Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286609 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #765 Dátum: 2014. Május 07. 20:47 »
Itt a kész átverés show!
Tisztelt Méhészek!   
Ugye ugye! Mondtam én, hogy tiszta politikai kitaláció az egész.

http://nepszava.hu/cikk/1019522-az-orban-kormany-adta-ki-a-kilovesi-engedelyt/

Ennyi méhészt, és vezetőt megvezetni?
Már akit tudtak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #766 Dátum: 2014. Május 08. 07:41 »

*

Nb18

• 797
« Válasz #767 Dátum: 2014. Május 08. 12:43 »
Sziasztok!

Mindenféle politikai hovatartozás nélkül kérdezem én:akkor mire volt jó ez az évek óta tartó pánik keltés? A válasz nem is érdekel, útálom a politikát és a politikusokat is egytől egyig. Egy a lényeg:az akácunk biztonságban volt, van, lesz. Más nem számít. Legalább is részemről....

Üdv.: Nb18

« Válasz #768 Dátum: 2014. Május 08. 20:30 »

*

zümi

• 1382
« Válasz #769 Dátum: 2014. Május 09. 08:30 »
Május 3-tól május 31-ig tagdíj önbevallás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál

NAK - 2014. máj. 07. szerda
A 2014. évi tagdíj önbevallási időszaka 2014. május 3-tól 2014. május 31-ig tart. Ezt követően bevallásra nincs lehetőség.

Minden kedves tagunkat postai levélben tájékoztatunk a 2014. évi bevallás teendőiről. A leveleket május elején folyamatosan postázzuk.

A bevallást idén kizárólag elektronikusan, internetes online űrlapok kitöltésével kell megtenni. Az önbevalló lapot NEM kell kinyomtatni és aláírni.

A bevallás lezárását követően minden tagunk díjbekérő levélben kap értesítést, hogy mekkora összegű tartozást kell megfizetnie. Ebben tüntetjük majd fel a korábbi tartozásait, befizetéseit, illetve az Ön által 2014-re megadott tagdíj összegét is. A tagdíjat a NAK 11749008-20190244 számú bankszámlájára banki átutalással, illetve csekken lehet befizetni. Csekk a bevallás során igényelhető, és a díjbekérő levélben küldjük majd ki tagjainknak.

A tagdíj befizetésének határideje 2014. július 7.

A tagdíjbevallással és -befizetéssel kapcsolatos részletes információk az ugyfelkapu.nak.hu oldalon lévő GYIK-ben, illetve a NAKlap májusi számában olvashatók. Kérdés esetén küldjön üzenetet az ugyfelkapu.nak.hu oldalon található „Üzenetküldés” alkalmazással, vagy hívja a +36 1 802 6100-as telefonszámot.

« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 09. 08:36 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #770 Dátum: 2014. Május 09. 08:35 »
Tisztelt Tagunk!
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hatékony működésének egyik alapfeltétele a hagyományos, papír alapú tájékoztatás mellett a modern kommunikációs csatornák lehetőségeinek kihasználása. Kiemelt célunk tagjaink magas szintű tájékoztatása, ezért minden héten elküldjük Önnek az elmúlt hét legfontosabb agrárgazdasági és kamarai híreit. A legfrissebb hazai és külföldi hírekért, szabályozási és támogatási információkért, piaci árakért keresse fel portálunkat a www.nak.hu címen.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #771 Dátum: 2014. Május 11. 08:22 »
Hát ezt is megértük!
Tisztelt Méhészek!
A MÉHÉSZET szaklap 16. oldalán olvashatunk két örömteli hírt.
Az egyik, hogy a holland parlament döntött: a neonikotinoidok mindennemű felhasználásának-mind a nagyüzemi szántóföldi növénytermesztésben, mind a kertészetben -betiltását javasolják!
Miért örvendetes hír ez a magyar méhészek számára?
Mit olvashatunk az IB újság áprilisi számának címlapján, amit az OMME vezetése teljes mellszélességben támogat?
" A neonikotinoidok betiltásával több kár érte a méhészeket, mint amennyi hasznunk származott belőle"
Felháborít, tiltakozom és mélyen elszomorít, hogy ez az OMME szakmai álláspontja!
A vegyszerlobbi szolgái, vagy mi van itt? Az a magyar méhészek érdeke, hogy gyilkos szereket reklámozzanak a tagdíjainkból?
Olvassuk csak tovább a cikket.
"És nagyon fontos kiemelni, hogy ez a döntés nem csak a méheket és az egyéb beporzókat mentheti meg,hanem a fogyasztók, az emberek egészségének védelmében is nélkülözhetetlen volt! A képviselőasszony ezt a megállapításátsát arra alapozta, hogy egyre több kutatás igazolja a neonikotinoidok humán vonatkozású káros hatását."
Kik a mi vezetőink, kit képviselnek?
Nézzük a szaklap 16. számát ahol Tóth Péter növényvédelmi szakmérnökkel készítettek interjút.
Ezt válaszolja a feltett kérdésre:
"Mire jutottunk a vizsgálatok elemzésekor?
Összefoglalva azt mondhatom, hogy a méhcsaládok pusztulásának oka többnyire méhegészségügyi problémára vezethető vissza. Természetesen ez nem adhat felmentést a növényvédelmi szakma számára az esetenkénti méhmérgezésekre."

