Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959222 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #2130 Dátum: 2016. Február 28. 09:25 »
Mondom szerintem. Tehát minden azon egyszerű tag nézőpontját tükrözi, aki a béka feneke alatt van.
 Én nem vagyok Mészárosék szóvivője sem. Nem vagyok a vezetőségben sem, csak az tudom Ami "nekem" jobbnak tűnik.
 De nem sorolom fel, és ez célzatos. Azért nem sorolom fel mert tudom, hogy darabokra szednétek olyan indokokkal amit én, és más egyszerű tag, nem tud le ellenőrizni. De azt tudom, vannak itt olyanok akiknek semmi sem jó, ha nem ők kapják a pénzt érte. Akinek nem inge ne vegye........
 Amit pedig ti mondotok a mostani vezetőségről, azt legalább 10 szer olvashatta már itt mindenki.
 De nekem úgy tűnik, a mérleg inkább pozitív, bár az egyenletben sok az ismeretlen, és a bírálni való.
 De inkább nem bíráljuk, mert bele kényszerítetek mindenkit, hogy foglaljon állást, vagy itt vagy ott, vagy bab vagy borsó. És amikor ez az állapot létre jön, már nem az igazságot keressük, hanem csak azt védjük aki a saját táborunkba tartozik.
 Az is biztos történt előre lépés, ez nem tagadható. Az, hogy hogyan történt az megint azért nem érdekes, mert innen nem látszik, hogy mi is történhetett volna még.
Részletek innen nem láthatók, mivel ezt a "küldötti rendszer" megakadályozza.
 De ami engem lehervasztott, amikor rádöbbentem, hogy lényegében ti sem akartok változtatni semmin ami rossz. Ha nem szerintem, még egyszer szerintem inkább ami benneteket ösztönöz, hogy sok a pénz az Omme-ban.  És a világon mindenki úgy gondolja, hogy pénzt osztogatni meg ő tud legjobban. Főleg, ha nem is az övét kell.

« Válasz #2131 Dátum: 2016. Február 28. 09:36 »
És Te most mennyit kaptál ezért az írásodért?  :o
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Bicska

• 601
« Válasz #2132 Dátum: 2016. Február 28. 09:54 »
Kedves Vivaldi!

Én is egy teljesen egyszerű méhész vagyok.  Nagyon sajnálom, hogy nem fejted ki a konkrét meglátásaid. Így nem lehet értelmesen vitatkozni. Leírod, hogy rossz.. és kész. Most legalább hozzátetted, hogy szerinted. Ezt elfogadom. Neked nem szimpatikus az az irányvonal, amit Bross Péter képvisel... Ezt is elfogadom. Nem tetszhet mindenkinek. Korábban írtad, hogy nem a neonikotinoidokkal, és ehhez hasonló dolgokkal kell foglalkozni. Ez szerintem strucc-politika, de ezt is elfogadom. -Próbáld meg egyszer egy kicsit kívülről (makro szinten) nézni a dolgokat..- Viszont, ha így gondolod, hogy nem vitatkozunk, akkor írd oda mindig, hogy szerinted. Én majd odaírom, hogy szerintem nem, sőt, még érvelni is próbálok majd, amikor hozzá tudok szólni. Észrevehetted, hogy csak akkor írok, ha van információm valamiről. Nyilván vannak olyan témák, és topic-ok, amikhez nem tudok hozzászólni. Viszont a "nem jó, csak azért, mert...de nem mondom el miért" Ezzel nehéz mit kezdeni.. Tudod, ha gyorsan, és keményén ítélnék, most mondhatnám, hogy csak feszültséget keltesz... Viszont nem szoktam könnyen, és keményen ítélni...

Mégegyszer: Sajnálom, hogy nem érvelsz.

Üdvözlettel: Bicska   
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2133 Dátum: 2016. Február 28. 09:59 »
Még hogy nincs eredménye írásainknak?
Itt van Vivaldi önértékelése.
Ezt írja:
" De ami engem lehervasztott, amikor rádöbbentem, hogy lényegében ti sem akartok változtatni semmin ami rossz."
Szeretném megköszönni Vivaldinak, hogy itt a Méhészklub nyilvánosság előtt bevallotta, vannak azért a mostani vezetésnek is "rossz" dolgai.
Kérlek hívjátok meg Bross Pétert Nógrádba, és kérdezz tőle élesben, min szeretne változtatni.
Szólj Fekete Józsinak is , biztosan örülne az ötletednek! :P
Szerintem azok akik a változást szeretnék, nem azután érdeklődnek, hogy mennyi lesz a gázsi.
Rendesen tele vagy rosszindulattal.
Mészáros mikor elnökké választották ezt mondta:
" Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. "
Hamarosan 3 napra eltűnt az OMME újdonsült elnöke.
Akkor ment a kötélhúzás, hogy mennyi legyen a lóvéja, mert ha kevesebb mint a nyugdíja, akkor köszi, nem vállalja.
Előtte való héten még azt hangoztatta, hogy a "jelenlegi vezetéssel nem tudok együtt dolgozni".
Aztán megkapta az általa kért lóvét, (Amit két évig a küldöttek meg sem szavaztak!) és hirtelen meggyógyult, azonnal visszajött.
Akkor még szaktanácsadó voltam, rá is kérdeztem hol van elnök Úr.
Beteg, volt a válasz.
Tehát a pénznek gyógyító hatása is van.
Ha információra van szükséged Vivaldi, szívesen állok rendelkezésre, csak marhaságokkal ne knozd a társaságot.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2134 Dátum: 2016. Február 28. 11:27 »
Sok nógrádival beszélek, találkozok, szeretnék hallani Bross Pétert élőben is, de nem hívják meg az egyesületi vezetők. Azért ahol lehet meghallgatják vagy elkérik a hanganyagot. (Sajnos egyik se küldött.)  :-\

