Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959431 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3420 Dátum: 2017. Augusztus 06. 10:07 »
Áruld már el. Szerinted ki a ..... készít fel? Legalább jót röhögünk azokkal akiket megnevezel. Jó, hogy azt nem állítod, hogy más is írja le helyettem.
 Abbak kurvára tévedtek, hogy az egyszerű tag tök süket. Azért a méhészkedéshez némi intelligencia szükségeltetik, és senki nem hülye. Csak ott gondolják fenn így. Te, meg főleg hajlamos vagy rá, hogy mindenkit hülyének nézel. Még az omme vezetést is.
Én példának okáért, ki vagyok tiltva a zöld fórumról ez tény. És még is beszélgetek velük is, ha találkozunk. Bezony és mindenkinek van saját véleménye. Sőt legújabban pontosan innen nem állnak velem szóba.
 Azért az egész omme-ban , nem csak te neked van eszed.
 Más kérdés, hogy ott fenn sokkal ügyesebbek vannak, és okasan működtetik az egészet a saját hasznukra.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 06. 12:48 írta Bicska »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3421 Dátum: 2017. Augusztus 06. 10:37 »
Vivaldi!

Több emberi tiszteletet és szakmai tiszteletet kap tőlem bárki, mint a jelenlegi OMME vezérkar bármely tagjától kaptok. Ugynis az emberek iránti tisztelet legfontosabb része, hogy nem állítok olyat a minisztérium felé, amit a méhészek ellen fel lehet használni. Ez lenne az erkölcsi minimum.

Igen, a méhészethez kell inteligencia és türelem. Ez ad reményt arra, hogy a méhészek előbb-utóbb felismerik, mennyire félrevezetik őket az OMME egyes választott tisztségviselői. Pl. Tóth Péter, akinek vagy a méhészeti vagy a mérnöki ismereteivel van óriási baj vagy az érdekei nem azonosak a méhészek érdekeivel.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3422 Dátum: 2017. Augusztus 06. 13:42 »
 Sorolom, egészísd ki Csuja:
 Tóth Péter
 Bezzeg László
 Fekete József
 Mészáros József
 Mészáros László
..........................

stb.

mockoszcalógaszemberekbutákrosszindulatúaknemszeretiőketcujafulladjanakmeg- "drágaszágom" :D
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 06. 18:08 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3423 Dátum: 2017. Augusztus 07. 08:20 »
Mészáros Józsit miért tetted be a sorba és Cserényi miért maradt ki? Miért maradt ki az etkai bizottság több tagja?

A te listádon hol szerepel a Ződ fórum moderátori kara? Pl Tükör?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3424 Dátum: 2017. Augusztus 07. 09:58 »
Jó taktika a vissza kérdezés. De ez a te listád. Azért írtam, hogy egészísd ki.

Másrészt, aki látta a "GYűrűk Urát", az  rájött a finom iróniára. /Te ne nézd meg. 12 órás a vágatlan változat, és ha addig nyugodtan hagyod az omme-t, még azt hiszik meg javultál./

Más részt, ha az én listámról van szó, akkor az ugyan az, mint az átlagos Omme tag listája. És mivel személyes kapcsolat nincs köztünk, már mint a tagok és a vezetőség között, így tehát nem jöhet létre olyan gyűlölet, mint amit te táplálsz, egyes emberekkel szemben.
Tehát én kijelentem a saját és egyszerű átlag omme tag nevében is. Személyes harag, vagy gyűlölet, senki irányában sincs. A bírálat mindig az omme-val kapcsolatos tevékenységére irányul. És ez alapján történik.
 Ez érvényes rád is. Nem szoktalak például azért bírálni, hogy mit veszel a boltban, vagy hogyan neveled a gyermekeidet, sőt még a szemed színét sem. Ha megfigyeled, még a találmányodat, a "kasos méhészkedést" sem bíráltam meg soha, még szakmai szempontból sem.
 Azt viszont amit és ahogyan kavarsz az omme környékén, azt viszont nehezményezem. Ennyi.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 07. 10:08 írta Vivaldi »

« Válasz #3425 Dátum: 2017. Augusztus 07. 15:18 »
Üdv.Uraim!
Geddekas!
Mellébeszélés nélkül ha lehet!
Idézet:
Az OMME jelenlegi alapszabálya nem jól szabályozza a tagi jogviszonyt,
Persze a tiédet egy kicsit másképp!
Idézet:
több helyen ellentétes a jelenlegi törvénnyel.
Alig pár hónapja nyomtak rá pecsétet,mi a gondod vele mint,Geddekas VS tizen pár ezer igazi OMME tag.

