Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972774 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1515 Dátum: 2015. Október 14. 06:52 »
Tehát a méhészek munkahelyteremtő beruházása az OMME kft. 2.376.000 Ft olyan nyereséget produkált, amit az OMME-nak átutalt.
Nehogy eldőljetek ettől a sikertől.
Dr.Körmendi-Rácz-János készíti a pontos anyagot, hogy a 8 és fél milliót hova is kell tenni.
Állítólag ez a tagdíjunkból elment a lecsóba.
Mi lett volna ha nincs kft?
Az OMME-nak mindenképpen több pénze, mert az üvegforgalomból pár év alatt 18 milliót kaptunk Orosházától!!
(Halkan jegyzem meg, így okoztam anyagi kárt az OMME-nak, mert így kötötték Brossal a szerződést!)
Na tehát a kft.-t ezért nem kellett volna ennyire nyomni.
Az újságot megvetetik velünk, az nem nagy siker amit mi veszünk.
A cukor talán az országban is a legdrágább volt, így hát nekem ne mondják, hogy Egyed meg, ez van.
Egy szó mint száz ez a Kft. senkinek sem jó.
Nem volt előre kidolgozott koncepció, olyan tűzoltó munkának tűnik.
Egy embernek biztosan kiváló találmány, viszont állítólag nem igen látják lassan egy fél éve az OMME Hivatal tájékán.
Ja, hogy elektronikusan utalják a fizetését?
A kft. az OMME-nek és a méhészeknek sem jó, akkor meg minek?
Úgy is feltehettem volna a kérdésemet, hogy kiknek, kinek?
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1516 Dátum: 2015. Október 14. 08:08 »
QUQURIQ !!!

Nagyon tévedsz Attila, hogy  „Egy szó mint száz ez a Kft. senkinek sem jó.”
Hát Kifelejtetted Egyed Árpád IB tag, OMME Kft ügyvezetőjének a fizetését és a járulékait…
Körmendi így számolja a „Csuka fogta rókát”!

A számvevő széki Kiskakas!

« Válasz #1517 Dátum: 2015. Október 14. 18:49 »
Kinek jó ez, mert nekünk méhészeknek nem!
Tisztelt Méhészek!
Kicsit ragozzuk az OMME kft. nyereségét, vagy osztalékát, mit bánom én minek nevezzük.
Nem kell hozzá közgazdasági, vagy mérlegképes könyvelői diploma, csak egy józan paraszti ész, hogy belássuk ez csupán játék a számokkal, egy nyílt színi bújócska a pénzünkkel.
Az OMME a tagdíjunkból méhészenként 2.300 Ft-ot utal át a saját kft.-jének, (most már 12.900 körüli tag után) amiből állítólag az újságot állítják elő.
Ez évi majdnem 30 millió forintos tőkeinjekció, hogy legyen "ingyen" lapunk!
Na most már beismerték, hogy mi vesszük meg "önként" magunknak, mert ha nem, nincs támogatás!
Igen ám, de a főszerkesztőnek és cikkíróknak is ebből van a gázsijuk!
Amiből itt iciri-piciri leesik, az üvegforgalmazásból adódik!!!!!!!!!!!!!!
Szemfényvesztés történik nyilvánosan?
A kft. egyedüli bevétele az üvegbiznisz!
Ebből van az ügyvezető és az alkalmazott bére, de ehhez nem kellett volna kft.-t alapítani, mert előtte sokkal frappánsabbul ment az üvegforgalmazás, na meg olcsóbb is volt, és az OMME élvezete a hasznát, a nagy üvegek utáni 2 Ft, és a kis üvegek utáni 1 Ft/db eladása után!
Ez azonnal megszűnt, ahogy kieszelték a munkahelyteremtő kft.-t a pénzünkből.
Ez a kft. csak bajt okoz, egy pénzszivattyú az OMME-ból, majd meglátjátok!
Ha a méhésztársadalomnak szüksége van egy saját lapra, ahhoz nem kell milliókért fenntartani egy stábot.
Erre még visszatérünk.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1518 Dátum: 2015. Október 14. 21:17 »
A Méhészújságnál a cikkírók háromszor annyit kapnak egy gépelt oldalért, mint a Méhészet újságnál. Bocs, van akik még többet is megérdemelnek.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 14. 21:27 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1519 Dátum: 2015. Október 15. 08:28 »
Ha akarom elhiszem, ha nem akarom nem.
A kérdés csak az, miért kellene elhinnem? Csak azért mert x írja? Vagy azért mert y?
 Mindent le lehet írni, és ugyanazon az oldalon annak teljes ellenkezőjét is. Sőt, még könyvben is kiadják, ha van az illetőnek pénze rá.
Aki ezen az oldalon van, az elhiszi, akim a másikon az meg nem. De, a tények beszélnek. Elhiszem ha bizonyíték van rá.
 Hol a bizonyíték?

