Én nem sértegettem kivancsi 111-et, most sem teszem.
Rengeteg szakmai hibát vét, de ő a legokosabb, így nem állok le vele vitatkozni,mert reménytelen.
Aki nem fogadja el mások véleményét, csak a sajátja a tuti azzal nincs mit tenni.
Szerintem jelentkezzen az OMME-ba, a jelenlegi csapatba pont elfér.
Sajnálom, ha nem tudsz felnőni a feladathoz, hogy megértsd a technológiám,robi75 már érti miről beszélek.
Én sem tartozok azok közé akik a Nemzeti Programból élnek, előadásaimért sokszor nem kértem semmiféle javadalmazást, viszont szívesen tartok előadást olyanoknak akik igénylik, és hálásak.
Ezzel engem nem tudsz falhoz állítani, az OMME-ban hamarabb találsz olyanokat akikre gondolsz.
A szidalmak, meg, hogy szakmailag gyenge vagyok lepattan rólam, ne erőlködj!
Kicsinyeskedésnek tartom a számháborút, általában eredményeimet irigylik, így jártam az idén is, de én ebből nem űzök sportot.
Mit szólok az NB fészek 1/2 NB méztérhez kérdezi tőlem szeremej?
Katasztrófa, mit kerteljek.
Az NB keret rakodónak nem való, automata rajzás, és hihetetlen sok mézet emészt fel, aminek nem ott a helye!
A rakodó rendszer határa a Hunor.
Akár 1 cm-el is el kezditek növelni a lép mélységét, a fias fölött megjelenik a mézkoszorú.
Igaz Jenő nagyvonalú, néhány tíz mázsa méz nála nem számít.
Én szerényebb vagyok, ezért inkább keresek ennek a méznek is üres hordókat.
Találkoztam már egy ilyen méhésszel néhány évvel ez előtt!
Több mint 500 Hunorja volt.
Katasztrofális a mai napig a technológiája, és természetesen nem bírtam ki, könyörögtem neki had állítsak be tíz méhcsaládot akácra a termelésbe.
Bele ment!!!!!!!!!!!
Mi lett a vége?
Összeveszett az asszonnyal, mert leordította a fejét, hogy miért nem az egészet így csinálta, annyi mézet pergetett a tíztől!
Attól, hogy valakinek viszonylag nagy a méhészete, még nem biztos, hogy szakember!
Nekem szaktanácsadóként is megadatott az a szerencse, hogy rengeteg méhészetben jártam.
Mindig ki tudtam szűrni a szájharmonikásokat, és az igazi teljesítményt produkáló méhészeket.
Ezért az egyért hálás vagyok az OMME-nak, hogy lehetőségem volt olyanokat látni, amit mások a saját kárukon tapasztalnak meg, vagy éppen egy ragyogó technológiát, mert mindenki másként csinálja.
Így lett profi fedelező gépem, önfordítós 8 keretes félautomata pergetőm, hordóemelő szerkezetem és még sorolgatnám.
Nem túl messze tőlem van egy nagyszájú méhész.
Valamikor úgy éreztem barátok vagyunk, de szakmapolitikában ő a jelen történéseit másként látja.
Nála minden tavasszal gyönyörűek a méhcsaládok, de termelni nem tud, akácon a 40 éves pályafutása alatt még nem lépte át a 20 kg-os, számára "álom határt" méhcsaládonként!
Már lehetőségem sincs vele szakmai csörtére, had kínlódjon, mindenkinek nem kell profinak lenni.
Teljesen olyan mint kivancsi 111!
Lehet a kezdőket el tudja varázsolni, engem aligha.
Az elmúlt 32 évben mindig vándoroltam, sok éven keresztül 6-szor, 7-szer.
Szükségem volt az üvegezésre a fajtamézekre.
Most már "csak" általában 3-szor, az idén hála az égnek nem mentem második akácra.
Az álló méhészet teljesen más technológiát igényel, azért is nem értem min vitatkozunk, de tetszik.
Én bírom, és remélem az olvasók tanulnak belőle.
Nagyernyei Attila