Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959418 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #3465 Dátum: 2017. Szeptember 05. 07:21 »
Vivaldi nem ismeri a tényeket, mert azok vízállók.
A Tó feneléig nem jutnak el, így csak apró hírmorzsákból próbál okosságokat összehozni, de láthatóan ez nem jön össze.
Sajnos sok ilyen okoskodó, akadékoskodó méhész van, ezért kell elmenni az elnöki tájékoztatókra, és ott feltenni a kérdéseket.
Egyébként teljesen félrecsúszik a legkisebb hír is.
Vivaldi ennek mestere.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3466 Dátum: 2017. Szeptember 06. 09:10 »
Sziasztok!

Lehet e tudni így 2 nappal a végső határidő előtt, hogy az OMME kiket állít jelöltként a NAK választásokon.

Üdv. Tóth Zoltán

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3467 Dátum: 2017. Szeptember 06. 15:13 »
Sziasztok!

Lehet e tudni így 2 nappal a végső határidő előtt, hogy az OMME kiket állít jelöltként a NAK választásokon.

Üdv. Tóth Zoltán
TILOS!
Itt nincs demokrácia, csak a látszata. Nem akar érdekvédelmi egyesületként működni. Az elnökség számára a demokrácia, a tagság és a méhészek problémái olyan zavaró körülmény jelent, amit jobb kiiktatni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3468 Dátum: 2017. Szeptember 07. 16:48 »
Vivaldi nem ismeri a tényeket, mert azok vízállók.
A Tó feneléig nem jutnak el, így csak apró hírmorzsákból próbál okosságokat összehozni, de láthatóan ez nem jön össze.
Sajnos sok ilyen okoskodó, akadékoskodó méhész van, ezért kell elmenni az elnöki tájékoztatókra, és ott feltenni a kérdéseket.
Egyébként teljesen félrecsúszik a legkisebb hír is.
Vivaldi ennek mestere.
Nagyernyei Attila

Attila ez ugyan az, mint amikor jön a hír, miszerint a NASA tudja, de titkolják, hogy hatalmas aszteroida közeledik a föld felé, itt a világ vége. A Válasz rá: Tegnap el is talált, a világ vége is eljött, csak azt is eltitkolták.

Érdekes egy vezetőségünk van nekünk, az elért eredmények titkosak. Ne hogy már megtudjon a tagság belőle valamit, titkossá kell tenni 40 évre.
De, bennünk, sokunkban azért még is felmerül a gyanú, hogy nem léteznek.

« Válasz #3469 Dátum: 2017. Szeptember 07. 20:09 »
Nem gondolod ,ha ez a véleményed akkor tükrözi a szaktanácsadód, aki mellesleg elnökségi tag munkáját?
Megszűnt már az a világ ahol csak felfelé folytak az információk, kérjétek meg csöpögtessen már valamit nektek.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3470 Dátum: 2017. Szeptember 08. 12:19 »
Most komolyan? Ti hülyéskedtek velem vagy nem?
Marha nagy eredmény, ha nekem kilincselnem kell, hogy megtudjam. Úgy kell  ki könyörögnöm, hogy mondjátok már el, mi a fészkes fenét csináltatok eddig.
 Nézzétek. Én a szaktanácsadómat a helyi egyesületben végzett tevékenysége miatt itélem meg amit kifogásolhatatlan.
 Állítom, hogy segítő kész, sokat tesz, és tett a közösségért. Többek között ő is azon emberek egyike, aki miatt, a tagság még nem zavarta el a vezetőséget a halál f@szára. Mert a tagság nagy része azt hiszi, hogy amit ők csinálnak, /több egyesületben, például, Zalaegerszegen, vagy Gyulán, de többen is, de bocsánat akiket nem sorolok/, azt egyenesen az omme-nak lehet tulajdonítani holott, az omme nem csinál semmit.
 Most mindjárt válaszolok is neketek, mert tudom mindjárt azt mondjátok az omme mennyi pénzt adományoz néha valamelyik egyesületnek. Abból, amit neki küldenek fel az egyesületek, könnyű. Tulajdonképpen, csak a saját pénzük töredékét kapják vissza, már ha vissza kapják, amit az omme nagy kegyesen, időnként lead.
 Én ebből indulok ki, hogy Józsit ismerem. Tehát, ha döntenem kell, például abban, hogy ki a rendes ember, Józsi e vagy Csuja, akkor azt mondom, Csuja nem az.
 Én azért úgy ismerem Józsit több éve. És azért ismerem azt az oldalát is egy kicsit, amit nem köt a mások orrára.
 Hogy még valahogy nem váltatok teljesen nevetségessé, bár nem sok híja, azt pont annak köszönhetitek, hogy olyanok mint Józsi, még ott vannak közetetek, néhányan.

