Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286642 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #585 Dátum: 2014. Február 25. 20:55 »
Remélem, hogy Tajti Zoli megfellebbezi. Itt csak az első oldalt látom. De mit írt Tajti Zoli abban az ominózus körlevélben? Lehet, hogy félre akarták érteni, amit írt?
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 25. 21:02 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #586 Dátum: 2014. Február 25. 21:08 »
Tisztelt Geddekas!
Legyen ennyi elég, mert minden más info csak mélyíti az amúgy sem rózsás helyzetet!
Nagyernyei Attila

« Válasz #587 Dátum: 2014. Február 26. 10:13 »
Tisztelt Nagyernyei Attila!

Mindig olyan kellemetlen érzésem támad, amikor a Klub prominens tagjai figyelmeztetik egymást, hogy egy szituációban "hallgatni arany". Feszélyez engem ez a pusmogás... Egykor ön azt mondta, hogy ezen a Klubon nincs helye a titkolózásnak, információk elhallgatásának, itt mindent ki lehet és ki kell mondani "feketén-fehéren", hiszen mi, információhiányban szenvedő "gyalog-tagok" honnan a nyavalyából juthatnánk máshonnan hiteles információkhoz szakma-politikai kérdésekben. Szerintem éppen az információ-áramlás prioritása kellene jellemezze ezt a fórumot, ehelyett kapunk egy olyan instrukciót, mely kellemetlen érzéseket generálhat a tagokban, mintegy olyan feelingje van a megjegyzésének, mintha azt mondaná: "Akasztott ember házában illetlen dolog kötelet emlegetni."

Látható, hogy minden elkendőzési kísérlet csak az összetartásnak, a jó célért folytatott küzdelemhez elengedhetetlen"harci szellemnek", a forradalmi hangulatnak árthat. Ráadásul egy olyan személy körül sejtet  bizonytalanságot, aki az egyik motorja a "Váltás csapatának", aki igazán odaadóan szolgálja e nemes ügyet. Ő az, aki tovább vitte az ön elnökségének szellemiségét, határozott, bátor, megalkuvásoktól mentes irányvonalát, szolgálva és vezetve az ország egyik legnépesebb méhész közösségét. Szerettem volna újra elolvasni a Klub indulásának alkalmával küldött üzenetét, de szomorúan tapasztaltam, hogy azt valaki levette a régi Klub oldalairól. Ezt is furcsállottam, hiszen így gondolatai nem olvashatók vissza. Egyedüli reménysugár ezen üzenet felidézésében, hogy talán  Atya lelkiismeretesen elmenthette (ő kevésbé lényeges dolgokat is meg szokott őrizni). Jó lenne , ha ismét olvashatnánk a tolnai elnök akkori üzenetét.
Geddekas pedig szemmel láthatóan segíteni szeretne Tajti Zoltánnak az OMME ügyvivői testületével folytatott harcában. Gondolom, helyesen látja Geddekasunk, hogy a "Változás csapata" nem engedheti meg magának, hogy a csapat egyik tartóoszlopa meginogjon, netán ki is dőljön. Tajti Zoltán mozgalmunknak emblematikus alakja, nekünk pedig kötelességünk őt mindenben támogatnunk.

A legkényelmetlenebb érzésem viszont akkor támadt, mikor ön ismételten úgy fogalmazott: "Kérlek benneteket, hogy ez ne generáljon további háborúkat, így is van bőven gond." illetve "Legyen ennyi elég, mert minden más info csak mélyíti az amúgy sem rózsás helyzetet!" Elképedtem...! Mi a fene történhetett, ha már ön is így fogalmaz...? Mitől ez az enerváltság, mitől a belső tűz kihunyta, az ajkak elé tett mutatóujj figyelmeztetése?  Remélem, nincs komolyabb baj, s csak a múltkori -szerencsére azóta elmúlt- fizikai figyelmeztetés hatására vett vissza valamelyest a lendületből, s int minket is hasonló mentalitásra.

Kérem, a jövőben ne bizonytalanítsa el így a csapatát, az ilyen üzenetek rendkívül ártalmasak lehetnek a változás szellemiségére, az összetartásra és végső soron a sikerre nézve... Isten ments, hogy alább hagyjon a harci szellem, netán egyes kérdésekben visszavonulót fújjanak azok, akik a változásért összeverbuválták a csapatot. A legveszélyesebb pedig a harci szellem elmúltán kívül a mozgalom egyes elemeinek szegregálódása, mert az az egység és a tömörség megszűnte akár a mozgalom végét is jelentheti. Ne csitítsanak, de buzdítsanak, ösztönözzenek bennünket a vezetőink, ne vegyék el a hitünket, ne csökkentsék az elszántságunkat!

Kiáltsuk együtt: Hajrá Tajti Zoltán!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #588 Dátum: 2014. Február 26. 10:37 »
Arisztaiosz! Ön nem méhész. Maradjunk ennyiben.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

varjú

• 161
« Válasz #589 Dátum: 2014. Február 26. 10:49 »
De hogy jön ez ide?
Láttál-e már karón varjút?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #590 Dátum: 2014. Február 26. 11:01 »
Tökéletesen.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #591 Dátum: 2014. Február 26. 11:44 »
Nem szociológus vagyok Tamás, nem szociológusként élem meg a méhészek belügyeit, hanem méhészként. Ön nem méhész, a méhészek belügyeihez semmi köze.

