Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1985507 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2730 Dátum: 2016. Szeptember 11. 10:25 »
Hozzad kedves Don Qutote De Geddekas, a magányos lovag. Ahogy elnézem őket, azok sok vizet úgy se zavarnak, nem terhelik le az akácot.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2731 Dátum: 2016. Szeptember 11. 20:10 »
Ne aggódj! Közelebb találok még a tiédnél is későbbi akácot.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2732 Dátum: 2016. Szeptember 13. 10:05 »
Jól van. nekem is szólj. Tudod, hogy én vagyok az egyetlen barátod mióta mindenki kitagadott. Nálunk már nincs akác, mind kivágták, ami maradt azt tavaszra vágják ki.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2733 Dátum: 2016. Szeptember 13. 11:56 »
Vivaldi!

Tudod: Jó barátság titka a pontos elszámolás.
Tehát, annyi segítséget biztosan várhatsz tőlem, amennyit te már nyújtottál nekem.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2734 Dátum: 2016. Szeptember 16. 12:48 »
Valamit olvastam valahol Csányi kollégától a szenilitásról. Valami veled is lehet, mert nem tudlak követni. Az, hogy te segítesz nekem az annyira valószínűtlen, mintha engem kineveznének az unió elnökének.

*

atya

• 1043
« Válasz #2735 Dátum: 2016. Október 17. 08:47 »
A klubvezető kérésére ez a rovat, mindenki számára újra elérhető!![/color]
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 17. 08:53 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #2736 Dátum: 2016. Október 17. 08:55 »
 ;D

Eddig tartott a  :-X;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2737 Dátum: 2016. Október 17. 09:32 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Mivel tegnap az OV-n nem kaptam választ egyik kérdésemre sem, ezeket itt fogjuk kitárgyalni.
Én megpróbáltam!
Nagyernyei Attila

« Válasz #2738 Dátum: 2016. Október 17. 09:49 »
Attila!
Szerintem nincs mit kitárgyalni!
A jelenlegi OMME vezetés nem akar ilyen kérdésekkel foglalkozni.
Véleményem szerint el kell gondolkozni azon, hogyan lehet egy másik méhész szervezetet létrehozni. Hogyan lehet biztosítani ennek a szervezetnek a tagjainak is azokat a lehetőségeket, melyeket a jelenlegi OMME tagok megkapnak.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2739 Dátum: 2016. Október 17. 11:01 »
QUQURIQ !!!

