Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972449 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1365 Dátum: 2015. Augusztus 16. 17:56 »
Erdélyi János ezt írja:

"A    N. Attila ellen indítványozott etikai  vizsgálat kiemelkedő fércmunka ,tehát szóra nem érdemes !"

Pedig egy állatorvos a panaszos, legalább varrni tudhatna,mert ha a seb felszakad, az fájdalmas.
Az első, eredménytelen vizsgálat megindításán több mint 4 hónapot hezitált az elnök, hogy aláírja e.
Most elég volt neki, ugyan arra a panaszra 3 nap.
Mi változott?
Sürgeti őket az idő!
Rohamosan közelít a választás,félre kell tenni ezt a nagypofájú Nagyernyeit, mert mindenbe belerondít.
Nyugi, nyugi.
Ez volt az előjáték, a java még vissza van.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1366 Dátum: 2015. Augusztus 16. 17:57 »
Egy szóval sem mondtam, hogy ez így jó. Ennek ellenére valamilyen szinten működik még ha nem is a méhészek malmára hajtja a vizet. Igen, a méhész kiszolgáltatottnak és kizsákmányoltnak hiszi magát hiszen az árat Ő csak kis mértékben vagy nem is tudja befolyásolni. Nem beszélek itt a termelői piaci vagy kereskedelmi értékesítésről.
Gondolj azért bele, hogy mennyivel lenne kevesebb méhész ha nem lenne nagybani felvásárlás, mert szerintem azon embereket akik a méhészetre adják a fejüket bizony az is befolyásolja, hogy nem igazán nehéz eladni a megtermelt mézet, még ha mások által megszabott áron is.
Abban tökéletesen igazat adok neked, hogy a méhészek vagyis az egyesületi tagokat bizony hidegen hagyja az hogy hogyan működik az egyesület és ez főleg a támogatások bevezetése óta hangsúlyozódott ki igazán szerintem. De nagyon sokban befolyásolja ezt még a folyamatos félretájékoztatás és elhallgatás is.
Magyarul a méhészek nagy többsége magáról az egyesületről nem tud semmit.Lehet megelégszenek a támogatásból finanszírozott vásárokkal vagy szakmai előadásokkal?
Nekem szándékomban sem volt senkit elzavarni az egyesületből, inkább csak a demokratikus átlátható és mellébeszélésektől mentes érdekképviseletet várnék a vezetéstől.
Amiről beszélsz az "elzavarás" ergo kizárás inkább tartozik a jelenlegi vezetés stratégiájához, ezt párszor már meg is erősítették. Addíg amíg lesznek a vezetésben /az utóbbi időben egyre többen/olyan emberek akiknek a léte, megélhetése függ egy civil szervezettől vagy annak működésétől, hát vajon mire is lehet számítani?

Üdv. jani bátya

« Válasz #1367 Dátum: 2015. Augusztus 17. 10:30 »
Vivaldi ezt írja a mézpiacról, viszont ebben szakma politika is van bőven.

