Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959366 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2595 Dátum: 2016. Július 22. 22:10 »
A legjobb szervezeti felépítés sem menten meg semmilyen egyesületet, ha arra alkalmatlanok kerülnek vezető pozíciókba.
Pinokkiók! Ők a legnagyobb problémák, mert pénzt veszíteni lehet azt könnyű pótolni, de a bizalmat ráadásul a saját tagjaikkal szemben......
mind ezt a saját hasznukért beáldozva....  :-[

Ha jól értem a másik problémád az neked, hogy az általad kigondolt bármilyen ötlet nem jut el a vezetőséghez és még szavazni sem lehet róla.

A jelenlegi és a régi rendszer is úgy volt kialakítva, hogy akárki nyújthatott be javaslatot, amit első körben a helyi egyesület megtárgyal utána mehet OV, Küldöttgyűlés. HA ott elfogadásra kerül akkor az elnök a vezetőséggel végrehajtja amiről aztán a küldöttgyűlésnek beszámol ezt ellenőrzi az Ellenőrző bizottság.

Ennek így kéne működni.
Most itt a lehetőség ezt számon kérni!
Nem mondom, hogy a most megválasztott vezetőséget ha olyat csinál ne lehessen kritizálni, mert akkor ugyan olyanok lennének mint a Pinokkió csapat a lakkcipőikkel. Ami úgy-e kár lenne.

Csak igazat kell mondani, mindig! Ennyi!

Az meg hogy álomvilágnak nevezed azt, ha valaki az igazságot szeretné hallani a hazugságokkal szemben elárul rólad is pár dolgot.

Félrevezetett, átvert emberekről hallottál-e már?
(Egy egyesületből 3-4...Kérdezz rá az érintetteknél, mi is volt ott a baj?)
Nem baj majd a Kft újból összekovácsolja az egyesületet, pár érintett rovására.......
de nekik meg amúgy is sok van a rovásukon úgy hallottam.  ;)

Walker ! már megint lózungolsz. Ez olyan mint amikor azt mondják, hogy mindegy milyen a kaptár, csak erős méhcsalád legyen benne. Igen csak, ha hozol valahonnan egy erős családot és beleteszed az először jól hord csak utánna gyengül le a kaptár miatt. Itt is a baj az, hogy a vezér nem csak úgy terem oda föntre, ha nem választják.
 És ez rögtön befolyásolja is a dolog kimenetelét.

Texas! "Ide figyelj má bazmeg." Én állítom neked ettől világosabban neked a 13000 tagból senki nem fogalmazta meg neked, a problémát. Ha nem érted az nem az én gondom, hanem a tiéd.

Ranger! Azt meg aztán nem is tudom honnan veszed , hogy az én javaslatom nem jut el oda fel.....
Te komolyan azt képzeled rólam, hogy én egy ilyen rendszerben bármilyen javaslattal is megpróbálkoznák?
Nekem lenne javaslatom, de az ebben a helyzetben olyan mint a halottnak a csók. Nem vagyok hülye, hogy azzal fárasszam magam, hogy bármit is javasolgassak ilyen embereknek.

« Válasz #2596 Dátum: 2016. Július 23. 06:17 »
 "Ide figyelj má bazmeg." Vivaldi!

"Azt meg aztán nem is tudom honnan veszed , hogy az én javaslatom nem jut el oda fel....."   
:'( Akkor nem sírna állandóan a szád, hogy csak a Ti javaslataitok, meg csak azt kell végrehajtani úgy-e "bazmeg"?

Erre azért nem gondoltam.  ???

"Te komolyan azt képzeled rólam, hogy én egy ilyen rendszerben bármilyen javaslattal is megpróbálkoznák?
Nekem lenne javaslatom, de az ebben a helyzetben olyan mint a halottnak a csók. Nem vagyok hülye, hogy azzal fárasszam magam, hogy bármit is javasolgassak ilyen embereknek."

