Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959294 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1305 Dátum: 2015. Július 04. 08:51 »
Nemes egyszerűséggel ,csak annyit:

ÚJ ALAPOKRA KELL HELYEZNI AZ OMME-T !!   
                               A VILÁG MEGVÁLTOZOTT !

kisméhész

« Válasz #1306 Dátum: 2015. Július 04. 09:18 »
János!

Ez így szép és jó. De ugyanezt hangoztatja az un. vezetés is.
Szerintem ha szó szerint vesszük akkor az alap jó. A felépítést kell a megváltozott világgal összhangba hozni, közben nem szem elől téveszteni az egyesület felépítését a szabályzókat és mindenek előtt önkontrollt gyakorolni.
Azt hiszem nem kell bemutatni senkinek hová vezethet a sógor, koma, jó barát rendszer bármilyen csoportosulásnál.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1307 Dátum: 2015. Július 04. 20:50 »
                                                     Egyetértően igen !   

üdv. E. János

« Válasz #1308 Dátum: 2015. Július 07. 17:35 »
Sziasztok!
Ismét egy kis szájrúzs az OMME-ból.
"Nyitóoldal
OMME – NAV VIZSGÁLAT"-a jegyzőkönyv negatív megállapítást nem tartalmaz.....
Fenológiai és meteorológiai méhészeti megfigyelő hálózat kialakításának és működtetésének támogatása,..."
Nézzünk egy másik vizsgálandó tételt!
"Kaptárak, méhészeti felszerelések azonosítási rendszere kialakításának és fenntartásának támogatása,"
Ugyan erről az oldalról, csak össze kell nézni az adatokat.
"Keretjelölő chip:
Beérkezett kérelmek: 18 db
Kihasználtság: 9,13 %" (12.694 méhész van az OMME-ban!)
Ez több mint gáz, de a NAV-nak megfelel?
Szerintem a NAV azt sem tudja mi ez, de megnyugodhatnak, mi méhészek sem, mert nem működik a fenológiai jelentés!!!!!!!!!!!!!!
Gondolhatjátok milyen vizsgálat volt.
Ezért tiszta politika, ami az OMME-ban folyik.
Látszattevékenység, de az jól lepapírozva.
Egy kis sajtónyilatkozat, meg ha balhés dologra lelne néhány szemfüles, aki félti az OMME-t, őket kizavarjuk, ha még közelebb érnek a dokumentumokhoz, azokat titkosítjuk úgy 120 évre.
Majd hamarosan ízelítőt kaphattok arról, hogy a Kontroll Csoport tagjai milyen negatív megállapításokat hoztak össze.
Igaz mi nem vagyunk NAV-osok, ezért nem is foglalkoznak még egyelőre velünk.
Majd a következő IB újság címlapján is olvashatjátok, hogy az OMME-ban minden rendben!
Nekem erről határozottan más a véleményem, de amíg az etikai vizsgálat tart ellenem, addig nem bontakozhatok ki csak ilyen szerényen.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1309 Dátum: 2015. Július 07. 21:06 »
Írásod alapján nem kell aggódni,  a lehetőség megvan az átcsoportosításra frankón lehet vele tuningolni amit csak akarnak.

Üdv. jani bátya.

« Válasz #1310 Dátum: 2015. Július 07. 21:27 »
Sziasztok!
Ismét egy kis szájrúzs az OMME-ból.
"Nyitóoldal
OMME – NAV VIZSGÁLAT"-a jegyzőkönyv negatív megállapítást nem tartalmaz.....
Fenológiai és meteorológiai méhészeti megfigyelő hálózat kialakításának és működtetésének támogatása,..."
Nézzünk egy másik vizsgálandó tételt!
"Kaptárak, méhészeti felszerelések azonosítási rendszere kialakításának és fenntartásának támogatása,"
Ugyan erről az oldalról, csak össze kell nézni az adatokat.
"Keretjelölő chip:
Beérkezett kérelmek: 18 db
Kihasználtság: 9,13 %" (12.694 méhész van az OMME-ban!)
Ez több mint gáz, de a NAV-nak megfelel?
Szerintem a NAV azt sem tudja mi ez, de megnyugodhatnak, mi méhészek sem, mert nem működik a fenológiai jelentés!!!!!!!!!!!!!!
........

Attilácskám, kis Bogaram!

Mitittá'...? Tán bérugtá'...?

