Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959286 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2655 Dátum: 2016. Augusztus 14. 10:25 »
Texas!

Mintha az új szakmai elnökhelyettes munkája iránt érdeklődtem volna.
Meddig akarsz még a régire hivatkozni?

A bizalomról meg annyit,hogy 2012 elején lezártam a "hivatalos" OMME tevékenységemet.
Bükk!

Itt a hiba,a tévedés a részedről.
Érdekérvényesítést igazából az OMME "segítségével" lehetne
a legjobban megvalósítani.
Ha Te vagy a szűkebb közösséged,Méhész barátaid ebből a
szervezetből kivonulsz,kivonultok nem veszel részt a rendezvényeken
nem marad lehetőséged sem a gondjaid(tok) orvoslására.
Meg lehet próbálni kisebb közösség,egyesület segítségével érdeket
érvényesíteni,de az "erő" ebben az esetben sokkal gyengébb.
Egy biztos a méhek kb tízen éve szenvednek,amikor csak a szántóföldi
kultúrák közelébe kerülnek,többé-kevésbé,de szinte minden esetben
sérülnek,károsodnak.
Gondolom ebben egyetérthetünk .
A méheinket a többség nem csak gazdasági haszonszerzés miatt
tartja,hanem szerető,féltő gondoskodással óvja(óvná ha tehetné),
azonban a növényvédelmi tevékenységek ellen tehetetlenek vagyunk.
Hihetetlen,hogy azon kell gondolkodni merre lehetne elmenekülni
a repce,napraforgó,kukorica elől.De hova?
Én úgy gondolom ebben is egyetérthetünk .
Itt jönne az OMME akinek az lenne a feladata,hogy
a "bajainkat,gondjainkat" összegyűjtse,csokorba szedje,kordinálja
és mindent megpróbáljon az tagjai érdekében a méhek érdekében .
Gondolom még ebben is egyetérthetünk .
Itt jönnek a személyi kérdések,amit hozzászólásod első része.
Hegedűs Dénes tévedhet,képviselhet olyan szakmai elveket
amivel nem értesz egyet,de ha"odamész" hozzá akármilyen gondoddal
meg fog hallgatni,egyeztetni fog,el fog gondolkodni rajta.
Ezzel szemben állnak Cserényi Péter kussoltatásai.Aki mást merészel
csak gondolni is mint Ő a nagy don Cserényi,azt meg kell taposni,tönkre
kell tenni.Barátja voltam,felnéztem rá!Sajnos az utóbbi években rossz
irányba indult el.Ez ellen,sajnos nekem is kutya kötelességem volt
fellépni.Meg is lett a böjtje.
Azt is leírom egy cseppet sem hiányzik ez nekem.
Visszatérve az eredeti témához.
Mekkora különbség van Hegedüs és Cserényi közt!!!!

Sajnos foglalkozni kell Cserényivel mert ott van az elnökségi
üléseken és rombol,megakadályoz minden normális kezdeményezést.
Minden tevékenysége arra irányul,hogy kicsinálja Brosst.
Erről kell szólnia az elnökségi üléseknek?

Szerintem most egy olyan problémával állunk szemben ami ellen tennünk kell.
A mezőgazdaság olyan engedélyezett szereket használhat amik tönkre teszik
méheinket.
Ezen szerek engedélyezése során vagy nem voltak a hatóságok elég körültekintőek
és ezért okoznak károkat,vagy azért mert ezen szerek együttes használatát
senki sem vizsgálta,szinte mindent mindennel ki lehet juttatni egyszerre.
Rovarölő szert gombaölővel levél trágyával egyszerre permeteznek.
Több kísérlet bizonyította már a rovarölők hatását a gombaölők megtöbbszörözik,
amennyiben egyszerre vannak kijuttatva.
Az OMME-nak itt lenne szerepe!
Menni,menni,menni és gyűjteni az adatokat.
Összegezni,koordinálni,fellépni a méhveszteségek ellen.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 14. 10:56 írta Csányi Antal »

*

bükk

• 169
« Válasz #2656 Dátum: 2016. Augusztus 14. 11:51 »
 Csányi Antal!

Talán abban is egyetértünk,hogy a méhcsaládok általános egészségügyi állapota sohasem volt még
ilyen rossz,mint 2016-ban.
Itt az ideje tenni valamit,bár tudom az FVM ment ugye levél.

Azt gondolom közvetlenül a kamarákkal(agrár,növényorvosi),gazdaszervezetekkel kell tárgyalni jelezni a problémát.
Mert az sajnos tisztán látszik a neok. kitíltásával nem oldódtak meg a gondjaink.

