Kedves Baldavári kopasznyú kolléga. Másnak nem is magyarázkodnék csak neked teszem, mert régi jó ellenségek vagyunk. Szükségesnek tartom néhány dolgot elmagyarázni, elnézést, hogy nem vártam meg a válaszod.
Először is. Ami egész életemben kitartott velem az a becsületem, jóval több van belőle nekem, mint anyagi javakból, ezért remélem senki nem feltételezi rólam, hogy nagy nyilvánosság előtt lódítok.
Másodszor. Erről egyszerű meggyőződni, csak fel kell hívni Fekete Józsit az Omme általános elnökhelyettesét, vagy Diósit a Palóc egyesületi elnököt.
Ha ez nem menne, küldött gyűlésen szépen oda ballagtok akármelyikhez és megkérdezitek.
Harmadszor. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem ragaszkodtam ahhoz, hogy ott legyek a nagy elnökválasztáson.
A dolog egyszerű, mert egyik elnököt sem tartom oda valónak. Szerintem ez nem más mint a jó öreg csöbörből még öregebb vödörbe. Ha lett volna harmadik jelölt valószínű jobban aktivizálom magam.
Ugyan is. Brossról a véleményem feljebb található.
Mészáros , Cserényi páros pedig csinált amit csinált, nem elvéve tőlük az elismerést, de mára már megrekedtek. Főleg Cserényi méhésztárs aki bizony már nem biztos, hogy oda való volt ahol volt.
Ugyan is, a következő évek alfája és omegája, és a kérdése nem más, /egyeseknek tetszik, vagy nem tetszik/ hogy hogyan tudjuk eladni a mézünket. És ezzel, mint látni való senki, de senki nem akar foglalkozni oda fönn, ez tabu téma. Mert termelhetsz ahogyan és amennyit akarsz, ha a méz ára szar, ráadásul nem is kell senkinek.
De miért is? A Bross előtti elnökség megpróbálta megszervezni a gazdasági társaságot, amiből ugyan nem lett semmi, de legalább megpróbálta. Most már próbálkozás sem volt, sőt emlegetni sem lehet. Gyanítom némi mézkereskedői nyomásra. De akkor mi lesz? És ráadásul kinek a dolga lenne, ha nem az Omme-nak? Más méhész egyesület tudtommal nincs, ez van 13000 taggal, ami nem kevés.
Uraim. Nehogy azt gondolja valaki, hogy vissza tér a Bross másfél ciklusa alatti állapot, ami nagyrészt a tekintély elvű elnökléssel telt el, még megkérdőjelezni se nagyon merték Brosst.
És azt se higgye senki, némi neonikotinozással, meg pótcselekvéssel végig lehet csinálni a ciklust. Ha jól gondolom most már van ellenzék is, aki azt lesi, hogy Bross mikor hibázik.
Tehát ismét mondom, a lényeggel kéne foglalkozni, bármilyen nehéz is. Mert különben jön a zűrzavar, a káosz, és a bukás.