Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1982597 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #330 Dátum: 2014. Október 03. 21:50 »
Magyar Méhész Újság 2014 október.
2. oldal. Kutatási témák.
"Az év eleji felhívásra érkezett témajavaslatokat és kutatási terveket az OMME által felállított tudományos-szakmai bizottság értékelte."
Nem értem mit értékelt, és ki? Hiszen ilyen bizottság sosem lett létrehozva.
Íme egy újabb bizonyíték egy újabb szabálytalanságra az OMME működésében, ami még a tavaszi OV-n is fel lett vetve.
"OMME Alapszabály IV. 4.
   i.   Dönt bizottságok megalakulásáról, működésének szüneteltetéséről és újraindításáról."

Tisztelt méhészek nagyon úgy néz ki , hogy ebben az esetben is elmaradt az OV megkérdezése, hiszen a bizottság felállítása OV hatáskör.
Ebben az esetben csak arra lennék kíváncsi, hogyan engedélyezhette az illetékes miniszter ezt a szabálytalanságot, vagy egyáltalán nem is tudott róla. Mert az OV-kon ez irányú bizottságok felállítására nem történt határozat. Vajon mit szólna a miniszter úr ha tájékoztatná valaki erről a fajta eljárásról, vajon vissza vonná a kutatásra kiutalt összeget?

Üdv. jani bátya

« Válasz #331 Dátum: 2014. Október 03. 21:58 »
Jani bátya!
A tudományos szak-bizottság azonnal vásárolt egy terepjárót.
Ennyi a szak-értelmükről.
Jól meggondolkoztatta őket. Légkondi, gallytörő, vonóhorog legyen rajta?
Kemény csapat ezt megmondom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #332 Dátum: 2014. Október 03. 22:14 »
Attila!
Úgy örültem volna legalább egy fényképnek erről az új terepjáróról ebben az újságban az OMME hírek között.
Vajon miért nem szerepel az OMME hírek között egy közel 10 millás kiadás , el fért volna a lapban. Vajon a szekeret is vissza kellene adni ha nyilvánosságra jönne a turpi a bizottság alakítása körül?
Ezt kellett volna finanszírozni a terepmunkákhoz.
Íme egy terepjáró!

Így jobban belegondolva, véleményem szerint minimum OV határozat kellett volna a monitoring /az IB által csapatnak titulált/ bizottság létrehozásához is.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 03. 22:59 írta jani bátya »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #333 Dátum: 2014. Október 04. 12:29 »
Az a szépsége a dolognak, hogy 3 éves a kutatási szerződés. Ezek szerint minden évben vesznek egy-egy újabb terepjárót? Merthogy a fantáziájuk úgy látszik csak ennyire képes. No meg arra, hogy 5 jóindulatú és valóban felkészült értékes szakembert félrevezessenek. Merthogy tavasszal és most ősszel öt jeles szakembere a szakmának egyfajta álláspontot kialakítottak, hogy mire lenne célszerű a kutatási pénzeket költeni.

Figyeljétek meg, hogy az Országos Vezetőségi Ülésen ennek az öt embernek a nevével fognak takarózni. Ha az öt ember tudná, hogy végül is mi lett a valóság a Mészáros Laci kezében az Ő tanácsaik eredményeképpen, azt hiszem, hogy elképednének és élénken tiltakoznának, hogy ők nem ezt javasolták.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #334 Dátum: 2014. Október 04. 17:14 »
Egy kicsit utána olvastam a dolgoknak:http://www.omme.hu/portal/download/nemzetiprogram/2013_2016%20nemzeti%20program/118_2013%20%28XII%2016%29%20VM%20rendelet.pdf.

Hát kérem ebben , az alkalmazott kutatásnál, nem szerepel a laboreszközök és a terepmunkákhoz szükséges eszközök beszerzésének támogatása. Szerepel viszont egy pontban a "szakmai bíráló bizottság döntésének írásos indoklása", ami mögé talán mindent be lehet suvasztani.  Amikor anno az OV.- erre rá lett kérdezve, Fekete alelnök úr azt válaszolta, hogy nincs ilyenre szükség. Most mi van akkor, a jogszabály szerint , ha ezen bizottság írásos indoklása kell a támogatás folyósításához , akkor a logikus gondolkodás szerint bizottság is kell, vagy kellett, legalábbis papíron.Az újság szerint is létrejött a bizottság. Persze mindezt az OV tudta nélkül. Etikus ez?
Egy kis emlékeztető:
  bizottság (főnév)

1. Kisebb testület. Adott tevékenység elvégzésére, kérdés megvitatására, döntések hozatalára, bizonyos ügy előkészítésére, megvizsgálására, felelős irányítására, elintézésére vagy ellenőrzésére alakult, választott, kiküldött csoport.