Múlton lehet rágódni,csak nem érdemes.

« Válasz #2657 Dátum: 2016. Augusztus 14. 12:49 »
Ezt írja a Tetűirtó !

"Milyen bukott csapatról beszélsz hát? Hol van dr. Horváth Zsolt, Hevesi Mihály, Bercsényi János, Csányi Antal, Erdélyi János, Szabó György, Csuja László, Kiss János, Elekes László, Mózes Albert? Tudom, hogy két személy önként lemondva a jelöltségről, nem vállalta a megmérettetést, de ha bukásról beszélünk, akkor elsősorban a "megváltók" bukásáról beszélhetünk, s nem véletlen, hogy ennek a csapatnak a "szóvivői" újra offenzívát indítottak azon Elnökségi tagok ellen, akiket "kipiszkálhatónak" vélnek."

Úgy tűnik úja és újra vissza kell térni a tetűirtók miatt nekünk tetveknek a választáshoz.

Egy kis kitérő a témától,mert ez a név választás minősíti a mögötte lévő embert.
Mért választana ilyen nevet valaki, ha nem azért mert véleményével ellentmondókat tetveknek tekinti.
Micsoda szép gesztus embertársai felé,tetveknek tekinteni Őket.

A választás.
Végletekig manipulált egy végletekig manipulatív rendszerben .
A volt vezetés a szaktanácsadókat  felhasználva ,talán részben megvezetve,olyan küldötteket választat meg
a helyi egyesületekben akik jó párt katonaként,jó szaki katonaként arra szavaznak akire a szaki mondja.
Nagyon sok olyan küldött jelent meg a választási küldöttgyűlésen aki azt se tudta eszik vagy isszák az OMME-t
Ott voltam osztogattam a lapokat.Tele volt a hócipőjük,de nem mehettek sehova,mert a szaki hozta,a szaki vitte haza.
Nyilván nincs erről a manipulatív "méhészekről" pontos adat,az viszont biztos,hogy sokan voltak.
Az előző küldöttgyűléseken is ott voltam ezek az emberek soha nem voltak k.gyűlésen akkor nem voltak mozgósítva.
Most érezték Cserényiék csak úgy nyerhetnek,ha manipulált egyesületünkben további manipulálást hajtanak végre,
és az inaktív,érdektelen egyesületekben "párthű katonákat" választatnak meg küldöttnek.
A szavazó lapokon is látszott ez!
Mivel szavazási felügyelő voltam több mint fele szavazó lapot láttam.
A lapok azon része amely a "párthűek" töltöttek ki szinte mind egy forma volt.
Csak Cserényi helyére a jobb érzésű katonák Hegedűst írták be,gondolom nem bírta a gyomruk amit Cserényi
a szavazás előtt -és régebben-csinált.Ez külön megérne egy misét.
A Brossra,Hegedűsre szavazok lapjai sokkal de sokkal szórtabbak voltak.
Jó pár küldött még ma is meg van vezetve,mert jó szándékú és elhitte a sok rizsát,hazugságot,
amit nyomattak a szakik,Mészáros és társaik.
Ilyen körülmények között ez az arányú váltás óriási győzelem,megmutatja azt,hogy eddig is csak azért tűrték meg a Cserényi uralmat,Mészáros látszat kis királyságát,mert nem volt alternatíva.Nem volt egy másik csapat aki vállalta volna a további teendőket.Ezt én régóta hangoztattam,hogy így van.A székek közt ülve a küldöttgyűléseken ez egyértelmű volt.Sokan zúgolódtak,de nem látták értelmét az ellenkezésnek,mert a Cserényi slepp minden ellen véleményt lehurrogott.Láthattuk az ellenvélemény formálok mit kaptak a slepptől,az elől ülő párt hűektől.
Tipikus példája ez amikor egy zajos,pökhendi kisebbség uralkodik a csendes többség felett.

Mindezt azért írom le,mert ma nagyon nagy szükség lenne az összefogásra mert bajban vannak a méheink.A mai mezőgazdaságban használható vegyszerek legyengítik,egyes esetekben el is pusztítják méheinket.
Nincs más út mint összefogva fellépni ez ellen,addig amíg van értelme.Tanulni kell a múlt hibáiból,és aki nem képes az összefogásra,nem hajlandó meghallgatni az ellenkező véleményen lévőket,kussoltatja a másikat az távozzon az OMME-ból.

