Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959327 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #4140 Dátum: 2019. December 08. 17:24 »
Ismét olyan gondolatokat írt linen, aminek nagy részével azonosulni tudok.
Egy sorával viszont nem, emiatt kérdést is tennék fel.
Íme:
"Nem azon kell törpölni, hogyan lehet a kereskedőt elősegíteni a paraméterek lerontásával,.."
Ha kifejtenéd részletesen mely paraméterek lettek lerontva, megköszönném.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

linen

• 123
« Válasz #4141 Dátum: 2019. December 08. 19:07 »
Ezt már régen kifejtették előttem, ismered is az adatokat szerintem.
Nekem nincs más dolgom mint olvasni a sorok között és értelmezni azokat.
Én ezt lerontásnak értelmezem, ha másként gondolod akkor világosíts fel kérlek.
Egy kis segítség amely bárki számára elérhető az interneten:

Nyílt levél:
https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFMlVMeGtqRDFOY18tM0g3N09OcElGV0RncHI0/view

Válasz:
https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFMm5QZmNIb1pCYjlNUzBiT04tVWtOcDRjTWZJ/view

« Utoljára szerkesztve: 2019. December 08. 19:10 írta linen »

« Válasz #4142 Dátum: 2019. December 08. 19:18 »
Az olvasó ember gondolkodik és emlékezik is.
Nem vagyok érdekelt az itt kirajzolódó és  folytatólagos adok-kapokban .
Megjegyezni kívánom , hogy elolvastam ismételten Tóth Péter előző választásra írt anyagát . Abban nem volt arról szó, hogy Ő mit képvisel a méhészek érdekében.    És így lett megválasztva. Valahol  mesterien összemosta az általa  díjazásárt végzett munkát valamivel.  Nyilván arra blazírozott, hogy ismertsége okán meg lesz választva./ Ennyit a tárgyilagosságról/

Ismét közeleg a választás . A jelenlegi garnitúra nem akart/tudott/óhajtott változtatni. A jelenlegi képviseleti struktúra hatékonyan ,és érdemben nem tudja a méhészet,méhészek érdekeit  képviselni,ez már egy "felülről vezérelt nonprofit öszvér" A személyes  összefonódások pedig  regressziv tényezők.  Az idők folyamán a társadalmi változásokat nem sikerült átültetni,s  a szervezet hajtómotorjává tenni. Az alulról jövő kritikákat,észrevételeket nem tudta, nem akarta kezelni az adott grémium,netán vezető személy/ek. 
  A szervezeti kultúra-mint ilyen-csak a" megfelelést jelenti az elvállalt funkcióra ".   
Talán egyszer majd nem így lesz !
Te Méhész !-ehhez Neke
d is változnod kell
, nem kell a másikra mutogatni!!!
üdvözlettel. E. János 

« Válasz #4143 Dátum: 2019. December 09. 07:45 »
Köszönöm Erdélyi János hozzászólását, ami bennem is további gondolatokat ébresztett.
Jánosnak nagyon sokat köszönhetünk, mert higgadt, letisztult, irányt mutató gondolati mindenkit józanságra intettek.
Ezt írja:
" Abban nem volt arról szó, hogy Ő mit képvisel a méhészek érdekében. "
Az egyik klubtársunk hamarosan nyilvánosságra fog hozni egy hanganyagot, és abban mindenki megtudhatja a választ.
Mire várunk?
Arra, hogy egy kicsit élesedjen a kampány, mert most még csak az előkészületek zajlanak.
Az ügyvédek is dolgoznak, nehogy ismét feljelentsen valakit közülünk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4144 Dátum: 2019. December 09. 10:20 »
Remélem az egyesületünk egyben tartása a cél,mert ha nem lenne kötelező a tagság a támogatási pénzek eléréséhez a tagság töredékére csökkenne.Ha még ez is szétdarabolódna elérnénk azt hogy semmi beleszólásunk nem lenne a pénzek elosztásába.Olyan kormányhivatalnok határozná meg hogy mire adnak vagy ép nem adnak akinek méhe sincs.                                           Baj hogy a támogatási pénzekkel lehet a tagokat egyben tartani,de a most lévő 13-ezer sokkal több mint az esetleg maradó pár ezer.Azért magunk alatt ne vágjuk a fát ,korhadt az már magától is.
Igen is kell hogy beleszólása legyen az OMME-nek a pénzek elosztásába és ezt csak úgy tudja ha méhészek zöme tag