Idézd be kérlek a konkrét "hírt", s osztán minősiccsd...!  http://www.omme.hu/?p=4326

A közleményből láthatóan az ellenőrző hatóságnak tökéletesen megfelelt a méhész-érdekképviselet nyújtotta tájékoztató. Ez a "galeri" képes olyan adatszolgáltatásra, melyben nem talál kivetnivalót a NAV, midőn ellenőrzi a MMNP forrásainak felhasználását? Pedig biztosan találhatna, mert amikor még "galeri-tag" voltál, pontosan a fenológiai és meteorológiai megfigyelő hálózat telepítésének támogatása jogcímén Szedresen is támogatta egy fenológiai és meteorológiai megfigyelő állomás telepítését az OMME. Persze az is lehet, hogy te a saját zsebedből finanszíroztad a telepítés költségeit, de akkor meg nem értem, miért OMME zászló alatt fut még ma is a projekt. Persze, ha Szedresen esetleg egy másik OMME tag nyerte el a telepítés támogatását, akkor elnézésedet kell kérjem a sanda gyanú miatt, miszerint a fenológiai és meteorológiai megfigyelő hálózat üzemeltetőinek lenne kutya kötelessége fenológiai jelentéseket is küldeni az OMME honlapjára. Neked bizton több információd van attól, hogy hány ilyen megfigyelő-állomás telepítését finanszírozta az OMME, esetleg az Időkép oldalon keresd meg, hány OMME által finanszírozott fenológiai és meteorológiai megfigyelő állomás működik, s az üzemeltetőkön kérd számon, miért nem küldik neked a fenológiai jelentéseket! A meteorológiai jelentések az Időképen megkereshetők... Én kigyűjtöttem, gondolom, stimmelnek az adataink...

Azt meg tényleg nevetséges az OMME vezetésen számon kérned, hogy hány méhész vette igénybe a "kaptárak, méhészeti felszerelések azonosítási rendszere kialakításának és fenntartásának támogatása" jogcím alapján igényelhető támogatást. Nálad hány keretjelölő chip kapott támogatást? Netán a leolvasódat is visszaküldték már azok a gonosz autófeltörők? Ne bohóckodj már ennyit, Attilácskám, Bogaram, ha van konkrét bizonyítékod a támogatások folyósításának során történt visszaélésekkel kapcsolatban, akkor ne itt, hanem valamelyik hatóságnál, ügyészségnél, bíróságnál igyekezz vamzerkodni. Ha nincs bizonyítékod, akkor meg mondd meg már, mi a fene csikarja a hasadat. Netán az OMME vezetés egy részén van, a másik részén meg megint nincs sapka?

A támogatási jogcímek átcsoportosításának lehetősége nem OMME kompetencia, azt a Miniszter engedélyezheti, így Jani Bátyónak se érdemes ezen túl sokat agyalnia. Ha bibi van a dologban, kérjék meg valamelyik ügyeletes feljelentőt, hogy bicegjen már be a Markó utcába, oszt' nyomja már föl a Minisztert is...

« Válasz #1311 Dátum: 2015. Július 07. 21:34 »
"A támogatási jogcímek átcsoportosításának lehetősége nem OMME kompetencia, azt a Miniszter engedélyezheti, "

Csak nem arra teszik gondolni tisztelettel, hogy a miniszter úr egyéb bokros teendői közben kiagyalja hogy a buta méhésznek nem kell bizonyos jellegű támogatás akkor gyorsan nyomjuk bele az arcába más formában.
Tisztelettel kérem tájékozódjon az ügyben egy kicsit figyelmesebben és akkor nem fog badarságokat írni.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1312 Dátum: 2015. Július 07. 22:11 »
Petronius!
Egyre jobban hízelegsz.
Nem visszaéléseket említek, hanem tényeket, ha felvennéd a szemüveged.
Bross idejében is rendszeresek voltak a NAV vizsgálatok, de ekkor nem komponáltak belőle ekkora szenzációt.
Az akkor természetes volt, most nem az.
Írtam már többször, védjed őket az utolsó véredig.
Akkor is ha esetleg olyan ítéletek születnek, amik negatívak lesznek.
Én nem a vezetést támadom, nem érdekel ki áll az OMME élén!!!!!!!!!!!!!!!!
A szemléletük, a méhészekhez való hozzáállásuk, az arroganciájuk, a pökhendiségük, a gúnyos mosolyuk (Lászlóffy ebben profi) és a lenéző, lekezelő stílusuk minősíthetetlen.
Aki a küldötteket lekussoltatja, a pénzügyi jelentéseket titkosítja, az üléseket zárttá nyilvánítja, az egyesületet úgy kezeli mint egy vállalatot, azokat megvetem, legyen az bár ki.
Aki valamit megígér, utána letagadja, az pedig egy szar alak.
Nem folytatom, mert ezeket részletesen kifejtettem már, a nyilvánosságot is kérve, de ez nem rajtam múlik.
Örülök, hogy véded a galerit, mert szükségük is van rá!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1313 Dátum: 2015. Július 07. 22:35 »
Csak kiegészítésként:
118/2013 (XII. 16.) VM rendelet. 3. 4§. (8.)

Üdv. jani bátya

« Válasz #1314 Dátum: 2015. Július 07. 23:21 »
Attila!

