Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959378 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2415 Dátum: 2016. Április 25. 13:26 »
Valóban. Nekem savanyú a szőlő. Már 4 éve is az volt, mert majdnem ugyanezeket leírtam a zöld fórumon is. Bezzeg szépen ki is tiltott a választás előtt a fórumukról, 4 évvel ezelőtt. Mert akkor is savanyú volt a szőlő. Csak akkor más volt az elnök.
 Marha érdekes, akárki az elnök nekem savanyú a szőlő.
Szerintetek, most nekem mennyivel rosszabb? Szerintetek mi lett volna  velem, vagy belőlem, ha Mészáros marad? Helytartó, vagy mi? Összesen ha háromszor beszéltem vele, pedig a lányom volt a mézkirálynő.
 Én megértelek benneteket. Most ti azt hiszitek, mert azt akarjátok hinni, hogy innentől már minden rendben lesz, mert Bross visszatért a saját szemétdombjára kapirgálni.
 Én meg mást mondok. Mert a helyzet szar, és aggasztó. De, erről majd később.

« Válasz #2416 Dátum: 2016. Május 12. 11:23 »
A mézmarketing topic helyett itt írtam.
Nem minden dologban értek egyet az előttem hozzászólóval.
Abban igen, hogy a méhészkedést nem lehet megtiltani a kezdőnek vagy annak aki érdeklődik a szakma iránt. Bár azt gondolom, hogy méhészkedésbe kezdeni csak megfelelő feltételek mellett lehessen nekiállni. Ahhoz a gyorstalpaló, pénzbeszedésen alapuló tanfolyamok elvégzése szerintem kevés. Aki csak a pénzt szereti az szerintem nem a méhészetből fogja előteremteni magának, mert ide azért sokkal több minden kell a pénz "szeretetén" kívül. Tehát az a naív ember aki ebben gondolkodik az hamar kihullik. Bár kárt okozni rövid "tevékenység" alatt is lehet.  Abban is egyetértünk, hogy bizony sokan a régóta méhészkedők közül is meglehetősen "hanyagok".
Abban is egyetértünk, hogy ennek előbb-utóbb mindenképpen összeomlás lesz a vége.

"Más részt pedig ezt a parlamentben se nagyon tudják, meg az idióta unióba se /direkt kisbetű/  egy adott ország egy adott népé, ahol is azoknak akik ott élnek már régen, talán az őseik jogán, joguk van megélni."

Ezzel a mondattal nem egyezik a véleményünk. Mert bár nagyon divatos manapság azt hangoztatni. hogy "Magyarország a magyaroké" (mondta egyszer ezt már valaki egy másik országban), de a magyar fejlesztések 97% -a EU-s támogatásból jön létre. Mondja ezt ugyan az az ember aki az előbbi szlogent is gyakran hangoztatja. Miért fogadjuk el a pénzt az "idiótáktól"? Kell ez nekünk, magyaroknak? Megállunk mi a saját lábunkon is... Csak magyar terméket fogyasszunk, csak magyar terméket vásároljunk és minden ami külföldi, kerüljön le a polcokról, minden multi menjen haza... Így gondolod a helyzetet?
Lehet úgy is gondolni, hogy azért adjátok ide a pénzt, de utána kuss! Meg persze ugye mi exportálhassunk külfödre, mert "ami magyar az jó"...
Nem lehetséges az, hogy mi akik már akár őseink jogán régóta itt élünk (mióta is?), mi is egy kicsit hanyagok, egy kicsit "idióták" vagyunk? Lehetséges, hogy nekünk is egy kicsit magunkba kéne szállnunk és a fejünkhöz kapni?

