Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959389 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #2490 Dátum: 2016. Május 24. 15:56 »
Vivaldi!

Amikor a méhészeket úgy összefoglalóan Izsó60 szűk látókörűnek nevezi, azzal Téged is megsértett. Ő ráadásul előző ciklusban választott tisztségviselője is volt az OMME-nak. Magyarán téged és mindőnket szembeköpött. Ezek szerint téged nem zavar, ha szembe köpnek? Akkor most ki a helikopter?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2491 Dátum: 2016. Május 26. 20:09 »
Arany barátom, az pedig így van. A méhészek nagy többsége nem is szűk látókörű, hanem süket és vak.
 Befizeti a kis tagdíjat és felveszi a támogatást, aztán meg megy az orra után. Nem érdekli semmi, míg hasra nem esik valamiben.
 Ez nem szembe köpés, hanem az igazság.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2492 Dátum: 2016. Május 26. 23:11 »
Teljesen más a véleményem. Nem lehet 13 000 emberről azt mondani, hogy mind kivétel nélkül szűklátókörű.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2493 Dátum: 2016. Május 27. 14:37 »
           Rólunk- méhészekről

Régi ,és állandóan időszerű; újra felmelegíthető téma vagyunk magunk számára. --s mint ilyen felveti a kérdést-miért nem nézünk a "méhész tükrünkbe"?  Amikor készült az OMME  új alapszabály tervezete , akkor ez volt az első dolog, hogy kielemezzük-kontroll csoport- a méhészkedők összetételét.,magyarán , kik,és milyen szándékból méhészkednek ma Magyarországon. (Nem reprezentatív elemzésről van szó !) 
Nem rózsás a kép!
A következőkben arra kerestük a választ, hogy miben egyezik, és miben tér el a magyar méhészkedő (méhész, én nem méhész végzettségű) a mezőgazdaságban tevékenykedőktől. Itt jelentős specifikuma van a méhész társadalomnak.
Az méhész társadalom egy részének erkölcsi felfogása ,szolidaritás-érzete inkább a "farkastörvényekre" hajaz, mint az összetartozás eszmevilágára.
Az OMME többcélúsága ,szerteágazó feladatrendszere    csak egy helyzetadekvát gyakorlattal  vihető sikerre.
Követezésképpen : professzionális vezetésre van szükségünk. Nem ártana  némi  profiltisztítás is,illetve indokolt hangsúly áthelyezések.
/Kicsit mesze mentem az alaptémától,de itt minden  mindennel összefügg!/
Az ún. kontrollcsoport foglalkozott már e témával,és megállapította: OMME - Önképre van szükség !
Tehát: Kik méhészkednek? /életkor,méhészet nagysága, összetétel, szervezeti aktivitás, passzivitás,elismerések,vélemények alapvető kérdésekben ...stb /    Megj:  Én ezt már megcsináltam a helyi szervezetnél -konklúzió- Van értelme- erre lehet alapozni !
A külső körülményekkel most nem foglalkoztam.  Csak magunkkal.  Viszont ne higgyük, hogy ezek kedvezőek a számunkra. Rajtunk is áll, hogy a  magunk javára tudjuk-e  fordítani ?!
A munka dandárja van most: agyalni, gondolkodni a jövőn attól még  lehet-
                                nehézség a kaptárakba.   E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2494 Dátum: 2016. Május 27. 18:29 »
Teljesen más a véleményem. Nem lehet 13 000 emberről azt mondani, hogy mind kivétel nélkül szűklátókörű.

Bezzeg se ért velem egyet, b.zmeg, meg te sem. Oszt akkor mi van?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2495 Dátum: 2016. Június 03. 08:05 »
Ki alakíthatja a méhészeti érdekképviseleti munkát? Ezen megy a vita Tomipapa jóvoltából.
MI méhészek mindannyian. Tomipapa majd csak akkor, ha bizonyította, hogy nem kontár, kötekedő szócső.
Miért írtam, hogy mi méhészek és miért nem azt írtam, hogy választott tisztségviselőink? Azért mert az egyszerű méhész nem tolhat át minden felelősséget és jogot rájuk. Minden méhésznek ott a kezében a lehetőség a jog, hogy lépjen, ha bajt lát és legalább szóljon, mozduljon.

