Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959608 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #4095 Dátum: 2019. November 21. 20:53 »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #4097 Dátum: 2019. November 21. 21:27 »
Nem, ez a való világ, made in Hungary 2019! Ne viccelődj daoli, mert délelőtt szűkítek, délután bővítek, este kitiltok! ;D

*

Bicska

• 601
« Válasz #4098 Dátum: 2019. November 21. 21:48 »
Kedves deGonosz! Megint kötekedni próbálsz....... Ennek este lesz a vége...
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4100 Dátum: 2019. November 21. 22:21 »
Ez nem egy reklámfogás?? ::)  IS!!

« Válasz #4101 Dátum: 2019. November 22. 06:46 »
oszkár!Lehet,hogy csak az én fantáziám nem elég szerteágazó, én sokmindent látok ebben,de a reklámfogást bármennyire is keresem,nem.Várjuk meg a részleteket,de én úgy gondolom,hogy ez az összefogásról kell,hogy szóljon.A kialakult helyzet ellen valamit tenni kell,ez tény és az is tény,mint látjuk,hogy ez Takács Ferinek jutott eszébe először.Miért baj ez?Mert Ő áll mögötte?Mindenki odaállhat ez a kezdeményezés mellé.A méhészek hogy akarnak összefogni ilyen háttértámogatás nélkül?Elhiheti bárki,ha Magyarország Kormánya beállt mögé,nekünk érintetteknek is érdemes elgondolkodni rajta.Mindenki maga tudja!Most viszont mennem kell,van még egy elmaradt mézes reggelink Bicskával,azt kell megtartanunk.
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 22. 07:48 írta Illés Sándor »

*

buksi

• 466
« Válasz #4102 Dátum: 2019. November 22. 10:03 »
Nekem nem egyértelmű,hogyan és pont most alakul meg az új egyesület,na és kik és pont miért a Takács F.-et válasszák elnöknek,mikor van elég gáz a háta mögött.A Miniszter úr is csak erre képes,a meglévő Egyesületet le se.......ja?Mi mehet itt a háttérben, kiben bízhat a méhészek többsége, senkiben? ::) :P 

« Válasz #4103 Dátum: 2019. November 22. 10:29 »
Sok gondolat kavarog az emberben, ami látszik hogy az egyesületen belüli megosztottságot, az új egyesület sajnos valószínűleg inkább növeli mint csökkenti.
Ami kérdésként felvetődik.
Kik és mikor alakították az Európai Méhészek Egyesületét?
Jelenleg hány tagja van?
Melyik országban van bejegyezve?
Hogyan lehet belépni, mennyi a tagdíj?
Mi az egyesület célkitűzései, van-e elfogadott programja?
Várhatóan lesz e benne európai uniós támogatáshoz köthető kötelező tagság, mint jelenleg az OMME-ban?
Az OMME tag várhatóan tagja lesz-e az Európai Méhészek Egyesületének, oly módon hogy megemelik az OMME tagdíjat, majd a tagdíj egy részét átutalják az új egyesületnek?
Kik az Európai Méhészek Egyesületének tisztségviselői, az elnökség az etikai és felügyelő bizottság tagjai?
Hol van az Európai Méhészek Egyesületének székhelye, kik és mikor fogadják ott a személyesen megjelenő méhészeket?
Hétvégén OMME Kongresszus lesz Gödöllőn, gondolom az itt felvetett kérdésekre is választ ad.

*

nata

• 176
« Válasz #4105 Dátum: 2019. November 22. 12:17 »
Idézet
Az egyesület a védjegyhasználati díjakból fedezi az ellenőrzéseket, és a kontinens EU-n kívüli országaiból is várja a csatlakozókat.

Nekem valahogy ez a mondat annyira nem tetszik.

« Válasz #4106 Dátum: 2019. November 22. 12:27 »
EZ MEG AZ EGYESÜLETI   http://www.europeanbee.eu/index_hu.html

« Válasz #4107 Dátum: 2019. November 22. 12:38 »
Az OMME tagok egyesületi üvegben, egyesületi zárjeggyel értékesíthetik mézüket. A védjegy valami más, de hogy az hogy kapcsolódik az OMME-s üveghez, zárjegyhez Magyarországon, ezt mostmég  nem látni.Nyilvánvaló, hogy egy külföldi, akár kontinensen kívüli méhész nem fogja használni a magyar mézes üveget. A kontinensen, EU-n kívüli országok méhészei,  gondolom nem használhatják az Európai Méhészek Egyesületének védjegyét sem.Ők tehát valószínűleg nem a védjegy, nem a garantált európai méz iránti nagyobb kereslet miatt csatlakoznak.
Fő csapásiránynak most ebben az egyesületben a termelői mézek marketingtámogatása ígérkezik.
Időközben olvastam valahol, hogy tíz országból húsz tag alakította az új egyesületet.Ha lehetne én szívesen megismerném mely tíz országból, név szerint kik hozták létre a szervezetet.A már benne lévők egyfajta referencia listát is jelenthetnének, amennyiben ismert személyekről van szó a belépést fontolgatóknak.

« Válasz #4108 Dátum: 2019. November 22. 13:02 »
Az időközben elolvasott egyesületi honlap alapján, az új egyesületnek egy termékértékesítési, minőségbiztosítási vonala látszik egyenlőre kibontakozni mint fő irányvonal. A legjobb szakmai érdekképviselet kétségtelenül a magas árbevétel biztosítása a szakma szereplői számára.
A védjegyhasználók termelők és feldolgozók lehetnek, utóbbiak is csak akkor ha kizárólag európai méhészetekből beszerzett alapanyagból dolgoznak.Eddig nem olvastam, de lehet hogy csak figyelmetlen voltam, hogy az egyesülethez való csatlakozásnak nem feltétele, hogy a csatlakozó a fogyasztóknak értékesítsen. Ha ez így van akkor, a védjegyet termelők és a feldolgozók is használhatják lédig méz értékesítése esetén. Még tovább menve, lehet, hogy megjelenik a kettős felvásárlási ár, azaz többet fizetnének annak a termelőnek akik csatlakoznak az új egyesülethez mint annak akik nem?
Ez jó lehet.De mit szól ehhez a többi hazai ( és nem hazai)  mézkereskedő? Szívesen olvasnám a gondolataikat.
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 22. 13:05 írta Malya Péter »

*

leo

• 210
« Válasz #4109 Dátum: 2019. November 26. 19:04 »
Küldök egy tetsziket a Zöld sajtófigyelős hozzászólásokra.