Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959311 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2670 Dátum: 2016. Augusztus 20. 18:10 »
Semmi gond, ha a többségnek ilyen emberek kellenek, csak a többség tudjon róla, hogy milyenek!  ;D

Nekem is van humor érzékem és a tréfát is értem, de ha valaki más kárára humorizál azon nem tudok nevetni!

És Te?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2671 Dátum: 2016. Augusztus 20. 20:33 »
Mondanák egy példát, talán érthető lesz.
1940-1945-között a Rimamurányi Rt-hez tartozó, gyárakat nem bombázták le, mert Részben Angol tulajdonban voltak. A gyárak épen maradtak ez volt a szerencséjük. A tragédiájuk meg az volt, hogy még 1970-ben is ugyan úgy néztek ki, mint 1945-ben. Ugyanazon épületek, ugyanazon gépek stb. Még az emberek egy része is aki nem ment nyugdíjba ugyan az volt.

« Válasz #2672 Dátum: 2016. Augusztus 20. 20:47 »
Ez most mire példa?  :o

Az érinthetetlenségre?

Mert ha igen, akkor még nagyobb a baj! 
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2673 Dátum: 2016. Augusztus 21. 17:53 »
Nincs itt semmi titok. Pontosan lehet tudni, hogy Az OMME elnökségében kik nem felelnek meg az összeférhetetlenségi feltételeknek. Fekete József, Tóth Péter, Lászlóffy Zsolt. Ezen kívül született egy újabb összeférhetetlen helyzet, hiszen Mészáros József bal kezével kiállítja azt a számlát, mint kft ügyvezető, amit jobb kezével mint OMME ügyvezető kifizet. Ez utóbbi összeférhetetlenségért már a jelenlegi OMME elnök is felelős, hiszen Ő a munkáltatója Mészáros Józsefnek. A másik három embernek viszont Mészáros József a munkáltatója, tehát azokért az összeférhetetlenségek prolongált fennmaradásáért meg Mészáros József a felelős személy.

És még meg sem említettük azokat a vidéki szaktanácsadókat, akik szintén nem beleesnek ebbe a szervezési hibába.

Ezen többszörös összeférhetetlenségért az OMME Ellenőrző Bizottságának az elnöke is felelős, hiszen Ő meg tűri ezt a helyzetet és hallgatólagosan támogatja is. Ő ráadásul mindig jelen van ezeknél a döntéseknél és emelhetne vétót, de inkább támogató hallgatásba burkolózik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2674 Dátum: 2016. Augusztus 21. 18:23 »
Szerintem nem az OMME elnöke a munkáltatója az OMME ügyvezetőjének, mivel sem felvennie sem elbocsájtania nem tudja csak javaslatot tehet rá az elnökségnek, aki mind erről dönt.

Mivel ezek a legalapvetőbb jogok nem az elnök kezében vannak.....

Ugyan így csak javasolhatja a gazdasági társaság vezetőjét, amiről szintén az elnökség dönt...........

Most lenne érdekes megtudni tényleg Ő élt-e a javaslat tételi jogával, vagy az elnökség megszavazta az ügyvezető urat még erre a tisztségre is.