Szerintem a méhmérgezések és a mézhamisítványok ügye például minden méhész számára cselekvést igényel.

« Válasz #2496 Dátum: 2016. Június 04. 13:08 »
Kedves Szenttamási Úr!

Idézek a növényvédelemnél írt írásából,ez a téma ide tartozik
a szakma-politikához.Attilának írta a következőket.

"Az meg közömbös a tények szempontjából, hogy te miként vélekedsz egyik-másik elnökségi tagról, nem te, hanem a Küldöttgyűlés választja és szándéka szerint mozdíthatja el a választott tisztségviselőket. Még Bross is oly kevés ehhez, mint Nagyanyó lekváros tekercsében az önindukció...

Az OMME-ben a "kívánatos változás" nem a te szájad íze szerint következik be, hanem a küldöttek szándéka szerint. Ha alaposan elemzed az Elnökség és a választott Bizottságok személyi összetételét, láthatod, hogy a méhésztársadalom dr. Körmendy-Ráczon kívül egyetlen exponált "megváltót" sem juttatott mandátumhoz, ezért nem tudom, milyen alapról kívánsz "királycsinálóként", "kívánatos változások" kreátoraként fellépni.

A véleményed ettől fogva csak egy mezei vélemény és a személyi változtatásokra irányuló szándékod is csak vágyálom, a választási tények tükrében a küldöttek kiváló érzékkel olyan egyensúlyi állapotot teremtettek az Elnökségben és a Bizottságokban, mely se pro, se kontra nem támogat jelentős "paradigma-váltást", személyi változások pedig csak az érintettek személyes döntése révén lehetségesek, nevezetesen, ha önként lemondanak. Ezt se erőltetném a helyetekben, rövid úton szembe találhatjátok magatokat a ténnyel, hogy több elnökségi tag lemondásával új választások kiírására kerülhet sor, ahol -amennyiben olyan nyilatkozatok születnek, mint amit B. P., a Méhészet felelős szerkesztője legutóbb produkált- kérdőjelessé válhat az újabb "elsöprő győzelem". Ha a méhész-társadalomban netán idővel felvetődne, hogy nem jól választott, nem olyan virágszálat szakajtott, akit szívesen szagolgat, akkor majd szakajt magának másikat... Tán az sem árthatna a lecsóba történő vehemens beletenyerelés előtt, ha nem csak "jóhiszemű", hanem bíróság által bejegyzett elnöke lenne az Egyesületnek...

Egyszóval ne akarj te eltakarítani senkit az útból, jobb, ha beletörődsz, hogy az OMME-ben a változásokat már nem te irányítod a háttérből. Ideje belátnod, hogy ti már megtettétek a dolgotokat, Bross veletek mondatta ki azt, amit személyesen nem vállalhatott. A mór megtette a kötelességét...

Nincs ezzel semmi baj, az érdekképviseleti szakma-politikát innentől a választott tisztségviselők alakítják, a "megváltás" lezajlott. Amen!"

Ismét nem értünk egyet.
Az Ön véleményének annyi köze van a valós tényekhez,mint nagyanyó
lekváros tekercsének az önindukcióhoz.
Az Ön kényszerképzetei fájdalmasan mellette vannak a megtörtént eseményeknek.
A választás többször ki lett tárgyalva ezen a fórumon is mégis az Ön ismételt ferditése
miatt kénytelen vagyok vele foglalkozni.
A választást a "törpe kissebbség" sokkal nagyobb arányban nyerte meg mint amit az
eredmények mutatnak.
Akik a változás mellett szavaztak azok mind Brosst és csapatát
akarták,tudták miért szavaznak erre a csapatra,miért utasítják el az előző vezetést.
A régi vezetésre szavazok jó nagy része azt se tudta eszik vagy isszák az OMME-t.
A szaktanácsadók által beszervezett,megválasztatott küldöttek azt se tudták hol vannak,
csak azt tudták kire kell az x-t húzni.Rakás embernek fogalma se volt arról sem,hogy kikre
szavaz.Amennyiben új választás lenne ezeket az embereket nem hiszem,hogy mégegyszer
be tudnák rángatni a szakik,úgy érzem Bross és csapata nagyobb arányban győzne.
Szerintem a veresége a régi veztésnek csúfos ismerve ezen tényeket.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 04. 15:07 írta Csányi Antal »