"Minden kezdeményezést a mézkereskedők fúrtak meg. Meg fúrnak meg ezután is."
Vivaldi!
Szeretném a figyelmedet, és az olvasók figyelmét felhívni arra, hogy közel egy éve az Aranynektár Kft. nyílt napot szervezett a mézüzemébe, ahova meghívta az egész OMME vezérkart, egyesületi vezetőket, és szaktanácsadókat.
A találkozó nem titkolt célja volt a mézhamisítás problémájának kitárgyalása, a normális mézpiaci viszonyok kialakítása.
Az OMME ebből nem kért!
Én ezt ott akkor szóvá is tettem, de Takács Ferenc Úr azonnal leállított.
Egyedül Dr.Fendrik Péter volt kíváncsi a mézüzemre, és az utána tartott fórumra.
(Geddekas nem jól tudja, Dr.Fendrik nem mondott le!)
Ha egyesületünk vezetői elutasítják a kereskedőkkel való nyílt párbeszédet, és közben úgy tesznek mintha a szívük hasadna meg értünk, azt észre kell venni.
Hasonlót éreztem mint a csávázó szer konferencián.
Nyolc ország szakemberei képesek voltak Európából eljönni hozzánk, az OMME-ből ismét Dr.Fendrik Péteren kívül senki!
Kiástuk a csatabárdot?
Ilyen hozzáállással semmi jóra ne számítson a mostani vezetés.
Éles törésvonal alakult ki, olyan két pártra szakadt az OMME!
Véleményem szerint,ezért az OMME elnöke, Dr.Mészáros László a felelős!
Neki kell megteremtenie az egységet, a nyílt őszinte párbeszédet.
De nem úgy, hogy szabálytalanul hív, majd vezet le egy küldöttgyűlést, ahol még szót sem kapunk.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1368 Dátum: 2015. Augusztus 17. 10:54 »
A mézhamisítás soha nem fog megszűnni, de a jelenlegi mértéke nekünk termelőknek is nagy kárt okoz. Sőt a helyzet most már az, hogy a kereskedőknek is fáj. Tehát lenne olyan közös nevező, ami mentén korlátozott keretek között, de egységes fellépésnek volna esélye.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1369 Dátum: 2015. Augusztus 17. 12:39 »
Először is. Ki a francot érdekel, hogy Takács mit mutogat.  Ha valakit, hát őt aztán ki kellene hagyni az egész felvásárlási dolog megújításából.
 Ezt az omme vezetésének a méhészekkel együtt kellene elindítani, már rég kellene lenni az omme-nak saját mézértékesítési hálózatnak, üzletkötőkkel és mézkiszerelésre alkalmas üzemekkel együtt.  érthetetlen, hogy a méhészeti ágazat legjövedelmezőbb szegmensét mért kell átadni, amikor kézenfekvő az lenne, hogy az omme ezt is a kezébe vegye.
De amit mondasz értem, főleg azt, hogy miért mondod. Egy várban vagytok. Azért véded a Takácsot. Én meg aszondom, az Isten mentse meg tőle a magyar méhésztársadalmat, mert annyi kárt még Vild /jól írom?/ se okozott a magyar méhészetnek mint ő.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1370 Dátum: 2015. Augusztus 17. 14:55 »
Ki a francot érdekel, hogy Vivaldi mit mutogat! Ugye ebben egyetértünk?

Az OMME - ha akar keres kedhet, mert egy egyesület azt csinál, amire a tagjai felhatalmazást adnak és a jog lehetővé tesz.
DE
Az OMME fő profilja, sőt szinte csak ezért fontos mindőnknek, hogy az érdekeinket képviselje. Ha kupeckedik, azonnal gyengül a tárgyalási pozíciója.

Amit én javasolok, az nem felvásárlási rendszer és nem az OMME kft-je, hanem ezektől teljesen független olyan közös értékesítési rendszer - nevezzük szövetkezetnek -, ahol a termelők ismerve a piaci pozíciókat összefogva értékesítenek az általuk megválasztott legmegfelelőbb időpontban.
Miért kell ehhez összefogni, kérdezhetné sok méhész - hiszen ő most is így tesz?
Mert ez a helyzet halasztott értékesítést jelent a kis tőkeerejű méhészek számára is. A halasztott értékesítés, bár magasabb árbevétellel jár, de vagy tőkeerős a méhész és a tartalékaiból élve várja a megfelelő pillanatot vagy előleget vesz fel. Az összefogás megadná a lehetőséget a méhésznek, hogy előleget felvéve folytathassa a gazdálkodását és kivárhassa a megfelelő értékesítési helyzetet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1371 Dátum: 2015. Augusztus 17. 15:57 »
Volt egy melliféra nevezetű egyesülés. A méhészek befizették a pénzt, és eltűnt. No jó nem rögtön. pár évig működött. Most majd alakítunk egy másikat. Ennek elnöke Gipsz Jakab. Ez majd megint beszed egy két százezret per fő. És ez megint eltűnik pár év múlva, úgy , hogy nyoma sem lesz. Ezért én meg aszondom, hogy jó lenne , ha az ommén belül történne az egész. Mégiscsak biztosabb.

