Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959201 megtekintés
*

huber

• 144
Re:Szakma-politika
« Válasz #3870 Dátum: 2018. Október 05. 21:48 »
Elnézést az elnök Ficzere Péter!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 05. 21:57 írta huber »

« Válasz #3871 Dátum: 2018. Október 06. 06:47 »
Kedves Ismeretlen HUBER név mögött rejtőzködő barátom!

A dolgok rendje az lenne, hogy olvasol, olvasol. Ha nem érted, akkor segítséget kérsz. De nem a világhálón. Mert akkor mindenki látja, hogy lusta vagy olvasni, vagy buta vagy megérteni amit olvastál. Vagy csak önhibádon kívül vagy ilyen.

Az elnök és a küldöttek minden évben megkapják az OMME beszámolót. Most az egyszer kivételt teszek Veled, és beidézek egyet.

Idézet
Annak érdekében, hogy ösztönözzük a keretjelölő chipek vásárlását, folyamatosan bővítjük a kézi leolvasó eszközök számát. A jövőben a méhészeti szaktanácsadók mellett az Intéző Bizottság tagjai is rendelkeznek a chipek leolvasására alkalmas eszközzel, ezzel segítve az esetleges lopás esetén a méhek beazonosítását. 2012/2013. évben 35 db. BluePanther hordozható kézi eszköz, valamint 4 db. DOTR-900 RFID olvasó beszerzésére került sor. Keretjelölő chipek közül az idei évben 130.000 darabot vásároltunk.

Forrás: OMME beszámoló a 2013 év munkájáról, 12-ik oldal.

Tehát:
- a rendszer működött. (Nem működő rendszerhez nem veszünk 130.000 darab chipet. Még Mészáros Laci sem!)
- a küldötteknek sem volt más infója, nem volt ezzel semmi baj.
- a beszámoló elfogadásra került.
- Az IB tagjai és mások kaptak okostelefonokat. (A leírás kicsit pontatlan, a telefonok a leírással ellentétben nem tudták olvasni a chipet. Figyu Huber, Te is kaptál okostelefont, ugye? Nézd már meg a pontos tipusát, és akkor megnézzük, hogy ez nem egy olyan speciális telefon-e amelyik tudott rfid-t is olvasni.) De nem változtat a tényen: Ezek a telefonok kezelték a méhészek adatbázisát, ezek is a rendszerhez kapcsolódtak.

Tehát 2013-ban, amikor Mészáros Lászlót megválasztotta az OMME köldöttgyűlése elnöknek a rendszer olyan volt, mint minden informatikai rendszer: volt vele munka, kellett rajta változtatni, lehet, hogy még jobbat is lehetett volna készíttetni, de MŰKÖDÖTT! Minden méhész ebből a rendszerből kapta az igazolását, ami az MVH-hoz került a támogatási kérelemhez. Sokezer darab!

Ekkoriban az EB elnöke nem Ficzere Péter volt!

Szóval gyerekek, beárulnak anyukádnak, előszedsz 10 éves történetet, remélve, hogy senki nem emlékezik semmire, nem emlékezel semmire, lusta vagy utána járni, és elkezdesz egy kiragadott mondattal vádaskodni. Ejnye-bejnye!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 06. 07:00 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Berci

• 317
« Válasz #3872 Dátum: 2018. Október 06. 07:04 »

Idézet
Annak érdekében, hogy ösztönözzük a keretjelölő chipek vásárlását, folyamatosan bővítjük a kézi leolvasó eszközök számát. A jövőben a méhészeti szaktanácsadók mellett az Intéző Bizottság tagjai is rendelkeznek a chipek leolvasására alkalmas eszközzel, ezzel segítve az esetleges lopás esetén a méhek beazonosítását. 2012/2013. évben 35 db. BluePanther hordozható kézi eszköz, valamint 4 db. DOTR-900 RFID olvasó beszerzésére került sor. Keretjelölő chipek közül az idei évben 130.000 darabot vásároltunk.

https://drive.google.com/file/d/1K6mfGIzZQNZPFpKHaqZz2FcFoAgOUzPx/view

Azért érzek némi ellentmondást a két állítás között...tényleg egyikőtöknek sem érdeke a tisztánlátás?!  ::)

« Válasz #3873 Dátum: 2018. Október 06. 07:40 »

Idézet

https://drive.google.com/file/d/1K6mfGIzZQNZPFpKHaqZz2FcFoAgOUzPx/view

Azért érzek némi ellentmondást a két állítás között...tényleg egyikőtöknek sem érdeke a tisztánlátás?!  ::)