Miért kezdenek ilyen sokan a méhészkedésbe? Mert szarban a haza... Vannak ugyan, akik meglehetősen jól élnek -akár uniós pénzből is- de a többség nem. Ezért aztán próbálkoznak valamivel pl. méhészkedéssel. Sokat segítene az ágazatunkon ha a gazdaság valós növekedést produkálna, hogy az emberek biztosabb, stabilabb magasabb jövedelemforráshoz tudnának jutni a versenyszférában!. Ebbe  az irányba tart a magyar gazdaság? Ha valaki sokat nézi az M1 -et, akkor talán még el is hiheti...
Hamarosan már nem fogunk ennyi pénzt kapni az uniótól, így nem lesz gond azzal sem, hogy mire (vagy kire) kéne fordítani.
Én azt gondolom, hogy a méhegészségügyi hálózat mindenképpen erősítésre szorul. Be kell tartatni mindenkivel a törvényt és a szabályokat. Legyen szó kezdőről vagy öreg motorosról. Megfelelő bírságot kell kiszabni azokra, akik nem tartják be a méhtartás, vándorlás, méhegészségügy, mézminőség, méhész "etika" szabályait. És ezt mindenkinek el kell fogadnia. Valahogy rendet kell tenni.
Többet kellene költeni marketingre, reklámra. Pénz nélkül, ráfordítás nélkül nem megy. Nem várhatjuk ezt mástól, a zsebünkbe kell nyúlnunk. Sokkal jobban járnánk, ha több mézet tudnánk értékesíteni magasabb áron, mintha mindenféle tett nélkül támogatást utalna nekünk valaki.
Azt gondolom, hogy luxus az ha pl. valaki 30 méhcsaláddal 1200 eurós támogatást kaphat egy nemzeti programból terepjáróra. Aki terepjárót akar venni magának az vegyen a saját pénzén. Ez csak egy példa volt, arra, hogy miként lehetne pénzt fordítani abból a pénzből, ami már megvan mondjuk reklámra. Annyira felemelkedett a gyógyszerek és az eszközök ára is, hogy a támogatási pénz a forgalmazónál jelenik meg, miközben a méhészek támogatására lenne hivatva. Ráadásul a támogatás keretein belül vásárolható készítmények többségének hatékonysága is erősen megkérdőjelezhető. Van erre szükségünk? Megjegyzem mindezt annak ellenére, hogy én is igénybe veszem ezt a fajta "támogatást".
A közelmúltban választások is voltak az egyesületben. Én ezt a választási rendszert is teljesen átalakítanám. A mai digitális világban szerintem nincs szükség küldöttek titkos szavazására. Nem tartom jónak ezt a választási rendszert. De ez már megint egy másik téma...
Egyelőre esik az eső és hűvös, szeles időt jósolnak az elkövetkezendő napokra. Van elég problémánk. Lehetséges, hogy az idei mézárak teljesen érdektelenek lesznek sokunk számára. Lehet az 500 vagy akár 5000 Ft is...
Bizakodni azt még tudunk.  :)

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2417 Dátum: 2016. Május 12. 17:07 »
Csak egyet mondanék. Az unióba lépés miatt mi leépítettük a teljes termelői kapacitásunkat. Amit nem, az véletlenül maradt meg. Ezzel tisztába voltak a politikai vezetők. Antall, Horn, és a többi is. Csekély, nagyon csekély az az összeg amit az idióta uniótól kapunk, ezért cserébe. Ráadásul ennek ennek ára is van. Most nyújtogatják a  számlát. Agyelszívás, migránsok betelepítése stb. Az egész azon alapul, hogy az erőforrásokat elszívják. Ebben az esetben ez a munka erő, és az ész. Az országból meg teljesen csak piacot csináljanak, ehhez kellenek az arabok. Csak egy dolog. Vajon melyik állam engedné meg a világból, hogy cukros löttyöt hozzanak be kínából? Ilyen csak egy van az idióta unió, aki képtelen megvédeni a saját termelőit. Akinek tulajdonképpen sem kormánya sem hadserege, sem határai nincsenek. Olyanok irányítják akiket senki sem választott meg, úgy ahogy azok akarják. Ne csinálj már kedves barátom a kutya szarból kalapos inast.
 Hogy mi lenne ha kilépnénk? Hát a főnökök szarba lennének. Ők ugyan is uniós fizetéseket kapnak. De aki most is 150000 bruttóból él, az attól már úgysem kereshetne kevesebbet, mert lázadás törne ki.
 Kedves barátom, az uniós tagság nagyon drága dolog, és nem nekik, hanem nekünk. Ez már most kezd látszani, de 10 év múlva, már a hülyék is látni fogják.

