Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959212 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #3450 Dátum: 2017. Augusztus 19. 20:58 »
Attila!

Ki kell mondjam elvitte a nagy meleg a maradék ítélőképességed is  :-[
Értsd már meg a dolgokra már semmilyen ráhatásotok nincs, az elnökkel még mindig nullán áll a mérleg gyanta ügyben. Elaludtatok, elkéstetek vagy éppen felsültetek, mi miatt lett megfeledkezve róla, majd magyarázzátok el a küldötteknek. Még hogy támogattátok a petíciót, azt sem tudjátok miről beszéltek szerencsétlenek.
Ebbe vagytok belebolondulva, az hogy ezt a szerencsétlen fórumot létrehoztad az nem azt jelenti, hogy igazad is van.

Európai fogyasztóvédelmi üggyé tettem a gyantatechnológia elleni harcot, aminek a kimenetele az lehet hogy rendeződik a mézpiac és megfelelő kereslet lehet a természetes mézek után, jó áron. Most legfeljebb már csak abban lehetett volna segíteni, hogy a kampány költségei rendelkezésre álljanak. Mert nem mindegy, hogy félév alatt vagy 3 év alatt történik változás. Amit itt csináltok az ügyben abba az irányba hat, hogy minél tovább maradjon az a lehetetlen állapot a méhésztársak kárára! 

Te követelsz laboreredményt, valami teljesen más világban élsz Attila. Már rég nem így működnek a dolgok, nem olvastok, nem tájékozódtok, fogalmatok sincs az ügyek menetéről. Mit segíthetek? Hozzalak szintre benneteket? 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3451 Dátum: 2017. Augusztus 19. 22:27 »
Zoltán!

Értelmetlen dolog sértegetni akár Attilát. Ő egy ember a 13 000-ből. Hidd el, ez legkevésbé hatékony módszer.

Csuja László elnökségi ülésen felajánlotta, hogy van a tulajdonában 1 liter olyan gyanta, amit mintaként a gyártótól megrendelt és ezzel lehetne vizsgálatokat végezni. Tudod mi lett a válasz? Kiröhögték! Hát ennyi! Azaz ennyit ér az OMME mostani elnöksége. Most már akkor se adná oda nekik kísérletre, ha kérnék.

Tudomásul kell venni, hogy az OMME elnöksége számára nemcsak a termelő méhészek érdeke fontos, hanem a méhészeti ágazat többi szereplőjének az érdeke is. Ez természetesen sok esetben ellentétes a termelő méhészek érdekével. De hát, láthatóan jól megférnek az elnökség szívében ezek az ellentétes érdekek. Természetesen, ez soha nincs kimondva, de tény. Ám, ha a küldöttgyűlés ezt így elfogadja és jónak látja, akkor ehhez kell igazítani azoknak az embereknek a munkájukat, akiknek csak és kizárólag csak a termelő méhészek érdekei fontosak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3452 Dátum: 2017. Augusztus 20. 08:17 »
Zoli!
Azt gondoltam nem érdemled meg a válaszom, de ez a mondat annyira sértő, hogy nem hagyahatom szó nélkül.
Ezt írod, valószínű teljesen önkívületi állapotodban:
"Amit itt csináltok az ügyben abba az irányba hat, hogy minél tovább maradjon az a lehetetlen állapot a méhésztársak kárára!"
Nem kívánok tovább veled diskurálni, felesleges.
Annyit biztosan elértél, hogy az OMME elnöksége döntő részének kivívtad a haragját.
Majd a küldöttek kimondják az ítéletet, de kösd fel a gatyád.
Én nem laboreredményt követeltem, sajnálom ha a szövegértelmezéssel is gondod támadt.
Segítséget ajánlottam, és ha nem csal az emlékezetem, nézd meg az e-mailedet, még tavasszal felkértelek, hogy legnagyobb rendezvényünkön add elő a gyantaszűrés rejtelmeit.
Te akkor elutasítottad azt is.
Bross Péter is itt volt, kiváló alkalom lett volna  a továbblépésre.
Ahogy látom Te olyan nagy ember lettél Európában, hogy szerintem a migráns kérdést is rád kéne bízni.
Nem tudtam, hogy nem kell laborral bizonyítani, hogy mi van a mézben.
Ez újdonság szerintem sokunk számára.
Befejeztem.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3453 Dátum: 2017. Augusztus 20. 11:19 »
Mondjuk ki nyersen és őszintén, hogy az OMME elnöksége - kimondatlanul ugyan, de - a nagy mézüzemek érdekeit is igyekszik képviselni.