« Válasz #3471 Dátum: 2017. Szeptember 08. 20:57 »
Megnyilatkozásod bizony nagyon hasonlít a kettős személyiségű emberekére.
Példaként idézem az általad írottakat:

"Marha nagy eredmény, ha nekem kilincselnem kell, hogy megtudjam. Úgy kell  ki könyörögnöm, hogy mondjátok már el, mi a fészkes fenét csináltatok eddig. "

Majd később:
" Én a szaktanácsadómat a helyi egyesületben végzett tevékenysége miatt itélem meg amit kifogásolhatatlan."

Egy valamit elfelejtesz, vagy szándékosan nem akarod figyelembe venni, egy elnökségi tagról, az általános elnökhelyettesről van szó.
Ki a fenétől várhatnál el esetleg hitelesebb információt az egyesület tevékenységéről, rajta kívül csak egy ember hitelesebb az elnök. Vajon miből gondolod hogy a"hatvanharmadik rozsdás alátét" többet tud az egyesületben folyó munkáról mint Ő.
Vagy esetleg írásod ellenére nem is olyan mérvű az ismerettség, hogy az idézett kérdést feltedd neki?
Ha komolyan érdekel a dolog akkor olyan helyen teszed fel a kérdésed ahol az illetékesek tudnak rá válaszolni.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3472 Dátum: 2017. Szeptember 09. 17:11 »
Semmit nem felejtek ki.
 Ha, mondom, ha megszűnik a támogatás, az a pár ember, aki megmarad, pontosan az egyesületekben fog megmaradni. Mert óriási ellentmondás van az egyesületek, és az omme, egy másik egyesület között.
A tagság nagy része öreg. De megdöbbenve tapasztaltam, hogy még a fiataloknak sincs gőze se, hogy tulajdonképpen, hogyan is épül fel az omme.
 A tagok zöme, még ma is azt képzeli, hogy az omme és a helyi egyesület ugyan az. Ezt használja ki, az omme. ugyan is a semmit tevést, szépen palástolja az egyesületekben folyó munka.
Szépen mutatja ezt az is, hogy amit az egyesületek nem végeznek el, nevezetesen az érdekvédelmet, nem is végzi senki. Ezért az egyesületek által végzett, képzésben, időnként az információ átadásban, valamint néhány méhésznap megrendezésében , ki is merül minden.
Hogy a támogatás kiosztását miért nem sorolom én ide? Hát azért, mert a támogatás omme tagsághoz kötése, egy diktátum a magyar méhésztársadalommal szemben. Ugyan is, mindenki tudja, az uniós támogatás, tulajdon joghoz kötött, példának okáért, ha van földed jár, ha nincs földed nem jár. Ha van tehened jár, ha nincs tehened nem jár. Sehol nincs semmi féle föld, vagy tehenész egyesületi tagsághoz kötve. A kamarai tagság az megint csak olyan, hogy az nekünk is van, és plusz még az omme tagság.
De, én nem állítom, hogy nem lenne értelme a támogatás omme tagsághoz kötésének.