« Válasz #1372 Dátum: 2015. Augusztus 17. 17:14 »
Vivaldi!
Ezt a kijelentésedet nem értem, légy szíves fejtsd ki bővebben.
"De amit mondasz értem, főleg azt, hogy miért mondod. Egy várban vagytok. Azért véded a Takácsot."
A másik írásodban is találtam egy sort ami a nagyfokú tájékozatlanságodra utal.
Ezt írod:
"Ezért én meg aszondom, hogy jó lenne , ha az ommén belül történne az egész. Mégiscsak biztosabb."
Szerinted az OMME-n belül biztosak a gazdasági ügyletek?
Azért titkosították a független könyvvizsgáló jelentését?
A veszteséges Kft.-ből inkább nem kérnék.
Mi is volt az OMME Küldöttértekezletén?
A Kft. gazdálkodását "elfelejtették" a pénzügyi beszámolóba beletenni.
Az egész Kft. megalakítását az Ellenőrző Bizottság kifogásolta, Dr.Ese Ferenc ügyvéd, pedig aggályosnak nevezte.
El is zavarták hamarosan, mert olyan ügyvédet kellett találniuk, aki azt kommunikálja kifele, hogy itt minden rendben van.
Meg is szavaztattak neki 4 millió forintot.
Vivaldi!
Súlyos információhiányban szenvedsz, és ezt kezelni kell.
A kezelés igen egyszerű.
A valóságról kell beszélni, mert az apró részletekben van a kutya elásva.
A méhészeti közélet ettől sokkal bonyolultabb.
Ez egy érdekszövetség, de az egyéni érdekek előrébb valók mint a méhészek közösségé.
Véleményem szerint ezt nem jól látod, úgyhogy kérlek folytassuk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1373 Dátum: 2015. Augusztus 17. 17:34 »
Vivaldi!
Egy kicsit gondolkozz már , miért nem csinálták az újságkiadást az OMME keretein belül, holott símán megoldható lett volna és lényegesen kisebb volumenű pénzről van szó mint ami esetleg egy egyesületi mézkereskedelemben foroghatna.
Mert azon ugye senki nem gondolkodott el a vezetésben hiszen kivétel nélkül elfogadták a beszámolót /egy fő tartózkodással/, hogy a cirka hatvan valahány millióból előállítható újság költsége bőven verte a száz milliót, vajon mire ment el a többi? Vagy ők tudják?
Te vajon rábíznád e az éves munkád gyümölcsét, a mézedet ezekre az emberekre főleg halasztott fizetéssel.
Mint korábban már ki lett tárgyalva a vezetésben vannak még az általad említett cégből most is emberek.
Ugye ismered az itt a piros hol a piros játékot? Ugyan ez játszódik le az életben is szinte mindíg amikor más pénzével lehet hazardírozni.

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1374 Dátum: 2015. Augusztus 17. 18:27 »
Attila. Mint már leírtam a példázatomban, a nagy fejek már valamelyik várban vannak, csak a birkák maradtak középen. Ott abban a várban ahol te vagy, ott van  a Takács is. /Én ilyen nagy marha Palóc Magyar ember vagyok egyenesen kimondom amit gondolok, ezt Bezzeg se szereti./
 És ez a baj. Mert ha tiszta szándékkal akarnátok megújítani az omme-t, én lennék az első aki teljes szívvel támogatnálak benneteket. De ti csak a régi embereiteket akarjátok vissza tologatni az omme élére. Brosst, és vele együtt Takácsot aki mindig mögötte állt.  /De van még ott más is.  De mindegy./ Így értettem amit írtam.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1375 Dátum: 2015. Augusztus 17. 22:18 »
A Mellifera bukásának néhány érdekes és tanulságos személyi vonatkozásáról már írtam, de lám többeknek elkerülte a figyelmét, ezért kénytelen vagyok felidézni.