*

atya

• 1043
« Válasz #1520 Dátum: 2015. Október 15. 08:38 »
Vivaldi!
Mivel nem jelölted meg melyik írásra reagáltál, én úgy gondoltam hogy a Re:Szakma-politika
« Válasz #1518 Dátum: 2015. Október 14. 18:49 »

A válaszomat ennek tekintetében értettem.
Idézet
Ha akarom elhiszem, ha nem akarom nem.
Az írásaiddal kapcsolatban én így vagyok.
Idézet
De, a tények beszélnek. Elhiszem ha bizonyíték van rá.
 Hol a bizonyíték?
Kérd el az elnöködtől, vagy a küldöttek valamelyikétől a "Beszámoló az OMME 2014-évi munkájáról" Készült kiadványt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 15. 08:52 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1521 Dátum: 2015. Október 15. 08:51 »
Vivaldi!
Ez az oldal nem az egyházi híreket közli!
Elhiszem meg nem hiszem, meg hiszem ha látom, ha bizonyíték van rá.
Légy olyan kedves tedd fel ide a honlapunkra ahol küldöttnek választottak, akkor elhiszem és bocsánatot fogok kérni tőled.
Sajna ilyen világot élünk, én nem hiszem, hogy Téged szabályosan, a közgyűlésetek választott meg, hogy képviseld egyesületed tagjait az OMME-ban.
Ezt a jegyzőkönyvet majd mellékelnetek kell, úgy ahogy tőlem is kérték az OMME-ban.
Voltam már úgyis kispados, hogy megválasztottak elnöknek, elküldtem a közgyűlésünk határozatát az OMME Központba, akkor viszont a cégbírósági bejegyzést kérték.
Érdekes egy világot élünk.
A saját "hívektől" nem kérik a dokumentumokat, a nekik nem tetszőktől szinte követelik, ha hiszed ha nem.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1522 Dátum: 2015. Október 15. 15:02 »
Nézzétek. Aki ismer közelebbről az tudhatja, hogy egyáltalán nem vagyok olyan aki betöri az ajtót, azért, hogy valami legyen. Ez azért is így van mert itt még pénz sincs belőle.
Megmondom őszintén van egy hibám, mégpedig az, hogy kiváncsi vagyok. És az vesse rám az első követ, hogy ennyi veszekedés, meg mi egymás után nem lenne a helyemben kicsit kiváncsi. Ezért azt mondom, hogy nekem meg ér ennyit, hogy személy szerint szóról szóra, meg lássam, hogy kik, és mivel állnak itt egymással szembe.
 No már most, nyugodtan megtámadható a megválasztásom. Aki a Palóctáj egyesület tagja, nyugodtan megteheti.
 De nektek kurvára nincs hozzá semmi közötök. Miképpen, nekünk se hozzátok. Ez egyesületi belügy. Aki nekünk tetszik az nekünk tetszik, és bárkiről is van szó. Az pedig, hogy itten ki az elnök a szaktanácsadó és küldött az a mi dolgunk. Az szavaz akit itten megválasztanak. És nálatok is az, mi sem szólunk bele. Ez van barátaim , nyugodjatok bele.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1523 Dátum: 2015. Október 15. 15:39 »
Ez is egy válasz. Ezek szerint Fekete Józsi választott ki és nem a tagság. Ennyi. ügyes - mondaná Kohn bácsi.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1524 Dátum: 2015. Október 15. 16:19 »
Valami nincs rendeben az OMME-ben!
Mint tudjátok az OV-n feltettem azt az ominózus kérdésemet az OMME elnökének, hogy ki kezeli az alkalmazott kutatási keretből vásárolt méheket, ez a tény ismert.