Tehát az a szakmai véleménye az OMME monitoring vizsgálatának vezetőjének, hogy a méhpusztulások okaiért nagyrészt a méhész hibás. (És pont napraforgó ((kukorica)) és repce virágzás körül pusztít az a nagy büdös atka!
Ezt mire alapozza amikor a következő oldalon bevallja, hogy a laborok csak most értek annak közelébe, hogy a parányi mérgeket (0.1 PPB) meg tudják mérni!!!!!!!
Ezt személyes megszólításnak vettem, és az egész írásom alapja ez a pár sor ami most következik, mert ezt én éppen 2007 óta hangoztatom.
"Sokszor elhangzott vád volt, hogy a méhészek nem képesek a külföldi laboratóriumi mérések  értékéhez hasonló
analitikai pontossággal vizsgálni a mintákat. Ma már több akkreditált laboratoriummal- köztük a velenceivel- dolgozunk együtt,....."

Tehát itt az írásos bizonyíték!
Ma már! És mondjuk 5-7 éve? Mióta is tiltakoztam ez ellen?
Aztán a mintavételek körüli szakmaiatlan cselekedetek sorozata?
Kedves OMME vezetők!
Ki lehet zárnotok az egyesületből, bélyegezhettek azzal, hogy sértődött ember beszél belőlem.
Kit érdekel a véleményetek? Elegem van belőletek!  Nekem az a véleményem, hogy teljesen alkalmatlanok vagytok a szakma irányítására, sőt a méhek és a lakosság egészségét károsító mérgeket a tagdíjunkból összedobott IB szócső újságban reklámozzátok!
Írásom minden sorát átgondoltam, és felelősséggel vállalom!
Az OMME nem méhész érdekvédelmi szervezet, csak papíron!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 11. 08:41 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #772 Dátum: 2014. Május 11. 09:38 »
Ha az OMME hivatalos lapja papír, akkor az OMME még papíron se a méhészek érdekképviseleti szerve a méhmérgezések ügyében. Eladták a méhészek érdekeit vezetőink egy tál lencséért. Hogy mennyiért? A "de minimis" miniszteri keret elnyerése után változott meg Mészáros László OMME elnökünk és a teljes vezérkar véleménye. Ez a kimutatások szerint 36 millió Ft volt. Ennyinél még Judás is többet kapott Jézusért.

Mint mondtam már többször is, egy-egy méhmérgezésen vezetőink többert buknak anyagilag, mint amit ilyen-olyan úton kaphatnak az OMME kasszájából. Érthetetlen, hogy miért éri meg nekik, mást képviselni és mást mondani, mint a valóság?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #773 Dátum: 2014. Május 11. 17:07 »
QUQURIQ!

Kedves Geddekas!
Szerintem Te leszel az első akit ősszel kizárnak az OMME-ból!!! :(
Na mi meg követünk, leszünk egy páran.....Ha-Ha-Ha
Jól kicsesznek velünk.
Nem kell OMME tagdíjat fizetni, így innentől nem is fog idegesíteni, hogy a befizetett tagdíjamból ki mennyit vesz fel, csak úgy küldött közgyűlési határozat nélkül!!!
Sajnos csak az a baj, hogy mások meg saját magukat zárják ki, hogy ne kelljen tagdíjat fizetni!
Tudod, van egy fizikai eszköz, ez a lejtő...........................

Üdv. Kikskakas!