Amikor a kft alapításáról folyt a vita az OMME 2013-as őszi OV ülésén, ott is elhangzott egyesek szájából, hogy a Mellifera sorsára juthat a megalakuló kft.

Mindenki csak a mostani nagykereskedők némelyikének nevét hangoztatja a Mellifera gyászos sorsának felelőseit említve. És soha nem merült fel még a te fejedben sem Vivaldi, hogy a cégbírósági nyilvántartásokban három olyan személy neve szerepel, akiknek nagyon komoly felelős pozíciója volt a Mellifera történelmében, sőt az OMME mostani történetében is. Fáskerti László, dr. Cserényi Péter, Fekete József.

Vivaldikám! No! Kik voltak a legnagyobb zászlóvivői a kft alapításnak 2013 őszi OV-n? Hát az előbb felsorolt három ember. A történelem megismételheti önmagát? Igen, mert meg lett szavazva.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1376 Dátum: 2015. Augusztus 18. 07:33 »
Nehogy össze hasonlítsuk már ezt a szaros kft-t a Magyar méz forgalmazás fölötti befolyással. Ez szúnyog fing ahhoz képest. Én nem vagyok sem ügyvédje sem fogadatlan prókátora az általad emlegetett 3 embernek, de az egy dolog, hogy valamilyen szerepük volt a Melliféra megalakításában, vagy működésében. Azt viszont bizonyítani kéne, hogy kinek milyen szerepe volt a szétverésében.
 Én nem voltam egyikben sem benne, és még vagyunk így egy páran.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1377 Dátum: 2015. Augusztus 18. 08:52 »
Te mondád Uram, hogy szaros a kft. Egyetértek veled ebben. Nem örülök neki, hogy egyet kell értenem, de tényleg az, mert ennyire kontár módon meg se kellett volna alapítani.

Én csak arról írtam, hogy akik ezt az általad szarosnak nevezett kft stájgerolói voltak, ugyanazok az emberek, akik a cégbírósági iratok szerint ott voltak a Mellifera felelős döntéshozói között vezérszerepekben és lett volna lehetőségük akkor tenni a Mellifera halála ellen, most pedig csinálhatták volna úgy a dolgaikat, hogy a kft. ne legyen szaros.

Ne haragudj, de józan ember, két ilyen történetet látva ugyanazoktól az emberektől, automatikusan bizalmatlan.

Csak egy példa: Fáskerti László volt a Mellifera Felügyelő Bizottságának tagja és ha jól tudom az elnöke is hosszú ideig. 
A Felügyelő Bizottság miért nem vizsgált alaposan?
Miért nem jelezte időben a tulajdonosok, tehát a méhészek felé, hogy a Mellifera vezetése nem jól gazdálkodik?
Miért nem tett le intézkedési javaslatokat?
Miért nem javasolt időben változtatásokat?
Miért engedte az éves mérlegek elfogadását?