 Van, mégpedig abban az esetben, ha az omme érdekvédelmet végezne. Akkor az egész ország egy alomba egyesítését, a közös fellépést lehetne igazolni az omme tagsággal. De, mint tudjuk ilyen nincs, hiszen eddigi időtökben, nem tudott mondani közülletek egy bolha fingnyi eredményt sem senki, ami az omménak tulajdonítható. Bármennyire is utáljátok Mészárost, de ő legalább felvállalta, hogy az omme érdekvédelmi szervezet, és meg próbált úgy csinálni.
 Most pedig már meg sem próbáltok, ha csak nem tekintjük annak a szuper méztermésről történt nyilatkozatokat az elnök részéről, de ő ezzel nem a méhészek érdekeit védi, hanem a mézfelvásárolókét.
Ki lehet jelenteni, hogy az régi új elnök ideje alatt, nem hogy a méhészek érdekvédelmét csinálná az omme, hanem most már pontosan ellene dolgozik.
 De, pont azok méhészek fizetik, és tartják el, akiknek az omme az ellenérdekeltje. No, ez benne a zseniális. Ezt a világban  is csak kevesen tudták megcsinálni a történelem folyamán, mivel a mélyen lenézett nép, előbb vagy utóbb , de fellázadt ez ellen, és a pusztába zavarta az egész bandát.
Így, hát, ha valaki mint én is felteszi nektek a kérdést, hogy mi a búbánatot csináltatok eddig, és csináltok most, az bizony igen kényelmetlen nektek, akik ugye oda tolták a mai vezetést.
Ahogy én látom, és nem azért mert nagyképű vagyok, de egyszerű és lényegi kérdést leginkább én teszek fel nektek, megpróbáljátok személyre szabottan semlegesíteni.
 Szerinted akkor mindenki mind a 13500 tag ballagjon el és kérdezze meg, hogy mi a fészkes f....ra költitek el a pénzét? Nem kellen a tagoknak maguknak látni az eredményeket, minden féle kérdezgetés nélkül? Szerintem igen. De, a tagság bizony nem érez semmit. És a véleményem az, hogy azért, mert nincs is semmilyen eredmény, a méz ár csökkenés, és néhány jól fizetett ügyvéd pereskedésén kívül, amit megint csak a méhész fizet. Ha semmilyen eredmény nincs, akkor hiába viszünk bennteket kínpadra vallatni. 
Én pedig úgy látom, hogy az az elnökhelyettes aki meglehetősen jól dolgozik egy elnök alatt, majd nagyon rosszul a másik alatt, az vagy szándékosan teszi, és ki akar szúrni a jelenlegi elnökkel, vagy nincs lehetősége bele szólni a dolgokba, hiába elnök helyettes.
Már pedig, ez így néz ki. Azt pedig, hogy lemondjon, arra azt mondom nektek kontrollos barátaim, hogy fityiszt nektek. Ugye bevenné a kishasatok, hogy csak ti maradjatok, és még olyan se legyen, akitől néha tartani kell.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 09. 17:15 írta Vivaldi »

« Válasz #3473 Dátum: 2017. Szeptember 09. 19:50 »
Vivaldi.
Látom kiszáradt a Tó.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3474 Dátum: 2017. Szeptember 09. 21:33 »
" Bármennyire is utáljátok Mészárost, de ő legalább felvállalta, hogy az omme érdekvédelmi szervezet, és meg próbált úgy csinálni."

Vivaldi, az előző mondatod csak feltételezés, mert szerintem egyetlen egy kicsi bizonyítékkal sem tudod alá támasztani.

