Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959195 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2610 Dátum: 2016. Augusztus 05. 17:57 »
"Az előző két ciklusban sem csinált semmit"

Az hogy minden nap nem dicsekedett vele, hogy mit csinált a közért, tényleg hiba volt!  ;D
Ugyan olyan hiba mint dicsekedni a semmivel, jó sok pénzért. Nem?  ;)
(Lásd az ellenőrző bizottság jelentését....utána tisztelet díj javaslattal.... :-[)

Remélem az OMME Közlönye hamarosan a jól elvégzett munkák felsorolásával lesz tele és csak után szavaz majd a tagság tisztelet díjat!

Oké, helyesbítek:
 Az előző két ciklusban elvégzett munkájának sem volt semmi eredménye.

/Válasz, már előre tudom: Nemzeti program/
És ezt ugye mennyiért is értük el? Mennyi millió is egy nemzeti program?
Vagy volt más is? Kérem lentebb pontokba szedve.......

« Válasz #2611 Dátum: 2016. Augusztus 05. 18:47 »
Tehát itt folytatom a válaszomat!
Lousicide még ezt is sérelmezi:
".......az Ellenőrző Bizottság legnehezebben és meglehetősen nyögvenyelősen megválasztott tagjával utazgatna a külföldi tárgyalásokra, hanem igénybe venné az általunk megválasztott, nemzetközi kapcsolatok ápolásáért, fenntartásáért felelős elnökhelyettes szakmai segítségét az ilyen fontos, az OMME és a magyar méhészeti ágazat jövőjét befolyásoló és meghatározó tárgyalások során. Mi erre adtunk néki mandátumot, s a következő Küldöttgyűlésen eme mandátummal való sáfárkodását fogjuk számon kérni rajta. Az OMME nem utazási iroda, ha a nemzetközi kapcsolatokat ápolják, akkor ott a nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettes tárgyaljon az elnök úrral, ne az apiterápiát képviselő haver. Ha meg nyaralni mennek, azt ne az OMME büdzséjéből finanszírozza a tagság a tagdíjaiból!"
Na akkor nézzük a valóságot.
Ma megkérdeztem Bross Pétert miért nem Lászlóffy Zsolttal ment Brüsszelbe.
Válasza az volt, hogy Zsolttal sehova sem fog menni.
Az már az én megjegyzésem, hogy megértem, mert Zsoltot ő fedezte fel, vesztére.
Addig senki nem is hallott róla, amíg Bross nem jelölte vezető szaktanácsadónak.
Jó barátoknak tűntek, de Zsolt kihasználta Bross naivitását, jóhiszeműségét.
Többször keményem hátba szúrta, hol burkoltan, és legutoljára az elnökválasztáson nyilvánosan.
Én egy cseppet sem csodálkozom rajta ha kiesett Bross piksziséből is.
Mivel Zsolttal nem kívánt Brüsszelbe menni, megkérte Dr.Halász Gábor budapesti szaktanácsadót (jól beszél angolul), hogy menjen ő.
Azt nem tudom Gábor miért nem ment, de végül Körmendyvel utazott.
Körmendy tudomásom szerint 4 nyelvet beszél, így rá esett a választás, meg ő legalább nem nézi Brosst óvodásnak.
Az OMME újságban olvashatsz róla beszámolót.
Talán Körmendy azért nem szimpatikus, mert a Kft. dolgaiba mélyebben beleásta magát, így imádott elvtársaidnak kicsit szaporábban ver a szívük?
Hiába, az EB végre azt teszi amit a méhészek elvárnak tőle!
Kínos kérdésekben is kutakodik, nem maszatol.
Annyit elárulok, hogy van egy kínos hangfelvétel, aminek én is szereplője vagyok.
Valakinek attól függ a gázsija, hogy Pongrácz Attilát, Körmendyt, Petrust, és Nagyernyeit ki kell csinálni, akkor lesz mani a számlán.
Aztán jött az elnökválasztás, és a pofára esés.
Most itt tartunk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2612 Dátum: 2016. Augusztus 05. 21:00 »
Holnap gyere és hallgasd meg mit mond és utána kérdezd meg mit tett a közért az elmúlt 2 ciklusban!