Nem megy a fejembe az elnök válasza.
Széles mellénnyel azt állította, hogy minden rendeben, és Tantó Viktor becsülettel, tisztességgel kezeli az állományt, és sokkal több fizetséget is megérdemelne.
Nyomatékosan kijelentem, hogy a fiatal urat nem ismerem, semmi gondom vele, viszont Dr.Mészáros Lászlóval annál több.
Sok kérdés felmerül bennem a szomorú történet után.
Az elnököt vagy félrevezették, vagy tényleg ennyire mellette van szakmailag a dolgoknak, hogy megítélni sem tudja a méhcsalád állapotát?
Az OMME-s újságba betett fotón látható írás a következő:
"A kutatás alapja a népes, egészséges méhcsalád"
Amikor készült a fotó valóban szépnek tűnt az a család.
Az időpont nincs odaírva, így csak feltételezhető, hogy valamikor a nyár közepén, akác utáni állapotban készült a kép.
Következő kérdés.
A kutatást irányító szakmai stáb névsorát tudhatjuk e?
Az ő felelősségük megkérdőjelezhetetlen!
Az EB-ből volt egyáltalán valaki ott (mert állítólag ők is méhészek) és akkor láthatták volna a jeleket.
Egy biztos.
A szombati OV-n az elnök megint, és nem először nem mondott igazat!
Az is lehet, hogy így tájékoztatták, viszont a felelősség az övé!
Ez a napnál is világosabb.
Kellemes,megtisztelő dolog az OMME elnökének lenni.
A vakuk villogása, a mikrofonok és a kamerák láthatóan passzolnak egyéniségéhez, úgyis mondhatnánk illik hozzá.
Egy bibi van ebben az egészben, az elnök nem illik a méhészekhez.
Az egyik OV-n a volt gödöllői elnök egy hegesztő szemüvegben jelent meg.
Állítólag fényérzékeny, nem bírja a vakítást.
Megértem, különösen ha olyant állítanak róla ami nem is igaz.
Közben Vivaldi válaszolt és ezt írta:
 "No már most, nyugodtan megtámadható a megválasztásom. Aki a Palóctáj egyesület tagja, nyugodtan megteheti.
 De nektek kurvára nincs hozzá semmi közötök."
Ez egy óriási tévedés Vivaldi!
Amennyiben téged szabálytalanul választottak meg és így delegálnak az OMME Küldöttgyűlésére, az is szabálytalan lesz, mivel nem vagy jogosult a szavazásra.
Nekem személy szerint veled semmi gondom, sőt egészen ellaposodna a Méhészklub nélküled!
Ne essetek abba a hibába mint az OMME!
Add le szépen a közgyűlési jegyzőkönyveteket, amelyben az áll, hogy küldöttnek választottak, és akkor szent a béke, hiszek neked.
Ehhez valóban senkinek semmi köze, viszont a demokrácia ronda egy találmány.
Vannak szabályok.
Még egy sorodra szeretnék véleményt mondani.
Ezt írod:
"Ez egyesületi belügy. Aki nekünk tetszik az nekünk tetszik, és bárkiről is van szó. Az pedig, hogy itten ki az elnök a szaktanácsadó és küldött az a mi dolgunk."
A szaktanácsadókat az OMME urai választják ki, aki nekik a legmegfelelőbb!
Nagypofájúakra, másként gondolkodókra nincs szükség!
Itt azt kell csinálni amit doktor úr követel.
A helyi egyesületek tagságát, vezetőit nem kérdezik meg!
Erről tudnék hosszasan regélni.

Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1525 Dátum: 2015. Október 15. 20:08 »
QUQURIQ !!!