*

izso60

• 573
« Válasz #2497 Dátum: 2016. Június 04. 21:29 »
Üdv. Uraim!
Anélkül hogy ismerném köszönöm Vivaldinak hogy igazat ad nekem.
Geddekasnak felhívnám még egyszer a figyelmét hogy bődületesen nagyot téved ha azt hiszi hogy az vagyok akinek Ő hisz engem. Én csak egy vagyok a sok méhész közül aki látta az undorító öntelt vigyort az orcáján és mit mondjak nem tetszett, sőtt.
Csányi Uramnak:
Senki se tudja hogy ki kire szavazott, de akik másra szavaztak lehet jobban tudják hogy eszik-e vagy isszák az OMME-et. Nem kellene egymást ilyen módon minősítene senkinek, szerintem sokkal régebbi OMME tagok, küldöttek is voltak ezen a gyűlésen mint Csányi Uram és nem kéne Őket semmibe venni, hülyének nézni csak azért mert Mi vagyunk a Nagyok.
Tisztelettel: izso 60.

« Válasz #2498 Dátum: 2016. Június 05. 00:51 »
Izso60!

Én Önnel ellentétben soha senkit nem néztem le,
soha senkit nem hülyéztem le.
Egy-két idézet Öntől,a teljesség igény nélkül.
" tanuljatok méhészkedni mert különben naponta kereshettek
bűnbakot a saját hibáitokra, hogy finoman fejezzem ki magam.
Jó tanulást a tudatlanoknak!"
"egyikünk lovat tart másikunk méhet vagy esetleg növényeket termeszt
a minek a nektár termelését esetlegesen önző és szűk látókörű méhészek
hada próbálja kihasználni de úgy hogy Ő dirigál a más portáján! "

Mióta a pécsi egyesület belépett az OMME-ba,azóta tag vagyok.
Ott voltam mikor a pécsiek döntöttek ,hogy melyik országos csoportosuláshoz
csatlakoznak,nem volt ám az akkor még egyértelmű melyik döntés lesz a helyes.
Ott voltam minden komolyabb döntésnél,csak mindig háttérben,
nem kenyerem a nyomulás.
Ennyit röviden ki milyen régi motoros az OMME-ban.

Izso60 Uram és Szenttamási Úr!

Az előző vezetés óriási energiát fordított arra,hogy
megtartsa a hatalmát.Demokratikus és etikus szabályokat
semmibe véve készültek a választásra.
Teljesség igénye nélkül:
-a szaktanácsadóknak ki volt adva,küldötteknek olyan tagtársakat
 választassanak meg a helyi egyesületekben,akik Bross ellen hajlandók
 szavazni.Ez meg is történt.Erre írtam azt,hogy fogalmuk sem volt
 hol járnak,kire és miért rá szavaznak.
 (a szakikat azzal fenyegették ha Bross visszajön mindenki ki lesz rúgva.)
-támogatták,szervezték a rebellis nagy egyesületek szétszakadását,így sok
 szavazathoz jutottak.Szeged,Szekszárd,Érd.
-Eszméletlen mennyiségű hazugságot terjesztettek Brossról,
 kistakácsoztak,elferdített adatok az OMME információs rendszeréről,stb.
-önfényezés mindenhol,méhész rendezvényeken,a méhészújságban
-az OMME ellenségének beállítani a Bross féle csapatot,ezt leírni a Méhészújságban
 ez már mindennek a teteje.Ilyen mégegyszer elő ne fordulhasson azért mindent meg
 kell tennünk
-nem adtak lehetőséget az újságban a Bross féle csapatnak arra,hogy a programjukat,
 elképzeléseiket megjelentessék.

Milyen erkölcsről tanúskodnak ezek a tények?
Mindezt csak a a pénzért!
(Zsíros fizetések szavazgatása egymásnak!)
Egyesek a hatalomért,azért,hogy Ő legyen a megmondó
ember.
Szégyen,gyalázat!