« Válasz #2418 Dátum: 2016. Május 12. 20:09 »
Vivaldi!
Mi lett veled?
Írásod nagy részével maximálisan egyet értek, de ezzel különösen!
Én is írtam már erről:
"Vajon melyik állam engedné meg a világból, hogy cukros löttyöt hozzanak be kínából? Ilyen csak egy van az idióta unió, aki képtelen megvédeni a saját termelőit."
Bizony, bizony.
Emiatt kezd körvonalazódni egy olyan nemzetközi demonstráció, amit már többször megpengettünk.
Az OMME küldöttgyűlésén már volt egy nagyon értelmes javaslat, de ezen a szinten nem áll meg a dolog.
Egyre több méhész a saját bőrén is érzi majd a nyomott árakat, amibe nem törődhetünk bele.
A karosszékből könnyű  volt kritizálni, hogy a brüsszeli demonstrációnak semmi értelme.
Őket hívták más témában fotelforradalmároknak.
Helyettünk a problémánkat senki nem fogja megoldani.
Tisztelt Méhésztársak!
Tessék felháborodni az 500 Ft-os repceméz áron, de ne a magyar kereskedőket szidjátok!!!!!!!!!!!!
Vivaldi jól fogalmazott!
Ki kell takarítanunk Európából a hamisított mézeket, mert tönkretesznek bennünket!
Sok uniós ország küzd ezzel a problémával!
Az OMME vezetése tudja ezt.
Véleményem szerint egy újabb brüsszeli demonstráció körvonalazódik, most már több ország is velünk tartana.
A magyar egy büszke nép!
Na hagyjuk, hogy holmi édes löttyökkel kigolyózzanak bennünket a seftelők.
A kiváló minőségű mézünket méltó áron adhassuk el!
Halkan mondom pssszt!
Azért itthon is rendet kéne ám tenni!
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2419 Dátum: 2016. Május 12. 20:16 »
Én soha nem változom, esetleg halálom után. Viszont van olyan is amikor valahogy kényelmetlenül érzem magam, ha velem egyetértenek.

« Válasz #2420 Dátum: 2016. Május 12. 21:35 »
valahogy kényelmetlenül érzem magam, ha velem egyetértenek.

Akkor törlöm a tetszik-et a mézmarketing rovatból, ;) ugyanis Vivaldinak ott is volt egy remek hozzászólása

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2421 Dátum: 2016. Május 12. 22:31 »
valahogy kényelmetlenül érzem magam, ha velem egyetértenek.

Akkor törlöm a tetszik-et a mézmarketing rovatból, ;) ugyanis Vivaldinak ott is volt egy remek hozzászólása
kedves István, ez pont rád nem vonatkozik, mármint hogy rosszul érzem magam ha veled egyetértek. De, nem ez a helyzet mondjuk a Csujával. Ott már gondolkodok egy negyed órát, hogy mit gondolok rosszul, ha velem egyet ért.

