Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1988048 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2355 Dátum: 2016. Április 15. 12:20 »
És a fekete bárányokkal mi legyen?  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2356 Dátum: 2016. Április 15. 13:37 »
13 000 ember nagy népesség, nagyon nehéz egységesen kezelni, soha nem is viselkedik egységesen, nem jut el mindenkihez minden fontos információ, de ettől még nem szabad birkanyájnak nevezni őket.

Vivaldi keserű a választási eredmény miatt és ezért szerinte mindenki birka. Szerintem hagyjuk meg őt ebben a hiszemben, ha ő igy érzi jól magát.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2357 Dátum: 2016. Április 15. 15:14 »
QUQURIQ !!!

Nem!
Vivaldi saját magának sem felel meg!
Egy okoskodó, felelősséget nem vállaló, kötekedő egyén.
Klubtársainak is ez a véleménye, ezért nem szavaznak neki bizalmat, hogy képviselőjük legyen.
Mint előző írásaiból is láthattátok, alapvető Nemzeti Programos dolgokkal sincs tisztában.
Aki dolgozik az hibát is vét, Ő nem dolgozik, ezért hibátlannak tartja magát!!! :o
Azért az OMME-nak sem mindegy, hogy van egy fekete birkája...

...ha már Kiskakasa van!

Kiskakas, Baldavári László

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2358 Dátum: 2016. Április 15. 17:30 »
Kedves Baldavári méhész kolléga. Ha hiszed ha nem meg vagyok szavazva küldöttnek.
 Egyetlen gond van. Ha hiszed ha nem, /majd meglátod ha megöregszel/ nehezen ülök végig ilyen gyűléseken még egy órát is, nem hogy egy egész napot. Az egyház tanácsból is emiatt léptem ki. Ilyen gyűléseken a szövegek nagy része bla-bla, és ezt én nehezen tűröm. Ezért elkerülöm ha lehet.
 De, azt előre megmondom Bross jobb ha össze kapja magát, mert ha felhúztok felmegyek..... Majd meglátjátok.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2359 Dátum: 2016. Április 15. 18:34 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Szeretettel várunk, és értékelni fogjuk az építő szándékú hozzászólásaidat!

Üdvözlettel: Méhésztársad, Kiskakas, Baldavári László

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2360 Dátum: 2016. Április 15. 19:06 »
Kedves Baldavári kopasznyú kolléga. Másnak nem is magyarázkodnék csak neked teszem, mert régi jó ellenségek vagyunk. Szükségesnek tartom néhány dolgot elmagyarázni, elnézést, hogy nem vártam meg a válaszod.
 Először is. Ami egész életemben kitartott velem az a becsületem, jóval több van belőle nekem, mint anyagi javakból, ezért remélem senki nem feltételezi rólam, hogy nagy nyilvánosság előtt lódítok.
 Másodszor. Erről egyszerű meggyőződni, csak fel kell hívni Fekete Józsit az Omme általános elnökhelyettesét, vagy Diósit a Palóc egyesületi elnököt.
Ha ez nem menne, küldött gyűlésen szépen oda ballagtok akármelyikhez és megkérdezitek.
 Harmadszor. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem ragaszkodtam ahhoz, hogy ott legyek a nagy elnökválasztáson.
A dolog egyszerű, mert egyik elnököt sem tartom oda valónak. Szerintem ez nem más mint a jó öreg csöbörből még öregebb vödörbe. Ha lett volna harmadik jelölt valószínű jobban aktivizálom magam.
 Ugyan is. Brossról a véleményem feljebb található.
 Mészáros , Cserényi páros pedig csinált amit csinált, nem elvéve tőlük az elismerést, de mára már megrekedtek. Főleg Cserényi méhésztárs aki bizony már nem biztos, hogy oda való volt ahol volt.
Ugyan is, a következő évek alfája és omegája, és a kérdése nem más, /egyeseknek tetszik, vagy nem tetszik/ hogy hogyan tudjuk eladni a mézünket. És ezzel, mint látni való senki, de senki nem akar foglalkozni oda fönn, ez tabu téma. Mert termelhetsz ahogyan és amennyit akarsz, ha a méz ára szar, ráadásul nem is kell senkinek.
 De miért is? A Bross előtti elnökség megpróbálta megszervezni a gazdasági társaságot, amiből ugyan nem lett semmi, de legalább megpróbálta. Most már próbálkozás sem volt, sőt emlegetni sem lehet. Gyanítom némi mézkereskedői nyomásra. De akkor mi lesz? És ráadásul kinek a dolga lenne, ha nem az Omme-nak? Más méhész egyesület tudtommal nincs, ez van 13000 taggal, ami nem kevés.
 Uraim. Nehogy azt gondolja valaki, hogy vissza tér a Bross másfél ciklusa alatti állapot, ami nagyrészt  a tekintély elvű elnökléssel telt el, még megkérdőjelezni se nagyon merték Brosst.
 És azt se higgye senki, némi neonikotinozással, meg pótcselekvéssel végig lehet csinálni a ciklust. Ha jól gondolom most már van  ellenzék is, aki azt lesi, hogy Bross mikor hibázik.
Tehát ismét mondom, a lényeggel kéne foglalkozni, bármilyen nehéz is. Mert különben jön a zűrzavar, a káosz, és a bukás.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 15. 19:17 írta Vivaldi »

