Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959471 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #3495 Dátum: 2017. November 12. 20:08 »
Vivaldi nincs valami jó formában amikor ezt írja:
"Az omme érdekvédelmet nem csinál."
Néztél Te mostanában TV-t?
Ja a Tó fenekén nincs adás....
Hallottad, vagy olvastad az OMME Küldöttgyűlésén történteket?
Soha a büdös életben magyar méhész még nem jutott el az Európai Parlamentbe.
Óriási siker, hogy egy EP képviselő indítványát (amit az OMME elnöke írt előzőleg) tárgyalni fogják, ebben fő csapás iránya a kínai mézek kitiltása.
Mi ez ha nem érdekvédelem.
Továbbra is súlyos hibának tartom a kommunikáció hiányát, ebben igazat kell adjak.
A Mézes reggelire készített kisfilm nem öncélú!
Az összes magyar méhészért készült.
Ja Te mész valamerre a méz, és méhészeti termékek egészségvédő hatásáról tájékoztatni a gyerekeket?
A dumából, a kritikából elég!
Mit tettél le eddig az OMME asztalára, azonkívül, hogy folyton kritizálod?
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3496 Dátum: 2017. November 12. 22:15 »
Én is sztrájkoltam, mikor raktáros voltam a tsz-be annak idején, mikor felemelték a benzin árát. Csak hát beosztásomból adódóan nem vette észre senki, mivel nem sok különbség volt ha sztrájkoltam vagy ha dolgoztam.

Ti is így vagytok. Úgy dolgoztok, intézkedtek, gyűléseztek. Mentek ide, mentek oda. Idióta Unióba, Kínába, Apimondiára stb. Persze a méhészek pénzén. Csináljátok. Egy napból 25 órát dolgoztok. Csak, csak az akiért az egésznek történni kellene, az egyszerű tag, a mezei méhész, nem vesz észre belőle semmit. Mert ugye amit észre venne például a méz ára, az nem a ti dolgotok.

« Válasz #3497 Dátum: 2017. November 13. 08:41 »
Erre mikor jöttél rá Vivaldi?
"Mert ugye amit észre venne például a méz ára, az nem a ti dolgotok."
Hol látod az OMME alapszabályában, hogy ......az OMME szerepet vállal a mindenkori mázár alakításában?
Az OMME-nak a kereskedelembe nincs beleszólása.
Várom a véleményedet, hogy mit kéne ez ügyben tennie az egyesületnek.
A 13.500 Fős méhésztársadalom nagyon vegyes anyagi háttérrel rendelkezik, ennek vannak szakmai, és sok más egyéb okai.
A szakmait nem ecsetelném, csak annyi, hogy adott méhlegelőn, egyforma állományok, különböző méhészek "üzemeltetésében" nagyon nagy szórást mutatnak.
Az teljesen nonszensz dolognak látszik, hogy szabályozható legyen a méz leadása, és ekkor jön még az újabb csavar, az úgynevezett késleltetett, vagy halasztott fizetés ami valójában befagyasztja a felvásárlási árakat.
Amíg magunk között nem tudunk rendet tenni, legegyszerűbb az OMME-t szidalmazni.
A Küldöttgyűlésen elhangzottak komoly kritikák is a méz minőségével kapcsolatban.
Ezen is változtatni szükséges.
A minőségi méztermelés után lehet azon meccsezni, hogy mennyit szeretnénk érte kapni.
Tegnap ismét a Pécsi Vásárban sétálva (az árakat már nem nézve) az akciós akácmézek kicsit "színhibásnak" tűntek.
Tisztelet a kivételnek!
Erről is az OMME tehet?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3498 Dátum: 2017. November 13. 09:31 »
Nem hozzám intézték a kérdést, de vannak azért olyan dolgok, amiben az Omme-nek kell döntenie /küldöttgyűlés/ . Szerintem az egyik legfontosabb, hogy méhészek egyesülete legyen, ne mézkereskedők és méhészek egyesülete.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3499 Dátum: 2017. November 13. 12:47 »
Idézet
Méz ára nem a ti dolgotok.
Idézet
az omme mézkereskedő és méhészek egyesülete.

Hát igen. Jogos a két pont. Ismét csak azt mondom: Bajnak, kárnak nincs gazdája.

A Magyar Kormány is támogatja az ukrán vámmentes mézkontingenst. Ez ellen az OMME nem tiltakozozott, sőt elnökségünk arról regél, hogy minyő jó méz az ukrán. Jó, de kinek és miért?

