Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1988060 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #2340 Dátum: 2016. Április 13. 14:56 »
Idézet
A választás amúgy se kivánság műsor ahogy közületek sokan, és Csuja is hitte.
Visszanézheted az írásaimat. Kifejezetten írtam arról, hogy a választás eredménye milyen főbb tényezők következménye és ezek között nem szerepelt a kívánságműsor, viszont szerepelt a véletlen, az ismertség, az akarat, referenciák stb.

Idézet
Mert, hogy 13000 emberből 2 ember akad aki jelölteti magát ott valami nagy a baj.
Pont azért van nagyon kevés a jelölt, merthogy 13000 ember közösen akarjon valakit elnöknek, ezt nagyon nehéz elérni. És ezt rajtad kívül a legtöbb ember felfogja.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2341 Dátum: 2016. Április 13. 20:21 »
Csuja, te a facen komplett kormány névsort tettél közzé a választás előtt, amiben természetesen, /azt szeretem magamban, hogy ilyen szerény vagyok, alapon/ te is szerepeltél.
 A 13000 fős közös akaratról meg annyit. Ebből legalább 10000 magasról szarta le az elnökválasztást, és 7000 körüli azok száma akik azt se tudják, hogy volt ilyen.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 13. 20:25 írta Vivaldi »

*

Nb18

• 797
« Válasz #2342 Dátum: 2016. Április 13. 20:31 »
Vivaldi!

Az nem zavar, hogy az ilyen hsz.-ok után kb ugyanennyi ember néz HÜLYÉNEK?

Nb18

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2343 Dátum: 2016. Április 13. 20:44 »
 Hát ez nagyon érdekes filozófiai kérdés. A kérdés az, hogy mennyire mersz őszinte lenni saját magaddal. Megéri e az embernek ha magába fojtja vagy mások miatt megváltoztatja azt amit gondol.
Én úgy gondolom, az nem zavarhat amit őszintén gondolsz. Mert ha valamit igaznak hiszel, akkor nyugodt a lelkiismereted. Persze senki nem tévedhetetlen. A világon én egy valamit utálok. Ha a lelkiismeretem saját magam előtt nem tiszta. Szerintem ettől rosszabb érzés nincs.
 Mert, bárki bármit is gondolhat rólad, ha te úgy érzed igazad van, akkor az igazad mellett meg vannak az érveid is. És akkor bár mondhatnak és gondolhatnak rólad mások amit akarnak, te nyugodtan alszol.
 Próbáld csak ki egyszer te is, meglátod jól fogod magad érezni.

*

Nb18

• 797
« Válasz #2344 Dátum: 2016. Április 13. 20:57 »
Mondom én.......

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2345 Dátum: 2016. Április 13. 21:08 »
Mondod. Azok szoktak így mondani akiknek érveik sincsenek.
 Azt meg, hogy kit tartanak hülyének nem te mondod meg, meg én sem. Azt nyugodtan rá bízhatod azokra akik megtisztelnek azzal, hogy elolvassák amit írok. Ez van barátom.

« Válasz #2346 Dátum: 2016. Április 13. 21:13 »
Vivaldi!
Ezt írod:
"Mert, hogy 13000 emberből 2 ember akad aki jelölteti magát ott valami nagy a baj."
Szerintem meg veled van a baj.
A jelöltek nagy része, de Bross Péter mindenképpen, és Dr.Hegedűs Dénes is sok méhész megkeresése miatt vállalata a jelölést.
Az önjelöltek mind bukásra vannak ítélve.
Abban viszont maximálisan egyet értek, hogy a méhészeknek közvetlenül kellene a "Királyukat" megválasztani.
Abban az esetben ha a méhészek voksoltak volna, akkor Bross Péter sokkal nagyobb arányban győz.
A 28 többlet voks is óriási eredmény ekkora ellenszélben!
Akkor jutunk előrébb ha javaslataidat megfogalmazva, elküldöd az elnökségnek, vagy a küldötteknek.
Véleményem szerint vannak megszívlelendő gondolataid, csak nem vagy elég hatékony.
Kampányolni, érvelni kell az igazad mellett, és akkor lehetnek támogatóid.
Én mindenképpen szorgalmazom a választási szabályok átgondolását, hogy a jövő nemzedékének ne legyen problémája ezzel.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2347 Dátum: 2016. Április 13. 22:35 »
         Vivaldi ezt írod
     " Én szeretem objektíven szemlélni az eseményeket,"