« Válasz #2422 Dátum: 2016. Május 13. 07:26 »
Ezt örömmel olvasom! Szakmai kérdésekben nem mindig vagytok egy hullámhosszon, de ha mindemki azonos véleményen lenne, üres lenne a fórum. Sokan Csuját csak a bejegyzései alapján ismerik és ítélik meg, de nekem van szerencsém személyesen is ismerni és bátran kijelenthetem, hogy emberileg (és szakmailag) nincs semmi probléma, nagyon sok embernek segít és segített, csak az nincs világgá kürtölve. Visszakanyarodva előző gondolatmenetemhez, nagyon sok méhész úgy gondolkodik, hogy csak az a jó rendszer, amivel Ő méhészkedik, és nincs is azzal semmi baj, ha van egy meggyőződése. Ki a Hunorra esküszik, ki a NB, ki a FB és van aki a Geddekasra. De azt viszont tszteletben kell tartani, hogy ki mivel szeretne dolgozni, és nem ország világ előtt megbélyegezni miatta. Tehát ha mindenki eljut arra a szintre, (és ez most nem a sértő kifejezés) és elfogadja azt, hogy a méhészkedés egy olyan szakma amit az ésszerüség keretein belül százféle módon lehet végezni, akkor csak szakmai és nem személyeskedésig terjedő viták lesznek.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2423 Dátum: 2016. Május 13. 09:21 »
 A világot mindig a másképpen gondolkozók vitték előre. Csak, hát nagyon sok másképp gondolkodóból nagyon kevés. Mert ha valaki másképpen gondolkozik, az még nem jelenti azt, hogy jól is gondolkozik.
 Én azt szoktam leírni mindenhol. Mindenkinek van valamennyi esze, és eldöntheti, hogy mivel foglakozik. Saját magamat idézem: " Mindenki azzal kínlódik amivel akar."
 Csujával kapcsolatban sem a szakmai dolog veri ki nálam a biztosítékot, /mert mindenki azzal kínlódik amivel akar, ha rá bírják beszélni, hát kínlódjon azzal/ hanem az, hogy felfedezhető nála egy nagy adag hatalom vágy. De, ezt már leírtam. És mintha nem bírná felmérni saját személyiségét és ebből kifolyólag a befolyási lehetőségeit. Amúgy meg fafejű. Ennyi.

*

izso60

• 573
« Válasz #2424 Dátum: 2016. Május 13. 21:35 »
Üdv.Uraim!
Nagyon szomorú hírem van számotokra, és főként Geddekas számáa!
Nem vagyok EGYED ÁRPÁD ,sőtt közöm sincs hozzá!
Lehet Uraim találgatni a nevem  nem titok de legalább annyi idő múlva lesz nyilvános mint a kis kakié.
Viszont a véleményem továbbra is az ami, a konok Geddekas vigyort a bögyöm akkor sem veszi be ha az Ő véleménye változik és még konokabbul  vigyorog, ezt a vigyorgást mindenkinek látni kellene!
Én láttam rémisztő volt.
Akit érdekel szóljon,alkalom adtán megmutatom, ha még nem ismerné !
Szebb estét mindenkinek!!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2425 Dátum: 2016. Május 13. 21:47 »
QUQURIQ !!!

Izso70 kedő!
Kis kai már úgy is olyat nyomott az orrod alá, hogy az OMME irodáját is elfelejtetted, ahonnan száműztek a gyógyfürdőbe.,..
A vigyor csak ezután közeledik, csak várjad ki a felmondás végéig!
Olvasd már végig Te szerencsétlen, hogy ki a fene foglalkozik már IZSO 60-al?
Csak egy rossz álom voltál, már felriadtunk, és látjuk a valóság szépségét...

Barátod a Kis kai...

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2426 Dátum: 2016. Május 13. 21:58 »
Én nem lepődök meg ha téged egyszer fejbe vág valaki, Baldavári. No, nem én, mer én teszek rád. De elmondanám neked mert úgy látom most az örömtől nem látsz tisztán.
 A világ változik. Ez is csak egy állapot.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2427 Dátum: 2016. Május 13. 22:03 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi Komám!
Te leszel az első számú gyanúsított, a fenyegetéseddel... ;D
"Én nem lepődök meg ha téged egyszer fejbe vág valaki, Baldavári. No, nem én, mer én leszarlak".
Ezt a sort meg mutasd meg a gyerekeidnek, hogy tanulhassanak az "Apukájuktól"

Barátod a Kiskakas!

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2428 Dátum: 2016. Május 13. 22:11 »
Kurucosodik ;D, figyelek 8).
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2429 Dátum: 2016. Május 13. 22:20 »
Nagy örömödben túl sok ellenséget szerzel magadnak. Túl mész egy határon. No nem olyanokat mint én, mert én veszélytelen vagyok. De lesz majd valaki aki azt tartja. ha bosszút akarsz állni ne fenyegetőzz hanem állj bosszút. Figyeld meg, hogy lesz ilyen.
 Amúgy meg én úgy látom a " mézesheteknek" nem sokára vége lesz. Még egy két ilyen nyilatkozat a főnöködtől és el lesz zavarva. Az aktuális méz ár ugyan is kissé türelmetlenné teszi az alattvalókat.