Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959331 megtekintés
*

huber

• 144
Re:Szakma-politika
« Válasz #3855 Dátum: 2018. Október 04. 21:00 »
.Innen huber törölt valamit.
Meggondolta magát?
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 04. 21:15 írta Nagyernyei Attila »

*

huber

• 144
« Válasz #3856 Dátum: 2018. Október 04. 21:46 »
Semmi mást nem kell tenned, mint venned a fáradtságot és elolvasod az akkori írásokat.
Ha azután is úgy látod, hogy "Mészáros urat,, volt elnökünket azért tartom felelősnek mert félt kiborítani azt a tele bilit amit örökölt." akkor uccu neki.
Én készen állok a meccsre!
Nagyernyei Attila
Attila!
Én nem a lerágott csontot szeretném rágcsálni.
Mindössze annyit szeretnék ha átlépnénk a múltat.
Mindenféle vádaskodás nélkül, minden audit arról szól, hogy az a probléma, hogy szakértelem nélkül hozott döntések milyen komoly károkat okoztak a méhészeknek.
Most a régi-új elnök még nagyobb sz...-ba viszi a méhészeket. Az érdekképviseletet nem vállalja fel, helyette az elnökségen belüli pozicióharcait, és saját poziciójának bebetonozását végzi.
Az általam kért jelentések egyértelműen bizonyítják az elvégzett munka hiányosságait, a gondatlan vagyonkezelést. K.R: János ezt szeretné eltitkolni pedig kötelessége lenne a dokumentumokat a méhészek rendelkezésére bocsátani.
Talán Neked tanulságos lenne, ha az eredeti iratokat ismernéd és nem a magyarázatokat.
Ha jól emlékszem Te is irtál a kaptárjelölő rendszer használhatatlanságáról.
Vagy mára ezt a hatalomhoz való kapcsolat érdekében átértékelted.

Én várom Körmendy úrtól  a dokumentumokat a méhészek számára.

« Válasz #3857 Dátum: 2018. Október 05. 07:25 »
Na, mennyivel másabb így a stílusod.
Egyet értek írásoddal.
Talán akkor tudnánk átlépni a múlton, ha az akkori vizsgálatokat, és a mostanit is értékelnénk.
A kaptárjelölő chip olvasó rendszer nem működik.
Ennek több oka is van, részben az, hogy a méhészek nem hajlandók betenni a chipeket.
Amit Te kérsz számon a volt elnöktől azt többször OV-n és Küldöttgyűlésen is kifejtette.
Ebben akkor tudunk előrébb lépni, ha konkrét kérdést teszel fel, de lehet Dr. Körmendy-Rácz János EB tag is megválaszolja ezt a kérdést.
Annyit előzetesen, hogy voltak az előző ciklusban Küldöttgyűlési határozat nélkül felvett tiszteletdíjak, vagy fizetések, voltak nem kicsi túlkapások.
A "táskaügyet" biztosan ismered, az Erzsébet szállóban történt dőzsöléstől, a Gyulai termálban tartott éjszakai pancsikálástól kezdve..és sorolhatnám.
Mondj a mostani ciklusra hasonlót!
Az, hogy a jelenlegi elnök nem csinál semmit ez a te és néhányotok megállapítása.
Azt én is többször jeleztem, hogy tiszta csőd az OMME kommunikációja.
Amikor tavaly itt járt nálunk Bross Péter a Szekszárdi Méhészklubon, ezt egy Tolna Megyei Küldött a szemére  is vetette.
A helyzet azóta sem változott.
Nagy hiba!
Sokkal több információra lenne szükségünk, de ameddig az elnökség dolgoztatja az elnököt, és nem az elnök az elnökséget, változás nem várható.
Szerintem ez minden bajnak a gyökere!
Keményen oda kell csapni, hogy elég!
Aki pedig gáncsoskodik, jogászkodik, betart, vegzál, szívat mag mit tudom én miket csinál, őket ki kell pellengérezni és a küldöttekkel közölni, hogy ezek az emberek összeférhetetlenek, nem ezért lettek oda beválasztva.
Volt aki kikérte magának, hogy őt ne b@szogassa az elnök, nem a főnöke.
Az elnökség feladata küldöttgyűlés határozatainak végrehajtása, és a napi operatív munkák elvégzése.
Itt erősen érzek problémát, amely akár vezetői felelősség is lehet.
Mondjuk a csökönyös szamárnál nincs rosszabb.
Ha agyonütöd sem mozdul.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3858 Dátum: 2018. Október 05. 08:01 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:02 írta kivancsi111 »