Sajnos nem egyezik a véleményünk, mert szerintem a Mészáros típusú embereket nagyon nagy ívben kellene kihajítani az egyesületből, ok okozati összefüggések miatt.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3475 Dátum: 2017. Szeptember 10. 00:31 »
 De jó lenne ha látnátok az arcomat amikor elolvasom a válaszaitokat.
 Annyira egyszerűek és átláthatóak vagytok. Én nem is tudom, ilyen vita készséggel, milyen az a rendszer ami bennteket még felszínen tart. Ugyan is, minden rendszer evolúció, kiszelektálja azokat akik bármilyen rendszerben alacsony szinten politizálnak. /Ezt leírtam, de el se várom tőletek, hogy megértsétek./
 A taktikátok a következő: Nem a nyilvánvaló igazsággal vitatkoztok. Azzal ugye nem lehet, meg a tények azok tények. Inkább kiragadunk valami lényegtelent, általában egy nektek nem tetsző személyt. Abba aztán beleköttök, jól elmondjátok, hogy hogyan kéne őket kirúgni. Ez van, ennyit tudtok. Néha elszóljátok magatokat, mert valahol a lelketek mélyén, ti is tudjátok, a semmi az semmi. Csupán azért értékelhető a Mészáros-Cserényi tevékenysége, mert a semmihez képest, minden pozitívum. Nem az, hogy ő aztán megszakította magát. De három dolgot lehet tenni. Első. Segíteni a méhészeket. Érdekvédelmet stb. Semmit nem csinálni. És a harmadik ártani, és az omme már ezt kezdi csinálni.
 Cserényi elmondta nekem annak idején, hogy az omme szekere milyen jól fut. Minden megy a maga útján. Én azt mondtam akkor, ez kevés lesz, és meg fogtok bukni. Ez persze nem tetszett neki. De, hol vagyunk már attól? Ehhez ami most megy a Cserényiék tevékenysége is himalájai magasságokban volt.
De, csináljuk azt amit mondotok. Ki kell rúgni mindenkit. Ám felhívnám a figyelmet, egy olyan zenekarban, ahol senki nem tud zenélni, hiába rúgják ki a nagybőgőst, attól abból még nem lesz lakodalom.

« Válasz #3476 Dátum: 2017. Szeptember 10. 01:05 »
Vivaldi!

Muszáj lesz nekem válaszolnom,mert valamilyen
oknál fogva már más nem akar.
Még mielőtt leírnám mint csinált a Bross,figyelj csak
kikkel kell küzdenie az elnökségben.

Mészárost nem választotta újra elnökké a küldöttgyűlés.
Brosst tette meg elnöknek.
Úgye,ezt még Te is elismered.
Én voltam a szavazat számlálás egyik felügyelője,láttam
szinte az összes szavazólapot.
Én voltam az aki rendkívüli feszült,kiélezett helyzetre
tekintettel ragaszkodtam,hogy az elnökre leadott szavazatokat
a többi vezető tisztségviselőre leadott szavazatok előtt külön
számoljuk meg.
Szerencsére Koller Zoli-a szavazat számláló bizottság elnöke-
hallgatott rám.
A szavazó lapokokat a számlálok kétfelé válogatták.
Számlálás úgy 2/3-nál már érzékelni lehetett,hogy Brossnak
több szavazata lesz,ezt én már jeleztem is azoknak akik
kérdezték tőlem,hogy mi a véleményem az eredményről.
Az is látszott,hogy Hegedűs Dénes magasan veri Cserényit.
Egy dolog még egyértelmű volt a szavazólapok alapján.
A Bross kupac szórt szavazást mutatott a többi vezető tisztségviselő
tekintetében.
A Mészáros kupac teljesen egyforma volt,mint a régi szép szoci
időkben,amikor egy funkcióra csak egy jelölt volt.
Ebben a kupacban csak a szakmai alelnökre leadott szavazatok
szórtak,a jobbérzésű pártkatonák nem tudtak Cserényire szavazni.
Cserényi-Mészárosok vezette csapatnak ki volt adva,hogy
melyik funkcióra kit kell beírni.
Óriási energiát fektettek az előkészületekbe.Bevetették minden
befolyásukat,hogy számukra kedvező eredmény szülessék,azaz
ne változzon a vezetőségben semmi.
A hadrendbe beálltak a szakik is.Olyan küldötteket választattak meg
az egyesületekben akik befolyásolhatók,akik arra szavaztak amit
a szakik mondtak.
Szegények azt se tudták eszik-e,isszák-e az OMMÉ-t.
Voltak vagy 60-an,80-an.
Talán még Pesten sem jártak,nem ám egy ekkora impozáns
helyen mint a Lurdy-ház.
Szegényeket sajnáltam,addig nem mehettek sehová még vége
nem lett.Valószínű a szakik hozták-vitték Őket.