Te mint egyesületi tag objektíven nem nézheted a választások utáni eseményeket, mert te is részese vagy a tagságnak.A véleményednek pedig súlya van, vaktában nem ítélkezhetsz ,add meg a bizonyítás lehetőségét az új vezetésnek. Nem telt el 2-hét a választások óta, és a hasonló véleményen levőktől mint te is csak azt lehet hallani,h mért a Péter ,-mert a kis taki majd...stb..stb, engedtessék meg , ha már egyszer meg történt a választás akkor hagyjuk dolgozni az új vezetést--ahogy mondtad 4-év--- és majd akkor csináljunk számadást. Tudtommal Mészárost sem rögtön másnap kritizálta a kcs. Csinált 1-2 olyan dolgot amit nem lehetett szó nélkül hagyni.Sajnos a mai világ egy kicsit elferdült ,rendet kéne csinálni a fejekben, a Hankiss Elemér féle példa a tehén tartásról sajnos már érződik közöttünk is. Azért vagyunk Egyesületbe tömörülve, h segítsünk egymásnak, de ha nem segítünk akkor ne is ártsunk egymásnak. Ajánlom neked,h Erdélyi János írását olvasd el a kakas rovatban, és ha a válaszokat meg tudod adni őszintén akkor talán meg érted az egyesületi forma lényegét. Ezek után mégis objektíven akarod nézni az OMME vezetést és kritizálod azt, vagy bármi elvárásod van, ezt nem teheted. >:(

Albert
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 13. 22:38 írta Mózes Albert »

« Válasz #2348 Dátum: 2016. Április 13. 22:49 »
  Ezt most olvastam Hankiss E idézet.

Nem jó az, ha az emberek nap mint nap arra kényszerülnek, hogy hősi bátorsággal álljanak ki meggyőződéseik mellett, bármi lesz is ennek a következménye; vagy nem érezvén erőt e hősiességre, önmaguk előtt megszégyenülve, fülüket-farkukat behúzva kotródjanak el, és rossz lelkiismerettel, sunyin, mellébeszélve, dünnyögve, zavart tekintettel folytassák a párbeszédet egymással s a világgal. Nem jó, ha a lelkiismereti parancs és a kimondott szó között olyan nagy akadályok tornyosulnak, hogy csak hősi erőfeszítéssel lehet áttörni rajtuk. Nem jó, ha hősiesség kell ahhoz, aminek természetes emberi gesztusnak, mindennapi társadalmi gyakorlatnak kell lennie.

Albert

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2349 Dátum: 2016. Április 14. 21:42 »
QUQURIQ !!!

Azt azért senki se feledje, hogy volt elnökünk, közgyűlési határozat nélkül vette fel a pénzt amit a tagdíjunkból utaltatott át magának... Ki szerint szabályos ez???

