Szakma-politika

• 4550 válasz
  • 2137786 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Szakma-politika
« Válasz #540 Dátum: 2014. November 14. 00:01 »
QUQURIQ!!!

Jó a vicc csak nem értem!...
Vasárnap estefelé már Te is megérted!...

Kiskakas!

« Válasz #541 Dátum: 2014. November 14. 06:36 »
Anti!

A LAP TOP-ot kapnak az elnökök, régi téma.
Az átadás időzítése olyan fura.
Ettől függetlenül jónak tartom a "forró drótot", mert végre mi is eljuttathatjuk a valós információkat az elnökökhöz.
A vezetés  hasba akasztós mellébeszélése így gyorsabban cáfolható.
Sokan nekem panaszkodnak, hogy csináljunk már valamit, mert ez így nem mehet tovább.
Kérdezem a kérkedőket. Nem bíztok az OMME elnökében, nem bíztok a vezetésben?
A cifra válaszokat nem idézném, de nem túl hízelgőek.
Valami van a levegőben, mert égnek a vonalak.
Sokan érezzük, hogy úgy nem lehet az OMME-t kormányozni, ha a méhészek véleményét nem engedik érvényesülni.
Volt egy aranyos  módosító javaslata Baldavári Lacinak, amit én is támogattam.
Hozzuk létre a "Vének Tanácsát"
Azt gondolom, ennek a mostani zűrös helyzetben nagy jelentősége lenne.
A javaslatra adott hisztis pejoratív megjegyzéseket nem idézném.
Most egy gondolatban leírom mi a véleményem az alapszabály módosításról, és az egész szemléletről.
Ha rajtam múlott volna egy tisztségben lévőt sem engednék a bizottságba!
A demokrácia alapja az alulról építkezés, nem fölülről való nyomásgyakorlás.
A 12.000 méhész között biztosan van néhány, aki a tagságnak megfogalmazná a jogait, kötelességét.
A parlamentben is a küldöttek (honatyák) terjesztik be a törvényjavaslatokat, nem a miniszterek.
Persze miről értekezek itt?
Nekik már alapból van Lap Topjuk.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #542 Dátum: 2014. November 14. 13:14 »
Pedi ez a vezérkar - ha így csinálja - gyorsan a Vének tanácsába kerül
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #543 Dátum: 2014. November 14. 14:13 »
QUQURIQ!!!

Oda ugyan nem, mert elég szégyent hozott elnökünk az OMME-ra, és nagy anyagi hátrányt!
Azt ki kell érdemelni, szakmailag is és vezetőként is!

A Kiskakas!

« Válasz #544 Dátum: 2014. November 15. 17:22 »
A Gödöllői Rendkívüli Küldöttgyűlés előtt mindenkinek kötelező olvasmányként ajánlom Böjte Csaba gondolatát.

"Ne ítélkezzetek...
Divatos lett a mai világban, hogy mindenki mindenhez felületesen, de nagyon határozottan hozzászól! Az emberek hihetetlenül bátran ítélkeznek, élők és holtak felett! Sokszor rácsodálkozom arra, hogy olyan emberek, akik szinte semmit nem tettek le az asztalra, milyen vehemenciával törnek pálcát mások felett!

Félelmetes az a bátorság, ahogyan biztos próbák nélkül megszólnak, elítélnek, sárral dobálóznak az emberek! Ezek a felületes kirohanások, nagyon mély sebeket okoznak! Az ilyen stílus nemcsak az evangéliumtól van fényévekre, hanem a holnapot építő, normális emberi kommunikációtól is!
A mi Urunk Jézus Krisztus világosan elmondta nekünk:
Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni.
Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből! Mt 7,1
Ami elgondolkoztat, az az, hogy ez az ítélkező, mindent leszóló, nyafogó vírus, feltartóztathatatlanul ott burjánzik a közösségeinkben, mondhatni szívesen látott vendég lett! Az ebola vírus is támad, de ellene összerándulunk, védekezünk, próbáljuk bölcsen legyőzni azt! A büntetés nélkül társait elítélő, megszóló, kigúnyoló ember, a társadalmunk ebolája, mely biztosan szétrágja, megöli közösségeinket, ha nem védekezünk ellene! Régebb azt mondták, hogy egy tisztességes polgár, egy úriember, nem beszélve keresztényről,  nem engedhet meg magának bármilyen stílust, mert aki nem tud vigyázni a modorára, az nem való tisztességes emberek közösségébe, azzal nem ülünk le egy asztalhoz! Jó lenne megtanulni ezt őseinktől!
Szeretettel,
Csaba testvér"

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #545 Dátum: 2014. November 15. 22:13 »
QUQURIQ!!!

A bölcsesség csak annak jár, aki bölcsen viselkedik másokkal!
A bölcs nem érzi, hogy bölcs, azt mások tapasztalják…
Akik tapasztalják a bölcsességet azok tisztelik a bölcset!
Miért tudjuk szeretni Böjte Atyát?
Mert  mindenkit tisztel és szeret!
Ez a szeretet ami róla árad, sok – sok kis szívben reményt gyújt!
Reményt, egy tisztességes és becsületes  élethez!
Így válik Böjte Atya halhatatlan!....