Mint írtam ugyanezen a helyzetet hiányolom a monitoring vizsgálati tevékenység személyi kibővítésénél is. Míg egy személy volt, nevezhetjük megbízottnak, mivel most már hárman vannak szerintem ez már kimeríti a bizottság fogalmát.
Az OV_t senki meg nem kérdezte ebben a kérdésben, egyszerűen csak lenyomták a méhészek torkán a plussz két személyt akik közül az egyik éppen szintén IB tag és az ezzel járó másfél milliós többletköltséget, amit szintén nem tudom ki határozott meg.Három személyre úgy látszik már kevéske az évi nyolcszázezer forint NP-pénz.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 05. 19:39 írta jani bátya »

« Válasz #335 Dátum: 2014. Október 05. 10:44 »
A 2014 január 9. IB ülésen  /IB 2014/1/3/ határozat szerint: Bizottság kijelölésére került sor az Alkalmazott Kutatás témakörben.

Tehát ezek szerint volt bizottság, az pedig,hogy ez így létrejöhetett a jelenlegi alapszabály egyik hibája, amit sürgősen át kell dolgozni a jelenlegi szabályoknak megfelelően, mert a IV pont üti a X pontot.
Alapszabály X.
Szakbizottságok

A Küldöttgyűlés, az OV és az IB az egyesületet és a méhészeti szakmát érintő javaslatok kidolgozására, egyes kérdések megvitatására szakbizottságokat hozhat létre.
Ezek lehetnek állandó, vagy eseti bizottságok.

A szakbizottságok annak a szervnek tartoznak beszámolni, mely megbízta a feladat elvégzésével.

Adott esetben a javaslatok, elbírálására és az erre fordítható pénzkeret elosztására alakult bizottság.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 05. 19:55 írta jani bátya »

« Válasz #336 Dátum: 2014. Október 08. 21:59 »
Tisztelt Tolna megyei méhészek!
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Tisztelt OMME vezetők!
A Tolna megyei elnök választás körül kialakult áldatlan helyzetet nem tudtuk emberi módon kezelni.
Többször volt egyeztetés a vitás kérdések megbeszélésére, de mind eredménytelennek bizonyult.
A hétfői Szekszárdi Méhészklubon tényszerűen beszámoltam az elnökválasztásról.
Ott részletesen ismertettem a szavazáskor történt bakikat. Nem kívántam súlyosabb jelzőt használni.
Mivel minden ésszerű lehetőséget felajánlottam, de csak támadtak jogi útra tereltem a témát.
Értelmesnek gondolt emberek nem látják be, hogy hibáztak és még ők támadnak, ismét beszorítottak egy olyan sarokba amit utálok, de a tagság azon részét akik nekem szavaztak bizalmat nem hagyhatom cserben.
Tegnap folyamán elküldtem az elnökválasztás jegyzőkönyvének hiteles kivonatát az OMME központba, hogy a hétvégi OV-n képviselni tudjam egyesületünket. Ma közölte velem Dr. Mészáros László, hogy addig nem jegyeznek be az OMME OV tagjai közé, amíg nem jegyez be elnökként a cégbíróság.
Így Koller Zoltán megbízott elnök képviseli az egyesületünket.
Van egy kis bibi uraim! Koller Zoltán nincs bejegyezve a cégbíróságon, aláírási, döntési joga nincs!!!!!!!
Oda Tajti Zoltán van még bejelentve, akit viszont megfosztott elnöki rangjától a közgyűlés!
Még nincs vége!
Jeleztem Dr. Mészáros Lászlónak, hogy az összes önálló szervezet elnökétől kérje be a cégbírósági bejegyzést, hogy valóban az az elnök képviseli e egyesületét, aki a teremben tartózkodik, ellenkező esetben  velem szembeni diszkrimináció miatt megteszem a feljelentést ellene!
A fagyi visszanyalt.
Ugye milyen szemét vagyok! Én csak azt követelem, amit tőlem kértek. Vagy esetleg rám más szabályok vonatkoznak?
Van gondjuk bőven, ne tetézzék tovább!
A jelen állás szerint a Tolna Megyei Méhész Egyesület 405 tagja képviselő nélkül marad.
Ez mind azért mert egy érvénytelen szavazatot is beleszámoltak ellenfelem voksaiba.
Tegnap nekem mondták, hogy szégyelljem magam. Sajnálom nem megy, itt mások vétettek, de ők támadnak.
Tajti cégbírósági kivonatát mellékelem.
Friss, mai.
Nagyernyei Attila

« Válasz #337 Dátum: 2014. Október 08. 22:10 »
Attila, azért remélem mint megfigyelő részt veszel az OV-n, hiszen ez még talán nyilvános. Én szándékozom menni.
Bár ha jobban belegondolok a történtekbe lehet nem is érvényes már az alapszabály, hiszen az szinte a közhasznúságra épült, ha így van akkor meg ki tudja mi is történhet.