« Válasz #2361 Dátum: 2016. Április 15. 19:58 »
Vivaldi! Már többedszer írod ezt a másfél ciklust. Csak a pontosság kedvéért, Bross Péter most NEGYEDSZER lett megválasztva elnöknek!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2362 Dátum: 2016. Április 15. 20:13 »
QUQURIQ !!!

Kedves Vivaldi!

Nos!
"Kedves Baldavári kopasznyakú kolléga. Másnak nem is magyarázkodnék csak neked teszem, mert régi jó ellenségek vagyunk".
Én nem tekintelek régi jó ellenségeknek!
Én egy kedves méhész kollégának tartalak, aki nagyon el van keseredve!
Mint Te is régebben írtad, régi motoros, az-az méhész kolléga Vagy!
Volt már abban az időben is katasztrofális méz árak???
Igen!
Ha emlékeznél, volt olyan év amikor az akácméz ára alacsonyabb volt mint az akácé! (szűkös esztendők)
Hol volt ebben az időben Bross Péter?
Tudod?
Amerikában!
...és túléltük ezeket az éveket?
Igen!
Lesznek jobb méz árak?
Igen!
Miért?
Mert Péter most is a Brüsszeliekkel egyeztet, csak azért, hogy Neked megfeleljen!
Bross Péternek mit kellene tennie-e..., hogy megfeleljen kényes ízlésednek?
Legyél szíves leírni nekünk...
Ezt írod!

"Mészáros , Cserényi páros pedig csinált amit csinált, nem elvéve tőlük az elismerést, de mára már megrekedtek. Főleg Cserényi méhésztárs aki bizony már nem biztos, hogy oda való volt ahol volt".
Látod, vannak amiben egyet értünk!
Ha Péter megoldja a méz gondjaidat, akár szenté is avathatnád.
Nem akarlak meggyőzni a hitedről, de büszke lennék rá, ha magadtól ismernéd be, ha Péter jól végi a munkáját!
Ez mindannyiónk vágya...

A vágyódó Kiskakas! Baldavári László

« Válasz #2363 Dátum: 2016. Április 15. 20:56 »
Vivaldi!
Ne haragudj meg rám, de nem tudom magamba fojtani gondolatimat.
Kivételes a gondolkodásod amikor ezt írod:
"Felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem ragaszkodtam ahhoz, hogy ott legyek a nagy elnökválasztáson.A dolog egyszerű, mert egyik elnököt sem tartom oda valónak."
A küldötteknek az a kutya kötelességük, hogy az őt megválasztó méhészközösség akaratát fejezzék ki a küldöttgyűlésen!
Te a becsület mintaképe becsaptad a téged megválasztó tagságot!
Nem vagy méltó küldöttnek!
A küldött a tagságot képviseli, Te pedig csak magadra gondoltál.
Nem gondolom, hogy a Palóctáj Méhész és Környezetvédő Egyesület tagsága úgy választott meg küldöttnek, hogy ellene menj közös akaratuknak!
A küldött státusz olyan mint a parlamenti képviselőké, természetesen kicsiben.
Egyáltalán Te kit képviselsz, mi a célod?
Mert a palócokat nem azt bebizonyítottad, ha valóban nem vettél részt az OMME Tisztújító Küldöttgyűlésén.
Ez nem volt szép Vivaldi!
Kérd a cserét!
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2364 Dátum: 2016. Április 15. 20:59 »
 Először is, ha engem dicsérgetnek ne adj Isten, még egyet is értenek velem a vitapartnereim, én valahogy nem érzem valami jól magam. Olyasmi ez, mint szavazáskor amikor. ha valamely személyekkel ugyan arra szavaz az ember akkor elgondolkodik, nem e tévedett.
 Másodszor. Kedves kolléga. Volt már így, hogy nem bírtuk eladni a mézet, én is emlékszem rá. Azonban arra nem emlékszem, hogy az egyik legnagyobb mézfelvásárló kitelepült volna Ukrajnába. Tehát, ugyan abba a folyóba kétszer, belelépni nem lehet, az idők változóban, és ha mi méhészek semmit nem változunk akkor "egyszer lesz ami sose vót," nyakunkon marad a méz.  Ugyan is ha minden változik. 1995 óta, sokkal több méhész sokkal több méhcsalád, jóval fejlettebb technológia. Csak egyvalami nem változott. majdnem ugyanazok, ugyanoda szállítanak mint akkor.
Ezért már most rossz a hozzá állásotok. De ez bebizonyosodik a jövő években.
Az elnökválasztásról. Ha Csujával beszélgetnék ráhagynám. Valóban kétségbe vagyok esve, az öngyilkosság gondolatával foglalkozom. Valószínű tökön lövöm magam a füstölővel, holnap reggel.
Az igazság ezzel szemben az, hogy ami nekünk számít, és amiért Csuját megeszi a sárga irigység az Fekete Józsi. Az meg, hogy ki az elnök a kettő közül, nekem mindegy. Lényegi dolgokkal egyik se foglakozik, a pénzt mind a kettő felveszi, az egyik 19 a másik meg 1 híjja a 20-nak. Mást nem is várok tőlük.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2365 Dátum: 2016. Április 15. 21:13 »
Valóban mint látod szeretek másképpen gondolkodni. Szeretem a dolgokat új szemszögből megvizsgálni. És az is biztos, hogy a reménytelen eseteket én hagyom. Én azok közé tartozom akik ha úgy gondolják, hogy valamilyen dolog reménytelen akkor bele se fognak, vagy vissza vonulnak.
Egy példa. Ha legyártok egy bizonyos sorozat kaptárt, és az valami miatt nem tetszik, hiába a sablon és akármi, abba hagyom és újra gondolom. Csak azért mert van valami séma valamiről, mert más is úgy csinálja, én azért azt nem csinálom. A tamási rendszerű rakodó kaptárt is felhozhatom. Mindenki azt csinálja, én nem, mert nekem nem tetszik.
És, nem szeretem a nevemet adni olyanhoz sem, ami eleve kudarcra van itélve . És ez... olyasmi. Szerintem.
 Furcsa vagyok? Ilyen vagyok. De én már nem változom meg.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 15. 21:16 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2366 Dátum: 2016. Április 15. 22:42 »
QUQURIQ !!!

