Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959241 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Szakma-politika
« Válasz #2445 Dátum: 2016. Május 14. 21:15 »
QUQURIQ !!!

Több kínai vevőm is van!
Akikkel jobb viszonyban vagyok, megkérdeztem, hogy miért nem a kínai mézet eszitek?
Nem bolondultunk meg, hamis mézet enni!
Ha haza megyünk, innen visszük a mézet még a rokonoknak is...

Kiskakas!

« Válasz #2446 Dátum: 2016. Május 14. 21:17 »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2447 Dátum: 2016. Május 14. 21:20 »
QUQURIQ !!!

sonofab!

Hiába ismételgeted, Jenő nincs közöttünk!
Ha visszaolvassa válaszol...

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2448 Dátum: 2016. Május 14. 23:30 »
Idézet
Arról a kínai szutyokról meg nem igazán kellene beszélni, ha ... de erről majd telefonon...egyszer. Jobb az mint sok méhész méznek nevezett pergetménye., vagy gyártmánya.

Aki ilyeneket írogat, annak vajon kivel egyezik az érdeke? Merthogy a magyar árutermelő méhészek érdekével biztos, hogy nem. egyezik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2449 Dátum: 2016. Május 15. 08:29 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:44 írta kivancsi111 »

« Válasz #2450 Dátum: 2016. Május 15. 10:12 »
"Nincs baj. Repcét agyon permetezték és a rossz időben semmi mézet nem adott. Az akác ronggyá fagyott, a maradékot szétveri az eső. A családok éheznek, sok méhésznek sem cukra sem pénze. Már mikor lenne baj szerinted? Ha a régi vezetés lenne hatalmon, hú miket írnátok itt naponta."

Valóban létező gondok, de én még nem hallottam arról, hogy lenne az OMME tulajdonában időjárást befolyásoló gép. Szóval a hívők esetleg mehetnek imádkozni, vagy fordulhatnak panasszal az Istenhez. De miért kellene az időjárás miatt az OMME vezetését kárhoztatni, bárki legyen az.

De fontosabb kérdés a méz ára. Jenő ha művi balhénak tartod ezt a "kínai szutyok jelenséget"? Azt mivel magyarázod hogy ilyen nagyon alacsony árakon sincs, nagy felvásárlási hajlandósága a kereskedőknek. Talán nem tartanak igényt extra profitra, sőt lassan semmilyenre? Vagy még alacsonyabb árakat akarnának? Kockáztatva a saját piacuk elvesztését. Ebben az eseteben hol vannak a hiénák, akik megszimatolva a nagy üzlet lehetőséget befurakodnának újként a piacra?

Én nem vitatom hogy valóban csökkent a méz ára a tüntetés után, talán még másodlagos kisérő hatás is lehett. Hiszen ez eljutott a méhészek többségéhez. Így kétségkívül többen gondolkodtak úgy, hogy gyorsan adjunk túl a készleten még elfogadható áron. Ha sok a felkínált méz, az mindíg árcsökkentést eredményez, (ha kevesebb akkor óvatos áremeléseket).

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2451 Dátum: 2016. Május 15. 11:08 »
QUQURIQ !!!

Részben egyetértek Robatur írásával!
De arra nem gondol senki, hogy már a tüntetés előtt elkezdett csökkenni a méz ára, és volt aki már nem is vásárolta?
Vagy most mit mondanánk, ha nem lett volna a tüntetés, mi miatt esett le a méz ára?
Hányszor esett már le a méz ára, még még tüntetés sem volt.
A belföldi piacokon viszont megemelkedett a méz fogyasztása, és a vevők is helyeselték a tüntetést...
Ha megkérdeznénk az utca emberét, (persze akik fogyasztják a mézet) mi a véleményük a tüntetésről, megdöbbennénk!
Némelyek többet tudnak a méz piaci helyzetéről, mit maga a méhész, és ezek tények. 28 éve piacozok, vásározok.
Ez a tüntetés, véletlen egybeesése, az ár csökkenésnek, ok - okozati tényezővé vált, ezt kell most megoldanunk!!!
..de ne pesszimistán, segítsünk ahol tudunk, most nincs helye az acsarkodásnak!
...mert mindenki pénztárcája bánja!

Kiskakas!