Meg kell szüntetni az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGEKET!
Szaki ne lehessen egyesületi döntési pozícióba,ne saját magának adjon,helyesebben ne adjon munkát.
Ne lehessen elnökségi tag,küldött,helyi egyesület vezetője.
Válasszon mindenki mit akar az egyesület tevékenységét befolyásolni,vagy egy jól fizető munkát.
Ezt az alapszabályban egyértelműen le kell szabályozni.
Bármit mondjanak akármilyen tetűirtók.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 14. 13:22 írta Csányi Antal »

« Válasz #2658 Dátum: 2016. Augusztus 14. 13:46 »
Bükk!

Egyetértünk. A méhek szenvednek,tennünk kell ez ellen.
Menjünk el a küldöttgyűlésre "kéz a kézben"jelezve a gondokat.Az elnökségi ülésen esély sincs rá ,hogy valamilyen normális döntés szülessen,hiszen azok vannak még mindig többségben akik sztárolják a mai nővényvédelmet,akik szerint semmi gond sincs,csak rossz méhészek vannak akik nem védekeznek az atka ellen megfelelően.
Sajnos igenis kell a múlttal foglalkozni,mert ma is ezek az emberek próbálnak irányítani.A Cserényi-Tóth páros
olyan szakmai hibát vétet amiért bocsánatot kérve távozniuk kellene.
Ahhoz,hogy bárkivel tárgyalhassunk,jól összeszedett,vizsgálatokon alapuló adatoknak kellene a kezünkben lenni amivel tudnánk érvelni.
Ezen a kultúrán ezzel védekeztek ez lett a probléma.Össze kellene szedni minden eddigi vizsgálati eredményt.
Ezen a véleményen sokan vannak.
Ezek után kellene tárgyalni minden érintettel.

Csányi Antal

« Válasz #2659 Dátum: 2016. Augusztus 14. 17:40 »
Na akkor egy kicsit a jelenből, hogy mi zajlik és itt is találhatsz rá példát.

Ha mindenki beleegyezik tekintsük a Tetűirtó kollégát a régi vezetés szócsövének melynek tagjai a szaktanácsadók is részben.

A felállás szerint a szakmai elnökhelyettes a szaktanácsadókért felelős személy az OMME-ba, aki régen a Cserényi doktor volt most meg a Hegedűs doktor. Ha ebben változás volt a hatásköröket illetőleg akkor arról nem hallottam.

Szóval az első feladat ami nyilvánosságra került, hogy a 20 szaki heti váltásban ellenőrzi az OMME honlap hirdetési részét, hogy ott jogszabályba ütköző Pl. kiépített lép hirdetés ne jelenhessen meg. Ez szakinként 5 havonta 7 estén keresztül kb. 5 perc munkát jelentene/ jelent.

Erre a Tetűirtó kolléga, fél oldal terjedelembe kifogásolja a hogy hogy lehetséges ilyen feladatot adni szegényeknek......
Szerinted is gáz ha végre elkezdődik a rendrakás először a saját portánkon?

A többi kiadott feladatról és azok elvégzéséről, majd akkor ha megjelenik az OMME újságjában.

Jut eszembe. Tudtad, hogy az OMME elnökének nem mutatják meg mi jelenik meg majd abban az újságban amiért végül is Ő a felelős?
Szerinted miért?
Mi van itt?

És még Te kérdezed, hogy nem hallod meg nem olvasod.....  ;D ;D ;D ;D ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2660 Dátum: 2016. Augusztus 14. 17:48 »
"Egy kis kitérő a témától,mert ez a név választás minősíti a mögötte lévő embert.
Mért választana ilyen nevet valaki, ha nem azért mert véleményével ellentmondókat tetveknek tekinti.
Micsoda szép gesztus embertársai felé,tetveknek tekinteni Őket."

Anti ne gondolj rosszra!

Ez egy öngyilkos hajlamú csapat, így a névválasztásuk találó!

Minden csak nézőpont kérdése!  ;)

Gondolj a másik stihl szerű névre, amikor maguk alatt vágták a fát!  ;D
Szabó György

*

atya

• 1043
« Válasz #2661 Dátum: 2016. Augusztus 14. 17:51 »
Na akkor egy kicsit a jelenből, hogy mi zajlik ................................
......................................................
Jut eszembe. Tudtad, hogy az OMME elnökének nem mutatják meg mi jelenik meg majd abban az újságban amiért végül is Ő a felelős?
Szerinted miért?
Mi van itt?