A kérdezőbiztos Kiskakas, Baldavári László

« Válasz #2350 Dátum: 2016. Április 14. 22:15 »
Süket fülek, vak szemek :(

« Válasz #2351 Dátum: 2016. Április 15. 07:04 »
Bocsánat, hogy a szakma-politikai rovatba írom soraimat.
Talán mégis itt lesz a legjobb helye.
Az OMME történetében az elmúlt 3 és fél évben rengeteg embert megbántottak, megaláztak, kigúnyoltak, vagy egyszerűen rosszul ítélték meg tetteit.
Ezeket a félresikeredett dolgokat egy módon lehet rendbe tenni!
Bocsánatot kell kérni!
Nekem sem esett nehezemre Nagy Gyulától bocsánatot kérnem, amikor erőszakosan, szinte követeltem Tőle, hogy engedje Bross Pétert az Országos Méhésztalálkozón és Vásáron beszélni.
Gyakorlatilag beavatkoztam a belügyeikbe.
Bocsánatot kértem, és mi volt a reakciója?
Nagyon örült, kezet fogtunk, és mosolygott!!!!!!!!!!
A lelkem megnyugodott, mert Gyulát mindig is tiszteltem.
Miért írom le személyes dolgaimat?
Mert vannak olyanok most is közöttünk akiktől elvárnák a méhészek a bocsánat kérést.
A sort Lászlóffy Zsolt vezeti, aki 5 éve durván, erőszakosan beavatkozott egyesületünk életébe, nem rég pedig a jelenlegi elnököt "leovódásozta."
A top lista második helyezettje, Dr.Ludányi István.
Kíváncsian várom mikor fog bocsánatot kérni, amiért a jelenlegi elnököt bolondnak, bennünket pedig ellenségnek minősített.
Akkor most az ellenség irányítja az OMME-t?
Erre sem ártana egy válasz.
A sort talán be is fejezhetném, de az OMME Hivatalvezetőnél is látok indokot a bocsira.
Higgyétek el a bocsánatkérés mindkét félnek megnyugvást, a közösségnek pedig elégtételt jelent, de fontos, hogy aki bocsánatot kér, ne keverje azt össze mentegetőzéssel.
"Hosszú távú jó kapcsolat nem létezhet bocsánatkérés és megbocsátás nélkül.
Gary Chapman"
Bocsánat, hogy ezzel untattalak benneteket.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2352 Dátum: 2016. Április 15. 08:02 »
Bocsi. csak egy kérdés. Mit jelent egy csoportból ha valami új?
 Ha például egy birkanyájba új kost hoznak akkor az már új nyáj?
 Mert én látok pár új embernek nevezett valakiket, akik persze már régen ott serte-pertélnek az omme vezetőség körül.
 Valaha Ludas Matyiban az volt a mottó:" Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak, egy újszülöttnek minden vicc új."
 Tehát valóban vannak új emberek a vezetőségben, olyan méhészeknek akik három évtől korábban kezdtek.
 Kik lennének az újak, akik majd jól söpörnek? Bross biztosan nem. Még Mészáros is újabb mint Bross.
  Lehet bennem van a hiba, de a a tapasztalat azt sugallja egy fecske nem csinál nyarat, de még 4 sem.
 Volt egy munka társam. Nem volt egy élmunkás. Általában nagy szériákkal sok munka darabbal dolgoztunk. A Gyula kolléga amikor már nagy nehezen megcsinált bizonyos mennyiségű munka darabot, nagyobbrészt csak pakolgatta őket jobbról előre, balról hátra, és így tovább. A főnök jött felületesen ránézett, mindig máshol látta a munka darabokat és azt hitte a Gyula megint sokat dolgozott.
 Valóban a munka darabok máshol voltak, de nagyrészt ugyanazok, és ugyanolyan készültségi állapotban.
 Nem tudom mindenki érti a kicsit elvont példa beszédem?
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 15. 08:11 írta Vivaldi »

« Válasz #2353 Dátum: 2016. Április 15. 08:09 »
Vivaldi!

Te akarod, hogy NYÁR legyen?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

robi 75

• 1019
« Válasz #2354 Dátum: 2016. Április 15. 09:06 »
 Vivaldi:
"Ha például egy birkanyájba új kost hoznak akkor az már új nyáj?"

Az még nem új nyáj, de meg fog újulni ;D, így elkerüljük a "beltenyészetet", és az azzal járó leépülést.
A jerkék maradhatnak, de a kosokat cserélni kell ;D.
Üdv:robi