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2135 Dátum: 2016. Február 28. 12:38 »
QUQURIQ !!!

Én meg nem is reagálok, mert örökre kitiltanának innen a klubból...
Szerintem Ti se válaszoljatok, had irkáljon magának, ...hátha megadja magának is a választ!
Tudjátok, aki magában beszél...???

Kiskakas!

« Válasz #2136 Dátum: 2016. Február 28. 16:05 »
A  VIVALDINAK  üzenet :

1. Nem jó ha olyanról mondunk véleményt amit nem ismerünk: gondolok itt írásodból azon részre ...ti sem akartok mást...
 2.Ha az előzményeket figyelted, ..akkor leírtuk, hogy van  elkészített alapszabályunk. Tehát érdemben dolgoztunk .
3.Kértem az itt bírálókat,hogy segítsenek hozzá, hogy a saját újságunkban jelenhessen meg. Nem volt reagálás...kvázi levontam a konzekvenciát.
4. A mostani vezetés nem reagál a javaslatukra.
5. A jelen vezetésnél nem írtad ,mi az előre lépés?.....a jogi anomáliák? ..elnökség, vagy IB van ?

6.Az alapszabály módosítása körüli hercehurcák mik voltak?
7.A vezetés által szorgalmazott alapszabály nem ad érdemi lehetőséget beleszólásra a méhészeknek a szervezet dogaiba ! A mi általunk elkészített pedig arra épül !
8. Egy érdekesség :Pl.: Miért nem tudhatjuk meg , mi a dolguk az elnök helyetteseinek  (al.sz.)?
9. Ha lenne lehetőség nagyon szívesen  előterjeszteném az alapszabály tervezetünket !
10.Készen van egy  etikai kódex is.
11. Több mindenre nem reagáltam, mint reagáltam. Ez a fórum ennyire hivatott;az OMME egyik jövőbeni  feladata, hogy a kommunikáció tekintetében ezt saját honlapon megoldja. Mert ugye nem felejthetjük el, hogy a fejlődésnek egyik mozgatórugója a vélemények ütköztetése . Érdemi viták pedig csak konkrétumok alapján szoktak keletkezni! 
12.  üdvözlettel.

« Válasz #2137 Dátum: 2016. Február 28. 19:05 »
Tisztelt Erdélyi János!
Eddig is egyet értettem írásaiddal, de most nagyon formában voltál.
Ez a sor különösen tetszik:
"7.A vezetés által szorgalmazott alapszabály nem ad érdemi lehetőséget beleszólásra a méhészeknek a szervezet dogaiba ! A mi általunk elkészített pedig arra épül!"
Gyakorlatilag ez is Bross által emlegetett paradigmaváltás része!
Egyáltalán mi  ez a körmönfont fogalom?
Azért is érdemes ezt körbejárni, mert láthatóan az OMME elnöke nem érti.
Tehát, a paradigmaváltás egy gondolkodásmód, vagy szemléletváltozást jelent.
Ez gyakorlatilag egy folyamat, amellyel átlépjük  a korábban kijelölt korlátjainkat, és megoldandó dolgokat új módon közelítjük meg.
Ez ennyire egyszerű!
Ezt egy fiatalos, tenni-akaró szakmai gárdával lehet csak végrehajtani.
A hagyományos gondolkodású egyének ezt nem értik!
Ezért van szükség a változásra, mert a magyar méhészek erre éheznek, és jobb sorsra, és ehhez jobb vezetésre van szükségük.
Nekem erről ez a véleményen, azon munkálkodtam eddig is, hogy sikerüljön.
Hála az égnek egyre többen vagyunk, kik így gondoljuk, és egyre többen tesznek a változásért.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2138 Dátum: 2016. Február 28. 19:36 »
 Nagyernyei Attilának !