Amennyiben ezen tényeket figyelembe vesszük,a Bross vezette
csapat nagy győzelmet aratott.
A munkát is elkezdték már,sok döntést viszont a küldőttgyűléseken
kell majd meghoznia a tagságnak,hogy az új vezetés teljes bizalmat
élvezhessen.A szezon végéig viszont összehívni a küldőtteket teljes
lehetetlenség.Így viszont egyes fontos kérdésekkel,feladatokkal várni
kell.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 05. 11:26 írta Csányi Antal »

« Válasz #2499 Dátum: 2016. Június 05. 13:00 »
      Nem többet !   De másképpen ! éspedig.... , civil-méhész ; méhész-civil ; módon !   

Hogyan is volt ?  Egyfajta összevetést  írt le Csányi úr-a két vezetésről - nagyon jól értelmezve a kialakult helyzetet-

Én átéltem  testközelből ennek "egyfajta gyakorlatát" -mint az Érdi Szervezet elnöke. /Ma is az vagyok /

Valóban, voltak (és vannak is) vezető tisztségviselő méhészek,akik csak a tisztségük megtartására fókuszáltak.Semmiféle  jövőképet nem vázoltak fel ! (Holott a választásnak erről kellet volna szólnia!)

De továbbmegyek: a különböző tisztségekre jelöltek közül csak kevesen értették meg , hogy nem arról szól a választás, hogy eddig milyen egyéb helyen, mit is ténykedtek, hanem  arról, hogy milyen OMME-t szeretne a jövőben !
Érdemes utánanézni !

Döbbenetes, hogy mi is van most ! Nem tudni, ugyanis ,nem szólalnak meg  azok, akik fennen hangoztattak valami homályosat/anakronisztikusat.

Emberileg sok minden belátható;a közösség megvezetése,dezinformálása viszont fonák helyzetet szült. És most ennek a következménye van.   

Egyesületen belül értelmetlen, (visszataszító)  méhésztársakat lejárató szándékkal hírbe hozni . Ez semmiféle egyetemes emberi értékekre, méhészi szolidaritásra nem vall !!   

Apropó :a civilség jogán kényszerből mondom, hogy egyy demokráciában a demokratikus jogokat a törvények szelleme ellenében  nem illő használni .Ha egy vezető megteszi , akkor erre kényszerít másokat is.

Adódik a kérdés : akkor mit is értünk összefogás, közös munka alatt ?   ...........- Mert volt itt már részünk mindenben !-hidegben - melegben !

Nem kegyes hozzánk- méhészekhez- most -a sors !   Tudni, és merni kell, közös hangot találni a jog adta lehetőségek figyelembe vételével.  Alaphelyzetünk rendezését -továbbra is- az alapszabály- megalkotásában látom .
 (A jelenleg bírósági szakaszban levőt nem véleményezem !) 

Tudni kell szemléletet is váltani , akarni és merni kell  méhész-civilnek lenni .
Össze lehet egyeztetni a méhészkedők sokféleségét, ugyanis nem antagonisztikus ! Mindehhez ismerni kell "önmagunkat - méhésztársadalmunkat "- !

Az itt leírtak nem a teljesség igényével fogalmazódtak meg. Az emberi tényezőket a legkevésbé vettem górcső alá,de mindenütt hatnak, jelen vannak.

üdvözlettel: E. János

*

izso60

• 573
« Válasz #2500 Dátum: 2016. Június 08. 20:58 »
Üdv. Uraim!
Tisztelt Uraim!
Csuja Uram!  Csányi Uram! és a többi kötekedő Urak!
Én nem mondtam 13000 emberre hogy szűk látókörű tudatlannak is azt neveztem aki a hibákat mindég a MÁS háza táján keresi pedig csak a saját tevékenységét kellene átgondolni. Higgyük el hogy a földünkön nem csak méhészek élünk és régen is meg ma is meg tudunk élni mindannyian ha mindenki a saját portáján sepreget, de ott alaposan. Ha pedig valaki mást állít az igazán magának való és erősen szűk látókörű, hívják bárkinek is.
Kellemes hetet Uraim!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 08. 21:15 írta izso60 »