Ha egy külsős (mint pl. a bíróság) elolvassa az alapszabályt, akkor az megfelel a törvény betűjének. Csakhogy az OMME nem így van felépítve, mint ahogyan az az alapszabályban le van írva. Ha a Bíróságnak azt is elárulták volna, hogy az OMME nem így van felépítve, hogy pl. van származtatott tagsági viszony, akkor már nem ütötték volna rá a pecsétet. Ezért kellett egy ügyvéd, aki kellően félreérthetően megfogalmazza az alapszabályt úgy, hogy a Bíróság ráüsse a pecsétet, ugyanakkor a tagság azt higgye, van egy alapszabálya, ami szabályozza a dolgokat. Nagyon súlyos dolgok vannak benne, csak az, aki felépítette ilyennek az alapszabályt nem árulja el, miért rakta bele azokat a jogi formulákat. (Ha valakit érdekel, mire gondolok, csak egyet tegyen. Keresse elő a 2005 évit és a mostanit. Hasonlítsa össze. Meglátja, hogy hol van a legnagyobb beszúrás. No azt a paragrafust golndolja át, hogy pontosan mit mond. És látni fogja, mire gondolok.)

Csuja ugye nem lett kizárva az Alapszabály szerint. Hiszen a Gödöllői Méhészegyesületből nem zárták ki, márpedig az alapszabály szerint a Gödöllői Méhészegyesület minden tagja tagja az OMMÉ-nak. NOTABENE Csuja a Gödöllői Méhészegyesület elnöke, és mint ilyen az alapszabály szerint az OMME Országos vezetőség tagja.

Ja és az Etikai Bizottság nem hozhatott az alapszabállyal ellentétes döntést, hanem csak arra tehetett volna javaslatot, hogy módosítsák az Alapszabályt: Elnököt nem tud az etikai Bizottság kizárni, Ő az Alapszabály erejénél fogva Országos Vezetőségi tag.  Olyan ez, mint a mentelmi jog. Szerintetek az Etikai Bizottság az OMME elnökét is kizárhatta volna? Vagy az Ellenőrző Bizottság elnökét? Nem, mert Őket az alapszabály szabályozza. Az egyesületi elnökök pedig az Alapszabály erejénél fogva Országos Vezetőségi tagok.

Ha holnap Csuja beadja az aktualizált névsorát a Gödöllői Egyesületnek, akkor holnaptól ismét tag az OMME tagsági jogviszonyt szabályozó paragrafus szerint. És ott nincs olyan, hogy korábban nem kizártakat nem lehetne felvenni. És ha bármi gond lenne, nyert ügye van.

Szóval az Alapszabály lehet olyan, ami megfelel az Egyesületekről szóló törvénynek, de számos ömagában levő ellentmondás alkalmassá teszi a jogbizonytalanságra, ami miatt Alkotmányellenes, azaz törvényellenes.

Az Alapszabály olyan, mint a házassági szerződés. Ha szerelem és szeretet van, akkor nincs rá szükség. Ha az élet úgy hozza - ami nagyon szomorú, előre nem látott helyzet - akkor elkezdődik a jogászkodás, melyik betű mit jelent. Ez a kapcsolat vége. No ezt hívom én SÖTÉT jogászkorszaknak.

« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 07. 15:32 írta Olvastam »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3426 Dátum: 2017. Augusztus 07. 15:54 »
Azt hiszem, szoktunk mi vitatkozni....... De most nincs mit, egyetértünk. /És nem azért mert Csuját nagyon szeretem, hanem mert az igazságot szeretem./
 De, még mindig vannak kérdések.
 Teszem azt kizár az anya egyesület, 50%1 fő, még vígan benne vagyok az omme-ba, hisz az nem zárt ki, tehát vehetek fel támogatást?
Omme-belüli tagszervezetek, akiknek nincs önálló költségvetésük, Hogyan zárhatnak ki, akárkit, lévén, hogy nem önállóak. Kinek az 50%-a szükséges a kizáráshoz? Elég talán a tagszervezeté?

« Válasz #3427 Dátum: 2017. Augusztus 07. 16:31 »
Ez sincs szabályozva.

A mostani gyakorlat szerint magába az OMMÉ-ba nem lehet belépni, csak valamely egyesületébe. Ha onnan kizárták, akkor már nem OMME tag, kivéve, ha töltött ki külön OMME belépőlapot, és arról az OMME küldöttgyűlése döntött. Mivel ilyenre nem emlékszem, nagyon nagy valószínűséggel nincs is.

Az OMME "nem önálló" tagszervezete helyben dönt tagfelvételről, küldöttről, ki az elnök stb. Innen nincs messze az sem, hogy arról döntsön, hogy ki a tag. Jogilag viszont az OMMÉ-nak kellene döntenie, mint nagy egyesületnek, no ezért sincs jó, a jelenlegi felépítésnek megfelelő alapszabály.

