Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959264 megtekintés
*

Kitin

• 934
Re:Szakma-politika
« Válasz #1770 Dátum: 2015. December 18. 12:09 »
Kezd itt olyan titkolódzás lenni , mint a zomméban.    ;D

vagy ez csak valami mézesmadzag??

« Válasz #1771 Dátum: 2015. December 18. 12:25 »
Mivel nem én, hanem egy méhésztárs volt ott a kiszállításkor éppen, ezért nem lenne célszerű kimondanom a címzett nevét.

Ecsém...! Hát szó, ami szó, még mindig képes hozni a formáját... Már megint könnyesre röhögtem magam az "etikuss" Csunján...

Na, ja! Valóban, nem lenne célszerű...! Még a végén egyszer - valaki - tényleg félreteszi a DR. úr szomatikus és mentális állapotának szemlélése fölött érzett morális gátlásait, s valóban "a nyaka köré találja hajtogatni a járókeretét"...

Aztán ha azt a "járókeretet" még mindig dehonesztálónak érezné, konvertálhatja az "elegáns görbe botjára" is az eszközt, végtére megfelelő fizikai- és kellően felindult állapotban azt is bátran a nyakára lehet tekergetni...

Mindenesetre hasznos lehet a bölcs megfontolás, ráadásul már a Klubvezető is óvva intett mindenkit a suttogó propaganda terjesztésétől:
"Az, hogy kinek milyen sötét ügyei vannak, nem kell lebegtetni, szépen le kell írni, ha pedig nem tudod bizonyítani, csak hallottad valakitől aki hallotta másoktól, akkor el se kezd.
Amennyiben csak vádolsz és nincs bizonyítékod, vagy valótlant állítasz, abból mindig galiba van."

No, akkor vagy írja már le Ecsém, ki az, aki huncutkodik, vagy duguljon már el, mint a lefolyó Vácott a rabszartól...!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1772 Dátum: 2015. December 18. 12:58 »
Kedves Szith, Tomipapa!

Te csak a trágyás talicskáddal foglalkozz, mert a gönyüi fóliasátradban a virágaid nagyon hiányolnak.

Kire gondolsz doktor úrként? Csak nem Cserényire, hiszen az Ő mentális állapota, ahogy elnéztem a dühtől elliluló arcát néha, igencsak kívánni valót hagy maga után. Eddig marha nagy szerencséje volt, hogy nem kapott gutaütést, mert aztán tényleg csak járókerettel jöhetne az OMME-ba az 50 évvel ezelőtti eszméit igehírdetés formájában osztogatni. Ha még élne Örösi Pál Zoltán, szerintem elküldené szegény Cserényit egy újabb méhész szakiskolára az elavult szemlélete miatt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1773 Dátum: 2015. December 18. 13:45 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:06 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1774 Dátum: 2015. December 18. 15:22 »
Elavult szemléletét te is ismered Kiváncsi! Tudod, hogy mit mondott a Francia Intézetben Cserényi? Fent van az interneten a videó is. Le se tagadhatja. Kinyilatkozta, hogy nem a csávázószerek mérgeznek, hanem az aszály, az időjárás, meg az a buta méhész az oka a méhek eltűnésének. Téged is lebutázott ezzel, téged, aki családoddal együtt tonnaszámra termeled évente a mézet. Téged, akinek 400 kg méhe pusztult el neonikotinoidos mérgezés miatt. Nehogy már kezet csókolj neki! Nehogy már védjed! Mit adott neked? Csak elvett!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1775 Dátum: 2015. December 18. 16:40 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:06 írta kivancsi111 »

« Válasz #1776 Dátum: 2015. December 19. 04:29 »
Kedves Szith, Tomipapa!

Te csak a trágyás talicskáddal foglalkozz, mert a gönyüi fóliasátradban a virágaid nagyon hiányolnak.

Kire gondolsz doktor úrként? Csak nem Cserényire, hiszen az Ő mentális állapota, ahogy elnéztem a dühtől elliluló arcát néha, igencsak kívánni valót hagy maga után. Eddig marha nagy szerencséje volt, hogy nem kapott gutaütést, mert aztán tényleg csak járókerettel jöhetne az OMME-ba az 50 évvel ezelőtti eszméit igehírdetés formájában osztogatni. Ha még élne Örösi Pál Zoltán, szerintem elküldené szegény Cserényit egy újabb méhész szakiskolára az elavult szemlélete miatt.

Kedves Szépecsém, Csunja László, Geddekuss!

Foglalkozom én szívesen a jó, érett gönyűi marhaganyéval is, annak illata a Kend bűzhödt böfögéséhez képest ambrózia-illatú...

A Cserényi-fóbiáját meg lehet, hogy kezeltetnie kéne, bár az is igaz, hogy Kend mentális és szomatikus állagán az ilyen "kisebb javítások" nem sokat képesek már segíteni, aminek egyszer lejárt a kihordási ideje, jobb azt kihajítani, nem mindenáron bütykölgetni.

Az írás ezen részét töröltem a trágár szavak miatt!
Ismét sárga lapot mutattam fel.
Amennyiben a stílus nem változik, törlöm a regisztrációdat.
Ez a megnyilvánulás árt a Méhészklubnak.
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

A Kend doktori címét a http://www.biokutatas.hu/nemzetkozi-projektek/leader-meheszet  Méhegészségügy, munka- és természetvédelem I. témájában fedeztem fel. A rendezvény, ahol a Dr. Úr előadott,  Nemesgörzsönyben, 2014. szeptember  28-án zajlott.
"Dr. Csuja László, biológus, szemléletes előadásában a szerves savak élettani hatásait mutatta be a méhek és a varroa atka esetében."

Annál visszatetszőbbet meg el sem tudok képzelni, mint amikor Kend böfögéseiben Örösivel példálózik. Ne vegye őt a mocskos szájára!
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 19. 06:54 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1777 Dátum: 2015. December 19. 08:06 »
Sziasztok!
Kibontottam a privát csomagomat, melyben az állt, hogy az Aranynektár Kft.-t mézhamisítás miatt megbüntették 100 millió forintra, valamint az üzemet is bezárták, természetesen nem mostanság.
Erről 2008-ban és az utána következő években is több cikk volt, az interneten utána lehet nézni.
Még mielőtt az OMME vezetői indián táncot járnának, le kell hűtsem őket.
Annyit előzetesen, hogy a politika csúnya dolgokra képes, valamint a konkurensek sem mindig kímélik egymást.
Tehát az üzemet egy rövid időre valóban bezárták (működését felfüggesztették) aztán a vizsgálatok lezártával szépen zajlik az élet azóta is, mert semmi szabálytalanságot nem találtak.
Tehát sem büntetés, sem szankció nem volt, viszont az ami ebből valós, az újságcikk!
Ezért nem érdekelt annak idején a téma, mert nem szerem a kacsákat, akit pedig ettől is fontosabb információra van szüksége kérdezze meg Takács Ferencet.
Egyébként most is vannak vizsgálódások (feljelentés) és a szálak szerintetek kihez vezetnek?
Ez valóban legyen titok, mert én sem szeretnék rosszat sem magamnak, sem családomnak, viszont nem lepődtem meg, mire képesek azok akikről ennyit csúnyát írogatunk.
Na menjünk tovább.
A csomagnak nem volt része, de ezen kívül másik két üzem ellen is indult eljárás, aminek a vége több 10 milliós büntetésről szólt.
Az egyik üzemet, éppen az előbb óvatosan megpendített úr védte meg, másodmagával.
Az a csekk 40 milliós büntetésről szólt, és közbenjárásának köszönhetően eltörölték, aminek következtében a kereskedő sem volt hálátlan.
A másik cégnek a 68 milliós büntetéséből sem lett semmi.
Ezek az ügyek olyan magasságúak, ami az én szerény OMME Kontroll Csoportban való ténykedésemnek nem részei, és nem is tartoznak rám.
Továbbra is szeretnék szorosan az OMME belő dolgaira koncentrálni, mivel ők a leg-Gázasabb kereskedővel ápolnak baráti kapcsolatot, ugyanis nem rég tanácsát kérték a mézhamisítás elleni harcunkban az OMME "Hivatalban".
Erre mondtam, hogy a zsák a foltját.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1778 Dátum: 2015. December 19. 10:08 »
Attila!

Ne haragudj, de nekem folyamatosan olyan érzésem van, mintha csak néznél de nem látnál!
Épp az imént /de már több alkalommal is/ világosan leírtad, hogy ez a mézkereskedők harca.
Ha visszapörgettek egy kicsit én már a nagyrabecsült tüntetéssorozat előtt  azon hőbörögtem, hogy mi köze ehhez a méhészeknek stb. jól le is hurrogtatok, gyorsan ki is derült számomra, hogy hiába van az embernek esetleg más véleménye a dolgokról, azt tiszteletben nem tartjátok  és egyáltalán mit képzel az illető. Elhatároztam, hogy nem is írok többet sehová, mert minek??
A tüntetések alkalmával hiányoltam egy olyan videó felvételt, amikor a résztvevők sorba állnak és külön-külön mindenki ŐSZINTÉN elmondhatta volna, hogy miért jött el és szerinte mi a célja ennek a tüntetésnek. Rendkívül érdekes történeteket hallhattunk volna és egy valós képet is kaphattunk volna a helyzetről / résztvevőkről.
Amiért akkoriban aggódtam bekövetkezett, Folyamatosan zuhan azóta a méz ára a méhészek rettenetesen nagyokat buknak,   NEM IS BESZÉLVE A KÜLFÖLDI CÉGEK ÁLTAL INDOKLÁS NÉLKÜL VISSZAMONDOTT MÉZRENDELÉSEKRŐL.
 NA? Ezekről miért is nem beszél senki, miért nincs számba véve????
Számomra világosan kiderült kik a bólogatójánosok és most már a méhésztársaság nem kettő részre szakadt hanem 3-4 felé.
Hát ezek lennének az elért eredmények.   Tulajdonképpen kit is képviseltek ti? hol itt az az érdekvédelem???
 Továbbra is azt vallom, hogy a méhészeknek ehhez a csatához semmi köze, a méhésznek annyi dolga volna, hogy mézet termeljen és azt kifogástalan minőségben hordóba töltve eladja.
Ez ami itt folyik egy lassan kialakult folyamat, ha hirtelen megszüntetjük akkor annak csak a méhész issza meg a levét Az OMME ezt jól látja.
 Inkább csöndbe kéne maradni és a háttérben a hatóságokra bízni a dolgokat, mert már így is óriási a kár és ha így megy tovább akkor még nagyobb lesz a kára a méhészeknek. A méhész itt csak vesztes lehet.
 Ha látni is szeretnél és nem csak nézni akkor Csüccs fel a tanulni vágyó kíváncsi kiskakaska hátára és tessék magasra felrepülni, szimatolni BEKUKUCSKÁLNI A SZÍNFALAK MÖGÉ IS.
 MERT MINDENKI MEGÉRI A PÉNZÉT....

:o

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1779 Dátum: 2015. December 19. 11:17 »
Kedves Kitin!

Nézd meg, milyen témákról írok. Vannak témák, amit tudatosan elkerülök, mert nem érdekképviseleti téma. Viszont van, ami nagyon is érdekképviseleti, sőt ilyen témán vitába szállok bárkivel, itt pl Nagyernyei Attilával is, lásd a kinai méz topicot. Évi 60-70000 tonna ömlik be Európába trutymó minőségben és pont a mi fő exportcikkünket szorítja ki a piacról. Ez bizony érdekképviseleti téma akkor is, ha neked nem tetszik, hogy ebben a témában közös az érdeked a felvásárlóval, exportőrrel.

A méhész munkája nem akkor ér véget, amikor a tele hordót lezárja. Hiába a jó minőségű magyar méz, Eladhatatlan árut nem sokáig termelhet a magyar méhész sem. Ugye ebben egyetértünk?

*

Kitin

• 934
« Válasz #1780 Dátum: 2015. December 19. 12:16 »
Kedves Geddekas!

A méhész legfontosabb érdeke, hogy jó áron értékesíthesse a megtermelt mézét. A most kialakult helyzet a méhészeknek kedvezőtlen tehát ha továbbra is segítséget nyújtanak a médiacirkuszhoz akkor  még rosszabb lesz a helyzetük, tovább süllyed a felvásárlási ár.
Nem közös az érdekem egyik felvásárlóval sem, ha figyelmesen olvastad az írásaim, többször írtam, hogy a felvásárlók csatájából a méhészeknek ki kellene szállnia, mert ezen a méhész csak veszíthet.
Az összes élelmiszerre és sokminden másra is, szinte mindenre igaz a Kínai veszedelem, hiába ugrál bárki ez egy lassan kialakult folyamat szinte minden ágazatot érint és tesz tönkre a sok silányság. nehéz ellene tenni, ez inkább a hatóságok dolga lenne. Politika.

Még egyszer mondom, nem értek egyet a hamisításokkal, de nem a most beindult kampány a helyes út. GONDOLKODJATOK. idáig mindenki csak veszített.

Kedves Atya!
Légyszives olvasd el még néhányszor amit írtam és be is idéztél.
Talán megérted mit hiányolok.
A filmet láttam, a mi elnökünk készítette, engem is hívott a tüntetésre csak nem mentem és mondtam is neki miért nem értek egyet vele. Hirtelen volt, szerintem átgondolatlan és homályosak voltak a célok is.
 Ebben a filmben csak azt látni, hogy a méhészek fényképezgetik egymást, bizonyíték bőven összegyűlt, hogy ott voltatok, de nem szólalnak meg benne külön-külön a résztvevő méhészek, hogy miért mentek oda és szerintük mi a tüntetés célja.
Arra szeretnélek megkérni, hogy próbálj engem meggyőzni miért lett jobb a MÉHÉSZEKNEK a tüntetéstől és az utána zajlott eseményektől.
Induljon most egy párbeszéd, beszéljük meg kulturáltan /mint méhész a méhésszel/, egyet mondj nekem legalább, mert én sajnos még nem látom azóta sem, hogy eredmény lenne a méhészek számára.
Én tiszteletben tartom a véleményeteket, nézőpont kérdése, ti így látjátok jónak.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1781 Dátum: 2015. December 19. 12:18 »
   ::) Atyának is volt egy írása ami közben valamiért eltűnt, arra is válaszoltam. 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1782 Dátum: 2015. December 19. 13:49 »
Kedves Kitin!

1.

Szent meggyőződésed, hogy a kinai méznek nevezett trutymó ellen nem tehetünk semmit.
Szent meggyőződésed, hogy a kinai méz forgalmazása hazánkban kereskedők ügye nem a mi dolgunk.

Egyikre azt mondod, hogy olyan nagy probléma és olyan nagy erő van mögötte, hogy ellene mi magyarok még összefogva sem tehetünk semmit.
A másikra meg azt mondod, hogy majd megoldja a hatóság a kereskedők háborúját.
És a végén levonod a következtetést, hogy a két fenti ok miatt ez az egész történet az érdekképvisleti munkán kívül álló dolog. Ehhez semmi köze sem a méhésznek, sem az OMME-nak.
Tulajdonképpen ezt hírdeti az OMME vezetése is.

Kicsihitűségeddel nem tudok egyetérteni. Az OMME vezetése részéről nem kicsihitűségnek tekintem ezt az álláspontot, hanem gyengeségnek, korrupt megalkuvásnak. Ha te OMME vezető vagy, esetleg helyi egyesületi vezető, akkor kérlek vizsgáld fölül álláspontodat.

Tudom, hogy fájni fog neked a következő mondatom, ezért elnézésedet kérem ha tévedek, de.... Miért érzem azt, hogy az álláspontoddal véded azokat mézhamisító kereskedőket, akiknek a mézét most visszavonják a boltokból?

2.

Azt feltételezed, sőt állítod, hogy amiatt alacsony a felvásárlási ár és a nemzetközi akácméz ár, mert a sajtóban is szó van arról, hogy hamis mézek vannak forgalomban.

Hamis az állításod. Miért?
Ha bezúdul EU-ba évi 60-70 000 tonna akácmézként eladható kinai termék 2-2.4 eurós áron, akkor hogy a jó fenébe tudnák eladni a magyar kereskedők a 10-12 000 tonna akácmézüket 3-4 eurós áron?

Nem az lenne a dolga az OMME-nak, hogy antidömpig eljárást indítson, a magyar akácméz védelmébe és a megfelelő árszint visszaállítása érdekébe? Vagy ha a nemzetközi jog ezt netán nem tenné lehetővé az OMME számára, akkor keresse meg azt a szervezetet, amelyik ezt megteheti.
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 19. 14:00 írta Geddekas »

« Válasz #1783 Dátum: 2015. December 19. 18:25 »
" Továbbra is azt vallom, hogy a méhészeknek ehhez a csatához semmi köze, a méhésznek annyi dolga volna, hogy mézet termeljen és azt kifogástalan minőségben hordóba töltve eladja.
Ez ami itt folyik egy lassan kialakult folyamat, ha hirtelen megszüntetjük akkor annak csak a méhész issza meg a levét Az OMME ezt jól látja.
 Inkább csöndbe kéne maradni és a háttérben a hatóságokra bízni a dolgokat, mert már így is óriási a kár és ha így megy tovább akkor még nagyobb lesz a kára a méhészeknek. A méhész itt csak vesztes lehet."

Érdekes felállás ez egy termelőtől. De ha az a "volna" ott ne volna. Természetesen elismerem, hogy egy optimális világban optimális körülmények között, más feladata sem lenne a méhésznek, minthogy jó minőségben termeljen.
De a világ nem ilyen. Termelőként én is sokszor elszörnyülködtem már a kereskedelemben kapható mézek miatt, és teljesen egyet értek azzal, ha azon terméket kivonják a kereskedelmi forgalomból amelyek nem ütik meg a mércét. Ahhoz, hogy ez a mérték elérje a kicsordulás határát egyértelműen a hatóság és az előírások elnéző volta kellett. Valakinek mégiscsak mozdulni kellett. Lásd az OMME újság júliusban kiadott augusztusi számában leírt adatokat ahol a 2015 május 12 és június 9.-e között vásárolt mézeket a nemzeti programból finanszírozva vizsgálták. Az egyesületi üléseken elhangzott notórius kutyulók mézei is köztük vannak és láss csodát negatív eredménnyel. Az adatok alapján akár nyugodtan is lehetett volna ücsörögni a babérokon, de esetünkben volt aki nem ezt tette. Miért is? Mert az érdeke ezt diktálta. S vajon baj ez a méhésznek? A méhésznek csak egy érdeke lehet, elfogadható áron eladni a termékét kiszerelve vagy nagyban nem csak most hanem hosszútávon kiszámíthatóan. Az hogy most lefelé mozdult a nagybani felvásárlási ár, nem egyedi eset az utóbbi 25 évben.
Én ha jól számolom és jól emlékszem harmadszor érek meg az ehhez hasonló időszakot. De ezt a mézpiaci elemzők jobban tudják.
De azért gondolj bele, ha nincs ember aki veri a tam-tamot vajon mi történt volna. Lásd az OMME oldalon a "tények" közlését ami kicsivel sem múlja felül a "történelmi hűség nevében" vagy a "jogi magyarázat" felelősség alóli kibújását. Nem magyarázatokra, hanem tettekre van szükség az előre lépéshez.
Ha a jelenlegi állapotokat nézem akkor kellett ez , akár így akár úgy. A probléma szerintem csak az ,hogy csorba esett az egyesület vezetésének önérzetén, vagy legalábbis ők ezt így élik meg ,ráadásul mindez a választások előtt.

Üdv. jani bátya

*

atya

• 1043
« Válasz #1784 Dátum: 2015. December 19. 18:42 »
kedves Kitin!

Idézet
Atyának is volt egy írása ami közben valamiért eltűnt, arra is válaszoltam.
Én tüntettem el, mert miután megírtam, úgy gondoltam nem lenne jó ha az általam tett nyilatkozatot én fényezném.
Én csak a magam nevében szeretnék egy pár gondolatot mondani, viszont jól érezném magam ha a "Brüsszeli tüntetés" résztvevői közül sokan osztanák a véleményem. A részvételem apropóját elmondtam az interjúban. Én a mai napig ezt fenntartom és az is biztos hogy meg kell védeni a minőségi magyar méz hírnevét.
Azt is tudom hogy a világot sem egy nap alatt teremtették. Kvázi ehhez is idő kell, és még jóval több kitartás és jó propaganda. Tévedésben van az aki azt hiszi, hogy itt most egyik napról a másikra van "haszon". Én hosszabb távon gondolom a hasznát, mert ha sikerül kiszorítani a piacról a "hamis" mézet az növelni fogja a belföldi keresletet a hazai méz irányában. Ez remélhetőleg a felvásárlási árban is meg fog jelenni.  "Én nem azt vizsgálom, hogy ki kezdte, és kinek mi a haszna ebben a történetben".  Egyet mondhatok; az üveges értékesítés sokkal jobban megy, mert mindenki hallott a kínai "szutyokról".
Értesüléseim igaz nem teljes körű, de nagy valószínűséggel el lehet mondani azt, hogy a hordóban értékesítők 70%-80% -a már eladta ezidáig a mézét. Ők tették jól, hogy nem hittek Mészárosnak, és most így jártak jobban. Mészáros sem mondott valótlant, csak nem mondta meg melyik évben lesz 1500.-Ft fölött a méz ára. :o
Hogy itt közöttünk indul-e párbeszéd azt nem tudom, azt viszont igen hogy nem csak itt kellene elgondolkodni, és párbeszédet indítani erről a témáról. Jelenleg valóban úgy tűnik, hogy ez csak a kereskedők harca.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.