« Válasz #3859 Dátum: 2018. Október 05. 08:13 »
Idézet
Én is...ha már törvényileg lehetséges és nyilvános! Aki még igen, az dobjon egy like-ot az eredeti huber hozzászólásra!  ;)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3860 Dátum: 2018. Október 05. 11:10 »
Észrevehettétek, hogy a szakmai korrupciókat (megalkuvások a növényvédősökkel szemben, megalkuvások a nagykereskedőkkel szemben, megalkuvás a minisztériummal szemben) mindíg pellengérre állítom, de azt is láthattátok, hogy a pénzügyi korrupciós ügyekkel nem szoktam foglalkozni. Amit Huber felszínre hozott most, annak sokkal több tanulsága van, az sajnos sokkal több mint simán pénzügyi korrupció, ha igazak a feltételezések.

Nézzük mi a vád? Huber által felszínre hozott ügyből ami nyilvánvalóan látszik, hogy az OMME elnökét és nyilván nemcsak az elnökét rábeszélték, hogy egy qrva drága és teljesen fölöslegesen túlméretezett számítástechnikai fejlesztésbe menjen bele az OMME. Aki rábeszélte az OMME elnökét erre a következőkkel érvelhetett:
  • Az OMME-nak ez egy fillérjébe se kerül, hiszen az MMNP-ből lehet finanszírozni.
  • Hú de sok a 10 000 méhész és biztonsággal csak ilyen komoly rendszerrel lehet ennyi adattal dolgozni
Igen ám, de ilyen komoly számítástechnikai rendszert csak a bankok és a közigazgatás bizonyos részei használnak, ahol minden egyes lépést, moccanatot nyomon kell követni, például a kincstárnál vagy a NAV-nál. Következésképpen a rendszer felállítása és működtetése is drága. Hogy mennyire drága, azt csak annyival jellemzem, hogy amíg az OMME rendszergazdája csak 240 000 Ft/hó összegért dolgozott, addig a legkisebb magyar banknál, ahol tényleg komolyan kell működtetni ezt a fajta rendszert, ennek minimum a tízszeresét fizetik ki erre a feladatra. Ezzel jelezni is kívánom a komolytalanságot és az egész ügyben rejlő kamut, szélhámosságot.

Azt nem tisztem kibogarászni, hogy ki volt az ügyben a szélhámos és ki nem, de az viszont tény, hogy az ügy több mint gázos. Vétkes a történetben az IBM is, de nagyon vastagon, hiszen Ő tudta a legpontosabban, hogy egy pazarló beruházásra fogja az OMME-t rávenni, abba fogja belehajszolni, a már rég kiforrott piaci öltönyös szélhámos hiéna módszereivel. Akkor is gázos az ügy, ha az OMME elnöke és a többiek körülötte balekok voltak, mert akkor a hozzá nem értésből fakadó vezetési alkalmatlanság esete áll fenn, ha meg tudatos volt a történet, tehát tisztába volt az OMME elnöke, hogy értelmetlen és irtózatos pazarlás fog történni és esetleg jelentős összegek csúszhatnak majd ide oda értelmetlenül és haszontalanul, akkor is fennáll az alkalmatlanság esete.

Szóval az ügy fennforgásos, de nem elsősorban a pénzügyi vonatkozások miatt, hiszen ez ügyben a büntethetőség valszeg már elévült, hanem a vezetői alkalmasság okán. Az szintén egy nagyon komoly kérdés, hogy az ügyben az OMME mely választott tisztségviselője, mit és miért nem tett meg már régen, amikor még a büntethetőség lehetősége fennállt? És itt a két felügyelő bizottság tevékenysége is megmérettetik.

De az is lehet, hogy teljesen becsületes és tiszta minden. Sajnos erre vonatkozóan sincsenek információink. Annak ellenére nincsenek, hogy a felügyelő bizottság már vizsgálta az ügyet. Nem tudjuk, hogy milyen mélységben vizsgálta és miért csak olyan mélységben vizsgálta?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3861 Dátum: 2018. Október 05. 11:34 »
Egy méhész felhívott telefonon és kérte, hogy olvassam már el, milyen dokumentumot tett fel Huber és mondjak róla véleményt. Nem tudom, hogy Huber hogyan jutott az audithoz, de bizony helyes, hogy feltette.

