...
Talán nem voltál jelen azon az ominózus küldöttgyűlésen amikor Fáskerti bejelentette ennek az okát.
De látom az okokat te is jól látod!!
Annyiszor idézitek azt a munkaanyagot, amit írtam, hogy lassan irodalmi Nobel-díjra is jelölhettek..
Példával kezdem. Ha a kocsimat elviszem a szervízbe, akkor nem érdekel, hogy melyik csavart lazította először a szerelő. Az érdekel, hogy megjavítva kapjam vissza a kocsimat.
Az EB arra kapta a felkérést és egyben a felhatalmazást, hogy ellenőrizzen dolgokat. Az ellenőrzés nem minden lépésébe kell minden egyes méhészt bevonnia. Ha javaslatot tesz az egyik EB tag arra, hogy nézzük meg az XY rendezvény OMME elszámolását, akkor ez első körben semmit nem jelent. Nem jelenti azt, hogy szabálytalanság történt.
Ugyanígy ellenőrzési javaslatot tehet bármelyik EB tag, ha bármilyen szabálytalanságot gyanít. Nos a gyanú az csak gyanú. Ezt követően összeülnek a tagok, és vitatkoznak, vizsgálódnak.
Kedves Méhészek, minden olyan pontot, amelyekben együttesen megszületett az EB elmarasztaló véleménye leírtuk az éves jelentésben. ezt a küldöttgyűlés megismerte. Kérdés csupán, hogy mit tettek a Méhész küldöttek? Semmit. Megrántották a vállukat!
Szóval ne azt kérdezd, hogy a be nem fejezett vizsgálati tételeknél én még mit vizsgáltam volna! Azt kérdezd, hogy amit megvizsgáltunk, abban miért nem érdekli senkit, hogy miért nem javította ki az OMME?
(Volt olyan kérdéskör, amit az EB megállapított, észrevételezte, és az OMME kijavította. Ezt én hibának minősítem, ami kijavításra került. Innentől a törvényesség helyreállt, az Eb további feladata megszűnt.)
Miért nem érdekli a méhész küldötteket egy EB jelentés? Akit nem érdekli, azt bizonyára csak a nemzeti programból kapott összegek érdeklik. Ők azért tagjai az OMMÉ-nak, mert azt a Miniszter így írja elő. Ha nem lenne Nemzeti Program, ezek a méhészek nem foglalkoznának közéleti kérdésekkel. Most sem foglalkoznak, de eljönnek szavazgatni, csak gyorsan, mert még hosszú az út hazafele.
Tudomásul kell venni, hogy egy egyesületben mindenki saját vérmérséklete szerint vesz részt, és ha történetesen nem érdekli, hogy az EB mit állapított meg, akkor sincs mit tenni. Nem érdekli, és kész. Szabad ország, szabad emberek vagyunk. Azzal sem tudunk mit csinálni, hogy megválasztják küldöttnek, 50 embert képvisel, és nem jön el.