« Válasz #2452 Dátum: 2016. Május 15. 11:27 »
Azért van a sajtóban megjelent híreknek pozitív hatása, és ezt Kiskakas jól látja, mert Ő is piacozik. Nagyon sok visszajelzést hallani a vevők felől és a visszajelzés az, hogy egyre inkább termelőtől veszik a mézet, mint üzletből. Nem biznak már a bolti mézekben. Ez ha kicsit is, de pótol a felvásárlás kiesésén azoknál akik piacon is értékesítenek. Persze tudom, hogy aki hordószám termel, nem tudja mindet piacon értékesíteni, de egy kis pluszt jelent az is és a sok visszajelzésből lehet okulni. Én túlnyomó részét a megtermelt méznek piacon adom el és igaz, hogy sokkal macerásabb, de annál jobb nincs, mint amikor a pozitív visszajelzés mellett visszajáró vevőim vannak. Én valahogy ezt szeretem, amikor a saját munkámat én adom el, és nem egy tartályba összevegyítve ki tudja mivel, hazavágják azt amit becsülettel megtermeltem.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2453 Dátum: 2016. Május 15. 11:39 »
Az EU hivatalos szervezete laboratóriumi adatok alapján megállapította, hogy az importált mézek (összesen 180 000 tonna) - ebből 80-90 000 tonna kínai import - 30 %-a nem felel meg a méz elnevezésnek, magyarán hamisítvány.

Mivel a mézek közül legkönnyebben az akácméz hamisítható, hiszen pl színező anyagot se igényel, ráadásul az egyszerű cukrok aránya is könnyen beállítható rizsliszt enzimatikus bontásával olyanra, mint ami az akácmézben van, nanofiltrálással a gyártási maradékok jól eltávolíthatók, ezért pont a mi fő exportcikkünket veszélyezteti az EU import.

Amíg az EU méhészek nem fognak össze és nem érik el az EU vámhatáron áthaladó mézek szigorú minősítését, addig gátlástalanul jön be a szutyok az EU-ba, ahogy bejönnek az ázsiai és afrikai migránsok is. A jelenlegi alacsony felvásárlási árnak szinte kizárólagos oka az ipari mézhamisítási technológiák fejlődése és olcsósága.

Jön a duma, hogy a kínaiakkal nem szabad ujjat húzni, mert bedöntik az EU egész gazdaságát. Ami igaz is lenne, de abba Ők is belepusztulnának, ezért nem teszik meg. 

A magyar méhészet talpon maradásának, így a Molnár Jenő 4-600 méhcsaládjának a talpon maradásának is a feltétele a méz minőségvizsgálatának szigorítása, ami a mézexportáló országok összefogásával, és a mézimportáló országok fogyasztóvédelmi szervezeteinek közös szakmapolitikai erejével érhető el.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2454 Dátum: 2016. Május 15. 12:09 »
QUQURIQ !!!

Indítottam egy új oldalt a:

"Méz árának megemelésére ötletek címmel"

Ne a szakmapolitikába és a marketingbe elemezzük a méz árának piaci helyzetét...

Kiskakas

« Válasz #2455 Dátum: 2016. Május 15. 12:35 »
Eddig a méheket féltettem a kihalástól !!!!!  Fordult a kocka , egy másik faj kihalása került előtérbe az pedig : a MÉHÉSZ !!!!!!!!!

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2456 Dátum: 2016. Május 15. 13:02 »
 Jogos, a méhek már túléltek 1-2 jégkorszakot is, nekünk már az elég ha beborul az ég.
Üdv:robi

« Válasz #2457 Dátum: 2016. Május 15. 13:44 »
Mézengúz!
Ma sok méhész hívott, természetesen mindenkiből dőlt a panasz.
Az egyik méhész édesapja maga is méhész, de beteges, nem igen tud már kijárni a fiával a méhesbe.
Kérdezi a gyereket mit lát az akácban?
Hát papa mézünk az nem lesz, és ha így megy tovább a méhek is itt hagynak.
Akkor sz@rul állunk.
Igen, de annak örülök, hogy te papa jobban vagy.
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #2458 Dátum: 2016. Május 15. 15:12 »
QUQURIQ !!!

Indítottam egy új oldalt a:

"Méz árának megemelésére ötletek címmel"

Ne a szakmapolitikába és a marketingbe elemezzük a méz árának piaci helyzetét...

Kiskakas

Laci(kiskakas)!

Nem akarok kukacoskodni, de Attila Geddekasnak nem engedte az új topicot!
Inkább átszerkesztette amit én indítottam....
Mézmarketing/Mézhamisítás/Mézárak
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 15. 15:19 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2459 Dátum: 2016. Május 15. 19:37 »
Teljesen jogos Zümi felvetése!
Kiskakasnak sincs felmentése tornából, de a téma fontosságára tekintettel meglátom mennyien kattannak rá.
Ha nem lesz sok javaslat beépítem a mézmarketing-mézár rovatba.
Nagyernyei Attila