Most jön a lényeg,amiért leírtam újra a választás eme részleteit
Miután megpróbálta a-többek közt a volt elnök is-az előző rezsim
megnyerni a választást,miután megpróbálta-többek közt a volt elnök is-
erkölcsileg meglehetősen elítélhető módon lejáratni Brosst,miután vereséget
szenved,BEVÁLASZTATTATJA a párthű katonáikkal magát az elnökségbe.
Úgy emlékszem szinte pontosan annyi szavazatot kapot elnöségtagi szavazáson,
mint ahányan szavaztak rá az elnöki szavazáskor.
Mindezek után BEÜL az elnökségbe és ott rontja a haverokkal a levegőt.
Kevernek,kavarnak,gáncsoskodnak.
Szépen vagyunk!

Na ezek után majd lassacskán,mikor így felébredek a"fotölyben"
majd leírom mint csinál Bross.
Én,azon szerencsés emberek közé tartozom,aki barátja lehetek.
Hidd el nekem sokat dolgozik,többek közt érted is.
A méhész érdekek védelmében annyi jót,vagy adot helyzetben,akkor jónak
tűnő tette még nem volt senkinek sem mint Neki.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 10. 01:41 írta Csányi Antal »

« Válasz #3477 Dátum: 2017. Szeptember 10. 07:50 »
Anti megelőzött.
Vivaldi utóbbi két hozzászólása teljesen egyértelművé tette számomra amit eddig is tudtam.
Egy igazi szájkaratés, és azt gondolja ismeri az OMME belső életét.
Bross Péter, hogy mennyit dolgozik majd a küldöttek eldöntik, de arra már nem marad ideje (sajnos), hogy leírja mit is tesz.
Ezt a Szekszárdi Méhészklubon is kifogásolta egy Tolna megyei küldött.
Vivaldi nem tudja, hogy amikor Szekszárdra jött közben Erdős Norbert EP képviselővel arról egyeztetett, hogy milyen kérdések a legégetőbbek, és melyeket vigyék az EP Parlamentbe.
Amiről ír Vivaldi az egy más dimenzió, "Mészi" szavaival élve, kispálya, vagy partvonalon kívüli események amiket Ő csinált.
Annyira sztárolod az elmúlt vezetést, azért szeretném arra felhívni a figyelmedet  egy apróságra amikor ezt írod:
"Ehhez ami most megy a Cserényiék tevékenysége is himalájai magasságokban volt."
Azt teljesen rendbe valónak tartod, hogy egy küldöttgyűlésen nyíltan megmondják, hogy kire kell szavazni????????
Mondjuk csak a DOKTOROKRA?
Meg is kaptuk szépen őket.
Aztán a másik.
Ha valaki nem így gondolta, doktor úr kikelve magából számon kérte,....Hogy mertél arra szavazni?
Nézzünk tovább, hogy Te is legyél picit képbe.
Az egyik elnökségi tag-szaktanácsadónak az a legújabb javaslata, hogy titkosítsák a szaktanácsadói üléseket.
Tudtad ezt?
Mivel nem, folytatom.
Ez az elnökségi tag az OMME alapvető működésével sincs tisztában, nemhogy a civil törvénnyel, és benne a közhasznúsággal!
Az elnökségben vannak néhányan akik akkor még "hátulgombolósban jártak" amikor mi már rég, társadalmi munkában szerveztük, nyomtuk az OMME szekerét.
Aztán amikor előtérbe került a pénz, egyre jobban "érdekvédővé" kezdtek válni.
Vivaldi!
Az ilyen típusú emberek mint Te is, sajnálatra méltóak.
Akit pedig sajnálni kell, ő segítségre szorul.
Légy szíves egy kicsit jobban ásd bele megad az OMME múlt és jelenlegi történéseibe, és meglásd sokkal másként fogod megítélni a helyzetet.
Nem szeretnélek hitedben megingatni, hogy az elmúlt vezetés a mostanihoz képest a "Himalája" magassága, de én valahogy nem kívánom újra látni a "Hím- aláját", egyszer elégvolt.
Bross teszi a dolgát, és ennek meglesz a gyümölcse.
Hívjátok meg Ti is, ahogy tegnap a Sárváriak, ahol telt ház fogadta.
Ott nyomjad a süket rizsád.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3478 Dátum: 2017. Szeptember 10. 10:28 »
Örülök, hogy szóba álltok velem, annak meg még jobban, hogy sajnáltok. Valóban mindenki sajnálatra méltó, aki nem találta az omme-t meg a Lurdi házat vagy mit, ugyan is szerintetek, csak bizonyos felkent emberek szavazhatnának.
 A tagoknak csak a tagdíjfizetés a dolga. Ezt eddig is tudtuk.