Szóval nemcsak a neonikotinoid fronton nincs érdekvédelmi munka vagyis nem a mi érdekeink vannak megvédve.
« Utoljára szerkesztve: 2017. November 13. 12:52 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3500 Dátum: 2017. November 13. 13:27 »
Ha egyszer végre ebben a büdös életben eljutnánk már oda, hogy legalább azt kitárgyalhatnánk, hogy mi az omme dolga, akkor az már valami lenne. De, akármikor kérdeztem, ott a kérdésemnél rögtön abba maradnak a válaszok.

De, én mindjárt mondok hármat ami az omme feladata.
1./Uniós támogatás koordínálása.
2./Pogácsa és üdítő beszerzése, küldöttgyűlésre.
3./Az elnök életszínvonal fölötti eltartása.

Aki tud mást, írja ide.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3501 Dátum: 2017. November 13. 14:53 »
Zolikàm!

Kifelejtetted a legfontosabbakat, a vastag nyelvet, amivel fényesre ..... És az erös bólogató nyakizmokat .... Amivel minden minisztériumi akaratot jóváhagy az OMME vezérkara.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3502 Dátum: 2017. November 13. 22:14 »
Még a végén egyet fogtok érteni Vivaldi és Geddekas! Kicsit aggódom, hogy nem okoz-e ez zavart a tér-idő kontinuumban!  ;D ;D
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3503 Dátum: 2017. November 14. 09:10 »
Vivaldi nincs valami jó formában amikor ezt írja:
"Az omme érdekvédelmet nem csinál."
Néztél Te mostanában TV-t?
Ja a Tó fenekén nincs adás....
Hallottad, vagy olvastad az OMME Küldöttgyűlésén történteket?
Soha a büdös életben magyar méhész még nem jutott el az Európai Parlamentbe.
Óriási siker, hogy egy EP képviselő indítványát (amit az OMME elnöke írt előzőleg) tárgyalni fogják, ebben fő csapás iránya a kínai mézek kitiltása.
Mi ez ha nem érdekvédelem.
Továbbra is súlyos hibának tartom a kommunikáció hiányát, ebben igazat kell adjak.
A Mézes reggelire készített kisfilm nem öncélú!
Az összes magyar méhészért készült.
Ja Te mész valamerre a méz, és méhészeti termékek egészségvédő hatásáról tájékoztatni a gyerekeket?
A dumából, a kritikából elég!
Mit tettél le eddig az OMME asztalára, azonkívül, hogy folyton kritizálod?
Nagyernyei Attila

Többen jeleztétek, keressem meg és olvassam el az idézett bejegyzést, mert valami nagyon nem stimmel.

Megtettem és valóban felháborítónk tartom, hogy ennek a fórumnak az üzemeltetője és egyik szerkesztője Nagyernyei Attila még az elvárható  minimum információkkal sem rendelkezik a valósággal kapcsolatban, nem lát, nem hall, főképpen nem olvas!!

Nem értem, hogyan lehetséges ekkora nyilvánvaló valótlanságot közvetíteni az olvasók számára: "Soha a büdös életben magyar méhész még nem jutott el az Európai Parlamentbe.", a korábbi gyantatechnológia ellen bejelentett petícióm ügyében képviseltem mindössze 4 hónappal ezelőtt a méhész érdekeket az Európai Parlamentben. 

Szándékosan nem írtam az utóbbi időben ezen a fórumon, gondoltam " akkor mutassa be Bross, mit tud intézni saját magától illetőleg Nagyernyei segédletével" bevallom semmi nyomát nem találom az elmúlt hetekben, hónapokban az előrelépésnek, Méz kerekasztalon sem képesek határozott képviseletre, nagy a hallgatás róla, pedig lenne közölni való a méhészek felé bőven.

Kínjukban, tehetetlenségükben csak provokálni tudnak, a méhészek legelemibb, legalapvetőbb képviseletére, de még az információk közlésére sem képesek.

« Válasz #3504 Dátum: 2017. November 14. 09:25 »
Valóban téged kifelejtettelek Tóth Zoli, 500.000 európai polgár érdekvédőjét.
Bocsánat!
Az irigység nem jó tanácsadó.
Még a siker várat magára, de azt senki nem tőled várja.
Tényleg Te mit értél el az unióban?
Be tudtad mutatni a vizsgálati jegyzőkönyveket végre amelyekkel bizonyítod állításodat?
Nagy a csend ez ügyben.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3505 Dátum: 2017. November 14. 10:21 »
Mert ugye aki ellenetek szól, a felkent és fennséges és egyedül vezetésre hivatott társaság ellen, az irigy.
Mert ugye mindenki hülye csak ti vagytok helikopter.
Megmondom őszintén, néha szórakoztat az a kínlódás, ami azt célozná, hogy úgy tesztek mintha csinálnátok is valamit.

