltérést mutat.
Mi lesz a tizedik év végén?
Az OMME Magyarország kft könyveiben 6,4 Millió forintot fog érni az a papír, amelyik már az égvilágon semmit nem ér, mert lejárt. Mert mennyit ér az a papír, amin az áll, hogy eddig ingyen használhattad az irodát, mostantól fizetned kell érte? Semmit!
Hogyan ment ez át a könyvvizsgálón?
A könyvvizsgáló csak annyit látott, hogy ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni érték jog. Az ingatlant: a ház, a lakás tulajdonjogát valóban lehet 50 év alatt amortizálni. Így a kft nem mondta el a teljes igazságot, így átmehetett a szűrőn.
De Mi tudjuk, hogy törvénytelen, mert nem tükrözi a társaság tényleges vagyoni helyzetét, csak a tulajdonos félrevezetésére alkalmas.
A tulajdonos nem várta el ezt Gál Izabellától olyannyira, hogy a tulajdooos nem is tudott róla. Szóval ne kenjétek a tulajdonosra.
Téved az, aki szerint törvényes!!!!