Köszöntő

• 321 válasz
  • 192614 megtekintés
Re:Köszöntő
« Válasz #165 Dátum: 2015. Február 02. 12:12 »
Üdvözöllek Benneteket!
Baranyában élek , 10 éve méhészkedem munka mellett . Jelenleg 65 méhcsaládot gondozok KB-keretméreten és 1/2 NB kereten rakodókaptárakban. Talán lassan letisztul majd az egyfajta keretméret nálam is. Nagyon tetszik
az új Méhészklub főleg a korrekt egyenes vélemények , válaszok valamint a lényegretörő szakmaisága miatt.
Gratulálok hozzá , örülök,hogy itt lehetek.
Üdv: Csabi

« Válasz #166 Dátum: 2015. Február 02. 12:28 »
Köszönjük a bemutatkozást Molnár Csabi!
A néhány sor amit írtál további erőt ad, hogy jó úton járunk.
Mindjárt fel is tennék egy kérdést a KB fészek 1/2 NB méztérrel kapcsolatban.
Nincsenek gondjaid a rajzással?
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #167 Dátum: 2015. Február 02. 12:46 »
Üdvözöllek Attila!
A közepébe trafáltál az első kérdéseddel. Elég sok gondom volt az elején , de sok építtetéssel illetve a kiemelkedően erősseknél az időben elvégzett csapolással , szaporítással az elfogadható mérvűre tudtam csökkenteni ami a mostani családszám mellet talán 10-15 rajzást jelent ( családot érint ) ! Azért  nem kevés munka van vele.
Üdvözlettel : Csabi

*

kocsa

• *
  • 13
« Válasz #168 Dátum: 2015. Február 25. 02:52 »
Üdvözletem!

Kovács Csaba vagyok, köszönöm, hogy tagja lehetek a fórumnak. A méhészettel 5 éve kezdtem foglalkozni, de méheim csak 2 éve vannak. 8 családdal teleltem be a Tolna megyei Báta községben. Nagyon sok hasznos információ van az oldalon, ami valóban nagy segítség a hozzám hasonló kezdők számára, köszönet érte :)

Üdv: Csaba

*

Nb18

• 797
« Válasz #169 Dátum: 2015. Február 25. 07:04 »
Csaba!

Üdv néked itt a Méhészklubon! Milyen keretmérettel dolgozol?

Nb18

« Válasz #170 Dátum: 2015. Február 25. 07:16 »
Tisztelt Méhészklub tagok!
Alig egy hónapja üdvözölhettem a 300. tagunkat, és lám.
Itt állunk a 400-asok klubjának kapujában.
Csaba Tolna megyei, aki bemutatkozott.
Tegyél fel bátran kérdéseket, mert abból a néhány sorból kitűnik amit írtál, hogy hosszútávon gondolkodsz.
Szépen lassan gyarapítsd tudásod, akkor sikeres lehetsz.
A mai kezdőknek sokkal nagyobb kihívás a méhészkedés, mint mondjuk 35 évvel ezelőtt.
Csak egy példát említsek.
Nem volt atka.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

kocsa

• *
  • 13
« Válasz #171 Dátum: 2015. Február 25. 08:51 »
Attilla köszönöm, és örülök, hogy ilyen sokadik lehetek a sorban :)
Nb 18 kérdésére válaszolva, én is NB kereten tanulok, tegnap készítettem el azt a kaptárt amit nem olyan rég leírtál a fészek- mézkamrás elképzelésedről. Annyi különbséggel, hogy polisztirolból készül :) mindkét oldalon alsó és közép kijáróval és a mézkamra, hideg és meleg építmény lehetőséggel. Sok kérdésemre már kérdezetlenül is megkaptam a választ az itt és más fórumokon pl. facebook méhészettel kapcsolatos oldalai. Az első 3 évet szinte csak a méhészettel kapcsolatos könyvek, fórumok olvasásával és tervezgetéssel töltöttem, ezért sikerült is olyan szintem megkeverednem, hogy elég kikavarodni belőle :) Sok jó és hatékony módon lehet méhészkedni. és ez sokszor elbizonytalanítja a kezdőt a hogyan tovább kérdésben. Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Csaba

« Válasz #172 Dátum: 2015. Február 25. 09:34 »
Szia Csaba!
Azért,hogy megnyugtassalak én 27 év után keveredtem meg.
Addig Hunoroztam, most NB 18.
Minél többet látsz, annál nagyobb lesz a kavarodásod, majd letisztul a technológiád.
Én a Hunort nagyon szerettem, viszont a pakolászásból elegem lett.
Minden típusban eredményesen lehet méhészkedni, csak jó technológiát kell hozzá alkalmazni.
A legkorszerűbb kaptárrendszer, egy rosszul beidegződött technológiával, maga az átok.
Rengeteg munkával szerényebb eredmény.
Az NB kaptár sok rakodós számára egy őskövület, maradi méhészek kínlódnak csupán ebben.
Aztán mikor mondom nekik, hogy fedelező gépem is van, 8 keretes önfordítós félautomata saválló pergetőm, meg a 200 méhcsaláddal tudom azt az eredményt mint a 300 Hunorral, akkor alább hagynak rátartisággal.
Most nem megyek abba bele melyiknek mi az előnye. És még a konténerről nem is szóltam.
Ne azon agyalj, hogy mivel kezd! Szeresd a méheket, a technológiád meg minden nap fejlődni fog.
Üdv:Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #173 Dátum: 2015. Február 26. 23:01 »
Majd rájössz, hogy a polisztirolt mennyire nagyon szeretik a hangyák. Azt is, hogy törékeny és egy idő után esik szét.

De sorolhatom a jó tulajdonságait is. Könnyű, hőszigetelő képessége kiváló.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Kitin

• 934
« Válasz #174 Dátum: 2015. Február 28. 18:03 »
 :)  Hajrá Buxa! Te lettél a 400. tag!!

« Válasz #175 Dátum: 2015. Február 28. 18:12 »
Igen!
És Kapitány Klubtársunk már megkezdte a következő százas csomagot!
Gyertek közénk, írjátok le véleményeteket,  kérdezzetek!

« Válasz #176 Dátum: 2015. Március 03. 08:15 »
Tisztelettel köszöntöm a méhésztársakat.

« Válasz #177 Dátum: 2015. Március 03. 09:00 »
Szia István!
Köszönöm, hogy regisztráltál a Méhészklubon.
Remélem méhegészségügyi kérdésekben sokhasznos információval el tudunk látni, valamint kaphatunk is Tőled.

*

Bicska

• 601
« Válasz #178 Dátum: 2015. Március 03. 18:38 »
Üdvözletem mindenkinek!

Ezen a télen találtam rá a fórumra. Sok érdekeset olvastam, és tanultam belőle. Magamról annyit, hogy szekszárdi vagyok, 14 családdal méhészkedem NB kaptárban.  A méhészkedés számomra a megnyugvás, a kikapcsolódás. Semmi nem nyugtat meg annyira, mint amikor kimegyek a bogaraimhoz, és nézem, hallgatom őket (ez naponta megesik) . Mostanra ott tartok, hogy erősen a horgászat és vadászat rovására megy.  :)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #179 Dátum: 2015. Március 03. 19:08 »
Lesz ez még máshogy is... ;D