Kedves buta Vivaldi!

Ezt Te írod!

„Ha akarom elhiszem, ha nem akarom nem.
A kérdés csak az, miért kellene elhinnem? Csak azért mert x írja? Vagy azért mert y?
 Mindent le lehet írni, és ugyanazon az oldalon annak teljes ellenkezőjét is. Sőt, még könyvben is kiadják, ha van az illetőnek pénze rá.
Aki ezen az oldalon van, az elhiszi, akim a másikon az meg nem. De, a tények beszélnek. Elhiszem ha bizonyíték van rá.
 Hol a bizonyíték?”

Olyan sötét az érvelésed minta kémény letakarva!
Az óvodások középső csoportjában hangzik el ilyen primitív gyerekes tény nélküli szöveg!
Ezt is Te írod!
"Megmondom őszintén van egy hibám, mégpedig az, hogy kiváncsi vagyok."

No, akkor itt a baromfi udvaromban a trágya rakás, és oda ütögetheted az orrodat!

Ezt is Te írod!
„De nektek kurvára nincs hozzá semmi közötök. Miképpen, nekünk se hozzátok.”

Akkor meg mi a fenét keresel itt, k…….. talpnyaló vagy!
Annyira sötét vagy, hogy egy nyomorult támogatási papírt sem tudsz kitőlteni, de az észt tudod osztani...
Az, hogy ebbe a meg nem választásba bele mentél, csak kineveztek felülről  mint a párt államban, teljesen kegyvesztett lettél…
Nem akarom belinkelni a régi hozzászólásaidat, de pont Te voltál aki a mennyei tisztességről regéltél…
Hová lett a régi „becsületes Vivaldi?
Legalább a lányod fejére ne hozzá szégyent!!!
Én letagadnám az ilyen köpönyegforgató Fatert!
Gusztustalan amit csinálsz!
Nagyon jól tudod, hogy mi a bűne a jelen vezetésnek…
Nem vagyunk Rád kíváncsiak, úgy mint Ti miránk!

„ Maradj magadnak bíztatóm valád”…

Mély tisztelettel a Kiskakas!

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #1526 Dátum: 2015. Október 15. 21:03 »
Nem tudom mennyi Tantó úr fizetése, de az sem, hogy egy méhcsalád évi kezelése hány munkaórát igényel.
Most, hogy az állomány lecsökkent, leteszik napi 2 órába?
Télen rendelkezésre állást fizetnek neki?
Szívesen látnék egy munkaköri leírást is..
Nagy Zoltán

« Válasz #1527 Dátum: 2015. Október 15. 21:51 »
Kiskakas!
Véleményem szerint kicsit sértőn fogalmaztál, de megértem.
Vivaldi lehet, hogy nem mer küldött lenni a sok támadás miatt, mert kérni fogják tőle a küldöttgyűlésen készült jegyzőkönyvet?
Akkor még "póttagként" vagy meghatalmazottként részt vehet az OMME küldöttgyűlésén ha valóban annyira kíváncsi.
Partizánoknak nevezett minket, pedig az OMME Kontroll Csoport fegyvere csupán, a nyilvánosság.
Tehát Vivaldi a bevetése előtt elvérzett?
Mi történt?
Vonalkódos lett a naci, mert nincs jegyzőkönyv, mert nem is volt közgyűlés?
A csudába, csak jó dolog az OMME Kontroll Csoport léte!
Én pedig neki is elhittem, hogy szabályosan választották meg.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1528 Dátum: 2015. Október 15. 22:09 »
Vivaldi bácsi!

Szégyent hozol a palocokra.Megkérdem töled:Mi a nagyobb baj zabszem a seggben,vagy sötétség a fejben.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1529 Dátum: 2015. Október 16. 09:27 »
Még egyszer mondom.  A választást meg lehet támadni, ha a Palóctáj Méhész és környezetvédő Egyesület tagjai vagytok. Ha nem, akkor viszont semmi közötök hozzá.
Figyelmetekbe ajánlom az egyesületi törvényt.
 Ennyi barátocskáim.