Ez önmagában nem lenne baj, ha nem ott folyna a hamis méz előállításának meghatározó része. Ma a nagy mézüzemek érdeke közös, éspedig a következőben: Csak annyi termett méz legyen a bolti üvegben, ami még megadja azt az ízvilágot, amit a vevő elvár.

Amikor VISSZAVÁGÁSKÉNT arról beszél akár egy OMME vezető akár egy mézkereskedő, hogy a méhészektől begyűjtött minták többsége nem felel meg a szabályoknak, akkor Ők is tudják, hogy ezek a hibák nem azonos súlyúak azzal, amit a nagy mézüzemek képesek elkövetni.

A nagy mézüzemek az elmúlt évtizedekben folyamatosan rontják a bolti méz minőségét, de csak annyira, hogy ezt a vásárló ne vegye észre.

Milyen arányú volt a nagy mézüzemek minőségrontása az elmúlt években?

Nézzetek rá az EU importjára és láthatjátok. Kinából, Vietnamból és a többi indokínai országból, Indiából, Törökországból behozott mézek óriási hányada durva hamisítvány. Úgy tűnik, hogy ehhez fel tud zárkózni Ukrajna is.

Ha az energiaárakhoz viszonyítjuk a méz árát, akkor nyilvánvalóan látszik, hogy a méz ára nem reális. A méz korlátos termék és évente óriási termelési ingadozás van. Ennek ellenére folyamatos és növekvő az EU mézfogyasztása. Ez csak azért lehetséges, mert az iszonyatos tömegű hamisítványok miatt mesterségesen alacsony a termett méznek az ára.

Három EU ország, Bulgária, Románia és Magyarország exportál mézet az EU-n belül. A többi ország nem tudja megtermelni saját szükségletét. Ennek a három országnak elemi érdeke lenne a hamis mézektől megtisztítani az EU piacát.

Miért nem csinál semmi érdemlegest ez a három ország?

Mert a nagy mézüzemek tulajdonosai képesek indirekt és direkt módszerekkel saját érdekeik szerint alakítani a méhészeti érdekképviseletek munkáját. Persze azonnal fel fogjátok tenni a kérdést, hogy az elnökségből kik képviselik a nagy mézüzemeket? Nem fogok rá válaszolni. Elégedjetek meg annyival, hogy ebben a tekintetben nincs nagy különbség a mostani és az előző OMME vezetés között.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3454 Dátum: 2017. Augusztus 30. 19:50 »
Lassan megpezsdül az OMME-ban is az élet?
Az a hír járja, hogy SZTÁR ügyvéd fogja a volt ügyvezetőt a munkaügyi perében védeni.
Én most úgy látom valóban sztárnak kell lennie, mert óriási nagy balhé kezd kialakulni.
Szegény Csuja Laci lekerül a porondról?
Azok fognak az OMME ellen harcba szállni akik ezért kizárták Csuját?
Micsoda fordulat.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3455 Dátum: 2017. Augusztus 31. 08:51 »
Véleményem szerint , a munkaügyi perekben nagy általánosságban a dolgozónak ad igazat a bíróság, ha csak nem alaptalan a kereset,  így feleslegesnek tartom a "sztár" ügyvéd felfogadását hiszen az sem lesz ingyen. Természetesen ha a cél az, hogy még utoljára jó alaposan kopassza meg azt az egyesületet amiből elég hosszú időn keresztül elég jó színvonalon élt, akkor érthető, vagyis inkább megmagyarázható.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3456 Dátum: 2017. Augusztus 31. 19:41 »
Idézet
;D ;D ;D ;D