És még Te kérdezed, hogy nem hallod meg nem olvasod.....  ;D ;D ;D ;D ;D

A Kft-ért a mindenkori OMME elnök felel!
Ha ez így van ahogy írtad, akkor ha szabad megkérdeznem : ki adta a Kft vezetését Mészáros Józsefnek?
A küldöttgyűlés biztosan nem!! A Kft ügyvezetőét ki és mikor pályáztatta meg? Még akkor is ha csak határozott időről lenne szó!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #2662 Dátum: 2016. Augusztus 14. 18:06 »
Ez a csalános más kukija eset, nem?  :o

Elnökségi döntés .......ideiglenesen ....hazánkba állomásozó......

E/2016/6/1. OMME lap 2016. augusztusi szám 2. oldal balra lent.

Én mondtam, hogy ki kéne írni ki az a 2 tartózkodó.....bár így, hogy nem volt ellenszavazat, kicsit necces az ügy.

Kíváncsian várom én is a pályázatot mikor írják ki, ha addig nem tesz pontot a Küldöttközgyűlés a Kft történet végére.
Szabó György

*

atya

• 1043
« Válasz #2663 Dátum: 2016. Augusztus 14. 20:13 »
Szerintem meg nem olyan!  :o
Ha már sikerült benyelni egy audit vizsgálat eredményeként 20millát, (ami igazán nem kézzelfogható a méhészek számára) akkor miért nem lehet elfogadni azt a tényt, hogy a Kft vezetését nem a legmegfelelőbb emberre bízták.
Ennek az embernek ha úgy tetszik, be kel nyelni a hibáit, hibás döntéseit. ( piackutatás, struktúra, távlati, és azonnal megvalósítható tervek, az ügyvezető pályáztatásának mellőzése és még sorolhatnám mit nem csinált meg Egyed) A Kft-t az én meglátásom szerint lehetne jól is csinálni. (igazán kézzelfogható 12000 méhész számára!)
Szerintem az is összeférhetetlen, hogy az OMME ügyvezetője, egyben az OMME Magyarország Kft ügyvezetője.  ::)  ::)
Vagy neeem??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #2664 Dátum: 2016. Augusztus 14. 20:33 »
Csányi Anti olyan jól összefoglalta a választási "kampányt", és a kiadott felsővezetői parancsokat, hogy ahhoz nincs mit hozzátenni, csak helyeselni lehet.
A "maradék" elnökség feladata Brosst ismét megbuktatni!
Innen üzenem, hogy nem fog menni, mert a TÖBBSÉG Bross Péternek és a változásnak szavazott bizalmat.
Ez a bosszúálló stílus, ez a gáncsoskodás arra lesz jó, hogy a küldötteket felcsesszék, és amit egyszer már "Kiskakas" nick nevű méhésztárs, volt IB tag leírt, kizavarhatjuk őket a teremből.
Egyszer közel álltunk ehhez, aki rendszeresen jár a küldöttgyűlésekre emlékezhet rá.
Pont a neonikotinoidok által okozott mérgezéseket kérte számon Németh Zsolt küldött, az akkori év méhésze.
Paprikás hangulatban, majdnem oszolj volt az IB-nek!
Még nincs vége a reformnak, a változásoknak.
Két erő feszül egymásnak, az egyik az OMME vagyonát elherdáló, minden szabályt áthágó, a méhészek akaratát semmibe vevő, a küldöttgyűlés határozatával ellenszegülő és egy új tisztességes csapaté.
A maszatolásnak vége, azért rúgkapálnak mert érzik a vesztüket, és ez így jön le.
Ez a sebzett vad szindrómája.
Bükk méhésztárs ezt írja:
"Mert az sajnos tisztán látszik a neok. kitíltásával nem oldódtak meg a gondjaink."
Olvasd el Dr.Darvas Béla professzor írásait, vagy Bíró Sándor Svédországban élő magyar méhész szakmai értékelését.
A neonikotinoidok még évtizedekig fogják tizedelni a rovarvilágot, és a méheinket, valamint minket embereket!
A talajban felhalmozódott neokat a következő évben odavetett növények simán felszívják.
Ha éppen búza, akkor megesszük a kenyérben és jön a vastagbél rák, ha kukorica akkor cumi a virágpora méheink számára, de ha előbb lesilózzák benne van a húsban és a tejben.
Ne csak az OMME leváltott "szakmai" stábjának siralmait hallgasd, olvasd el neves szakírók, köztük a magyar professzor írásait is.
Az a gáz, hogy nekünk még a méhészeket is győzködnünk kell a néma gyilkosok veszélyeiről.
Aki a Francia Intézetben részt vett, ő megtapasztalhatta, hogy kész horror amit a neok művelnek az élővilággal.
Akik ezt nem látják be reménytelen velük kardoskodnunk.
Egyébként Dr.Hegedűs Dénes dolgozik, és tudja a méhegészségügyi problémákat.
Baranya megyében nagyszabású mintavételek történtek a napokban, Dr.Rusvai Miklós professzor jelenlétében.
Nyugalom Bükk!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 14. 20:37 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2665 Dátum: 2016. Augusztus 15. 00:27 »
Idézet
Az a gáz, hogy nekünk még a méhészeket is győzködnünk kell a néma gyilkosok veszélyeiről.
Aki a Francia Intézetben részt vett, ő megtapasztalhatta, hogy kész horror amit a neok művelnek az élővilággal.