szs

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4145 Dátum: 2019. December 09. 11:19 »
Dehogy kellene bele szólnia a pénzek elosztásába!
Te magad tudod a legjobban mire van szükséged!  Kiírják mit támogatnak,kis eszköz ,nagy eszköz,vándorlás eszközei,méhcsaládok szintén tartása,stb.

Te is eltudod dönteni mire kell költened,hogy talpon maradj.,Számos dolog van amire költeni kell ezen kívül is!
.

« Válasz #4146 Dátum: 2019. December 09. 21:36 »
Ismét olyan gondolatokat írt linen, aminek nagy részével azonosulni tudok.
Egy sorával viszont nem, emiatt kérdést is tennék fel.
Íme:
"Nem azon kell törpölni, hogyan lehet a kereskedőt elősegíteni a paraméterek lerontásával,.."
Ha kifejtenéd részletesen mely paraméterek lettek lerontva, megköszönném.
Üdv:
Nagyernyei Attila

Nem lettek, de ha rajtatok múlott volna, már a mézgát is méznek vennék.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 09. 21:39 írta Sagittarius A »

« Válasz #4147 Dátum: 2019. December 09. 21:49 »
Linen!
Hidd el azonosulni tudok a gondolataiddal és megtisztelő lenne számomra az alakító tagok közé tartozni, de én csak 8 évvel később 1992 ben léptem be az egyesületbe. Jó pár OV-n és küldöttgyűlésen vettem részt még a NP indulása előtti időkben is. Hát érdekes átalakulást lehetett megfigyelni azóta.
Szerintem nincs itt semmiféle taktika mert senkinek nem tenne jót az egyesület szétforgácsolása hiszen a mottó szerint is egységben az erő. Igazi érdekvédelmet csak erős és egységes egyesülettől várhatnak el a tagok, ami az utóbbi időben sajnos nincs meg, -mármint az egység-.

Üdv jani bátya

« Válasz #4148 Dátum: 2019. December 09. 22:22 »
 Ha most 2019-ben felteszi valaki a kérdést, hogy mire jó az omme, maximum azt a választ kapja, hogy: " mer csak".
Ugyan is az omme ami rengeteg pénzbe kerül, semmit nem tett a méhészek érdekében az elmúlt 3 évben.
 Legtöbben, még a tagok közül is, csak sarcnak tekintik a tagdíjat, mint amit a Törökök szedtek a meg szált Magyarországon.
Az adó ugyan is más. ha nem abban a formában is, de abból valamit vissza kapunk.
 Ez sarc, amiért nem jár semmi, csak elszedik.
Nem lehet a világ végéig arra hivatkozni, hogy kell az omme, mert egységben az erő, ha ennek semmi eredménye nincs. Az utóbbi 3 évben senki nem tapasztalta, hogy ennek az Egységnek" bármi kézzelfogható haszna, vagy értelme lenne, akkor meg minek?
 Mostanában már annak is örülni kell, ha az omme, nem ront a helyzeten, mint ahogy párszor megpróbáltak a legnagyobb mézfelvásárlónak kedveskedni különböző indítványokkal.
 A legvégén felteszem a legegyszerűbb kérdést, ami mindig a lényeget válaszolja meg.
 Kinek van szüksége az omme ra 2019-ben?
A tagságnak? Ugyan, az csak nyűgnek érzi.
A küldötteknek? Hát ha valaki szereti az idejét felesleges dolgokra pazarolni....
Az elnöknek, és támogatóinak? Az elnöknek biztos, mert ebből él. A támogatói meg jól járnak, nekik tehát biztosan.
Tehát összefoglalásképpen levonhatjuk a következtetést, 2019-ben az elnökön és közvetlen környezetén kívül senkinek sincs szüksége az omme-ra, azért arra hivatkozni, hogy kell az összefogás, csak lózung és semmi más.
És ez számszerűen is bizonyítható. Az omme fenntartása, csak az elnök és egy pár ember érdeke, Ez kb. az omme tagság 5%-nál nem több.
Az omme a végső szakadék felé tántorog. Ezért nem lehet, legyinteni és azt mondani, hogy nem kell az elnököt leváltani.