Nála jobban biztos senki nem tudja Neked elmondani!   ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2613 Dátum: 2016. Augusztus 06. 02:32 »
      kedves vivaldi
   mindig azon lovagolsz, h mit csinált Bross és csapata az előző időszakban. Már leírtam párszor de az ismétlés a dugás annnnnya.

Annak idején mikor kezdtek a méhészek piacozni ,méhészeti terméket árulni, mindenki a saját ízlése, lehetősége szerint reklámozta, és árulta a termékét. Az egyesületnél felmerült az igény, h a piacozók próbáljanak a marketing lehetőségeivel élni ,gusztusos csomagolással, figyelem felhívó feliratok, képek segítségével bemutatni a méhészkedést, és a méhészetet. Volt hajlandóság a méhészek részéről, de az egyesület segített abban, h az árusítás ne csak a közvetlen településen legyen hanem, először 20 km- majd 50km- es körzetben engedélyezték a hatóságok. Utána jött a "zárjegy", majd az O M M E-s üveg , különböző ismertető, és reklám anyag , amit a méhész kapta az egyesülettől. Ha ez nem volt teljes , még a méhész kreálhatott saját ízlése szerint amivel saját méhészetét is be tudta mutatni, és reklámot csinált a méznek is. Ezen lehetőségek által, és mint a méhész és mint az egyesület közös akarat és igénye szerint a mézfogyasztás szépen kezdett emelkedni, az árak is mentek felfelé mindenki megelégedésére. Az ,h a NP ebe mennyire segített bele ezt nem tudom részletezni, meg nem ez a lényeg. Egy mellék kérdés  _mennyien használják a "zárjegyet"_menyien használják az üveget?????? és még egy,  te ezt tudtad v emlékszel ezekre az időkre ? El jutottunk arra a szintre , h mindenki jól érezte magát a saját lehetőségeihez viszonyítva , árak rendben- felvásárlás rendben, szaporulat rendben, ujj nemzedék rendben /utánpótlás/. Ez csak a marketing, a többit majd máskor.  Most pedig nézd meg és olvasd el ezt a reklám hirdetést és  ezek után kérdezd meg a hirdetőt, h ő mit tesz annak érdekében, h a méhészkedés mint szakma megbecsült legyen . Az árai nem a becsületre enged következtetni. szégyen a méhész társadalomra nézve, és szégyellje magát az ilyen ..... Amikor el értük a vevőnél, h a mi termékünk  eredeti, bizalommal fogyasztható, garancia maga a termelő, akkor ezt az árat, h lehet értelmezni?
     Kérdezem kinek használ a hirdető? Csak is önös érdek, mint már írtam régebben, dögöljön a szomszéd tehene felfogás. Sajnos ezt a szitut beszélgettük már a tavaszi gyűléseken, h mi lesz ha a felvásárlás leáll, mit csinálnak a nagy állománnyal rendelkező méhészek, már akkor ezt pedzegette az illető, h őtetet nem érdekli ,lesz...ja a mások helyzetét .
     Erről az árról hogyan és mikor fogunk tudni el mozdulni? Szerinted ezt a lehetőséget a Bross súgta neki? Szerinted lesz össze fogás a jövőnk érdekében?  Van ötleted? Sajnos úgy vettem észre, h a hsz-idben te is könnyebben ezt az utat választanád, mert különben nem azt szajkóznád, h mi volt régen ki mit csinált hanem építő kritikával segítenéd az egyesület munkáját
   A hirdetés első mondata  a bizalom meg szerzése és megtartására irányul, ami nagyon helyes, csak az árak MIÉRT?? annyi amennyi.  Ezzel az árral az én létbiztonságomat veszélyezteti, de másokét is. Szerinted más egyesületnél hagynák szó nélkül?

A múltból indulva, a biztos jövő felé haladva gondolunk azokra, akiknek fontos egészségük megőrzése a mindennapok forgatagában.

Mézünket a lehető legtágabb mennyiségekben vagyunk képesek kiszerelni.

Egységáraink:

- Hárs, repce, napraforgó, vegyes méz: 1100 Ft/kg
    - Akác: 1300 Ft/kg

Minimális vásárlási tétel: 15 kg.