Már sajnos kikopott az emberek emlékezetéből, hogyan és miért lett betiltva az 1960-as évek elején a II. világháborút követő időben sikeresnek és veszélytelennek ítélt DDT. Ma már a Északi sark jegében is ott van a szinte lebonthatatlan DDT és máig mérgez, mert felgyűlik a méreg az élőlényekben.

A neonikotinoidok is nagyon stabil vegyületek és a legújabb tanulmányok szerint 18 éven keresztül képesek a mezőgazdasági területeken a talajban mérgező formában megmaradni. Maga a Bayer cég az engedélykérelmében leírja, hogy legkevesebb 148 nap, de akár 1000 napig is megmarad a talajban mérgező formában. Annyit tudunk biztosra, hogy az állati szervezetben a mérgezési folyamatban gyorsan bomlik a neonikotinoid és ezért nem a molekulát, hanem a hatását látja többnyire a vizsgáló labor munkatársa. Sajnos a neonikotinoid hatás nehezen különíthető el más károsító hatástól vagyis több más károsodáshoz nagyon hasonló tüneteket produkál.

A friss neonikotinoid mérgezés tünetei kint a mezőgazdasági területen és méhesben szerintem elkülöníthető. De nagyon nehezen lehet elégséges mennyiségű mintát gyűjteni a laboratóriumi bizonyításhoz. Ebbe kapaszkodik bele mindenki, aki foggal körömmel védi a neonikotinoidokat. Vannak ilyen személyek az OMME-val szerződött szaktanácsadók és OMME elnökségi tagok között is.

Engem nem zavar, ha egy kertész vagy növényvédős vagy vetőmagtermesztő védi a neonikotinoidokat, de ha egy méhész, akkor a bicska kinyílik a zsebembe.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2666 Dátum: 2016. Augusztus 15. 00:37 »
Idézet
Szerintem az is összeférhetetlen, hogy az OMME ügyvezetője, egyben az OMME Magyarország Kft ügyvezetője.

Egyetértek!
Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba. Tudjuk, hogy Ellenőrző Bizottság nem ellenőrzi semmilyen formában a kft-t, tehát még a kft követelésének vizsgálata útján sem. Ugyanakkor a kft ügyvezetője bal kezével kiállítja a számlát az OMME felé, majd jobb kezével befogadja az OMME részéről.

Tisztelt OMME Elnök Úr! Ez a helyzet nem fenntartható! Nem elégséges a könyvvizsgálat elrendelése. Az Ellenőző Bizottságnak igenis kötelessége vizsgálni az OMME kft viselt dolgait. Kérem ez ügyben tegyen hatékony lépéseket!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2667 Dátum: 2016. Augusztus 15. 00:49 »
Idézet

A Méhészújság felelős kiadója az OMME Magyarország kft ügyvezetője, tehát jelenleg Mészáros József.

Tisztelt OMME elnök Úr!

Van egy bírósági döntés, ami kimondja, hogy a Méhészújság alapítása helytelen volt. Ennek a bírói döntésnek a végrehajtása érdekében az OMME küldöttgyűlésének vissza  kell vennie a Méhészújság kiadói jogát a kft-től. Ezt az őszi küldöttgyűlésen meg kell tennie!

Megjegyzem! Ezzel a lépéssel el lehetne zárni az  csapot, amin keresztül nehezen ellenőrizhető módon, de folyamatosan és sok-sok pénzt veszít az OMME.

« Válasz #2668 Dátum: 2016. Augusztus 18. 20:52 »
Tudta?  ;)

A többség még nem tudja!  :o

Ki tehet erről?  :-[
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2669 Dátum: 2016. Augusztus 20. 18:02 »
"Mongyonle. Mongyonak le". Hogy kik és mikor azt nem tudom, de nem is érdekes.
 Van egy határ, amit átlépve normális ember már csak nevetni tud.
 itt is ez van. Ki kínjában, ki meg azért mert van humorérzéke, de ezen már csak röhögni lehet. Ti nem veszitek észre magatokon?