« Válasz #774 Dátum: 2014. Május 12. 16:56 »
.......
Hova lehet vándorolni, vannak e betegség miatt zárlat alatti települések?
Tessék mondani ezt honnan fogjuk tudni,kitől kell megkérdezni?
Az OMME honlapján ez sem hír.
Akkor meg minek? Mondjuk én kivételes helyzetben vagyok,mert egyet kell telefonálnom, és már diktálják is az adatokat.
Van itt baj bőven méhésztársak! Én megráznám egy kicsit a farkincájukat! Felháborító, hogy semmibe vesznek bennünket.
Csúcs szezon kezdetén csúcs vezetés.
Nagyernyei Attila

Kedves Attila!

A farkincarázogatással várnék még kicsit...

Helyette olvasnék: az OMME honlapon az ön háborgása előtt közel egy héttel már szerepelt a zárlati intézkedéssel érintett települések listája. Egyszóval épp ezen esetben történetesen volt rajtuk sapka...

Viszont miként látom, elfelejtett telefonálni, mert ezen üzenete óta egy hangot sem közölt az önhöz beáramló információkból, noha ilyen gazdag információ-halmaz birtokában akár közzé is tehette volna a zárlati listát. No, sebaj, szerencsére az OMME megtette... Lehet, hogy mégis való valamire?

« Válasz #775 Dátum: 2014. Május 12. 17:53 »
Kedves Arisztaiosz!

Az idei akácra történő vándorlásokat tényleg nem segítette a weblapon történt zárlati lista frissítésének időpontja.

A vándorlások zömében május 1-2 esetleg 3.-án megtörténtek. (Eső előtt) Az akkori zárlati lista április 8.-án volt akkor utóljára frissítve.

Tudom nem ez az egyetlen módja a tájékozódásnak csak a legáltalánosabb.

Szerintem igen is szükség van, jelzésekre az OMME felé, egyáltalán nem veszik zokon.

Nem feltétlenül kell ellenséget látni abban aki szólni mer, hogy lehetne picit "kedvesebben" az már más kérdés.

Természetesen nem ismerjük a közlés hátterét, pl. mennyi más csatornán történt egyéb közlés előzte meg a picit heves de annál inkább határozott írást.   

Visszatérve változtatni kellene a bejelentkezési szabályokon, nem a vándorlást követő hanem a vándorlást megelőzően

kellene bejelentkezni a vándorlások alkalmával.

Nem fordulna elő ennyi probléma, zárlatba érkezés illetve zárlat alóli kiszökés.

« Válasz #776 Dátum: 2014. Május 12. 19:13 »
Tisztelt Tóth Zoltán!

A zárlati lista az általam jelzett időpontban április 23-án volt frissítve. Nagyernyei Attila április 28-án hiányolta a zárlat alatt lévő települések listáját...

Tagadhatatlan, hogy nem közömbös a vándorméhészeknek, merre vándorolhatnak, de az OMME csak a hozzá eljuttatott adatokat képes közölni, a lista frissítése is csak akkor lehetséges, ha a NÉBIH-tól az adatokat megkapja. Nem hiszem, hogy a "megváltás" csak akkor sikerülhet, ha folyamatos támadásnak van kitéve a szervezet, én Önnel értenék egyet: a szolid, emberséges hangvétel sokkal előbbre viheti az ügyet, mint a permanens konfrontálás...

« Válasz #777 Dátum: 2014. Május 12. 19:34 »
Tisztelt Arisztaiosz!

Az lehetséges, hogy április 23.-án lett frissítve de közzétéve sajnos csak május 5. és 7. én lett az omme.hu-n.

Néhány esettől eltekintve nagy jelentősége a jövőre nézve van a folyamatos frissítéseknek.

Utólsó sora megállapításának, őszintén örülök.

Tisztelettel kérem a jövőben hozzászólásait ennek megfelelően tegye.

Megoldandó probléma és feladat van elég, személyeskedésre igazán nincs szükség.

Üdvözlettel: Tóth Zoltán

« Válasz #779 Dátum: 2014. Május 15. 07:01 »

Tisztelt Méhészek!
Egy újabb hír a neonikotinoidokról.

http://444.hu/2014/05/14/ugy-tunik-hogy-az-amerikaiak-valamiert-ki-akarjak-irtani-a-meheket/
De mi ez a Sulfoxaflor?

Egy neonicotinoid, és a neonicotinioidokról legutóbb egy hete bizonyították harvardi kutatók, hogy egyértelműen okozói lehetnek a kolóniák összeomlásának.

A neonicotinoidokat az EU-ban épp ezért tavaly be is tiltották. Nem úgy az Egyesült Államokban.

Hajrá OMME vezetők!
Lehet neki reklámot csinálni a következő Méhész újság címlapján.
Meddig nyomjátok,hogy semmi bajt nem csinálnak a neonikotinoidok?
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila