Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959364 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1530 Dátum: 2015. Október 16. 10:12 »
Addig teljesen igazad van Vivaldi amíg nem lendül a kezed szavazásra az OMME küldöttértekezletén.
Ha ez megtörténik, abban a pillanatban fogok szót kérni barátocskám.
Vagy azt akarod, hogy ismét szabálytalan legyen az OMME Küldöttgyűlése?
Ez valamilyen provokáció?
Kicsit nézz már magadba, mert egy közösség figyeli a kezedet.
Mutasd meg a határozatot, és azonnal bocsánatot kérek.
Civil szervezet összes irata nyilvános!!!!!!!!!
Mivel ilyen jegyzőkönyv nincs,jobb ha nem kevered bajba azokat, akik ezt a döntést hozták.
Ez nem a belügyetekbe való beavatkozás, hanem egy jogos felháborodás.
Olyanok vesznek részt az OMME Küldöttértekezletén akiket soha senki nem választott meg?
Ez közönséges csalás!
Szorgalmazni fogom, hogy a jelenléti íven a nevek mellet valamilyen személyi azonosító is legyen.
Még el sem kezdődött a kampány, a jelölés, már csaláson mesterkedtek?
Nem szeretném ha olyanok szavaznának akik arra nem jogosultak.
Más helyett írnak alá, vagy hasonló.
Minimum szabályos meghatalmazás, vagy éppen amit a Fekete József javasolt pótküldött "bevetése."
Lehet te is partizán vagy?
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1531 Dátum: 2015. Október 16. 10:54 »
Jó van. DE, még is feltennék egy kérdést. Gondolod, hogy az én szavazatom dönt majd? Szerintem kicsit optimistán itéled meg a dolgokat.
 És arra gondoltatok már, hogy mi lesz ha nagy többséggel nyer majd a mostani vezetőség?
Én elmondom. Az összes kritika kilőve. Jó előre is. És ez a ti felelősségetek. Mert mindenki aki a választás után vezetőség ellen bármilyen kritikát megfogalmaz, arra ráfogható, hogy a ti emberetek.
Ebben az esetben teljesen a partvonalra sodródtok a választás után.  Kis akadékoskodó csoportnak neveznek majd benneteket, és minden megy tovább.
 Azért ennek van némi esélye, ismerd el.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 16. 11:11 írta Vivaldi »

*

Nb18

• 797
« Válasz #1532 Dátum: 2015. Október 16. 12:08 »
Vivaldi!

Bocs, hogy beleszólok a beszélgetésetekbe!
Senki nem beszélt arról, hogy a Te szavazatod fog dönteni! Arról van szó, hogy ha a küldöttközgyűlésen valaki olyan szavaz, aki nem volt szabályosan megválasztva az egyesületében elnöknek, küldöttnek, vagy más nevében megy el kgy.-re, akkor az összes szavazás szabálytalan, támadható az eredmény. Nem akarok személyeskedni, ezért nem is írtam neveket, hanem egyszerűen csak a tisztánlátás végett írtam le.

Nb18

*

Nb18

• 797
« Válasz #1533 Dátum: 2015. Október 16. 12:13 »
Ja, azt elfelejtettem leírni, ha ilyen miatt semmis lesz esetleg a kgy., akkor az azt jelenti, hogy az összejövetel összes költsége megy a lecsóba. Felesleges pénzkidobás volt. Szóval annyival rövidebb lesz az így is már jócskán megtépázott OMME számlája.......
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 16. 12:21 írta Nb18 »

« Válasz #1534 Dátum: 2015. Október 16. 12:43 »
Szerintem teljesen a helyi egyesület belügyének kellene tekinteni, hogy kiket delegál küldöttnek. Az OMME-nak csak azt kellene ellenőriznie, hogy a taglétszám szerint jogosult-e annyi küldöttre és az adott személy OMME-tag-e. A küldött választás szabályait a helyi egyesület alapszabályára kell bízni.

« Válasz #1535 Dátum: 2015. Október 16. 12:46 »
Még annyit hozzátennék, hogy a helyi egyesületben a szabályos működés és benne a küldöttválasztás jogszerűsége is elsősorban nem az OMME, hanem a helyi elnök felelőssége.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1536 Dátum: 2015. Október 16. 12:56 »
Az OMME IB sajátos gyakorlata miatt a küldöttgyűlés döntései nagyon sok sebtől fognak vérezni a küldöttek mandátumának hitelességén túl.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1537 Dátum: 2015. Október 16. 14:37 »
Az egyesületi törvény határozza meg, hogy egy egyesületi tagoknak mi a joga és kötelessége.
 Egy nagyon fontos dolog van, mégpedig az, hogy egy egyesület működésébe, ha az az egyesületi törvényt betartja nem szólhat bele senki. Abban sem, hogy az egyesület kit választ elnöknek, vezetőségi tagnak, küldöttnek és kit nem. Ez az egyesület tagjaira tartozik, és nem másra.
 Abba pedig, hogy mi volt törvényes és mi nem, amibe most ti szívesen belekötnétek, nem bocsájtkozok vitába, mert nem rátok tartozik.
 De azt hiszem nagy szarba lehettek, ha azzal foglalkoztok, hogy én vagy bárki más szavazhat é vagy nem.

« Válasz #1538 Dátum: 2015. Október 16. 17:38 »
Aranyos Vivaldi!
Nyugodtan befejezheti a habverést, mert biztosan nem lesz Kend most küldött. A népek is morgolódnak magára, folyvást beszélik, hogy magas lenne ez a polc Kendnek, nem is nagyon érné azt föl ésszel, meg hát az OMME központból is jelezték már, hogy nem vállalják a felelősséget a Kend szerepeltetéséért, mert mostanság senkinek nem hiányzik egy szabálytalanul választott, könnyen támadható mameluk.

« Válasz #1539 Dátum: 2015. Október 16. 18:47 »
"Szerintem teljesen a helyi egyesület belügyének kellene tekinteni, hogy kiket delegál küldöttnek. Az OMME-nak csak azt kellene ellenőriznie, hogy a taglétszám szerint jogosult-e annyi küldöttre és az adott személy OMME-tag-e. A küldött választás szabályait a helyi egyesület alapszabályára kell bízni."

Látod ,látod, jól látod. Annyi különbséggel, hogy a helyi egyesületek az OMME alapszabályt alkalmazzák, saját alapszabálya csak az önálló egyesületeknek van.
De elmagyarázhatnád ezt az elnöknek is, hiszen anno a két tanúval ellátott küldötti aláírásokat sem fogadta el, persze az érdeke azt kívánta, vajon hány milliócska is vándorolt azóta tökéletesen fölöslegesen a zsebébe cirka 14-15 vagy még több, szerintem nagyon keveset írtam.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 16. 18:51 írta jani bátya »

« Válasz #1540 Dátum: 2015. Október 16. 19:00 »
Igen, természetesen az önálló egyesületekre gondoltam, köszönöm a pontosítást!

« Válasz #1541 Dátum: 2015. Október 16. 19:19 »
Vivaldi!
A következő soraidat akkor is tartsd fent, ha a bíróság elmarasztaló ítéletet hozz az OMME-re nézve!
Ugyan is ezt írod:
"Kis akadékoskodó csoportnak neveznek majd benneteket, és minden megy tovább.
 Azért ennek van némi esélye, ismerd el."
Bizony van esélye, elismerem.
Viszont azt pedig te ismered el, ha továbbra is megy a titkolódzás, a kft.-n keresztüli pénzkiszivattyúzás,
a kontroll nélküli pénzpocsékolás, a szakmaiatlan átgondolatlan kutatás, a "pofa be stílus", majd mi megmondjuk, hogy kire kell szavazni, stb. az OMME atomjaira hullik!
A bírósági ítélet mindenkire nézve kötelező!
Vagy a bíróra is azt mondod, hogy akadékoskodik, mikor hoz egy olyan ítéletet ami nem testszik a gazdáidnak?
Ne legyetek olyan magabiztosak!
Szakmailag felkészült, az OMME vagyonára vigyázó, önös érdekeket mellőzők az OMME Kontroll Csoport tagjai.
Mi érted is dolgozunk, nem ellened!
A jelenlegi vezetőink annyi balhét csináltak, annyi hibát, szabálytalanságot vétettek, hogy ennyi az OMME 32 éves történetében összesen nem volt.
Ezt a rengeteg etikai, fegyelmi, bírósági ügyet csak a jelenlegi "galeri" hozta össze!
Gőzerővel szervezik az október 30-ra szervezett országos tüntetést a multik elé.
Az OV-n megbeszéltük, hogy fel kell lépni a Kínából beáramló méz ellen!
Ismét óriásit hibáznak!
Nem a multik és nem a mézkeverő üzemek elé kell mennünk tüntetni.
A Földművelésügyi Minisztérium vagy a Magyar Parlament elé!
Ja, hogy állandóan azt regélték, hogy mennyi támogatást kapnak a méhészek, és az ágazatunkban minden tuti?
Most meg kínos lenne ott tüntetni ahonnan a lóvé szivárog?
Pedig ezt kell!
A mézkiszerelők, és a multik által forgalmazott méz megfelel a hatályos jogszabályoknak!
Ezt vétik el, mert majrésak!
Ez egy jó kis választási kampányfogás ebben a formában!!!!!!!!!
Félreértés ne essék, egyet értek a tüntetéssel, az OV-n én is felemeltem a kezem!
NEM JÓ HELYRE SZERVEZIK!
A Parlament elé kell, hogy változtassák meg a címkéken a jelölést!
Kötelezően fel kell tüntetni a címkén a származási országot!
Ezért kell tüntetni!
Teljesen mellette vannak, pedig az elképzelés kiváló, csak a kivitelezés csapnivaló!
Vivaldi!
Te mint majdnem küldött, szólj az alelnök Úrnak, hogy rossz helyre szervezik a megmozdulást, hátha hallgat rád.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1542 Dátum: 2015. Október 16. 19:35 »
Pár gondolat a tüntetéshez kapcsolódva.
Ha valaki találkozott kevert akácmézzel akkor van mit keresgélni, szerintem a hungarikum bizottság segítségét kérve. Az "akácméz" hungarikum ezen a vonalon kell szerintem elindulni.
A vegyessel sajnos nincs mit tenni mint előttem már írták ha megfelel az előírásoknak, egyetértek az előttem szólóval tényleges eredményt csak a származás feltüntetésével lehet, mert az üzletekben saját megfigyelés szerint már nem az olcsóságával van jelen a kínai méz.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1543 Dátum: 2015. Október 16. 19:51 »
Aranyos Vivaldi!
Nyugodtan befejezheti a habverést, mert biztosan nem lesz Kend most küldött. A népek is morgolódnak magára, folyvást beszélik, hogy magas lenne ez a polc Kendnek, nem is nagyon érné azt föl ésszel, meg hát az OMME központból is jelezték már, hogy nem vállalják a felelősséget a Kend szerepeltetéséért, mert mostanság senkinek nem hiányzik egy szabálytalanul választott, könnyen támadható mameluk.
Aki ott volt amikor megválasztottak, az tudja, hogy nemigen akartam vállalni. Tehát nemigen veszek mérget ha nem kell mennem. Mint mondám csupán a kiváncsiság vitt volna el, mert szerettem volna megnézni, kik is ezek a szellem ellenzékiek.
De, azt azonban elmondom, ha megbuktok a választáson, legjobb ha kitiltotok erről a fórumról.

« Válasz #1544 Dátum: 2015. Október 16. 19:58 »
Igaza van Attilának, de mi itt a probléma?  :-\

http://www.omme.hu/?p=2256

Az itt a probléma, hogy nem működik az érdekképviselet.