« Válasz #4149 Dátum: 2019. December 10. 20:29 »
Ezt írja Pöte odaát:
"Szerencsére ennek a kiadványnak és azt összeállító Tóth Péternek a megítélése az egyszerű méhészek részéről teljesen egységes és pozitív. Egy ideje amikor egyesületi ügyekbe bele nem folyó méhészekkel beszélgetek, meg szoktam kérdezni, hogy kinek a telefonszáma van meg neki, kihez fordulna ha bajban lenne. Az adott megye szaktanácsadóját mindenki ismerte, mindenkinek megvolt a száma. (ennyit a szaktanácsadók szapulásáról...). Ezt követően csak néhány, nagyon kevés ember említette meg Brosst, majd jóval többen Hegedűrt és a legtöbben ha segítség kellene, és akinek a száma megvan a telefonjukban az Tóth Péter. Ennyit erről és Nagyernyeiről...."
Remélem pötének és a többieknek nem fog a véleménye a közeljövőben változni.
Tudjátok, hamarosan egy klubtagunk közzétesz egy hanganyagot.
Én a véleményemen nem változtatok.
És ti???...
Majd meglátjuk...vagyis hallhatjuk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4150 Dátum: 2019. December 10. 23:48 »
Figyu Attila.
Szerinted milyen hanganyag változtat azon, hogy semmi nem történt a méhészek érdekében 3 és fél évig?
Ez nem Ámerika, amikor elnököt lehetett megbuktatni, ilyenekkel.
Itt most jelen pillanatban mindegy ki az elnök jelölt, Tóth Péter e vagy Pityi Palkó.
 A semmit nem lehet különböző diszkriminálló felvételekkel, valamivé tenni.
A semmi az semmi. Semmi szer semmi az semmi.
 Mindegy mit csináltok. Ez már csak a fuldokló kapaszkodása a szalma szálba.
Én nem tudom miről van szó, de nem olyanokat kéne rossz hírbe hozni ilyen felvételekkel akikről úgy gondoljátok, hogy indulnak.
 Én inkább olyan felvételekre lennék kiváncsi, ami bebizonyítja, hogy Bross a legtisztességesebb, legjóakaratúbb, legszorgalmasabb, a legszerényebb, és semmi köze a Takács féle méztröszthöz.
 Mert azzal, hogy mást, /nem tudom kit, akárkit/ le akartok járatni, azzal nem lehet semmissé tenni az elmúlt évek semmit tevését.

« Válasz #4151 Dátum: 2019. December 11. 06:42 »
Semmi extra nincs a felvételen, csak annyi amiről Dr.Darvas Béla is beszélt előadásában.
Ez nem lejáratási trükk!!!!!
Ha az ügyvéd rábólint, hogy mehet nem fogunk késlekedni.
Majd eldöntik a küldöttek, hogy kire szavaznak.
Egyébként azt hol olvasod írásaimban, ahol arra buzdítok bárkit, hogy Brossra szavazzon?
Aki indul bármilyen pozícióért arra készüljön, hogy a jelenlegi ellenzék nem fogja kímélni.
Én szeretnék a tények közlése mellett maradni, és döntsenek küldöttársaim.
Ezért jött létre a Fekete-Fehér Méhészklub.
Azért valami elkezdődött.
Hétfőn már az egyik szaktanácsadó lemondott a helyi elnöki posztjáról.
Noná, hogy nem a szaktanácsadásról.
Talán átnézette papírkáit egy joghoz értővel?
Nagyernyei Attila