« Válasz #2501 Dátum: 2016. Június 08. 21:46 »
Holnap elnökségi ülés.
Ha azt gondolnátok, hogy sima lesz, mert a választások mindet megoldottak, tévedtek.
Eleve érdekes, hogy dr.Cserényi Péter is ott kíván lenni.
Kíváncsi vagyok, hogy beengedik e, mivel az OMME még nem közhasznú, és egy méhésznek mi keresni valója van ott?
Volt amikor OV tagot is kiküldtek!
Hogy változik a világ.
Ők mindig erre hivatkoztak, ha a zűrös dolgokról csevegtek, és zárt ülést rendeltek el, mert sértette volna az egyesület érdekeit. (vagy bele láthattunk volna még jobban mit műveletek)
Zűrös dolog az pedig van, és éppen az OMME kft. körül.
Van aki inkább az uszodát választotta.
Néhányan rimánkodnak, hogy nehogy megszűnjön ez a pénzmosoda.
Anno még azt reklámozták, ha nem lesz NP, majd a Kft. tartja el az OMME-t.
Rég nevettem ilyen jót.
A kft. eltartja az OMME-t?
Ne bolondozzunk.
Most a tagdíjainkból, meg a zűrös fordításokból, az elsumákolt költségáthárításból éldegél ez a szörny.
Én egy tollvonással megszüntetném, és a kárt pedig az okozókkal kifizettetném.
A valós számok napvilágra kerülése után kíváncsi vagyok a küldöttek arcára.
A plusz jelnek nincs függőleges vonala?
Akkor ez mínusz.
Nem ragozom, ezt már úgysem lehet szőnyeg alá seperni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2502 Dátum: 2016. Június 08. 22:04 »
                                                                  Előterjesztés

az Országos Magyar Méhészeti Egyesület 2016. június 9.-ei. Elnökségi Ülésére

Címzettek:
Bross Péter elnök,
Fekete József általános elnökhelyettes, dr. Hegedűs Dénes  szakmai elnökhelyettes,  Lászlóffy Zsolt  nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettes,
Tóth Péter, Bezzeg László, dr. Mészáros László, Csonka Imre, dr. Sebők Péter, Dózsa Tamás Károly, Simonné Venter Éva Elnökségi tagok,
 Ficzere Péter EB elnöke, Mészáros József ügyvezető, Horváth Gábor vezető szaktanácsadó részére.

Tisztelt Elnökségi Tagok!

Az OMME 2016. április 23.-ai Küldöttgyűlésén kezdeményeztem az „ Újra eredeti mézet a fogyasztónak” legalább az EU tagállamaira pozícionált kampányfelhívást , melynek sikere érdekében általános segítséget kértem Önöktől, továbbá egy mai szempontoknak kiválóan megfelelő rövid 1-2 perces kampányfilm elkészítéséhez kértem pénzügyi segítséget.
A küldöttek a küldöttgyűlés alkalmával a kampány jelentőségét, célját és lehetséges eredményeit felismerve, mint kiemelt fontosságú halaszthatatlan kezdeményezést, annak támogatását egyhangúan meg is szavazták. A küldöttek már döntöttek, hogy az OMME segítséget és pénzügyi támogatást nyújtson a kampányhoz illetőleg a kampányfilm elkészítéséhez. A küldöttek egyhangú akarata Önökre nézve kötelező érvényű és egyben halaszthatatlan feladatok elvégzését követeli.
Az ágazatunk exportorientáltsága miatt, csupán a magyar piacon nem elegendő intézkedéseket tenni.
Szeretném felhívni az érintettek figyelmét, hogy a mézpiac rendbetétele nem tűr késlekedést, minden egyes nap súlyos összegekkel károsítja meg a termelő méhészeket!
A kampányfilm és a kampánnyal kapcsolatos információs anyagok elkészítésére egy 1.5 millió forintos összeg elkülönítését kérem. Ennek az összegnek hozzávetőlegesen a fele 750 ezer forint a rövid kampányfilm költsége, a másik fele a Jászberényi kampánymegnyitóval kapcsolatos a magyar méhészeket, az érdeklődőket, köztük a lelkes mézfogyasztókat és a sajtót kiszolgáló információs anyagok, szóróanyagok, dekorációk finanszírozására. A pénzösszegek elszámolása a hatályos számviteli szabályoknak megfelelően az OMME nevére kiállított számlával fog történni. 
Mivel a kampány nem csupán a figyelemfelkeltést célozza, hanem kitűnő lehetőséget biztosít az eredeti mézek megismertetésre és egyben kiváló reklámlehetőség lehet a magyar méz számára is.
A kampány terveiben szereplő kampánymézek egyedi megjelenését biztosító csomagolás szükségessége nem kérdéses, hogy mennyire legyen professzionális ahhoz már döntés szükségeltetik.
A kampányüveg/kampánycímke és kiegészítő nyilván költséget fognak jelenteni, melynek előfinanszírozásában számítunk egyesületünk támogatására. Ezzel kapcsolatban részleteket és költségkereteket egy következő levelemben fogok összefoglalni.
Kérem Önöket hozzák meg döntésüket kezdeményezésemnek és a küldöttek akaratának megfelelően és különítsék el és tartsák rendelkezésre a megjelölt pénzösszeget.
Várom továbbá bármi nemű segítségüket a kampánnyal kapcsolatban is.
Esetleges kérdésekkel kapcsolatban állok rendelkezésükre, és várom szíves tájékoztatásukat a döntéssel kapcsolatban.