Rendelésfelvétel zárásának ideje: minden hét kedd 16 óra.

Röviden csak ennyit,és egy jó tanács ne akadékoskodj állandóan. Már lassan én is úgy vagyok veled mint a nagy cserényi a csujával,h annyira utállak ,h már szeretem is a hsz-idet, de nem a tartalma miatt ?ááááá......

Albert

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2614 Dátum: 2016. Augusztus 06. 06:27 »
Albert, Albert. Már megint a kutyaszarból akarsz kalapos inast gyártani.
Még mindig az a kérdés, hogy ezt  amit te felsoroltál, /ami megint csak vitatható, hogy ez eredmény e egyáltalán/ ezt mennyi pénzért csinálta Bross, és hány év alatt?
Kiszámoltad már?
Köszönöm, hogy emlékeztetsz a fiatalságomra. Akkor mondták a /egy/pártemberek, hogy ne akadékoskodjunk már, ha némi kritikával illettük őket. Csak nem valami szemináriumon iskoláztak ki téged is?
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 06. 06:33 írta Vivaldi »

« Válasz #2615 Dátum: 2016. Augusztus 06. 06:51 »
   Szánalmas vagy , én az összefogásról és a közös cél, közös érdekekről beszélek .Számoltál már te is?, h az előző vezetés mennyibe került az OMME-nak? És mit kaptál érte? A vita nem kell, h folytatódjon mert az érdemeket, és az elismeréseket mindenki másképp értelmezi, sajnálom de veled ezt nem lehet megvitatni.     
     A kérdésre nem adtad meg a választ - ilyen reklámozással és árajánlattal mikor lesz elfogadható ára a méznek????????? Várom!!!!!.

Készülődök Berénybe ,kíváncsi vagyok a fiatalok véleményére, milyen elképzeléssel indulnak neki a következő szezonnak. na csááá.

Albert

« Válasz #2616 Dátum: 2016. Augusztus 06. 07:01 »
  Mivel,h közben meg toldottad az írásodat csak most vettem észre az utolsó mondatot, mellett vagy nagyon.
A párt rendszer idejében tényleg fiatal lehettél, és bohó, csak amiről én írtam az a 90-es évek közepe vége kb.
Különben is, nekem is volt egyházi neveltetésem .A kettő nem fért volna meg egymás mellet.

Albert

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2617 Dátum: 2016. Augusztus 06. 20:50 »
   Szánalmas vagy , én az összefogásról és a közös cél, közös érdekekről beszélek .Számoltál már te is?, h az előző vezetés mennyibe került az OMME-nak? És mit kaptál érte? A vita nem kell, h folytatódjon mert az érdemeket, és az elismeréseket mindenki másképp értelmezi, sajnálom de veled ezt nem lehet megvitatni.     
     A kérdésre nem adtad meg a választ - ilyen reklámozással és árajánlattal mikor lesz elfogadható ára a méznek????????? Várom!!!!!.

Készülődök Berénybe ,kíváncsi vagyok a fiatalok véleményére, milyen elképzeléssel indulnak neki a következő szezonnak. na csááá.

Albert

Nagyon jó téma az összefogás. De, mivel Jászberényből vezetek oda vissza, ahol téged nem láttalak, most csak egy alapvető kérdést teszek fel.
A kérdésem kinek , kivel kéne összefogni? Vagy is, hogy ti, hogyan képzelitek ezt az összefogást?
 Erre kérnék valami egyenesebb választ, lehetőleg lózungok nélkül. Remélem képesek vagytok rá.

« Válasz #2618 Dátum: 2016. Augusztus 07. 05:17 »
1. Nem hazudunk a másik szemébe.