Azaz az OMME döntése a kizárásról akkor lett volna jó, ha a Gödöllői Méhészegyesület az OMME "nem önálló" tagszervezete lenne. Akkor szerintem a küldöttgyűlés kizárhatta volna. Így azt lehetett volna a küldöttgyűlésnek kimondania, hogy pl. szeptember 1 határidővel felbontja az együttműködési megállapodást  a Gödöllői Méhészegyesülettel, ha Ők nem zárják ki addig Csuját. Ennyi és nem több lehetősége van az OMMÉ-nak a mostani Alapszabály szerint.

Most már csak az a kérdés, hogy a jogvégzettek miért nem álltak fel, és hívták fel erre a figyelmet?
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 07. 16:48 írta Olvastam »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3428 Dátum: 2017. Augusztus 07. 18:06 »
Idézet
nem jöhet létre olyan gyűlölet, mint amit te táplálsz, egyes emberekkel szemben.
Marhaság. Nem gyűlöletről van szó, hanem az elfogult és méhészek érdekeivel ellentétes tevékenységet elítélem.

Továbbra se értem, hogy miért szerepel Mészáros József a névsorodban? Ő soha nem volt döntéshozó. miért nem szerepel névsorodban a többi tisztségviselő?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3429 Dátum: 2017. Augusztus 07. 19:01 »
Idézet
Ha holnap Csuja beadja az aktualizált névsorát a Gödöllői Egyesületnek, akkor holnaptól ismét tag az OMME tagsági jogviszonyt szabályozó paragrafus szerint. És ott nincs olyan, hogy korábban nem kizártakat nem lehetne felvenni. És ha bármi gond lenne, nyert ügye van.
1.
A küldöttgyűlés kizáró határozatában szerepel egy szó "végleges".
2.
Olvasd el, hogy mit írtál. "korábban nem kizártakat nem lehet felvenni."
Hát az természetes, hogy akit nem zártak ki, azt nem lehet felvenni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3430 Dátum: 2017. Augusztus 07. 19:55 »
Idézet
Az önálló jogi személyiségű méhész tagszervezetek valamennyi tagja OMME taggá válik is vonatkozik rájuk az OMME mindenkori Alapszabálya és az OMME tagdíjfizetési kötelezettségüknek határidőre eleget tesznek.

Akkor ezek szerint a kizárásra vonatkozó szabályok is vonatkoznak rájuk. Csak épp az a baj, hogy önálló jogi személyiségű tagszervezet alapszabályába nem nyúlhat be külső szervezet. A jelenlegi alapszabálynak ezen pontja meg lett támadva a folyamatban levő perben.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3431 Dátum: 2017. Augusztus 07. 21:43 »
Idézet
nem jöhet létre olyan gyűlölet, mint amit te táplálsz, egyes emberekkel szemben.
Marhaság. Nem gyűlöletről van szó, hanem az elfogult és méhészek érdekeivel ellentétes tevékenységet elítélem.

Továbbra se értem, hogy miért szerepel Mészáros József a névsorodban? Ő soha nem volt döntéshozó. miért nem szerepel névsorodban a többi tisztségviselő?

Jó akkor Légyszives helyesbits, hogy kiket utálsz, megnézzük a te névsorodat is.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3432 Dátum: 2017. Augusztus 07. 22:01 »
Még mindíg nem válaszoltál, hogy miért raktad bele a névsorba Mészáros Józsefet?

Miért kéne bármelyiket is utálni? Én érdekvédelemről írok és beszélek, te meg egyfolytában érzelmekről. Mi köze van az érzelmeknek a helytelen érdekvédelmi hozzáálláshoz.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3433 Dátum: 2017. Augusztus 08. 08:06 »
Kedves Csuja, én honnan tudjam mi van a fejedben?
 Én csak össze írtam, hogy írásaid alapján kiket utálhatsz, és én úgy gondolom őt is.
 De már felszóllítottalak vagy háromszor, hogy várom a te személyes listádat, akkor őt ne tedd bele. De ebben egyébiránt az a tanulságos, hogy a többi ellen nem tiltakozol.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3434 Dátum: 2017. Augusztus 08. 09:48 »
Az érdekképviseleti munka nem utálom vagy szeretem döntéseken alapul. Van a Syngenta cégnek egy okos csinos szeretni való hölgy menedzsere. De ellenkező az érdekünk. Érted már, hogy hol hibás a gondolkodásod? Tóth Péter lehetne a legszebb legkedvesebb ennivaló nő a világon, akkor is ugyanaz lenne a Véleményem róla, ha ugyanazt képviselné amit most. Az egyet nem értés és az utálat között óriási a külömbség. Utálom a tökfőzeléket.