Fényeslitke, 2016.június 8.

Üdvözlettel:                                             Tóth Zoltán
                                                                                                   a kampány főszervezője

« Válasz #2503 Dátum: 2016. Június 24. 20:01 »
http://www.omme.hu/?p=6805
Na végre!
És még meg is köszönte az elnökség az aktivitásunkat.
Szívesen tettük.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 25. 06:20 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #2504 Dátum: 2016. Június 26. 08:13 »
Megszoktuk, hogy politikát nem keverünk bele a méhészeti közéletbe, sőt alapszabályunk is tiltja.
Most mégis körbeírok egy olyan történetet amely mindenkit érint.
Tudjuk, hogy a britek népszavazáson arra voksoltak, hogy elhagyják az Európai Uniót.
Ennek hatását még megjósolni sem lehet, de amiket ezután a magyar és európai hírcsatornák közöltek, felháborító.
"Megtiltjuk, hogy más nemzetek is népszavazást kezdeményezzenek erről."
Tehát az EU egy nemzetközi diktatúraszervezet, mely minden állampolgárának megtiltja a szabad véleménynyilvánítást.
A demokrácia alappillére az alulról építkező népakarat!
És itt jutott eszembe az OMME volt vezetése!
Ugyan ezt a szemléletet képviselték 3 és fél éven keresztül, amikor demokratikus úton előkészítettünk egy bizalmatlansági indítványt, erre a volt elnök nem terjesztette a küldöttek elé, mindenféle mondvacsinált csellel.
Hála az égnek és a küldöttek józan eszének, közösen lekukáztuk ezt a szemléletet.
De még nincs teljesen kihúzva a méregfog, van teendőnk.
Az elnökségi ülések egyelőre arról szólnak, hogy lehetetlenítsék el Brosst, hogy fikázzák, hogy gáncsoskodjanak a bukásukat nehezen elviselő, most is az elnökségben ülő egyének.
Mindig azt vetették a szemünkre, hogy fogadjuk el a többség akaratát.
Dr.Soós Tibor ügyvéd Úr szájából számtalanszor hallottam ezt a bírósági tárgyalásokon!
Addig amíg nem fogadja el az elnökség azon része a többség akaratát,(akik a régi csapatban is benne voltak) az egyesület bénult helyzetben van.
Szeretnék ha Bross feladná, erre játszanak rá.
Üzenjük nekik, hogy nem fogja, és végre a bíróság is törvényesen bejegyezte.
Most jöhet majd a változás csapatának alapszabályt módosító javaslatai, mely helyre teszi az OMME-ban a belső demokráciát, és visszaszorítja a diktatúrát.
Erről, és a változások egyéb vonatkozásairól hamarosan tudni fogtok.
Sokkal többször fogják kérni a véleményeteket, és nem lesznek zárt kapus elnökségi ülések.
A méhészek akaratának kell érvényesülnie!
A részletekről hamarosan.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 26. 08:17 írta Nagyernyei Attila »