« Válasz #3457 Dátum: 2017. Szeptember 01. 07:55 »
Véleményem szerint Janibátya jól közelíti meg a témát.
Az elnökség egy része gyakorlatilag drukkol a volt ügyvezetőnek, és csak remélni lehet hogy jogi segítséget nem nyújtanak neki.
Miért?
Mert azzal magukat is kellemetlen helyzetbe fogják hozni.
Csuja jogorvoslati kérelmei sokkal tisztább, sportszerűbb kezdeményezések voltak.
Többször kielemeztük, hogy az a klasszikus értelemben nem egy "följelentés" volt, csupán arra kérte a bíróságot, hogy az általa kifogásolt eseményekben foglaljon állást, és mondja ki az igazságot.
A volt ügyvezető Munkaügyi Bíróságon tett feljelentése öncélú, gyakorlatilag saját igazát próbálja bizonygatni.
Arról nincs információm, hogy kapott e végkielégítést.
Az OMME életében példátlan események elé nézünk, amiből szépen leképezhető az elnökségen belüli viszály.
A szakadást most már nem is titkolják.
Miért is zárták ki Csuját az OMME-ból?
Mert rendere a TÖBBSÉG AKARATA ELLEN cselekedett.
Ez egy förtelmes hazugság!
Semmi más nem történt, csupán nem egyezett sok dologban a véleménye,demokratikus jogával élt.
Az elnökség  teljesen más kategória, keresni kell a legjobb megoldásokat.
Őket azért választottuk oda (már aki rájuk szavazott), hogy szakmai hozzáértésükkel segítsék az OMME
és a közösségünk munkáját.
Hát a volt ügyvezető feljelentése, amihez nevüket adták szerintem nem ebbe az irányba visz, de majd a küldöttek részletes tájékoztatása után, amikor egyesével beszámol az elnökség az eddigi munkájukról, eljő az igazság pillanata.
Aztán vagy beállnak a sorba és nekiállnak segíteni és nem nem akadékoskodnak, vagy a küldöttek szépen megmutatják az irányt.
Itt most nem azt elemezgettem, hogy nem lehet az elnökségen belül valakinek más a véleménye.
A választott négyek "V 4-ek", gáncsoskodnak, kekeckednek.
Ennek kell véget vetni, mert az OMME a méhészeké.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3458 Dátum: 2017. Szeptember 03. 11:00 »
Lassan megpezsdül az OMME-ban is az élet?
Az a hír járja, hogy SZTÁR ügyvéd fogja a volt ügyvezetőt a munkaügyi perében védeni.
Én most úgy látom valóban sztárnak kell lennie, mert óriási nagy balhé kezd kialakulni.
Szegény Csuja Laci lekerül a porondról?
Micsoda fordulat.
Nagyernyei Attila

Na erre vagytok jók. Egy újabb szegénységi bizonyítvány. A pereskedés, ez megy. Nem kéne már csinálni is valamit? Ez.... úgy valahogy, nem jutott még eszébe senkinek?  Felhívnám a figyelmeteket az össze épeszű omme tag leszarja, hogy mit kínlódtok odafent.

« Válasz #3459 Dátum: 2017. Szeptember 03. 11:09 »
"Na erre vagytok jók. Egy újabb szegénységi bizonyítvány. A pereskedés, ez megy."

Szerintem valahogy értelmezhetetlen az előző hozzászólásod.
Azon gondolkodok, hogy vajon min húztad annyira fel magad, hogy szinte gondolkodás nélkül írsz badarságokat.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3460 Dátum: 2017. Szeptember 03. 12:45 »
No, jó akkor Kukorica János kolléga, írj már valami eredményt. Csak egyet. Csak egy cica fülnyit. Csak egy mákszemnyit. Jó lesz az is, hogy a napraforgó méz ára lassan közel lesz a négyszázhoz.
 Avagy másképpen látszik a világ odafönt, mint itt lent a béka segge alatt. Ja, és , hogy én nem csinálok semmit?
 Hát arany barátom, ha mi itt az egyesületek nem csinálnának semmit, akkor az omme nem lenne más, mint köd egy nagy esőfelhőben. Kibaszottul kezd idegasíteni, hogy ami érdemi munka van, azt az egyesületek csinálják, mert "oda fönt" nálatok, pereskedésen, kívül semmire se futja.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 03. 12:50 írta Vivaldi »