Ilyen emberek? (Dr. Mészáros, Fekete, Lászlóffy, Tóth......tényleg igazad lehet.  ;D)

Nem javasolsz, amit nem fogadhatnak el és ezért háborogsz, hogy nem a Te javaslataid, "gondolat meneted" alapján mennek a dolgok.  ;D

Ne má, ennél Te komolyabb ember vagy! Vagy nem?  ;)

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2597 Dátum: 2016. Július 23. 21:48 »

Ha az Omme tagegyesületeit tárgyaljuk, megfigyelhető, hogy vannak megyék, ahol több esetenként 4 egyesület is van, és ennek egészen biztosan az is az oka, hogy egy egy egyesületben azok vannak tagnak, akik legjobban megférnek egymással. Tehát mi történik a tagegyesületek szintjén? Az ami történni szokott. Ha egy egyesületben többen végképpen nem egyeznek, akkor szétválnak. Viszont ezzel megteremtődik a béke egy formája, és így a tagegyesületek nagyon jól tudnak dolgozni.
 De, mivel a tagegyesületek nem egyformán gondolkoznak, esetleg más az érdekük, de a küldöttet ezek küldik, és véleményük nem egyforma, már eleve nem egyeztek tagegyesületek szintjén sem, akkor a küldöttek is különbözőek, olyanok mint azok akik az egyesületet alkotják. Ezért nem egységes az Omme már a küldöttek szintjén sem.
A baj ott kezdődik, amikor a vezetőséget kell megválasztani. Mert ugye az egyik küldött aki ilyen egyesületből jött az ezt, az olyan küldött ami amolyan egyesületből jött amazt, támogatja.
 És itt kezdődik a gond.
 Az így a különböző küldöttek által megválasztott vezetőség arra itéltetett, hogy együtt dolgozzon. Maga a vezetőség nem egy fajta. Nem is lehet, mert olyan mint azok a küldöttek akik megválasztják őket. Na ez valóban olyan, mintha megátkozta volna valaki őket, mert ez maga antagonisztikus ellentmondás.

Tudom, hogy rossz analógia, de ha egy Országgyűlés is képes törvényt hozni, irányt adni úgy, hogy nem minden tagja ugyanabból a pártból jött, akkor szerintem egy Országos egyesületnél is megoldható a többségi vezetés. Az Országgyűlésnél erre van a Kormány. Persze, ha a Kormányt nézem, ott már nincs ellenzékinek helye, de attól még egy ellenzékinek ugyanúgy megvan a lehetősége, hogy ahová őt küldték, ott hallassa a hangját. Mind az Országgyűlésnél, mind az OMME-nél.
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

« Válasz #2598 Dátum: 2016. Július 24. 07:18 »
Akkor a felépítését tekintve az OMME vezetősége demokratikusabb mint a mindenkori magyar kormány, mivel az "ellenzéki" nézetek is teret kapnak rögtön a legmagasabb végrehajtó szinten.
Viszont sokkal nehezebb a helyzete mint a kormányé, mert csak ha olyan emberek kerülnek "hatalomra" akik a köz javát szolgálják (és nem a zsebeiket akarják tömködni) működhet.
Ha mindenki a köz javát keresi és szolgálja akkor csak a legjobb megoldás megtalálása lehet a vita tárgya.
Ami eddig ment (4 évig, pedig nem volt ellenzék és a hát szél is rendesen fújdogált) nem szolgálta a közösségünk javát!
Szabó György

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2599 Dátum: 2016. Július 24. 20:03 »
QUQURIQ!!!

Vivaldi írta!
"Nekem lenne javaslatom, de az ebben a helyzetben olyan mint a halottnak a csók. Nem vagyok hülye, hogy azzal fárasszam magam, hogy bármit is javasolgassak ilyen embereknek".

Az előző kormány sem igényelte, a javaslataidat, igaz, nekik sem küldtél! ;D
Nem baj, majd a következő kormányzatban, hátha lesz szavad... :o
Azt azért belátod, ha mind a 13000 méhésznek volnának elképzelései, mi lenne az OMME-ban?
Az egy egyéni szocpol..., hogy szeretnél javaslatokat tenni.
Én is többször megtettem, most szerepel az új alapszabályban. Igaz, sok javaslatomat elutasították.
És? Megy az élet tovább... születhetnek új javaslatok....
Aki be sem adja a javaslatait, az olyan, mint, ha véleménye sem volna...
Innen pálya széléről gólt rúgni, meg sportszerűtlen. :-[
Ne ideologizálj, cselekedj!

A biztató Kiskakas!