2. Nem döfjük hátba a másikat ha elfordul.

3. Nem kell itt mindenkinek mindenkit szeretni....mert ez már lózung, úgy-e?

4. Ha a fentiek közül az egyes ügyekben 2 teljesül már haladunk is előre

Addig meg ...... :(
Szabó György

« Válasz #2619 Dátum: 2016. Augusztus 07. 07:36 »
    vivaldi

Sikerült bele kapaszkodnod ebbe a szóba, h Összefogás . Gratulálok. Ha annyira ki lennél éhezve egy kis összefogásra, akkor nem az értetlenkedést, akadékoskodást, választanád társalkodásra hanem az elképzeléseidet osztanád meg a partnerekkel.Lózungok nélkül. Jászberényben ott voltam,és mivel nem beszéltünk meg randit ezért nem láttál, nem talizhattunk :(, de ha az előadásokat hallgattad akkor észre vehető volt -véleményem szerint- az összefogás hiánya. Bross P előadását sokan hallgatták, csak kérdés,h értették-e azt amit mondott. A végén volt aki megértette a lényeget,és elgondolkodott, volt aki - ezt hallottam! -na mit mondott Bross? válasz... á semmit. A következő / marketing stratégia/ előadás lényegéből megint csak az volt érezhető ,h az összefogás hiánya miatt-is- tart itt az ágazat ahol.  A keserédes  előadás lényegét tekintve megint csak az jött le, h a méhészek érdek érvényesítő képessége nagyon gyenge - részben az ÖSSZEFOGás miatt, részben a tájékozatlanság miatt. A " mézpiaci lehetőségek" előadás megint csak az együtt működés a közös gondolkodás a megoldás keresés hiányát tükrözte. Ha ott voltál, és hallgattad az előadásokat remélem, h neked is fel tűnt ez a féle hozzá állás. Sajnálom,h  a beszélgetések el maradtak, csak úgy futólag sikerült a véleményünket el juttatni az előadóhoz/kereskedő/, ami már nagyon nem érintette meg.  Összegezve még csak annyit, h a Péter előadását telt ház követte figyelemmel, a többi előadást- ami ugyanolyan fontos volt a méhészek számára- már csak páran, és nagy volt a közbe járkálás. Remélem valamelyest sikerült kapaszkodót adni az ÖSSZEFOGÁS értelmezésének a lényegéről .Ha nem hát nem, a hiba nem az ön készülékében van.
     Remélem sikerült lózungok nélkül a válasz, de ha nem hát nézd el mert anélkül nem mindig sikerül.

Nekem is van egy kérdésem, Te miért nem válaszolsz a feltett kérdésre, miért csak a saját lózungjaidat szajkózod. tudod? a méz reklámról . választ várok .

Albert

*

atya

• 1043
« Válasz #2620 Dátum: 2016. Augusztus 07. 08:19 »
A választások után, mostanra tisztult le (körvonalazódott), a teljes körkép az OMME-ról. (vezetőségről)
A tegnapi jászberényi méhésznapon sok méhésszel sikerült beszélgetnem. Volt akihez én mentem oda, és voltak akik engem szólítottak meg. Az utóbbinak személy szerint nagyon örültem. A beszélgetések fő témája az OMME, és azon belül a vezetés felállása volt. Egybehangzó vélemények alapján egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy nincs összhang a jelenlegi vezetésben. Nagyon nagy az ellenszenv és széthúzás, bizalmatlanság van! Méhésztársak ez a legnagyobb probléma, az ELLENSZENV.
Úgy látszik nem akarják felülmúlni önmagukat az érintettek, pedig tudniuk kellene hogy a méhészekről, a méhészekért kell dolgozniuk önakaratukból. A másik nem lényegtelen szó számomra az ÖNAKARAT. A jelöléseket elfogatták, majd megmérettettek, és a méhészek többsége alapján elfoglalták helyüket a vezetőségben. A beszélgetések közben sorra megkérdezték tőlem, hogy az eladásra szánt OMME "buszát mikor lehet megnézni, és esetleg megvásárolni. Én mindenkinek elmondtam, hogy szerintem azt a "buszt" már eladták, megvan a gazdája. Hát, volt felháborodás rendesen! Lehet nem szerencsés az ilyen "paraván" mögötti megállapodás, a tagdíj fizető méhészek kihagyásával? Véleményem szerint, oda lehetett volna adni a profi méhészeknek, szerintem jól esett volna nekik, és még ráadásul az egységet is össze lehetett volna kovácsolni, erősebbé lehetett volna tenni a profikkal. Kicsit félve vezettem elő ezt a véleményemet, de legnagyobb csodálkozásomra egyik beszélgető partnerem sem mondta azt hogy ez hülyeség, sőt, azt mondták; igen talán ez lehetett volna a legjobb megoldás a jelen helyzetet figyelembe véve.
Arról is szó esett, hogy sokakat nem érdekel az hogy mi zajlik az OMME vezetésében. Ez lehet így van, de abban is  egyet értettünk, hogy akiket érdekel az hogy mi zajlik a színfalak mögött, azokra helyi szinteken figyelnek, elfogadják véleményüket, és ezzel akár tudnak segíteni a vezetésnek. Megint hiányoznak az információk és ez nem segíti a bizalom visszaállítását, és nem kedvez az közhangulat alakulásának.