De, érdekünk lenne a tisztánlátás. Mindkét anyag Mészáros László elnöksége alatt készült. Mostantól az Ő dolguk, hogy megmagyarázzák.  Én átmentem méhlegelőre, annak a topicnak van értelme.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3874 Dátum: 2018. Október 06. 07:45 »
A jelentés dátumát is tegyétek fel légy szíves!
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

Berci

• 317
« Válasz #3875 Dátum: 2018. Október 06. 07:49 »
Nem magyarázatra van szükség, hanem tisztánlátásra. Ahhoz arra van szükség, hogy minden információ ( elkészült jelentés) az asztalon legyen és szabadon olvasható legyen. Pontosan úgy, ahogy Attila írta. Ki készítette és mikor, milyen felkérés alapján stb...a tisztánlátáshoz szükséges szövegértelmezést pedig az olvasóra kell bízni! Szerintem. Mert ez így, ahogy csináljátok, semmi egyéb, mint vagdalózás! Szerintem. ( A labda pattogtatás egy jó gyerekjáték. Azt gondolom,hogy az OMME-ban nem gyerekek ülnek. Persze elnézve/olvasva a homokozócsatát lehet,hogy megváltoztatom a véleményemet. Na nem mintha számítana...mármint a plebsz véleménye.)

« Válasz #3876 Dátum: 2018. Október 06. 08:02 »
Mind a jelentések, mind a működésre, beruházásokra vonatkozó többszáz oldal Mészáros Laci alatt készült.

Nekem biztosan nincs meg minden iratom. Menj be a képviselődhöz, egyesületi elnöködhöz, és kérd el a 16 évvel ezelőtti papírokat. Történészi munka, nosza rajta.

A többi része cumi:
Volt egy működő rendszer. Mészáros Laciék is fejlesztették, vették hozzá a készülékeket, átadták egyes részeit a rendőrségnek. Az EB vizsgálta, Majd készült egy választási duma, amelyet egy "szagértő" készített megrendelésre. Eszerint semmi nem működik. Ez az amiben érzed, hogy mindennel ellentmondásban van. Ebben van igazság, de én elkönyveltem, mint választási túlzást. Most nincs választás, én nem foglalkozok a választási süketelésekkel. 

Pláne, ha az a negatív kampányra épít: Az előd gengszter volt, én értek csak a méhészkedéshez!

Te meg becucliztad!

Ha Te minimális energiát befektetsz és nem másoknak osztogatsz munkát, akkor szóbaállok veled. Mondjuk először mutatkozz be!  Minimális munka, gyűjtsd ki az OMME jelentésekből az ide vonatkozó részeket.

*

Berci

• 317
« Válasz #3877 Dátum: 2018. Október 06. 10:24 »
Berci!
Ez lenne a rendje a dolgoknak!
De amíg az ellenőrző bizottság elnöke akarja eltitkolni a dolgokat addig valami nagyon gáz az OMME területén.

Ebben mélységesen egyetértünk! Az gáz.

« Válasz #3878 Dátum: 2018. Október 06. 10:34 »
Berci!
Ez lenne a rendje a dolgoknak!
De amíg az ellenőrző bizottság elnöke akarja eltitkolni a dolgokat addig valami nagyon gáz az OMME területén.

Ebben mélységesen egyetértünk! Az gáz.

Nincs itt titok, sose volt.
Összekészítem ami nekem van, gyere odaadom. Írj priviben, és megbeszéljük, mikor hol. 

De ne haragudj, 10-16 éves papírok scannelgetésére nincs időm. Ha nem értetted meg, hogy most csak a választási kampányban bedobott kacsáról van szó, akkor gyere és olvasd el az összes anyagot. De ne egy oldalt gondosan kiválasztva, ami ráadásul minden alapot nélkülöz, hanem mindent!

*

huber

• 144
« Válasz #3879 Dátum: 2018. Október 06. 17:32 »

A dolgok rendje az lenne, hogy olvasol, olvasol. Ha nem érted, akkor segítséget kérsz. De nem a világhálón. Mert akkor mindenki látja, hogy lusta vagy olvasni, vagy buta vagy megérteni amit olvastál. Vagy csak önhibádon kívül vagy ilyen.

Szóval gyerekek, beárulnak anyukádnak, előszedsz 10 éves történetet, remélve, hogy senki nem emlékezik semmire, nem emlékezel semmire, lusta vagy utána járni, és elkezdesz egy kiragadott mondattal vádaskodni. Ejnye-bejnye!
A stílus maga az ember. Szokták idézni Buffontól.
Mennyire igaz.
Nem szeretnék a te szintedre menni, inkább linkelek egy kis olvasnivalót azoknak akiket érdekel.

https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFNGJvdE9QU3VzTUJlcHZsUGFNUDBsYWVVbUpz/view?usp=sharing

Folyt. köv.

