Semmit nem felejtek ki.
Ha, mondom, ha megszűnik a támogatás, az a pár ember, aki megmarad, pontosan az egyesületekben fog megmaradni. Mert óriási ellentmondás van az egyesületek, és az omme, egy másik egyesület között.
A tagság nagy része öreg. De megdöbbenve tapasztaltam, hogy még a fiataloknak sincs gőze se, hogy tulajdonképpen, hogyan is épül fel az omme.
A tagok zöme, még ma is azt képzeli, hogy az omme és a helyi egyesület ugyan az. Ezt használja ki, az omme. ugyan is a semmit tevést, szépen palástolja az egyesületekben folyó munka.
Szépen mutatja ezt az is, hogy amit az egyesületek nem végeznek el, nevezetesen az érdekvédelmet, nem is végzi senki. Ezért az egyesületek által végzett, képzésben, időnként az információ átadásban, valamint néhány méhésznap megrendezésében , ki is merül minden.
Hogy a támogatás kiosztását miért nem sorolom én ide? Hát azért, mert a támogatás omme tagsághoz kötése, egy diktátum a magyar méhésztársadalommal szemben. Ugyan is, mindenki tudja, az uniós támogatás, tulajdon joghoz kötött, példának okáért, ha van földed jár, ha nincs földed nem jár. Ha van tehened jár, ha nincs tehened nem jár. Sehol nincs semmi féle föld, vagy tehenész egyesületi tagsághoz kötve. A kamarai tagság az megint csak olyan, hogy az nekünk is van, és plusz még az omme tagság.
De, én nem állítom, hogy nem lenne értelme a támogatás omme tagsághoz kötésének.
Van, mégpedig abban az esetben, ha az omme érdekvédelmet végezne. Akkor az egész ország egy alomba egyesítését, a közös fellépést lehetne igazolni az omme tagsággal. De, mint tudjuk ilyen nincs, hiszen eddigi időtökben, nem tudott mondani közülletek egy bolha fingnyi eredményt sem senki, ami az omménak tulajdonítható. Bármennyire is utáljátok Mészárost, de ő legalább felvállalta, hogy az omme érdekvédelmi szervezet, és meg próbált úgy csinálni.
Most pedig már meg sem próbáltok, ha csak nem tekintjük annak a szuper méztermésről történt nyilatkozatokat az elnök részéről, de ő ezzel nem a méhészek érdekeit védi, hanem a mézfelvásárolókét.
Ki lehet jelenteni, hogy az régi új elnök ideje alatt, nem hogy a méhészek érdekvédelmét csinálná az omme, hanem most már pontosan ellene dolgozik.
De, pont azok méhészek fizetik, és tartják el, akiknek az omme az ellenérdekeltje. No, ez benne a zseniális. Ezt a világban is csak kevesen tudták megcsinálni a történelem folyamán, mivel a mélyen lenézett nép, előbb vagy utóbb , de fellázadt ez ellen, és a pusztába zavarta az egész bandát.
Így, hát, ha valaki mint én is felteszi nektek a kérdést, hogy mi a búbánatot csináltatok eddig, és csináltok most, az bizony igen kényelmetlen nektek, akik ugye oda tolták a mai vezetést.
Ahogy én látom, és nem azért mert nagyképű vagyok, de egyszerű és lényegi kérdést leginkább én teszek fel nektek, megpróbáljátok személyre szabottan semlegesíteni.
Szerinted akkor mindenki mind a 13500 tag ballagjon el és kérdezze meg, hogy mi a fészkes f....ra költitek el a pénzét? Nem kellen a tagoknak maguknak látni az eredményeket, minden féle kérdezgetés nélkül? Szerintem igen. De, a tagság bizony nem érez semmit. És a véleményem az, hogy azért, mert nincs is semmilyen eredmény, a méz ár csökkenés, és néhány jól fizetett ügyvéd pereskedésén kívül, amit megint csak a méhész fizet. Ha semmilyen eredmény nincs, akkor hiába viszünk bennteket kínpadra vallatni.
Én pedig úgy látom, hogy az az elnökhelyettes aki meglehetősen jól dolgozik egy elnök alatt, majd nagyon rosszul a másik alatt, az vagy szándékosan teszi, és ki akar szúrni a jelenlegi elnökkel, vagy nincs lehetősége bele szólni a dolgokba, hiába elnök helyettes.
Már pedig, ez így néz ki. Azt pedig, hogy lemondjon, arra azt mondom nektek kontrollos barátaim, hogy fityiszt nektek. Ugye bevenné a kishasatok, hogy csak ti maradjatok, és még olyan se legyen, akitől néha tartani kell.