« Válasz #3461 Dátum: 2017. Szeptember 03. 19:53 »
Szegény Vivaldi!
Már sajnálni sem tudlak.
Ki van odafönn?
Mert én momentán idelent vagyok Tolna megyében.
A pereskedés meg az általad olyannyira imádott uraknak megy.
Nem rólunk van szó!
Talán nem érnek le a hangok a Tó fenekére?
A volt OMME ügyvezető jelentette "föl" az OMME-t a Munkaügyi Bíróságon.
Nem nehéz ez Vivaldi, csak előbb ugortál mint olvastad volna a bejegyzést.
Akkor még egyszer, hátha másodjára megérted.
Az OMME-t azok jelentették fel akik kezdeményezték Csuja kizárását PONT EZÉRT!
Ha nem érted, nevekkel is tudok szolgálni.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #3462 Dátum: 2017. Szeptember 03. 20:09 »
Szerintem Csuját nem azért zárták ki az egyesületből, mert igazat keresett és "feljelentette" az OMME-t, hanem azért, mert valami hatására visszavonta az összes pert. Igaz a köszönet kinyilvánításának ez is formája.
Szerintem ezt a mostani pert is el lehetett volna kerülni, (persze csak akkor ha minden igaz ami itt elhangzott az ügyvezető mentalitásáról) ha az erre hivatott személy pl az elnök, megteszi az egyébként is kötelességének számító lépést, lépéseket. Mert a bíróságon felhozott bizonyíték erejű akármi vagy valami, nem hiszem hogy számít ha nincs kivizsgálva. (rendőrség, akár ügyészség, akár más módon)
Azt mondják, hogy az ügyvezetőnek az eltávolítása demokratikus volt, ezért nem értem ezt a "feljelentősdi"-t.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3463 Dátum: 2017. Szeptember 03. 22:51 »
Szegény Vivaldi!
Már sajnálni sem tudlak.
Ki van odafönn?
Mert én momentán idelent vagyok Tolna megyében.
A pereskedés meg az általad olyannyira imádott uraknak megy.
Nem rólunk van szó!
Talán nem érnek le a hangok a Tó fenekére?
A volt OMME ügyvezető jelentette "föl" az OMME-t a Munkaügyi Bíróságon.
Nem nehéz ez Vivaldi, csak előbb ugortál mint olvastad volna a bejegyzést.
Akkor még egyszer, hátha másodjára megérted.
Az OMME-t azok jelentették fel akik kezdeményezték Csuja kizárását PONT EZÉRT!
Ha nem érted, nevekkel is tudok szolgálni.
Nagyernyei Attila

Hát figyelj már Attila. ha, valakinek egy kis objektív itélő képessége van az jót röhög rajtad.
 Te mondod , hogy "megpezsdül" az Omme-ban? Időnként csak elszólod magad. Véletlenül kicsúszik a szádon az igazság. Tehát megpezsdül az élet, mert fellép a sztár ügyvéd. Ebből minden épeszű levonja a következtetést, az omméban semmi nincs, mindenki szunnyad, csak akkor pezsdül meg az élet ha valaki pereskedik. Az elnök is hallgat, mint a kiskutya valami a fűben, csak néha szóllal meg, a rádióban, tv-ben, hogy rekord termés lett az idén. Gondolom akkor, ha azok akik mögötte állnak túl magasnak itélik meg a méz árát. Ha kicsit le kell törni.
Mert egyébként a tagság mind a tizenháromezer tagja, felujjongott, amint meghallotta, hogy sztárügyvédek jönnek, és lesz jó pereskedés. Most már marha jó, megpezsdültünk....
Ki nem szarja le?
 Abba már nagyjából belenyugszik az ember, hogy semmire sem vagytok képesek, de azt már nem vakarjátok le magatokról soha, hogy az elnököt ti toltátok oda. Te, Baldavári, Csuja meg geddekas, /soha nem tudom meg, hogy a kettő nem e ugyan az/ és a kontrollcsoport. Nem felejtem ám el a kontroll csoportot. Bizony Attila ezt ti alkottátok. Ti miattatok van ami nincs. És ti vagytok fent, akár hol vagytok.
 Mindenesetre az elnökért meg ezért a semmiért, megérdemelnétek egy jó verést.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3464 Dátum: 2017. Szeptember 04. 22:30 »
Vivaldi!

Nyugi!

Az elnökség részleges megváltozása az eredeti stabil összefogást instabilra változtatta. Az eőző vezetésből nem lehetett volna kiborítani az érdekvédelemre legkártékonyabb embereket. Ez az összetétel viszont könnyebben változtatható. Ráadásul az idő is megold
bizonyos problémákat.

Szóval a harc folytatódik, de most már több az esély a jóirányú változtatásra.