« Válasz #2600 Dátum: 2016. Július 26. 07:43 »
Az elmúlt OMME vezetésnek és az OMME újság fősámánjának rengeteg javaslatot tettem szóban és írásban.
Néhányat felsorolnék belőle.
1.
Az igazságot mondják, ne hazudjanak a méhészek szemébe.(ez nem jött be)
2.
Ha valamit állítanak valakiről, hallgassák meg őt is (ez nem jött be, kuss nektek)
3.
Nem is megyek bele, mert aki olvassa a Méhészklubot mindent megtalál.
Most van arra remény, hogy végre ne a kiskirályok vezessenek bennünket.
Még néhányat a maradékból kipiszkálunk, aztán rend lesz.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2601 Dátum: 2016. Július 26. 12:07 »
Az elmúlt OMME vezetésnek és az OMME újság fősámánjának rengeteg javaslatot tettem szóban és írásban.
Néhányat felsorolnék belőle.
1.
Az igazságot mondják, ne hazudjanak a méhészek szemébe.(ez nem jött be)
2.
Ha valamit állítanak valakiről, hallgassák meg őt is (ez nem jött be, kuss nektek)
3.
Nem is megyek bele, mert aki olvassa a Méhészklubot mindent megtalál.
Most van arra remény, hogy végre ne a kiskirályok vezessenek bennünket.
Még néhányat a maradékból kipiszkálunk, aztán rend lesz.
Nagyernyei Attila
Tegyük hozzá még,:a dr Mészáros írásai tele vannak fogalmi pontatlanságokkal, hamis  szillogizmusokkal ,kiollózott/érthetetlen mondatokkal. .....stb  E. János
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 26. 12:11 írta Erdélyi János »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2602 Dátum: 2016. Július 26. 12:40 »
Jó van. javaslat kell? Itt van.
Javaslom, hogy alapítson az omme egy kiszerelő üzemet, és kezdje meg magyar méz kiüvegezését.
Javaslom, hogy az elnök fizetését vegyék le a negyedére, és a másik háromnegyedből alkalmazzanak egy piac kutatót.
Továbbá javaslom az elnök seggbe rúgását, ha két év alatt semmi számottevő eredményt nem tud felmutatni.
1./ A mézárak stabilizálása terén.
2./ A kis közepes méhészetek védelmében, 150 családig, a nagyokkal szemben.
3./ A méz hamisítás ellen.

Javasoljak még? Tudok, csak akkor meg rám fogjátok, hogy lázítok. De megnyugtatásul, elmondom nincs kit. Birka méhésztársadalmat nem lehet. Most is mind azzal, foglakozik, hogy nyakig van bebújva a kaptárba a marha nagy melegben, kurvára izzadva szedi ki a kereteket, és perget, bele a hordóba . Aztán cibálja fel az utánfutóra 600ft-os napraforgó mézét. Dolgozik, kínlódik a semmiért. /Velem együtt, bár én már most keményen megfogadtam, jövőre már nem megyek sehová./ Pedig már az öreg is megmondta: "Egy kis üzlet többet ér mint a marha nagy munka."
Hát mit mondjak, hülyék vagyunk oszt kész.

« Válasz #2603 Dátum: 2016. Július 26. 13:29 »
2./ Támogatom

A magyar történelem során a méhészet mindig családi gazdaság volt és a vidéken élő emberek jövedelmét egészítette ki.
Számos adó könnyítés és kedvezmény.....
Most a profit termelés nem ezt szolgálja, hanem az amúgy is gazdag és a méhekkel is szerencsét próbálók (több százcsaládos tegnap még nem volt méhészetek) terepévé kezd átalakulni,  jelentős nemzeti programos támogatással.....  :(
Szabó György

« Válasz #2604 Dátum: 2016. Július 29. 20:19 »
Vivaldi írását átemeltem ide, mert érdekes.
Ezt írja:
"Magasabb mézárakat szeretnék.
Egyébként meg, a nagy igazság keresésben csak a tagságot felejtitek el. Jobban mondva az ő érdekeit.
Megy itt minden, keverünk kavarunk, a tagság meg, az meg van valahol talán magának. A tagdíj fizetésig úgy sincs rájuk szükség.
 Esküszöm ilyen csak észak-Koreában van, ha van. Meg nálunk az Omme -ban. máshol ezt a tagok nem tűrni."

Tehát Vivaldi magasabb mézárakat szeretne.
Nem láttam Brüsszelben...
Így folytatja:
A nagy igazság keresésben csak a tagságot felejtik el. Jobban mondva az ő érdekeit?
Te melyik munkacsoportba jelentkeztél, hogy segítsd az OMME szervezetét?
Ezzel egyet értek:
Esküszöl, hogy ilyen csak Észak-Koreában van?
Az tuti.
Te azt várod, hogy mások dolgozzanak helyetted?
Na látod, ezt hívják egyesületnek.
Dolgozz Te is a saját, és a közösség érdekében, különben csak egy sima nógrái szájharmonikás vagy.
Ezt máshol a tagok nem tűrik?
Te saját magaddal vitatkozol?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2605 Dátum: 2016. Július 31. 23:06 »
Idézet
Javaslom, hogy alapítson az omme egy kiszerelő üzemet, és kezdje meg magyar méz kiüvegezését.
Ezt már eljátszotta az OMME egyszer. Nem vált be. Óriási botrány lett belőle. Mellifera ügy.