Véleményem:
Ha ezt Bross ellenfele nyilvánosságra hozta volna a 2016-os elnökválasztás előtt ezt az auditot, akkor simán megnyerte volna a választást és Ő maradt volna egy új összetételű elnökség élén az elnök. Ehelyett Mészáros Józsit dobták be harcosként, aki az egy órás felszólalásával sem tudta meggyőzni az embereket.

Nincs mese ezt a jelentést teljes terjedelmében nyilvánosságra kell hozni, annak ellenére, hogy a mostani elnökség tagjai is érintettek az ügyben. Kérlek Huber, hogy tedd meg!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3862 Dátum: 2018. Október 05. 19:18 »
Egy méhész felhívott telefonon és kérte, hogy olvassam már el, milyen dokumentumot tett fel Huber és mondjak róla véleményt. Nem tudom, hogy Huber hogyan jutott az audithoz, de bizony helyes, hogy feltette.

Véleményem:
Ha ezt Bross ellenfele nyilvánosságra hozta volna a 2016-os elnökválasztás előtt ezt az auditot, akkor simán megnyerte volna a választást és Ő maradt volna egy új összetételű elnökség élén az elnök. Ehelyett Mészáros Józsit dobták be harcosként, aki az egy órás felszólalásával sem tudta meggyőzni az embereket.

Nincs mese ezt a jelentést teljes terjedelmében nyilvánosságra kell hozni, annak ellenére, hogy a mostani elnökség tagjai is érintettek az ügyben. Kérlek Huber, hogy tedd meg!

Huber gondosan kiválogatott több száz oldalból két pici részletet, amelyet maga a dokumentum is cáfol.

Azt tegyen fel kérdést, aki már látta a programokat, a rendszert. Aki csak elméletben gondolja, hogy nem működik, azzal nem fogok vitázni. Mert olyan lenne ez a vita, mintha egy olyan nő szépségéről elmélkednénk, akit csak egyikőnk látott.

Csuja Laci, Értem én a mai keserűségedet, de hidd el, hogy a megoldáson kellene dolgoznod, nem pedig össze-vissza vagdalkoznod, királyi jelzőkkel mindenféle embert megbántani. Mindegy, hogy mostani vagy előző vezetésre teszed a megjegyzéseidet. Ezek mind királyi megjegyzések, se te se Huber, se a többiek sose olvassátok el az OMME anyagokat, csak lövöldöztök vaktába.

Jegyzem még, hogy pont az informatikai rendszert a NAV már vizsgálta, nem volt semmiféle visszaélés, amikről ti itt álmodoztok. Sem Mészáros Laci, sem a mostani vezetés alatt. OLVASSÁTOK el az OMME jelentéseket. Mindegyikőtök keresse a saját küldöttjét!

Csuja Laci vádjait az EB munkájára meg eleve visszautasítom, mert miért nem olvasta el az EB jelentéseit, miért csak olyan mélységig tájékozódott és írkál? Tájékoztatásul: Az EB több alkalommal vizsgálta a kérdést. Sok minden van, amit lehet másképp csinálni, neki is állt az OMME egyes dolgokon változtatni, de ez semmiféle bűncselekmény, meg ilyesmi, amikről álmodoztok. 

A konkrét kérdéseitekkel forduljatok az OMME informatikai csoportjához. Ha törvéntelenségre van adatotok, akkor pedig az EB-hez. Eddig törvénytelenség nem történt!

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3863 Dátum: 2018. Október 05. 19:27 »
Semmi mást nem kell tenned, mint venned a fáradtságot és elolvasod az akkori írásokat.
Ha azután is úgy látod, hogy "Mészáros urat,, volt elnökünket azért tartom felelősnek mert félt kiborítani azt a tele bilit amit örökölt." akkor uccu neki.
Én készen állok a meccsre!
Nagyernyei Attila
Attila!
Én nem a lerágott csontot szeretném rágcsálni.
Mindössze annyit szeretnék ha átlépnénk a múltat.
Mindenféle vádaskodás nélkül, minden audit arról szól, hogy az a probléma, hogy szakértelem nélkül hozott döntések milyen komoly károkat okoztak a méhészeknek.
Most a régi-új elnök még nagyobb sz...-ba viszi a méhészeket. Az érdekképviseletet nem vállalja fel, helyette az elnökségen belüli pozicióharcait, és saját poziciójának bebetonozását végzi.
Az általam kért jelentések egyértelműen bizonyítják az elvégzett munka hiányosságait, a gondatlan vagyonkezelést. K.R: János ezt szeretné eltitkolni pedig kötelessége lenne a dokumentumokat a méhészek rendelkezésére bocsátani.
Talán Neked tanulságos lenne, ha az eredeti iratokat ismernéd és nem a magyarázatokat.
Ha jól emlékszem Te is irtál a kaptárjelölő rendszer használhatatlanságáról.
Vagy mára ezt a hatalomhoz való kapcsolat érdekében átértékelted.