Fáskerti úr valszeg akkor is hasonlóan viselkedett mint most. Tudva, hogy a mérleg elfogadhatatlan, javasolta a küldöttgyűlés számára elfogadásra.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1378 Dátum: 2015. Augusztus 18. 11:42 »
Valószínű mikor felidegesítesz rosszul fogalmazok. Én csak azt akartam értésedre adni, hogy semmi féle gazdasági társaság volumene, még csak közelébe sem jöhet a mézfelvásárlásnak és a méz forgalmazásnak. Ebben az értelembe használtam a szarost. Ugyanis én pont ellenkezőleg veled, támogatok /támogatnák, ha tehetném/ mindenfajta vállalkozást az omme-n belül, ezért hiányolom, hogy az omme nem akar semmi féle befolyást szerezni a mézpiacon.
 Ami téged illet teljesen mindegy mi van, neked mindenről az jut eszedbe, hogy a mai omme vezetést el kell zavarni, majd te odaülsz, vagy oda ültetitek a régieket és azután már kurva jó lesz. Nekem meg innen a béka segge alól és úgy látszik legtöbbünknek,/ ezt arra alapozom, hogy olyan nagy támogatásotok nincs amit próbáltok bemutatni/ az a véleménye, hogy most sem rosszabb mint amikor az általatok favorizált elnök ült a csúcson.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 18. 12:02 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1379 Dátum: 2015. Augusztus 18. 18:44 »
Vivadi írja:
Idézet
Valószínű mikor felidegesítesz rosszul fogalmazok
NYUGI. Mielőtt leírsz valamit van időd megnyugodni, hiszen senki sem kötelez azonnali válaszra. Ez nem érettségi vizsgáztatás.
Vivaldi írja:
Idézet
Én csak azt akartam értésedre adni, hogy semmi féle gazdasági társaság volumene, még csak közelébe sem jöhet a mézfelvásárlásnak és a méz forgalmazásnak.
Ebben egyetértünk. Nincsenek csodák, ha ugyanazon emberek (Felsoroltam védenceidet) kezében akár kicsiben, akár nagyban, de ugyanúgy kezdenek alakulni a dolgok. A történelem megismétli önmagát?
Vivaldi írja:
Idézet
Ebben az értelembe használtam a szarost.
Véleményünkben annyi a különbség, hogy szerintem ebben az értelemben is.
Vivaldi írja:
Idézet
Ugyanis én pont ellenkezőleg veled, támogatok /támogatnák, ha tehetném/ mindenfajta vállalkozást az omme-n belül, ezért hiányolom, hogy az omme nem akar semmi féle befolyást szerezni a mézpiacon.
Hát ez a mondatod, gondolatod zavaros.
1.
Ha jól értem, azt mondod, hogy támogatnád a változást és a vállalkozást az OMME-n belül, de én nem.

Soha nem gondoltam volna, hogy írásaimból az tükröződne, hogy az OMME jelenlegi állapotának a bebetonozása mellett kardoskodnék.
Szerintem nagyon, de nagyon másképpen kellene működnie az OMME-nak. Én a VÁLTOZTATÁS MELLETT VAGYOK.

Az egyesületekre vonatkozó jogi szabályozások szerint lehet vállalkozási tevékenységet folytatni, akármekkora pénzforgalommal. Ebben a tekintetben csak annyit kell betartani, hogy a vállalkozás nyereségét kötelező az egyesület alapérdekvédelmi tevékenységére fordítani. Semmilyen adózási különbség nincs ezen kívül.
Az én álláspontom és nagyon sok józan gondolkodó álláspontja, hogy ha az egyesületi kereteken belül valósul meg a vállalkozói gazdálkodás, akkor jobban áttekinthető, több bizalom van iránta, könnyebb a szükséges korrekciókat is végrehajtani. Ez az álláspontunk a történtek fényében igazolást nyert. Szarul történt a megalapítás, a számlázás, a szerződéskötés, sőt a számvizsgálói jeletés alapján nagyon úgy tűnik, hogy a könyvelés is. Az OMME mérlege pl azért sem készült el a küldöttgyűlés időpontjára, mert a kft évzáró mérlege még a Holdban volt, de nem az OMME asztalán. Igazad van barátom, a kft valóban szaros. Így nem szabad gazdálkodni az OMME vagyonával.
2.
Írod, hogy
Idézet
hiányolom, hogy az omme nem akar semmi féle befolyást szerezni a mézpiacon

Na ez a mondatod nagyon gázos. A polgári társadalmakban (tehát a feudalizmus elmúlta óta) a közgondolkodás, közélet elvárja, hogy a piacot a társadalmi szervezetek ne befolyásolják, hiszen ők nem szereplői a piacnak, legfeljebb az államra hatva, tehát piacra semleges módon szabályozói.