Üdv. jani bátya

« Válasz #338 Dátum: 2014. Október 08. 22:13 »
Jani bátya!
Megyek hát.
Én soha nem hiányoztam az elmúlt 20 évben!
Hogy tájékoztassam a tagságot, ha részt sem veszek.
Üdv:Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #339 Dátum: 2014. Október 08. 23:01 »
Attila!

A leveled olvasása után komoly dilemmában vagyok.
Én úgy tudom, hogy Koller nem küldött, akkor viszont, hogy szavazhatott a küldöttgyűlésen, ha még most sincs bejegyezve, mint elnök.??
Akkor most ki is valójában a Tolna Megyei méhészek elnöke?? Mert az írás szerint, Tajti az.
Érdekes lesz ez a mostani OV, ebből a szempontból is, én már látom.
Éppen ezért, most ragadnám meg az alkalmat, és szeretnék kérni két helyet a "hátsó" sorban. Az egyiken én foglalnék helyet, a másikra tenném, a motyómat.   ;)
Szerintem szükség lesz rá, mert jelen állás szerint hivatalosan, senki nem képviseli a Tolna Megyei méhészek érdekeit, ez nagyon jól látható a képen lévő dátumból.
Kíváncsi vagyok, még arra is, hogy ezt a ( hírt,) tényt, hogy fogják fogadni a TM-i méhészek.
Hát nem tudom, bennem most egy világ omlik össze. Eddig még kerestem, a nem létező mentségeket az elnökválasztással kapcsolatban is.

« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 08. 23:04 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #340 Dátum: 2014. Október 08. 23:06 »
Szerintem jogi útra terelheti Attila a dolgot. Javasolom, hogy menjen el az OMME OV-re, majd ha nem adnak neki szavazati jogot, akkor kérjen egy jegyzőkönyvet erről és azzal pedig forduljon jogorvoslatért a megfelelő fórumra. 405 méhész nem maradhat képviselet nélkül egy ilyen horderejű rendezvényen. Mivel a választás megtörtént, és eredményes volt, ezért újra van jogosult képviselője a Tolna Megyei Méhészegyesületnek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #341 Dátum: 2014. Október 08. 23:13 »
Attila!

Mit művelnek ezek?
Ez hihetetlen'
Minden napra jut egy disznóság!?
Le kell váltani a vezetést az OMME-ban.
Össze kell fognia a még józan méhészeknek,
ezt az eszeveszett,hibát hibára halmozó társaságnak befellegzett.

Csányi Antal

« Válasz #342 Dátum: 2014. Október 08. 23:19 »
Antikám
Támogatom a meglátásodat,de minél elöbb . Minden óra,minden nap a méhészek pénze bánja. :'(

*

Nb18

• 797
« Válasz #343 Dátum: 2014. Október 08. 23:24 »
Sziasztok!

Elképesztő, hogy milyen fatális hibák kerülnek napvilágra mind országos, mind megyei szinten! Kinek a dolga lett volna bejegyeztetni az új elnököt még ha csak megbízott is? Nagyon remélem, hogy hamar rendeződnek a dolgok és győz a józan ész és az elhivatottság!

Egy, az Egyesületéért aggódó Tolna megyei méhész vagyok!

Nb18

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #344 Dátum: 2014. Október 08. 23:33 »
QUQURIQ!!!

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kedves Attila!
Szerintem is menjél el az OV-ra!!!
Szükségünk van a szellemiségedre!
Igen! jogod van megkérni az OMME elnökétől, hogy mutassa be az összes egyéni egyesület cégbírósági bejegyzését!!!
Ha megtagadja, az Esély Egyenlőséghez kell fordulnod. Diszkrimináció miatt!!! Ez az OMME-nak több millió forint bírság!!! Az elnökkel fizettetném ki, minden ilyen büntetést, mivel Ő az egyszemélyi felelős! Ő veszi fel a több milliós fizut is! Ő hozza a döntést!
Ezt a trükköt vetette be a Küldött Közgyűlés előtt is!!! A visszahívóknak kellett a küldötti jegyzőkönyvi igazolás is, a Nem vissza hívóknak nem kellett!!!

Mi ez?, ha nem diszkrimináció!!!
Nem fordultunk jog orvoslathoz!!!
Most, minden egyes esetben jogi képviseletet kérünk!!!
Egy önérzetes, vezetés most önként lemondana!!!
Talán ezt fogjuk az OV. meghallani???

A kíváncsi Kiskakas!