"Maradj magadnak, biztatóm valál"...

Kiskakas, Baldavári László

« Válasz #2367 Dátum: 2016. Április 16. 07:24 »
Nem lehetne, hogy máshol 'ne változzon' meg Mr. Mindenszar de Fortyogok8)

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2368 Dátum: 2016. Április 16. 09:01 »
 Kedves mézes macika.
Valószínű a Bross győzelme okozta delírium elvette az eszeteket, mindent rózsaszín ködbe láttok. Azt hiszitek innentől minden a legjobb lesz, ez már maga a csúcs ez már mindennek a végső megoldása.  Vissza tért a király a trónra, mint a gyűrűk urában. Oda ahová való, és amire születéstől való joga van. Nincs  e földön, Magyarországon meg számításba se jöhet más, csak ő. Egy kicsit már személyi kultusz illata van amit csináltok vele. Szerintem neki is kényelmetlen, mert túlzott elvárásokat állítotok fel vele szemben.  /Egyébként ha jól megvizsgáltuk a helyzetet egyáltalán nem győztetek./
 Mert ugye, micsoda szemét, mocsárban fortyogó, semmi házi az akinek eme nagy férfiú, államférfi kvalitású egyén nem tetszik.
 Azt azért szeretném elsuttogni, ha tetszik "elfortyogni", hogy a problémáknak egyáltalán nincs vége, sőt megkockáztatom a problémák lehet, hogy most kezdődnek, és ez teljesen független attól is, hogy eddig ki volt az elnök, vagy az előző Bross ciklusokat. Mert eddig nekem még senki nem tudott semmi kiemelkedőt mondani ezekről sem. Ha négy ciklusban mint mondjátok, volt egy elvetélt brüsszeli tüntetés meg egy nemzeti program, hát ez barátaim nagyon kevés.
Ha mostani folyamatokat amik beindultak vagy beindulni látszanak, amik nem semmik, nem is vesszük figyelembe, akkor is figyelembe kellene venni azt az élet tapasztalatot, hogy egy problémát megoldunk akkor új keletkezik.
 És újak keletkeznek, ez biztos. Csodák nincsenek. A helyzetet kielemezgetve , sok mindent meg lehet jósolni. Először is arra leszek kiváncsi, hogy Bross milyen kapcsolatba tud kiépíteni a mostani kormányzó erő megfelelő minisztériumával. A jó kapcsolat ugyan is elengedhetetlenül szükséges lenne minden méhész érdekében. Sőt azt is meg kockáztatom a jó kapcsolattól több kell. Ez nem sokára kiderül.

« Válasz #2369 Dátum: 2016. Április 16. 20:49 »
Kedves Simon Úr!
Szerintem pár nap pihenés jól jönne Önnek.