Idézet
Javaslom, hogy az elnök fizetését vegyék le a negyedére, és a másik háromnegyedből alkalmazzanak egy piac kutatót.
Az OMME elnöke nem mézkereskedő, tehát a fizetését nem lehet a mézárhoz igazítani.

A piackutató alkalmazásával nem állandó megbízás keretében, hanem rendszeres eseti formában helyénvalónak tartom.

Idézet
Továbbá javaslom az elnök seggbe rúgását, ha két év alatt semmi számottevő eredményt nem tud felmutatni.
Milyen ügyben kéred az eredményt? Ja a felsorolt három ügyben? Te mennyi munkát teszel hozzá? Merthogy ezekben egyedül nem fog eredményt elérni még egy Bonaparte Napóleon képességű hadvezér se!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2606 Dátum: 2016. Augusztus 01. 09:35 »
 Idefigyelj csuja. Értelek én benneteket. Javaslat kell. De ha tesz az ember javaslatot, úgy vagytok mint a tót a húgyos körtével. Ez se tetszik meg az se tetszik. Nem kell a  magas méz ár, nem jó az üvegezés, semmi nem jó. Majd adnak neked jó pénzeket, hogy a megoldhatatlan neonikotinos ügyekben, amihez úgy gondolod értesz, tegyél néhány észrevételt, hogy ne keljen még pergetned se.  Akkor minek az omme, ha a magyar méhésztársadalmat legjobban érdeklő kérdésekben meg se szólal?
 Egyébként is micsoda skandallum, hogy az elnököt el lehet zavarni. Ti, ha rajtatok múlana, kitömnétek Brosst, és beállítanátok valami vitrinbe, hogy még 2069-ben is ő legyen az omme elnöke. Az előző két ciklusban sem csinált semmit, most is jó lesz így a következő 50 évben.
 Mondjátok ki egyenesen a tagságnak, az omme semmire nem hajlandó a pénzosztáson, meg az elnök meggazdagításán kívül.
Akkor már csak egy javaslatom marad. Az OMME-t át kell keresztelni. POMMGE-nek. Pénz Osztogató Magyar Méhész Gitt Egylet-nek.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2607 Dátum: 2016. Augusztus 01. 16:05 »
Idézet
Értelek én benneteket. Javaslat kell.
Az kevés! Tettek is kellenek. Te "a fogjuk meg oszt vigyétek" megoldást kedveled. Hát ez kevés. Neked is kell valamit hozzátenned cselekedettel is!

Idézet
Akkor minek az omme, ha a magyar méhésztársadalmat legjobban érdeklő kérdésekben meg se szólal?
Te úgy látod, hogy meg se szólal?

Idézet
Egyébként is micsoda skandallum, hogy az elnököt el lehet zavarni.
Volt ilyenre példa?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2608 Dátum: 2016. Augusztus 01. 16:22 »
"Az előző két ciklusban sem csinált semmit"

Az hogy minden nap nem dicsekedett vele, hogy mit csinált a közért, tényleg hiba volt!  ;D
Ugyan olyan hiba mint dicsekedni a semmivel, jó sok pénzért. Nem?  ;)
(Lásd az ellenőrző bizottság jelentését....utána tisztelet díj javaslattal.... :-[)

Remélem az OMME Közlönye hamarosan a jól elvégzett munkák felsorolásával lesz tele és csak után szavaz majd a tagság tisztelet díjat!
Szabó György

« Válasz #2609 Dátum: 2016. Augusztus 05. 17:11 »
"A méhegészségügy pedig nem OMME kompetencia, hanem hatósági."

OMME Monitoring vizsgálat......szaktanácsadóval az élen.......nem hatósági feladat, úgy mint az őszi Monitoring vizsgálat amit nem sokára kezdenek, ott ahol nincs nyúlós.........

Vagy van amit lehet, akár szaktanácsadóval is végeztetni, van amit meg nem....  :o

(Itt jó lesz atya?)  ::)
Szabó György