« Válasz #3506 Dátum: 2017. November 14. 11:02 »
Valóban téged kifelejtettelek Tóth Zoli, 500.000 európai polgár érdekvédőjét.
Bocsánat!
Az irigység nem jó tanácsadó.
Még a siker várat magára, de azt senki nem tőled várja.
Tényleg Te mit értél el az unióban?
Be tudtad mutatni a vizsgálati jegyzőkönyveket végre amelyekkel bizonyítod állításodat?
Nagy a csend ez ügyben.
Nagyernyei Attila

Attila!

Megértem, hogy irigyek vagytok megtapasztaltam már több alkalommal.

Az az 500 000 az 500 millió EU polgár az előző adat az a EU-ban méhészkedők száma, már a matekkal is problémáid vannak?

Az ügy folyamatban van sikeresen védtem meg július 10.-én, az OMME segítsége nélkül ami nagy szégyen rátok nézve.

Amit eddig konkrétan elértem, hozzásegítettem több EU-s méhészszervezet vezetőjét, köztük francia, német, lengyel szervezetek képviselőit és Brosst is beleértve, hogy megfogalmazhassák problémáikat a május végi AGRI ülésen.

A bizonyítással kapcsolatban újra elmondom sokadik alkalommal, engem mint petíciót benyújtót nem terhel analitikai eredmény benyújtásának kötelezettsége, ezzel a EU-ban teljesen tisztában vannak, próbálj tájékozódni az ügyben vagy kérj segítséget ha nem érted-

Az ügyben EU-s hatóságoknak van feladata, hogy analitikai módszert fejlesszen és kizárja a lehetőségét a szennyeződésnek.

Fordított a bizonyítás, jobb ha ezt a fejedbe vésed Attila, az EU-ban az élelmiszer előállítónak kell bizonyítania az ellenkezőjét, mint ahogy hamarosan neked kell majd bizonyítanod azt is, hogy nincs neonikotinoid a mézedben.
Gondolkodj el ezen is amikor döngeted a melled, a mézes reggelin való kóstoltatással.

« Utoljára szerkesztve: 2017. November 14. 11:41 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #3507 Dátum: 2017. November 14. 12:32 »
Egyébiránt én szégyellem, hogy az OMME ilyen fontos ügyben teljesen magára hagyta a Zolit, sőt még a mnéhészeket is ellene hangolta, mondván, hogy több élelmiszert is - többek között az ásványvizeket is - gyantaszűréssel tisztítanak.

Ez tényleg szégyellni való cselekedet volt amit nem lehet egy "bocsika"-val lezárni.

« Válasz #3508 Dátum: 2017. November 14. 16:29 »
Zoli!
Olyan gyorsan válaszoltam, hogy valójában tényleg elírtam a sok sok nullát.
Ki beszélt vagy írt arról, hogy a mézben neonikotinoid szennyeződés van, és ezt én cáfolnám.
Miről beszélsz?
Olvasd már vissza az erről szóló írásokat, de azóta már Csuját is felhívtam és korrektül megbeszéltük, sőt ő is leírta, hogy tévedett.
Miben?
Abban, hogy NEONIKOTINOID SZENNYEZŐDÉS MIATT KAMIONOKAT NEM(!) FORDÍTOTTAK VISSZA!
Ki beszélt, vagy írt arról, hogy a mézben vagy méhészeti termékekben nem lehet ilyen?
Egy köztéren lévő fa levelét beviszed a laborba, abból ki tudják mutatni ha elég érzékenyek a műszerek.
Totálisan félrebeszélsz, és megvezeted a méhésztársadalmat.

Nagyernyei Attila

« Válasz #3509 Dátum: 2017. November 14. 20:21 »
Attila!

Két ellentétes dolgot állítasz, egyrészt cáfolod a szennyezést, másik mondatodban fenntartod a lehetőségét a szennyezésnek.

Én egy szóval még csak nem is említettem és nem is hivatkoztam minőségi problémák miatti szállítmány visszafordítást, nem is értem miért akarsz belekeverni az ügybe.

Azaz sejtem, de tények alapján és megtörtént események alapján állítok dolgokat.

Tisztában vagyok vele, hogy bejegyzéseim sérthetik egy nagyon szűk csoport érdekeit sérti, de ezek az érdekek nem közösek a méhészek érdekeivel, hanem legtöbbször ellentétesek.

A köztéren álló fa példája nem megfelelő ugyanis nem élelmiszer és annak leveleivel nyilván nem fogsz gyermekeket kóstoltatni reggelire.

A félrebeszélés és megvezetés az éppen a ti eszközötök!