Elekes László
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2621 Dátum: 2016. Augusztus 07. 09:30 »
Nézzétek, ha nagyon meg kérnek tudok titkot tartani, de nem is kért meg senki, meg van amikor nem látom értelmét. Mert inkább előre mutatónak tartom, ha elmondjuk.
Ezért elmondom, remélem Bezzeg se haragszik meg rám érte. Ha jól gondolom én lehettem, vagy én is lehettem aki kiabáltam utánad, hogy "gyere csak ide", úgy, hogy személyesen eddig nem találkoztunk. Ha, nem rám értetted, ha nem én voltam ez, akkor bocsánat. Ezután tartalmas beszélgetést folytattunk mi 3-an, de főleg ti.
Atya, Bezzeg és én a nép / Bezzeg azt mondja, a fenét vagyok én a nép/.
Ők persze sokkal többet tudnak a dolgokról mint én.  Azért tartom előre mutatónak, mert ezt kellene csinálni gyakran, mindenkinek. Leülni a méhészeknek egy mással. Mert a méhészeknek kellene megegyezni egymással, a saját maguk és többi méhész érdekében. És túllépni Mészároson és Brosson, és mindazokon akik nem tudnak csak oldalakban gondolkodni. Mert ez lenne a közös érdek. Mivel mindketten az említett elnökök mostanára megosztó személlyé váltak, kellene egy harmadik, aki nem megosztó. Én kezdettől ezt mondom. Mert ha így marad, ez csak kínlódás lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 07. 09:52 írta Vivaldi »

« Válasz #2622 Dátum: 2016. Augusztus 07. 13:27 »
    vivaldi

Sikerült bele kapaszkodnod ebbe a szóba, h Összefogás . Gratulálok. Ha annyira ki lennél éhezve egy kis összefogásra, akkor nem az értetlenkedést, akadékoskodást, választanád társalkodásra hanem az elképzeléseidet osztanád meg a partnerekkel.Lózungok nélkül. Jászberényben ott voltam,és mivel nem beszéltünk meg randit ezért nem láttál, nem talizhattunk :(, de ha az előadásokat hallgattad akkor észre vehető volt -véleményem szerint- az összefogás hiánya. Bross P előadását sokan hallgatták, csak kérdés,h értették-e azt amit mondott. A végén volt aki megértette a lényeget,és elgondolkodott, volt aki - ezt hallottam! -na mit mondott Bross? válasz... á semmit. A következő / marketing stratégia/ előadás lényegéből megint csak az volt érezhető ,h az összefogás hiánya miatt-is- tart itt az ágazat ahol.  A keserédes  előadás lényegét tekintve megint csak az jött le, h a méhészek érdek érvényesítő képessége nagyon gyenge - részben az ÖSSZEFOGás miatt, részben a tájékozatlanság miatt. A " mézpiaci lehetőségek" előadás megint csak az együtt működés a közös gondolkodás a megoldás keresés hiányát tükrözte. Ha ott voltál, és hallgattad az előadásokat remélem, h neked is fel tűnt ez a féle hozzá állás. Sajnálom,h  a beszélgetések el maradtak, csak úgy futólag sikerült a véleményünket el juttatni az előadóhoz/kereskedő/, ami már nagyon nem érintette meg.  Összegezve még csak annyit, h a Péter előadását telt ház követte figyelemmel, a többi előadást- ami ugyanolyan fontos volt a méhészek számára- már csak páran, és nagy volt a közbe járkálás. Remélem valamelyest sikerült kapaszkodót adni az ÖSSZEFOGÁS értelmezésének a lényegéről .Ha nem hát nem, a hiba nem az ön készülékében van.
     Remélem sikerült lózungok nélkül a válasz, de ha nem hát nézd el mert anélkül nem mindig sikerül.