Köszönettel vettem írásodat! 
Folytatom a fogalom magyarázatot ."... elsődleges szervezeti célok elérése gyakran  csak a szerkezet átalakításával, átszervezésekkel biztosíthatóak.. "..(idézet volt!)

üdv. E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2139 Dátum: 2016. Március 02. 09:28 »
Most személyeskedni fogok. A facebook-ról jövök. /Méhészklub./
Javasolnám küldjétek már el Csuját valami tanfolyamra, mert én nem szeretek senkit lehülyézni, tűrök is még bírok, de ez kiakasztott, ez sokkal hülyébb mint gondoltam.
Ennek gőze nincs mi az egyesület, és mi annak a jogállása. Ki fizeti az méhegészségügyi felelősöket, és kinek alkalmazottai az állatorvosok. Ki kár téríti a méhészeket. Mi a kamara és mi a feladata.
 Ilyeneket akartok ti a vezetőségbe, aki azt se tudja sz.rban van e vagy egyesületben? Elmentek a fenébe, ilyen tagokkal.
Nem az a lényeg, hogy egy csoportot , egyesületet, pártot stb. hogy hívnak, hanem hogy kik vannak benne. És amiben ilyenek vannak, abban én nem akarok benne lenni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 02. 09:33 írta Vivaldi »

« Válasz #2140 Dátum: 2016. Március 02. 10:15 »
egy linket tudsz csatolni?
én egy méhészklubbot látok, ott január 15-én volt beírás

« Válasz #2141 Dátum: 2016. Március 02. 10:17 »
MÉHÉSZEK és MÉZELŐ MÉHEKET TARTÓK KLUBJA ez az?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2142 Dátum: 2016. Március 02. 10:58 »
Vivaldi!

Hagyd abba a sületlenségedet lécci! (egyébként meg - állításoddal ellentétben - marhára szeretsz bárkit lehülyézni.)

A méhegészségügyben a hatósági feladatot ellátó személy a hatósági állatorvos. A jelenlegi szabályok szerint mi méhegészségügyi felelősök nem vagyunk egyebek, mint megbízottak, egyfajta szakértők, tehát nem rendelkezünk semmiféle hatósági jogosultsággal. Olvasd el légy szíves a megbízási szerződésedet és abból láthatod, hogy az semmilyen hatósági jogosultságot nem ad neked. Csak jelentési jogot és kötelezettséget ad, intézkedési jogot nem.

Ha például én intézkedni valót látok, akkor azonnal lépek és felhívom telfonon, meg emailt írok az állatorvosnak. Megadom a méhész adatait és Ő intézkedik közvetlenül a méhész felé, majd tájékoztat engem is az intézkedéséről és esetleg újabb szakértői feladatot ír nekem is elő.

Nem volt ez mindig így, de most így van.

Következésképpen semmiféle hatósági jogosultság nem sérül azzal, ha az igen tisztelt Kormányhivatal egy általános szerződéssel áthelyezi a pénzt is és a feladatot is az OMME-hoz. Ha eddig se volt hatósági joga a méhegészségügyi felelősnek, akkor nem veszít semmit a Kormányhivatal és nem nyer hatósági jogot az OMME sem.

Ha ez neked nem érthető, arról meg nem tehetek. De amíg a jog nekem, mint méhegészségügyi felelősnek szankcionálási jogot nem ad, se a szerződés nem beszél ilyet, addig nem is fogok úgy viselkedni mint egy hatósági ember. Én a jelenlegi szabályok szerint segítőtársa vagyok az állatorvosnak és az is maradok.

Maradok tisztelettel irántad is és kérlek válts hangnemet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2143 Dátum: 2016. Március 02. 12:57 »
De nem is erről volt szó te hóbabukott.
Ez különben a te taktikád, hogy amikor már a tényekkel nem bírsz mit kezdeni akkor mást kezdesz el beszélni.
 Arról volt szó, hogy az OMME micsoda. Országos Magyar Méhész Egyesület. Ha az van a nevében, hogy egyesület akkor KFT? Annyi eszed van mint a hóembernek a Himaláján.
 Az álatotvost pedig nem az OMME fizeti. Sem méhegészségügyist. Tehát hová tartoznak? A gödöllői méhészegyesülethez? Olyan vagy mint a gyűrűk urában Gollam, csak a saját érdekeidet nézed, azt hiszed úgy is van.
 A kamarát meg már hagyjuk is mert ahhoz olyan alacsonyan vagy, mint a Trabant az űrállomáshoz.
De tudod mit ha legközelebb veled akarok vitatkozni akkor inkább ki megyek az erdőbe, keresek egy tönköt, és azzal vitatkozom mert az értelmesebb mint te vagy.

« Válasz #2144 Dátum: 2016. Március 02. 14:49 »
Annyira szánalmas ez a Vivaldi-Csuja vita.Az Uru meg a Huru...Egyik sötétebb mint a másik  :)