Sok-sok kérdés elmaradt, ami az OV-re is és minden OMME tagra tartozott volna.
Vártuk a várva várt bejelentéseket.
Igaz azokra a kérdésekre sem kaptunk választ, amit az OV tagok feltettek!(részben)
Igaz, hogy Mészáros József (ügyvezető) -be is bele fojtották a szót! :-X :-[ ::)
Pedig lehet, hogy bocsánatot szeretett volna kérni Bross Pétertől, a hamis vádakért. (küldöttgyűlés)
Pedig lehet, hogy elismerte volna, hogy Ő miatta nem tudtuk befejezni a tisztújító közgyűlést, és miatta kellett még egyszer elrángatni a küldötteket több száz kilométerről....és mégis eljöttek az OMME szeretetéért...
Tehát nagyon kár, hogy nem hallhattuk a "megtérés hangját".
A "ha" már nagyon sokszor elhangzott az OMME háza táján!
Ha! Fáskerti László mint volt EB elnök azért dolgozott volna, amiért a tagság megválasztotta erre a posztra, most nem járna az OMME ott, ahol jár! A kivizsgált és szabálytalan ügyek egy részét a szőnyeg alá söpörte?
Döntse el mindenki, hogy miért jutottunk idáig!
Könnyű azt mondani, hogy a 2005 vagy a 2015 alapszabály szerint éljünk!
De!
Egyik alapszabály szerint sem lehet az OMME-t egy percig sem vezetni, mert az egyik oldalnak is igaza van, a másiknak is!
Az nem lehet rendhagyó, hogy éljünk 2015 szerint, miközben a törvény még nem ismerte el a 2015 alapszabályt.
Pl. hozunk egy döntést a 2015 szerint, bele is vágunk a nagy feladatba, áldozunk is rá jó sokat.
Közben egyszer csak jön a cégbírósági hiányt pótló kérelem, amiben több dologra is kötelezik az OMME-t, hogy változtasson rajta, addig nem jegyzik be!
Ha!
"Pl. hozunk egy döntést a 2015 szerint, bele is vágunk a nagy feladatba, áldozunk is rá jó sokat".
Minden döntésünk elvész! (a pénzünk is)!
És ha a cégbíróság egyszer bepöccen, és bekéri az OMME jegyzőkönyveit, amit hatálytalaníthat.
Nos!
Hogyan is döntsünk?
Az előző vezetésnek már a beadáskor kérvényezni kellett volna az ügymenet gyorsítását a 13000 fő tagság miatt!
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de Nagy kár volt Csuját, így lerohanni!
Az egyesülettől egy gesztus lett volna,(etikás) ha az általa befizetett perköltséget visszautalták volna, ha már visszalépett a pertől. Az Ő igazát húzta alá a cégbíróság amit most a Péter felolvasott!
..és mi lesz most?
Ahogy Csuját ismerem, újból perbe-perekbe kerül az OMME-val!
Mint Péter is elmondta, addig amíg nincsen bírósági ügy úgy működhetünk (szerinte) a 2015 alapszabály szerint.
Per esetén az OMME minden perét elveszti!
Jó ez most nekünk?
Végre szakmailag dolgozhatnánk, építhetnénk az ágazat jövőjét!
Nagyon kérem az érintett feleket, hogy üljenek le, beszéljék át higgadtan, mert a jövőnk múlhat miatta...

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2740 Dátum: 2016. Október 17. 11:22 »
Anubisz!

A tegnapi Országos Vezetőségi ülésen Bross Péter elindított egy kicsi hógolyót, ami akár lavina is lehet. Még van lehetőség ennek a szétesési folyamatnak a megállítására. Valljuk be, hogy a méhészeti érdekképviseletet ma a Magyar Méhészeti Nemzeti Program tartja egyben. Ha nem lenne az MMNP, akkor Bross Péter nem mondott volna le 2013-ban, hanem akkor széthasadt volna az egységes méhészeti érdekképviselet.

Mindannyian tudjuk, hogy a megosztottság eleinte gyengíti a méhészek érdekérvényesítő erejét, viszont az is lehet, hogy hosszabb távon az egymásra licitáló versengő méhészszervezetek erősebben érvényesítik tagjaik érdekeit.

Széteshet az egységes méhészeti érdekképviselet többfelé.
Mik lehetnek az új szervező/megosztó erők?
1.
Mindenkori kormánnyal soha semmilyen konfrontációt fel nem vállalók az egyik csapatba és a problémákat megoldani akarók a másik csapatba tömörülnek.
2.
Sértettségi alapon megosztódhat a ma kifelé egységes érdekképviselet.
3.
Méznagykereskedők érdekellentétei szerint is széteshet az egységes érdekképviselet.
4.
Területi régiók szerint is alakulhat ki megosztottság.
5.
Szervezőképesség, karizma szerint is kialakulhat megosztott érdekképviselet.

Korai még ilyesmiről hosszan beszélgetni. Hagyni kell, hogy ezt a szakítást a Mészáros féle HATOK csoportja meglépje. Ugyanis akik ezt meglépik, azok 1-2 évig bűnbakok lesznek.

Persze aztán kialakul egy új helyzet, új erőtér és elindul a konkurenciaharc, ami nagyon sok jót is eredményezhet és persze sok sértettséget is.