Nekem is van egy kérdésem, Te miért nem válaszolsz a feltett kérdésre, miért csak a saját lózungjaidat szajkózod. tudod? a méz reklámról . választ várok .

Albert
Méhésztársak !
Tisztelem a leírt véleményeteket!
Viszont amiről írtok: összefogás , az valójában esetünkben csakis rendszerszinten,tehát OMME értelmezendő,s mint ilyen az " alapalkotmányunk,az alapszabály" hivatott ezt rendbe tenni.
Jó a szándékotok,viszont az egyéni érdek, és a közérdek sokszor ütközik. Érdeksérelem sok esetben van.
Az OMME többes célú, sok feladatot ellátó szervezet. Ebben eredményesnek (nem hatékonynak !) lenni csak egy  alaposan/részletesen/ megfogalmazott szabályzattal lehet. És mindenekelőtt ne feledjük a fogalmak tisztaságát, melytől már annyit szenvedtünk ! Véleményem :A Bross Péter tisztán,tárgyilagosan láttatta a helyzetünket Jászberényben!   Röviden :magunkra maradtunk a csalárd piaci helyzetben! Most kiút keresés folyik! Reméljük sikerrel.
üdv. E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2623 Dátum: 2016. Augusztus 07. 15:47 »
    vivaldi

Albert

Megszoktam már a semmit mondó válaszokat.
 Bennem és másokban is az körvonalazódik, hogy nektek semmiféle elképzelésetek nincs sem az Omme , sem a Magyar méhészeti ágazat sorsát illetően.
Úgy néz ki mintha nagyon készültetek volna a hatalom átvételre, ám mikor a felemásra sikerült választási eredménnyel szembe kerültetek, úgy meglepődtetek, hogy azóta a legegyszerűbb kérdésekre se tudtok válaszolni, hisz a legtöbb kérdésemre, vagy lózungok, vagy elbeszélések, vagy semmilyen válasz nem érkezik.
Nekem az a véleményem, hogy leginkább csak a sodródás, a "majd lesz valahogy" között őrlődtök, közben keresitek a bűnbakot, esetleg kivárásra játszotok, hogy majd csak sikerül valamivel az ellenfelet, darabonként lekenyerezni, közben néhány pótcselekvés és Bross semmitmondó beszédre futja csak.
És ez szomorú, mert azt, hogy még ennyi képzelő erő sem létezik nálatok, még én se hittem volna.
 Ez azt is feltételezi, hogy ha sikerülne is, semlegesíteni, vagy kitúrni azt a pár még reálisan gondolkodó vezetőségi tagot, akkor sem futná többre, mint a semmibe süllyeszteni ezt az Omme-t, és vele együtt a méhészeti ágazatot.
Mert ez uraim még a béka segge alatt is kevés. Bízzatok benne, hogy a tagság tovább alszik, és nem zavar ki benneteket a Duna partra, vagy máshová a tagság pénzén vett kényelmes foteletekből.
Bár ha a méz ára így esik megeshet. Úgy , hogy én a helyetekben azért nem lennék nyugodtan.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 07. 15:52 írta Vivaldi »

« Válasz #2624 Dátum: 2016. Augusztus 07. 20:08 »
"Mert ez uraim még a béka segge alatt is kevés. Bízzatok benne, hogy a tagság tovább alszik, és nem zavar ki benneteket a Duna partra, vagy máshová a tagság pénzén vett kényelmes foteletekből."

Na kérem a következő a feladatod. Ha lesz legközelebb méhészgyűlésetek a Palóctájba, akkor állj fel és közöld ezt a szaktanácsadó, általános elnök helyettes úrral!
Figyeld az arcát, aztán írd le ide milyen volt?

A többség még mindig a Te nagyra becsült csapatodból került ki......

Mi mondtuk, hogy nem kéne őket újból megválasztani, mert csak a kötözködés lesz a vége és minden épkézláb ötletet megvétóznak, csak azért is.
Nektek kellettek ezek az önmagukat lejárató közhaszontalan urak.
Szabó György