« Válasz #592 Dátum: 2014. Február 27. 07:23 »
Kedves Akárki!

E hozzászólás helyéről (Hír-les) két alkalommal távolította el a hozzászólásomat a nélkül, hogy az eltávolítást indokolta volna. Első esetben a hacker-spam-támadás takarításának egyszerű folyományaként értékeltem az üzenet eliminálódását, belátva, hogy ahol gyalulnak, a forgács is hullik.
Ez a teóriám az újbóli törlés következtében megdőlt, teret adva annak a vélelmemnek, hogy "az itt minden hozzászólásnak helye van" paradigma úgy látszik váltásra került.

Nincs is ezzel kapcsolatban kifogásom, ha a törlés indoklása rávilágít az üzenet azon részére, mely a Klub számára vállalhatatlan.

Kedves Akárki! Kérném, indokolja a döntését a törléssel kapcsolatban, mert annak híján az a szörnyű benyomásom támad, hogy egyszerűen a személyes ellenszenv vagy bosszú motiválja a cenzúrázót, s nem a hiteles, minden véleménynek helyet adó tájékoztatás a Klub  prioritása, hanem a törlő személy személyes ambícióinak, motivációinak egyszerű szócsöve, s amely vélemény azokkal nem egybevágó, azt nemes egyszerűséggel nem cáfolja, hanem lesöpri a klub oldalairól. A Klub "praeambulumával" ez nehezen egyeztethető össze...

*

varjú

• 161
« Válasz #593 Dátum: 2014. Február 27. 09:01 »
Pont én is ezt akartam kérdezni, hogy hova tűnt egy hozzászólásod?
Láttál-e már karón varjút?

« Válasz #594 Dátum: 2014. Február 27. 21:26 »
Tisztelt Arisztaiosz!
Majd ha nem Gebéz, és doktor Uraz valamint nem provokál, meghagyom írásait!
A Méhészklub nem arról szól, hogy valakit cikizzünk! Itt minden tag egyforma, és ezt Önnek is tiszteletben kell tartania.
Ha az együttélés szabályait nem tartja be, végleg megválunk Öntől! Amikor újra regisztrált, kértem ne használjon bántó kifejezéseket. Ezt vagy megérti, vagy nem. Akkor viszont keressen olyan partnereket, akik elviselik az Ön stílusát! Én nehezen, de még várok. Az Ön nevelése nem az én faladatom. A privát üzenetek sokasága szinte követeli az Önnel való kapcsolat megszakítását. Ezt vegye egy jó szándékú, figyelmeztetésnek, mondjuk mint a fociban a sárga lap.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #595 Dátum: 2014. Március 02. 23:31 »
Balassagyarmaton bejelentette OMME elnökünk, hogy az egyik kft-t, amit megalapítottak, meg is szüntették. De a másik kft. már lelkesen üzemel. Igaz, hogy jelenleg még bejegyzés alatt áll és így adja ki a számlákat is, de kiadja.

Azt is elmondta, hogy az OMME üvegeket meg lehet vásárolni. Arról persze nem regélt, hogy mennyivel lett drágább a kft miatt. A gyártás is akadozik, de Ő mindent rendezni fog.

Vajon a cégbíróság miért csücsül a kft bejegyzésen ennyit?

*

atya

• 1043
« Válasz #596 Dátum: 2014. Március 03. 14:35 »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #597 Dátum: 2014. Március 03. 15:04 »
Mondtam én, hogy ez az igazi rémhír!

« Válasz #598 Dátum: 2014. Március 03. 16:09 »
Ha meg megnéztek kb 20 másik oldalt,akkor megint mást fogtok olvasni.Megszokhattátok volna már,hogy ugyanazt a történést minden oldal máshogy tálalja.Egyébként miért rossz az,hogy hungarikummá akarják nyilvánítani az akácot és az akácmézet?Milyen kárt okoz ez nektek?Őszintén!
Azért ezt nem kellene eltanulni a nagypolitikától,hogy valamit csak azért nem támogatok,mert a másik oldal csinálja!
Mivel egy rendelet-tervezetről beszélgetünk ezért nagyjából bármi előfordulhat még.Én azért a helyetekben még nem dőlnék nyugodtan hátra akác ügyben.Egyébként meg nem csak tiltással tud a "nagytesó" bizonyos tevékenységeket ellehetetleníteni.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #599 Dátum: 2014. Március 03. 17:17 »
Lásd, hogy vártuk anno, hogy majd ha uniósok leszünk emelkedni fog a méz ára a vámkedvezmények miatt.
Csak úgy emelkedik ahogy romlik szeretett forintunk.
Szerintem minden méhész az akác mellett teszi le a voksot. Ha valaki nem tudná az akác és annak írtása évek óta téma az OV-kon, vagy a küldöttgyűléseken, sőt az akácméz hungarikummá nyilvánítása sem újkeletű dolog.
Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 03. 17:25 írta jani bátya »