Hát ezt is megértük!
Tisztelt Méhészek!
A MÉHÉSZET szaklap 16. oldalán olvashatunk két örömteli hírt.
Az egyik, hogy a holland parlament döntött: a neonikotinoidok mindennemű felhasználásának-mind a nagyüzemi szántóföldi növénytermesztésben, mind a kertészetben -betiltását javasolják!
Miért örvendetes hír ez a magyar méhészek számára?
Mit olvashatunk az IB újság áprilisi számának címlapján, amit az OMME vezetése teljes mellszélességben támogat?
" A neonikotinoidok betiltásával több kár érte a méhészeket, mint amennyi hasznunk származott belőle"
Felháborít, tiltakozom és mélyen elszomorít, hogy ez az OMME szakmai álláspontja!
A vegyszerlobbi szolgái, vagy mi van itt? Az a magyar méhészek érdeke, hogy gyilkos szereket reklámozzanak a tagdíjainkból?
Olvassuk csak tovább a cikket.
"És nagyon fontos kiemelni, hogy ez a döntés nem csak a méheket és az egyéb beporzókat mentheti meg,hanem a fogyasztók, az emberek egészségének védelmében is nélkülözhetetlen volt! A képviselőasszony ezt a megállapításátsát arra alapozta, hogy egyre több kutatás igazolja a neonikotinoidok humán vonatkozású káros hatását."
Kik a mi vezetőink, kit képviselnek?
Nézzük a szaklap 16. számát ahol Tóth Péter növényvédelmi szakmérnökkel készítettek interjút.
Ezt válaszolja a feltett kérdésre:
"Mire jutottunk a vizsgálatok elemzésekor?
Összefoglalva azt mondhatom, hogy a méhcsaládok pusztulásának oka többnyire méhegészségügyi problémára vezethető vissza. Természetesen ez nem adhat felmentést a növényvédelmi szakma számára az esetenkénti méhmérgezésekre."
Tehát az a szakmai véleménye az OMME monitoring vizsgálatának vezetőjének, hogy a méhpusztulások okaiért nagyrészt a méhész hibás. (És pont napraforgó ((kukorica)) és repce virágzás körül pusztít az a nagy büdös atka!
Ezt mire alapozza amikor a következő oldalon bevallja, hogy a laborok csak most értek annak közelébe, hogy a parányi mérgeket (0.1 PPB) meg tudják mérni!!!!!!!
Ezt személyes megszólításnak vettem, és az egész írásom alapja ez a pár sor ami most következik, mert ezt én éppen 2007 óta hangoztatom.
"Sokszor elhangzott vád volt, hogy a méhészek nem képesek a külföldi laboratóriumi mérések értékéhez hasonló
analitikai pontossággal vizsgálni a mintákat. Ma már több akkreditált laboratoriummal- köztük a velenceivel- dolgozunk együtt,....."
Tehát itt az írásos bizonyíték!
Ma már! És mondjuk 5-7 éve? Mióta is tiltakoztam ez ellen?
Aztán a mintavételek körüli szakmaiatlan cselekedetek sorozata?
Kedves OMME vezetők!
Ki lehet zárnotok az egyesületből, bélyegezhettek azzal, hogy sértődött ember beszél belőlem.
Kit érdekel a véleményetek? Elegem van belőletek! Nekem az a véleményem, hogy teljesen alkalmatlanok vagytok a szakma irányítására, sőt a méhek és a lakosság egészségét károsító mérgeket a tagdíjunkból összedobott IB szócső újságban reklámozzátok!
Írásom minden sorát átgondoltam, és felelősséggel vállalom!
Az OMME nem méhész érdekvédelmi szervezet, csak papíron!
Nagyernyei Attila