Az új helyzet természetesen a minisztérium részéről is másfajta magatartást eredményez, hiszen most elég egy telefon és kuss mindenkinek. Akkor viszont már a szervezeti vezetők nemcsak a minisztériumra kell figyeljenek, hanem a tagságra is, akiknek a létszáma, bizalma meghatározó az érdekképviselet szempontjából.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2741 Dátum: 2016. Október 17. 11:46 »
Idézet
Egyik alapszabály szerint sem lehet az OMME-t egy percig sem vezetni, mert az egyik oldalnak is igaza van, a másiknak is!
Jószándékodat nem kétlem, de állításod téves. Az egyesületi demokráciát működtető jogi helyzet nagyon egyszerű.
1.
A 2005-ös alapszabály van hatályban, tehát aszerint kell működnie az OMME-nak mindaddig, amíg az új alapszabályt a bíróság hatályba nem lépteti.
2.
Azzal a kiegészítéssel, hogy ahol a 2005-ös alapszabály és a ma hatályos törvények között ütközés van, ott a ma hatályos törvények felülírják az alapszabályt, tehát abban a néhány esetben a 2005-ös alapszabály helyett a törvény szerint kell az OMME-ban a döntéseket meghozni és az ügyeket intézni.

Annak 3 millió Ft-nak a töredékéből, amit dr. Soós Tibor kapott, egy egyesületi joghoz értő tisztességes jogász elkészítette volna azt az átmeneti kiegészítő szabályozást, amivel a 2005-ös alapszabály 100 % betöltené feladatát az új alapszabály hatályba lépéséig. De az önérdekű és közérdekkel ellentétes szándékok miatt ez nem történt meg.

Számomra az a legfontosabb megválaszolatlan kérdés, hogy jelenleg kik és mik azok az önérdekek, ami miatt még mindíg nem érvényesül a közérdek? És miért nem hagyja a közérdek érvényesülését Bross Péter sem?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2742 Dátum: 2016. Október 17. 13:06 »
Idézet
Ahogy Csuját ismerem, újból perbe-perekbe kerül az OMME-val!
Tudomásom szerint az OMME Etikai Bizottság el fogja marasztalni Csuja Lászlót. 5 elnökségi tag ezt akarja elérni.

Ez ellen természetesen fellebbezni fog Csuja az OMME Küldöttgyűléséhez. A fellebbezést az OMME Küldöttgyűlése el fogja utasítani. Akkor pedig jöhet a bírósági szakasz. És jönni is fog. Ennek akkora nagy esélye van, mint annak, hogy a feldobott kő le fog esni. És előre borítékolom, Csuja László arra fog hivatkozni, hogy a döntések nem a 2005-ös alapszabály alapján születtek meg. És a Bíróság igazat fog adni neki. Tanulva az eddigi történetekből, nem fogja visszavonni a keresetét se első se másod fokon. Ha egyáltalán eljut az ügy másodfokra. Ugyanis Bross Péter kijelentette, hogy Ő soha nem fog OMME taggal szemben bíróság elé állni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2743 Dátum: 2016. Október 17. 18:29 »
 Én meg tökön lövöm magam a füstölővel...... Mert ezt már én nem tudom követni. De, hogy az energiájából és a szabadidejéből ennyit elveszteget valaki marhaságokra, ahhoz már ki kell hívni Csernus doktort.

*

izso60

• 573
« Válasz #2744 Dátum: 2016. Október 17. 20:41 »
Üdv.Uraim!
Vivaldi!
Ez nagy igazság!
Ami ez az "ember"művel az már az elmebetegség kategória,tök.hihetetlen hogy ilyenek mászkálnak közöttünk és Ő perli az OMME-et, illetve szerintem bárkit.
Be sem engedném a bíróságra sem,de itt is kár vele foglalkozni mert ezen élvezkedik.
Látnod kellett volna az OV-én amikor "kérdést"kívánt feltenni,olyan értelmetlen szófosásba kezdett hogy Varga Karcsi már felállt hogy elvegye tőle a mikrofont miután az elnök már ötvenszer szólt hogy fejezzebe ha egyébként nincs kérdése!