« Válasz #3880 Dátum: 2018. Október 06. 21:44 »
Nem igazán értem mire szeretnél kilyukadni, de az a megérzésem hogy jó helyen tapogatsz ha lejáratást akarsz kezdeményezni a vezetésbe nem illő személyek illetve a felelős személyek ellen.
Az egyik már kibukott a belinkelt  emlékeztetőben szerepel a neve. Véleményem szerint tulajdonképpen fel is lehetne ellene használni a munkaügyi perben.
A hiányt okozó időszakban és előtte is már jó idővel felelős beosztást töltött be az egyesületnél.
Tehát a belinkelt anyag szerinti 62-65 ezer eurós hiányt az akkori időszakban lévő elnök és az akkori asszisztense nyakába kellene varrni?
Az emlékeztető 2016 februárjában készült és ehhez a dátumhoz képest két évvel korábbi időszaktól (vastagon szedett rész) áll a hiány.
2013-tól Mészáros vezetés volt.
Mert ugye senkinek nem juthat eszébe 2009-ben vagy 2010 ben, hogy a következő vezetés majd a laptop osztogatással négy évvel később majd megsokszorozza a felhasználók számát.

Egyenlőre ennyit, várom a következő dokumentumokat.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 06. 22:02 írta jani bátya »

« Válasz #3881 Dátum: 2018. Október 06. 21:54 »
No Huber,

Gratulálok a gumicsontodhoz. Nem érted ugye, ami le van írva? Pont az ellenkezője, mint amiket állítasz!

De kiderült, a felhasználói licenszhiány a Mészáros László vezetése alatt keletkezett.

Tegyé már légyszíves feljeletést az IBM ügy miatt.

*

huber

• 144
« Válasz #3882 Dátum: 2018. Október 06. 22:07 »
Az IBM ügyet egyenlőre hagyjuk.
Ott nincsenek a szálak elvarrva. Maradjunk egyenlőre a chipeknél!

De ha már szóba hoztad: Tedd már föl nekem a Takács-Král igazolást, (tudod a Robi, akit jól ismertek) amit az elnök a választáskor lobogtatott!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 06. 22:13 írta huber »

« Válasz #3883 Dátum: 2018. Október 08. 14:08 »
Kedves Huberke,

Nem jöttél a megbeszélt időben a több száz oldalas anyagért. Amit feltettél azért mutatja, milyen közel állsz azokhoz, akik megrendelték az anyagot. Nekem nincs meg minden anyag ebből. Szóval gratulálok, igazán közel vagy a tűzhöz. Csak miért nem értelmes munkára használod az energiádat?

Bedobtad a gumicsontot, aztán amikor kiderült a valóság, akkor gyorsan meghátrálsz? Igazad van, felesleges vele foglalkozni, mert nagyon megjárja jó barátod. Lehet, hogy megrántotta a pzórát?

Okos dolog most megint 16 évet visszaugrani az időben? Jelzem most, hogy megint próáz rántás lesz a vége!

Ha van egy egymondatos állításod, vagy egy egymondatos (egyszerű mondat, tudod, hogy én is megértsem), akkor azt tedd fel. Ha tudom, ígérem megválaszolom.

A többi anyag meg vár arra, hogy bescanneld és feltett a fórumra. Ha már kineveztél egy bizottságot, amelyik az EB munkáját szeretné megérteni...

*

huber

• 144
« Válasz #3884 Dátum: 2018. Október 08. 15:51 »
Kedves Huberke,

Nem jöttél a megbeszélt időben a több száz oldalas anyagért.
Hej Jancsika Jancsika ....
Nem tudom kivel és mit beszéltél meg, de én azért kapok szkennelt anyagokat.

Bedobtad a gumicsontot, aztán amikor kiderült a valóság, akkor gyorsan meghátrálsz?

Okos dolog most megint 16 évet visszaugrani az időben?
Jancsika! A dokumentumokon olvasható a dátum: 2016.03.08.
A kaptárazonosító rendszerről kezdtünk beszélni amit előbb még lelkesen dicsértél. Amikor felkerülnek a dokumentumok, hirtelen amnéziás leszel és te már az informatikai rendszerről akarsz beszélni, mert a chipek körül egyértelmű a hozzá nem értés és hanyagság.
Beszélhetünk a laptopokról programokról is, de ahhoz, hogy ez valóban tényszerű legyen szükségem lenne a Takács-Král igazolás pontos tartalmára.
Gondolom ez sincs meg a gépeden. ;D

Bizottságotok is meglepően keveset foglalkozott mindkét ügy vizsgálatával, mindössze néhány mondat a rázós ügyekről.
Kerültétek, kerülitek mint macska a forró kását.