Kedves HUBER!

Én elég forradalmi vagyok, sok mindent át tudnék alakítani. Amikor a kaptárjelölő rendszer készült, akkor azok voltak a lehetőségek. Azóta mások.

Tanmese:
Tudod a bankok figyelnek legjobban a forintjaikra.  Mégis eljött az idő, hogy az MKB bank is óriási fejlesztésbe kezdett, és mindent átalakított a netes felület tekintetében. És nem attól harsogott a sajtó, hogy minden elnökségi tag, minden EB tag és az EB elnöke is korrupt volt, mert új rendszert kell fejleszteni. Ti meg úgy csináltok, minta az új fejlesztése valami óriási bűnhöz kapcsolódna.

Az informatikai munkacsoport hosszasan elmélkedett a mikor mit miérten, nem lehet fórum keretek között eloszlatni a kétségeidet. Olvasd el az OMME anyagokat és az EB jelentéseket. Ha marad egyszerű kérdésed, akkor nyugodtan. De ne olyanokat kérdezz, aminek semmi előre vivő gondolata nincsen. PL. felesleges kérdés, miért a piskóta alakú rfid-t adták, amikor más frekvencián lehetett volna mást is alkalmazni.

Apropó, szerinted jó volt a chipjeink frekvenciája?
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

huber

• 144
« Válasz #3864 Dátum: 2018. Október 05. 20:11 »

Huber gondosan kiválogatott több száz oldalból két pici részletet, amelyet maga a dokumentum is cáfol.
Kedves Jánosunk.
Az audit mind a 52 oldala rendelkezésedre áll amit Beleznai úr készített.
Kérlek oszd már meg a méhészekkel!
Had lássák, hogy az öreg Huber tévedett!

Ha nem teszed azt beismerő vallomásnak tekintem.

*

huber

• 144
« Válasz #3865 Dátum: 2018. Október 05. 20:20 »
János!

A jogi átvilágítást végző iroda jelentésébő, ha elég bátor vagy hozzá, tedd fel az EB szerepére, munkájára vonatkozó részt! (15. oldal közepe)
« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 05. 20:31 írta huber »

*

Berci

• 317
« Válasz #3866 Dátum: 2018. Október 05. 20:43 »
Huber!

Csak érdeklődőm,hogy miért vársz bárkire is?! Oszd meg Te az auditról készült jelentést! Vagy azt csak EB tag teheti nyilvánossá?

*

huber

• 144
« Válasz #3867 Dátum: 2018. Október 05. 21:03 »
Kedve Berci!

Körmendy úr rendkívül magabiztosan cáfolja, az auditból általam feltett rövid idézeteket.
Szemmel láthatóan minden információ a rendelkezésére áll.
Közhasznú egyesület vagyunk, mint az EB tagjának neki kötelessége megosztani az információt a tagokkal.

*

Berci

• 317
« Válasz #3868 Dátum: 2018. Október 05. 21:24 »
Amit feltettél azt elolvastam. Azt a részt, a véleményem szerint, elég nehéz megmagyarázni. Lásd az eredeti posztodhoz fűzött hsz-om.
A módszeredet nem értem. A legjobb az lenne, ha kikerülne az audit és az arról készült EB jelentés is...aztán mi, a plebsz, olvashatnánk és dönthetnénk. Szerintem. :)

*

huber

• 144
« Válasz #3869 Dátum: 2018. Október 05. 21:44 »
Berci!
Ez lenne a rendje a dolgoknak!
De amíg az ellenőrző bizottság elnöke akarja eltitkolni a dolgokat addig valami nagyon gáz az OMME területén.