Kíváncsi vagyok kap-e még ezért a "munkájáért" is plusz bért?
Ha igen akkor a plusz bérért mikor dolgozik meg, mivel az ügyvezetőség ha jól tudom 8 órás munkaviszony, ráadásul hétvégi jelenésekkel......
Ha nincs plusz munkaidő, akkor jár-e plusz bér?
Erről mikor kapunk tájékoztatást?   ;)
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2675 Dátum: 2016. Augusztus 21. 23:01 »
Ebben az esetben az elnökség más farkával veri a csalánt. Az elnökség hozott egy döntést, de ebben a tekintetben ők testületileg felelőtlenek, a felelősség nem az Ő vállukon van. A törvény szerinti munkáltatója az OMME ügyvezetőjének egyetlen személy, vagyis az OMME mindenkori elnöke. Másrészt a törvényesség betartása tekintetében most Ficzere Úr, korábban Fáskerti Úr volt a felelős. Ennyi! Ezek a felelősségek elháríthatatlanok.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2676 Dátum: 2016. Augusztus 22. 07:56 »
Többen a magánvéleményünket fogalmazzuk meg a témában, köztük én is.
Mivel katasztrofális az OMME jelenlegi alapszabálya, ezért van ez a kavarás.
Az alapszabálynak egyértelműen kell fogalmaznia abban a kérdésben is, hogy
"Ki kinek a főnöke."
Az előző OMME vezetés jól megkutyulta az alapszabályt, kiherélte az OV-t, elveszítettük a közhasznúságunkat, az elnökség lett a "mindenható", így ne csodálkozzatok azon, ha a káosz van a kérdésben.
Azért nincs miden elveszve!
A hamarosan felálló munkabizottságok (reményeim szerint) felelősségteljes munkájukkal olyan tervezeteket fognak a küldöttgyűlés elé tárni, amelynél nem lesz olyan megállapítás, hogy "szerintem"!
Ez nem kritika, hanem egy olyan kiskapu ami megengedhetetlen egy ekkora civil szervezetben.
A tagoknak és természetesen a küldöttekének is van lehetőségük javasolni, hogy mi legyen az OMME új alapszabályában.
Most már szabad a pálya, mivel Bross Pétert bejegyezték, így a módosításokat könnyebb átnyomni a cégbíróságon.
Én Tolna megyében ugyan ezt az utat jártam, egyesületünk ügyvédnőjének javaslatára, pedig a mi esetünk sem volt gyenge.
Nem érdemes a cégbíróságot szidni ha mi nem végezzük a dolgunkat!
Világos, mindenki számára érthető alapszabály kell!
Nekem ez a véleményem a témáról.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2677 Dátum: 2016. Augusztus 22. 13:22 »
Létezik törvényes rend ebben az országban és ennek egyik megnyilvánulása, hogy van jogi hierarchia. Jogszabályok, alapszabály, szervezeti működési szabályzat. Először meg kell nézni az szmsz-t, aztán az alapszabályt, és ha ezek nem nyújtanak kellő támpontot vagy hiányosak, ellentmondásosak, akkor elő kell venni a jogtárat és ott keresni a választ, a megoldást.

A legfontosabb tisztázni, hogy kinek mi a joga és felelőssége. Ahogy írtam, az elnökség, mint testület felelőtlen, ezért könnyedén hoz olyan döntéseket, amiket aztán nem lehet, vagy nem szabad, vagy nem érdemes végrehajtani.

Bár arra az állításomra, hogy felelőtlen az elnökség, pont az elnökség fog felháborodni legjobban és hivatkozni fog a Ptk megváltozásával behozott felelősségre. Sajnos az új Ptk. se hozott áttörést a felelősség tekintetébe, ugyanis hiába mondatik ki a testületi felelősség, még soha nem volt és úgy tűnik egyhamar nem is lesz rá példa, hogy az egyszemélyi felelősön (pl. az OMME elnökén) kívül mást meghurcoljanak.

Szerintem a jelen jogi környezetben az OMME elnöke akkor jár el, helyesen, ha az elnökséget tanácsadó testületnek tekinti és nem pedig döntéshozónak. Szerintem az elnökség most olyan mértékű túlhatalommal rendelkezik, aminek nincs megfelelő mértékű törvényi kontrollja. A 4 évenkénti választásos leváltási lehetőség nem elégséges kontroll. A mostani szituáció szétmaszatolja a felelősséget, szétzilálja a döntéshozatalt és magát a szervezeti munkát is.

« Válasz #2678 Dátum: 2016. Augusztus 22. 17:36 »
                   Méhésztársak !

Most" köszön vissza" az előző elnökség zsákutcai alapszabály módosítása,ugyanis semmit sem ír az elnökhelyettesekről,mintegy nyitva hagyva ezt az utat . Ez csak egy példa !  Van több is!  Tehát nincs feladat, nincs felelősség sem ! -Ilyen egyszerű !-
                     Az olvasott véleményekhez : vannak jó  ötletek,melyekhez csatlakoznék  Pl:-
Kiemelten fontos : az új alapszabály megalkotása -még az idén lehetséges !
                            az elnök létre hozhatna egy,vagy több tanácsadó téma/segítő/társadalmi testületet !
    -ezzel  létrejönne egyfajta egyensúly a nemakarás/hátráltatás/helybentopogás között !!
- emlékeztetőül- a helyzetre nyomasztólag hat még: nagyon sok méhész mindent készen vár el ! Csak a tagság megléte fontos ...,ecctr !
               üdv. E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2679 Dátum: 2016. Augusztus 22. 18:54 »
Ez most mire példa?  :o

Az érinthetetlenségre?

Mert ha igen, akkor még nagyobb a baj!
Így van. Csak itt a Rimamurányi Méhész Szövetség igazgatója Bross.