De, a félre értés részetekről ott van, miszerint én piedesztára emelném , mondjuk Cserényit. Én ilyet nem írtam, én csupán összehasonlításképpen emlegetem őket. Az, hogy a választást elvesztették az nem kevésbé volt köszönhető Cserényi arroganciájának. Elismerem, ő eléggé nagyképű, és beképzelt ahhoz, hogy bizonyos jószándékú küldötteket is meggondolásra késztessen a voksolást illetően. De...... még ő is........

Amit viszont állítok. Minden tevékenység amit az omme vezetőség végez, csak annyira igazolható, amennyit a tagság abból megérez. Tárgyalhat az elnök az ensz főtitkárával is, ha annak semmi haszna. Ebben az esetben nincs értelme senkivel tárgyalni. Nem hinném, hogy Bross meg bírná változtatni az uniós vám politikát, akárkivel is tárgyal. És tárgyalásokon kívül mást felmutani nem igen tudtok, az elmúlt időtökben.

Vissza térve Attila szekér nyomására, az a bajom ezzel, hogy az omme mint egyesület melléktevékenységben koordinálhatja a támogatást. Ugyan is ebben csak egy mellék szál az uniós támogatás.
 DE, most azt éljük meg, hogy a fő az uniós támogatás, és erre van felűzve, mellékesen az omme. Ami az ingerületet kiváltja belőlem, hogy itt arra játszanak emberek, hogy amíg az uniós támogatás létezik, megfelelő részt leakaszthassanak az omme-ból. Utánna már nem lesz fontos az egyesület, utánnuk az özönvíz.

Én nem voltam Sárváron. Nem is ismerek ott senkit, de szakadjak itt meg, ha a zöme nem a mézárak miatt ment oda. Mert arról akart hallani.
Én meghallgattam már többször Brosst. Hát beszélni azt tud. Azért elnök. De, abban már nem vagyok biztos, hogy abból lett is valami hasznos, amit ő beszél.

A szaktanácsadókhoz az omme-nak megint csak annyi köze van, hogy a kényszer támogatás osztáson keresztül kapják a fizetést, tehát oda vannak kényszerrel kötve. Amit amúgy egy az egyben megkaphatnának, mondjuk a kamarától is.
És még mondok valamit. Ha ilyen munkát végez az omme, előbb vagy utóbb nem csak a szaktanácsadók, hanem az önálló egyesületek elnökei is ébredezni kezdenek. Miért merem ezt állítani? Mert ez az életszerű.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3479 Dátum: 2017. Szeptember 10. 13:27 »
Idézet
Nem szeretnélek hitedben megingatni, hogy az elmúlt vezetés a mostanihoz képest a "Himalája" magassága, de én valahogy nem kívánom újra látni a "Hím- aláját", egyszer elégvolt.
Bross teszi a dolgát, és ennek meglesz a gyümölcse.
Hívjátok meg Ti is, ahogy tegnap a Sárváriak, ahol telt ház fogadta.
Ott nyomjad a süket rizsád.

Vivaldi itt a lehetőség! Hívja meg Fekete József, Brosst előadónak :D
Legalább ott élesben tudnál kérdezni tőle :P
Jó ötlet?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.