A Kiskakas, aki betekintést nyert több gyerekotthonban…

« Válasz #546 Dátum: 2014. November 16. 21:04 »
Szép estét!
Látom sok Méhészklub tagnak tetszett Csaba testvér írása.
Itt a következő!
,,A gyümölcsfa azért bont virágot, hogy a méhecskéket magához vonzza, hogy megtermékenyüljön, hogy gyümölcsöt tudjon teremni. Az lenne természetes, hogy a nő is azért szépítse, csinosítsa magát, hogy mint a virág, illatozó, szép és bomló legyen, hogy odaajándékozza magát, és a szerelmes ölelésből, boldog egymásra találásból újabb, mélyebb szeretet szülessen, vágyva vágyott élet fakadjon, és ne azért, hogy terméketlen virág maradjon." (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

« Válasz #547 Dátum: 2014. November 23. 07:33 »
Kellemes időtöltést kívánok!
Tisztelt Méhészek!
Még hogy honlapunknak nincs jelentősége?
Az OMME-ban árgus szemekkel figyelnek bennünket.
Sokszor innen tudják meg a híreket. Lásd az OMME ügyvédnőjének távozása.
Az elnök titkolta, Fáskerti Laci itt olvasta.
A következő bizonyíték, hogy olvasnak bennünket.
Néhány napja jeleztem, hogy a Kalocsai OMME alapszervezetnek már rég nem Bercsényi Jani az elnöke.
Láss csodát, már ki is javították.
Tisztelt Méhészek!
Normális dolog az, hogy így kommunikálunk egymással?
Milyen vezetés az, akivel csak így lehet szót érteni?
Aki ott volt Gödöllőn biztosan nem kérdezi ilyent, mert tapasztalta.
Olyan vezetés a mostani, akik csak magukkal foglalkoznak, önös érdekeiket nyomják előre, ehhez keresnek partnereket.
Azért sunnyogva velünk is törődnek.
Milyen jó is volna, ha pökhendi stílusukat alázatra változtatnák. Óhhh, talán álmodtam?
Szerintem erre semmi esély. Ők ilyenek.
Akinek ez szimpatikus, továbbra is bizalmat szavaz nekik. (Király)
Én jobban szeretem az őszinte, nyílt partnereket, tehát a mostani vezetésben egyáltalán nem bízok.
Talán az első nagy kiábrándulásom akkor volt amikor az Orosházi Üveggyár kereskedelmi igazgatója többször írásban kérte az OMME elnökét, hogy közölje le helyreigazító levelét!
Ezt Kaposváron idén januárban egy NYÍLT IB -n szóvá is tettem.
"Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó."
Na ebben nagyon gyenge ez a társaság!
https://www.youtube.com/watch?v=7BbuXoUil_k
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 23. 07:37 írta Nagyernyei Attila »

*

barger

• 173
« Válasz #548 Dátum: 2014. November 24. 10:59 »
Kedves mindenki!

Csak nekem nem jött be a fórum az elmúlt napokban kétszer is huzamosabb ideig?
Csak nekem van üldözési mániám hogy ehhez az OMME-nak köze lehet?
Infós vagyok, nem nehéz egy DDOS támadással kinyírni az oldalt.

Kezdő méhész vagyok, nekem fontos ez a fórum, itt olyan dolgokat találok meg ami egyik könyvben sem található meg. Nagyon sajnálnám ha eltűnne. Remélem az adminnak van biztonsági mésolata.
Baranyi Gergely

« Válasz #549 Dátum: 2014. November 24. 12:33 »
Barger!

Az OMME keze ebben nincs benne, akkor már rég nem lennék.
Hálózat karbantartás volt, és egy kis kapacitás probléma.
Remélem ez nem fog többet előfordulni.
Jó lenne ha valójában a szakmai tere-ferére is több idő jutna, de ennek az oldalnak alapvetően a szakmapolitikai kérdések kitárgyalása a fő feladata.
Egyébként a Méhészklub úgy alakul, ahogy akarjátok.
Nyitott, senki nincs korlátozva, kivéve ha többszöri figyelmeztetésünk ellenére a személyeskedéseket nem hagyja abba. Mióta nincs közöttünk Arisztaiosz teljesen más a hangulat. Ő is maradhatott volna, mert szakmai dolgokban sokat tanulhatnánk tőle. Viszont a modorát nem szívesen ajánlom senkinek.
További kellemes időtöltést!
Nagyernyei Attila

« Válasz #550 Dátum: 2014. November 24. 23:15 »
Tisztelt Tolna Megyei Méhészegyesület-i tagok!