Mondok egy példát. Itt a c3 c4 cukor problémája. A jelenlegi élelmiszerkönyv nem tesz különbséget a répacukor eredetű kristálycukor és a nádcukor eredetű kristálycukor között. Ez a sima konyhai feladatokban nem is probléma. Azonban a méhész, ha nádcukrot használ répacukor helyett, akkor előbb utóbb, minden jószándéka ellenére is bajba kerülhet. Az OMME jelenlegi vezetése nem piacra nézve semleges módon akarja megoldani ezt a problémát, hanem monopol piaci eszközzel (ami persze voltaképpen tilos is), csak tőle lehessen kapni répacukrot.

Pedig van egy elegáns érdekvédelmi eszköz a kezünkben. Az OMME kérhetné az élelmiszerkönyv aképpeni módosítását, hogy a cukorforgalmazó köteles legyen feltüntetni, hogy az általa csomagoltan árult kristálycukor répacukor eredetű vagy nádcukor eredetű. Nyilván nem zárkózna el a miniszter az élelmiszerkönyv ilyen egyszerű módosításától, hiszen ezzel piacra semleges módon segíti a méhészeti ágazat termelésének biztonságát.
Abban a pillanatban ha az élelmiszerkönyv a kérésünknek megfelelő módon változna, akkor a méhészetedhez legközelebbi élelmiszerboltban is be tudod szerezni a munkádhoz elengedhetetlen mennyiségű cukorrépa eredetű kristálycukrot.

Vivaldi írja:
Idézet
Ami téged illet teljesen mindegy mi van, neked mindenről az jut eszedbe, hogy a mai omme vezetést el kell zavarni
Nem mindenről, de nagyon sok dolgukról ez a véleményem.

Vivaldi írja:
Idézet
majd te odaülsz, vagy oda ültetitek a régieket és azután már kurva jó lesz.
1.
Hogy ki hova ül, azt a választások döntik el és nem te vagy én.
2.
Hogy a kurváknak jó dolguk van-e, nem tudom. Biztos, hogy van azok között is elégedett ember.
3.
Ha a választások után nem változik semmi, akkor ugyanilyen szar lesz, mint most.

Vivaldi írja:
Idézet
Nekem meg innen a béka segge alól és úgy látszik legtöbbünknek,
Nem jobbágyság idejében élünk. Csak az van ott, aki ott akar lenni. Te döntöttél erről, te kapod jutalmát és viseled terhét.

Vivaldi írja:
Idézet
olyan nagy támogatásotok nincs amit próbáltok bemutatni
Amit elmondtunk, annak igazsága van, akkor is, ha kevesen ismerik el. Ha az emberek az érdekeiket kénytelenek az igazságokhoz igazítani, akkor változik a véleményük és a szavazatuk is.

Vivaldi írja:
Idézet
most sem rosszabb mint amikor az általatok favorizált elnök ült a csúcson.
Rólam nem mondhatod, hogy favorizáltam volna Brosst vagy ő engem, hiszen ő a nagyüzemi méhészet oszlopos harcosa, én pedig a bioméhészkedés híve vagyok. Sőt elmondhatom, hogy Bross még elnök volt, amikor asztalt csapkodott a bioméhészet és a rakodókasos méhészkedés hallatán. Ezzel együtt is elmondhatom, hogy akkora hibákat Bross nem követett soha el, mint amit a jelenlegi vezetés. 2013 ősze óta (Dr. Mészáros László elnöki vezénylete mellett) egyetlen szabályosan összehívott és levezetett testületi ülés nem volt.