« Válasz #2680 Dátum: 2016. Augusztus 22. 19:12 »
 ;D

Majd meglátjuk kiakarja-e robbantani a tagság őket a Rimamurányi Méhész Szövetség vezetőségéből.

Ha nem, hát nem, de azért a lehetőséget meg kell adni nekik.

Szabó György

« Válasz #2681 Dátum: 2016. Augusztus 22. 21:55 »
Az alapállás a következő.
A Mészáros "Klán", saját magának kreálta az alapszabályt, és a tagság akaratát teljesen kihagyta.
Ezt Dr.Soós Tibor ügyvéd Úr úgy csomagolta, hogy többségi döntés született.
(Tudjuk, szót sem kaptunk, ezt hagyjuk.)
Mivel kezdő méhész a volt elnök, ezért jogi végzettségét próbálta kidomborítani.
És mint tudjuk az igazmondása példaértékű, mivel egyházi neveltetésben részesült.
A következő OV-n és Küldöttgyűlésen eldől, hogy az OMME demokratikus átalakulása végbe tud e menni.
A "maradék" elnökségi tagok szinte arra esküdtek fel, hogy Bross Pétert és csapatát megbuktassák.
Teljesen mindegy, hogy mit vet fel az elnök, egy a lényeg "LE KELL SZAVAZNI!"
Ehhez a küldötteknek is lesz hozzáfűzni valójuk, ha esetleg döntésüket kérjük indokolják meg egyenként.
Többször írtam, hogy a bumeráng nem játék, csak annak tűnik.
Egyszer már hatalmas pofont kaptak a küldöttektől, de az igazi véleményem szerint még hátra van.
Ha a tagság és a küldöttek felfogják, hogy az érdekvédelem lehetetlen egy gonoszkodó, gáncsoskodó környezetben, a méltó válasz nem fog elmaradni.
Én továbbra is mindent megteszek annak érdekében, hogy felvilágosítsam az egyesület belső élete iránt érdeklődőket, és ezért minden felelősséget vállalok.
Ha végleg sikerül letörnünk azoknak a szarvát akiket a bosszúvágy vezérel, az OMME újra szárnyalhat.
Nevükön fogjuk őket nevezni, ha esetleg valaki nincs képben.
Jelenleg az OMME-ban erőfitogtatás jeleit is tapasztalhatjuk, ami némely vezető személy számára veszélyes.
A tégla továbbra is köztük van, és aktív, de potyog körülötte a vakolat.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2682 Dátum: 2016. Augusztus 26. 16:41 »
 Emlékeztetnék mindenkit , én már talán tíz éve is mondom. A zöldfórumon utána is lehet keresni. Már legalább egy évtizede mondom rossz a rendszer. Ezért én meg asszondom neked, hogy talán jobb ha oda figyelsz, mert kezd amnéziád lenni. Ugyan is nem kell okosnak lenni csak öregnek, hogy tudjuk, Bross saját magára szabta az omme-t, és azért szar az egész, mert szar a rendszer. Meg ez jellemzi az embert is aki kitalálta magának. Más kérdés, hogy Mészárosék miért nem változtattak rajta. Gondolom mert ők is örök elnököknek hitték magukat.
 Itt két dolog kell. Új felépítés, és új elnök. De teljesen új, olyan aki még nem volt.
 Mert különben, megy a taposás, és először csak bokáig azután derékig, aztán nyakig, majd elmerül teljesen az egész a pöcegödörben.
 Ha jól hallottam az mvh-nak vége. Jól kell lobbizni, hogy a minisztériumban eszébe ne jusson valakinek, hogy minek is koordinálni az uniós támogatást. Ha nem jut eszébe senkinek, akkor jól jártunk. Ha eszébe jut akkor bizony szembe kell nézni a max 3000 fős omme tagsággal.

« Válasz #2683 Dátum: 2016. Augusztus 26. 19:57 »
Amikor Bross szabta az OMME-t a Te palóc lovagod meg tartotta a vásznat!  :o

Akkor nem csak egy "szar ember" van a történetben!

Én úgy tudom még egy lovagi ruházat is készült a nagy varrogatásban, hogy jól mutasson az elnök mellett!  ;D

Ez a szomorú a történetben, hogy mind benne voltak, akik most a másik torkát szorongatják és köpködnek!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 26. 20:34 írta Texas Ranger »
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2684 Dátum: 2016. Augusztus 26. 20:15 »
És miért kellett elfelejteni az alapítókat? Csak nem azért mert annak idején megmondták Brossnak, hogy nem ilyen lovat akartak....