Köszönöm a bizalmat.
A harmadik elnökválasztási procedúra sikeresen zárult.
Az elnökválasztáshoz alapszabályunknak megfelelően 2/3-os többség kell.
Ez ma az első körben sikerült, múltkor 0.5 tized hiányzott!
Köszönöm a vidéki méhészeknek, hogy már harmadszor vették a fáradtságot, és eljöttek szavazni.
Rendkívüli közgyűlésünket egy profi cégbíró vezette, így minden simán ment.
Apró tüske maradt bennem, hogy azok helyett a küldöttek helyett, akik lemondtak, nem választhattunk újakat, mert ez a meghívóban nem szerepelt. Emiatt újabb rendkívüli küldöttgyűlést kell összehívnom, de ez már nem olyan nagy gond.
A Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap rendezése most a legnagyobb feladat.
Holnaptól gőzerővel dolgozunk, hogy gördülékenyen menjen minden.
Még egyszer köszönöm, hogy ismét nekem szavaztatok bizalmat.
Remélem, hogy nem fognak azok sem csalódni bennem, akik most nem rám gondoltak..
Őket is képviselni fogom, semmi tüskét nem okoztak.
Sokan segítették munkájukkal a mai elnökválasztást, de külön megköszönöm Vanya Györgynek az aktív hozzáállását. 
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila 

« Válasz #551 Dátum: 2014. November 25. 09:10 »
Tisztelt Méhészek!
Az előbbi hozzászólásom folytatásaként néhány gondolattal még adós maradtam.
A Tolna Megyei Méhész Egyesületet 2002-ben majdnem azon a napon alapítottuk, amelyen 12 év elteltével  ismét nekem szavaztak bizalmat.
Mint tudjátok 2013-ban a közgyűlésünkön bejelentettem, hogy pihenőre van szükségem, nem vállalom a jelölést.
Utánam Tajti Zoli következett, majd kis idő múlva ő is távozott.
Egyesületünk napi dolgaival Koller Zoltán titkárt bízta meg a tagság.
Az átmeneti időben ő vezette egyesületünket. Az új alapszabály megalkotásában, ügyvédi segítséggel sokat dolgozott, és a kész tervet tegnap elfogadta a közgyűlés.
Egy Tavaszváró Méhésznapot Tajti Zolival együtt rendezett.
Tegnap a titkári pozíciójáról lemondott. Munkáját megköszöntem.
Az elnökválasztási procedúra előkészítésében a szaktanácsadó is odatette magát, amiért neki is köszönetet kell mondanom!
A közeljövőben viszont csak és kizárólag a szaktanácsadással kapcsolatos tevékenységére tartok igényt.
Ez nem személye ellen szól, hanem egy általam képviselt elvről.
Az OMME lapszabálytervezetéhez volt egy módosító indítványom.
Ez arról szólt, hogy szaktanácsadó érdekvédelmi munkában ne vehessen részt.
Hamarosan mindenki megtapasztalhatja az összeférhetetlenség kapcsán, hogy ez mekkora feszültséget okozott.
A Paksi Méhészklubot rövid időn belül újra indítjuk.
Bonyhád, Szekszárd, Gyönk továbbra is biztos pont, Tamásit kicsit aktívabbá kell tennem.
Egy új színfolt egyesületünk életében Bátaszék!!!!
Ott reményeim szerint egy új méhészklub alapítása körvonalazódik.
Végezetül egy örvendetes hírrel zárom soraimat.
Tamási Város Díszpolgárává választották Dr. Deák Gábort!
Ő egyesületünk tagja, és Tamásiban volt polgármester.
Gábor bácsi jó egészségnek örvend.
Gratulálok neki!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. November 25. 10:34 írta Nagyernyei Attila »

*

atya

• 1043
« Válasz #552 Dátum: 2014. November 25. 13:45 »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #553 Dátum: 2014. November 26. 23:32 »

Ahol gyűlölet, pusztító indulat van, ott lehet ugyan, hogy igazság is van - de abból az igazságból én nem kérek. Az az igazság ugyanis olyan, mint az a leves, amely nagyon ízletes ugyan, de döglött legyek vannak benne.
(Böjte Csaba testvér)

*

atya

• 1043
« Válasz #554 Dátum: 2014. November 27. 09:11 »
Ha valamiért vagy valakiért áldozatot hozok, az nem elvesz belőlem, hanem hozzám ad. Annak a lemondásnak az ereje belém költözik.
Ha az emberek az áldozat szót meghallják, megrémülnek, hogy valamitől meg fogják fosztani őket, hogy fel kell adniuk valamit, ami nélkül nem tudnak élni. Az áldozat számukra veszteség, hisz a mai világban minden a miénk lehet. De én úgy vélem, hogy az igazi áldozat győzelem, mert kell hozzá a szabad akaratunk, hogy lemondjunk valamiről. Nem fogok hazudni, mert az hazárdjáték. Az áldozat nem törli el a veszteség fájdalmát, de a keserűség elleni csatát megnyeri. A keserűség ellen, mely beárnyékolja mindazt, ami igazán érték az életünkben.

/Amint valamiért vagy valakiért felelősséget vállalunk, önként korlátozzuk a szabadságunkat. Már egy könnyelműen "adott szót" is meg kell tartani, ha nem akarunk a nem szavahihető emberek közé tartozni./

Elekes László
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.