*

linen

• 123
« Válasz #4152 Dátum: 2019. December 11. 07:26 »
Semmit mondó általánosság, ha nem írod meg konkrétan melyik elnöki-szaktanácsadói posztról van szó.
Tények közlése fehéren-feketén!

« Válasz #4153 Dátum: 2019. December 11. 09:32 »
Aki indul bármilyen pozícióért arra készüljön, hogy a jelenlegi ellenzék nem fogja kímélni.

Aki indul annak  szerintem elsősorban is van elképzelése arról, mit és hogyan kellene csinálnia az OMME-nek az egyes szakterületeken.Egy indulónak nem  a jelenlegi elnökség vagy annak egyes frakcióihoz kell viszonyulnia, hanem saját kitűzött céljaihoz.Ha egy jelöltet nem kímélnek az inkább az alkalmasság mintsem az alkalmatlanság jele. Egy nyilvánvalóan alkalmatlan jelölt (ilyenek a nagyon megosztó egyéniségek, akikről a megítélés már a jelölés előtt is erősen eltérő ) ellen felesleges harcolni, megbukik az magától is.A jelenlegi vezetéssel szemben a személyi szakmai alkalmasság mellett az integratív a személyükben, az egységre, a mindenkivel való együttműködésre törekvő jelöltek tudnak új alternatívát biztosítani.

« Válasz #4154 Dátum: 2019. December 11. 10:36 »
........
Hétfőn már az egyik szaktanácsadó lemondott a helyi elnöki posztjáról.
Noná, hogy nem a szaktanácsadásról.
Talán átnézette papírkáit egy joghoz értővel?
Nagyernyei Attila

Semmit mondó általánosság, ha nem írod meg konkrétan melyik elnöki-szaktanácsadói posztról van szó.
Tények közlése fehéren-feketén!

Linen!

Nincs ebben semmi titok, csak Attila úgy kapta az információt mint a jereváni rádió híreit. A helyi elnöki posztról az önálló Baja és Körzete Méhész Klub Egyesület elnöke, Gégény Benjámin mondott le már korábban, de most sikerült új elnököt találni és választani. A hétfői dátum azért szerepel Attila hírében, mert akkor volt a szaktanácsadói értekezlet, s ott vált hivatalossá az elnökváltás ténye, de korántsem  a helyi elnöki illetve szaktanácsadói poszt összeférhetetlensége miatt, hanem mert családi okok miatt a két funkciót nem kívánta már egyszerre művelni.

Ez a sejtelmes lebegtetés, hír kiszivárogtatás pedig tényleg semmire sem jó. A megyei szaktanácsadói poszton Bács-Kiskunban nem történt változás, az elnökségről való lemondásnak pedig sem összeférhetetlenséghez, sem papírka átnézéshez nincs köze.

Mielőtt újabb bombasztikus hírt szivárogtatna ki Attila, olvasható a honlapon is, hogy Keve György szaktanácsadói posztját február elsejei határidővel megpályáztatta az egyesület.

http://www.omme.hu/az-orszagos-magyar-meheszeti-egyesulet-palyazatot-hirdet-vas-megyei-szaktanacsadoi-feladatok-ellatasara/

A pályázati kiírásban nem szerepel, hogy az OMME Szombathelyi Szervezete élén várható-e e változás, azt majd az OMME nem önálló helyi szervezetének tagsága eldönti, ha Gyuri bácsi idős korára való tekintettel esetleg le kívánna mondani az elnöki posztról is.