Nagyjából úgy igyekszel mellébeszélni, mint a jó Geddekas szokott (ki mint tudjuk, nem feltétlenül és minden alkalommal azonos az ügyeletes feljelentőemberrel). Beszélj csak bátran inkább a fenológiai és meteorológiai megfigyelőrendszerről, annak támogatásáról, csicseregd el nekünk a keretjelölő chipek gondolatának megszületését, a gondolat szülőinek kibenlétét, hiszen ezen programok NAV-kompatibilis létezésének lehetőségén akadtál fenn az előbb, oszt' az sem árthat, ha kiteregeted mindazt a szennyest, amit a régi gazdád hagyott maga után. Esetleg egy NAV-vizsgálatot ez ügyben is kezdeményezhetnél, bemondod az adatokat, Csuja Laci meg battyog, oszt' büntet... Tudjuk, hogy minden titkok tudója te lennél, legyél hát egyszer igazán "tökös" legény, aztán segíts már annak a szegény OMME-nek az igazi megtisztulásban. Kerül, amibe kerül... Hátha sikerül elérned, hogy a "nagy megtisztulás" fürdővízével kiöntessék a gyerek is... Talán ennyit a "tényekről"...

Lászlóffyt meg előttem-kérlek tisztelettel- ne rentyöld, mert részben a mega-haverod és fő támogatód még mindig szeretne azonosítani bennünket, másrészt a végén még én is magamra veszem, ha Lászlóffyként igyekeztek gyalázni, s mindkettőnk nevében én is könyörtelen leszek a nemtelen, személyiségromboló próbálkozókkal szemben. Feltehetően nem viszem perre a dolgot, de még ezt se vegyétek készpénznek, majd dr. Soós megmondja, mennyiből lehet kihozni egy kis vamzer-fingatás költségeit...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1315 Dátum: 2015. Július 08. 01:58 »
Amint azt Arisztaiosszá átlényegült Tomipapától megszoktuk, most is megmozdult benne mindaz, amit megszokott tanácsadói (örök kedvencünk Cserényi doktor és az ő kedvenc "szaktanácsadói") beleépítettek és Ő mint egy kreatív robot cirkalmas módon kiöklendezte magából (merthogy képtelen magába fojtani a szót) a szokásos szógörgetegei formájában.

Mivel az alapszabálysértő működések ügyében tett figyelmeztetésünk és tárgyalási kezdeményezésünk soha nem talál még meghallgatásra, ezért a méhészek érdekeivel összeegyeztethetetlen működés megszüntetése érdekében a Kontroll Csoport az etikus és jogszerű eszközöket alkalmazza. Senki nem mondhatja a tények ismeretében, hogy akár egyszer is másként cselekedtünk volna.

Tehát elő a tényekkel és a mószerolást abba lehet hagyni, aztán majd döntök, hogy egyáltalán van-e szó valamiről vagy ugyanaz a történet ez is, mint amikor Baldavárit gyanúsította meg Fáskerti teljesen alaptalanul. De vigyázat, mert a botnak két vége van, tehát a bizonyíték nélküli hamis vád visszahull a vádló fejére és azonnal indul a magánvádas eljárás.

Volt is példa magánvádas eljárásra és azt ráadásul nem is Csuja, hanem Nagyernyei indította és nyerte meg. Ha jól belegondolok, hogy is kezdődött itt az adok-kapok, kiderül, hogy a mostani IB-EB indította. Ne hagyjuk ki az ETB-t se, hiszen soha nem igyekezett másként gondolkodni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1316 Dátum: 2015. Július 08. 10:05 »
Kánya!
Ezt idézted Petroniustól.
Sok jelzővel felcímkéztek már, de mellébeszéléssel még soha.
Általában a szókimondó, kemény stílusom nem jön be azoknak, akikek olyan a dumájuk mint a puncs fagyi.
Műanyag ízű, mellébeszélések, annak érdekében, hogy elérjenek valamit.
Én ezektől az emberektől irtózom!
A karakteres, egyéni véleményét kimondó, és felvállaló méhészek oldalán szeretnék helyet foglalni, akik önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül védik a méhészek érdekét.
Az OMME most nem erről szól!
A pénz hatalma tartja sakkban a méhészeket, és az elosztó gépezet élén álló vezetést.
Amikor a pénzszerzés vált elsőfokú céllá az OMME-ban, azon a napon megszűnt a valós érdekvédelem.
Ami most van látszattevékenység, és ha ezért valaki felemeli a szavát annak kuss.
Van probléma bőven, amiről az OMME jelenlegi stábja nem is akar tudomást szerezni, vagy megoldani.
Göngyölgetik maguk előtt a méhegészségügy és a Nemzeti Program reformját, a vándorlások ésszerű szabályozását.
Ezt ők soha nem fogják megoldani, mert nincs rá kényszerítő erő, a küldöttek félrevezetésével működik a mutatvány.
Amennyiben a küldöttek és méhészek valós információhoz is jutnának, nem csak önfényező reklámot nyomnának, minden megváltozna.
Civil szervezetben titkosítani iratokat?
Civil szervezetben, ahol a méhészek dolgairól tárgyalnak, zárttá nyilvánítani?
Civil szervezetben olyan alapszabályt írni ami a vezetés érdekét tartja szem előtt?(összeférhetetlenség, pozícióhalmozás az OMME-ban tabu)
Nyílt őszinte párbeszéd nélkül a bíróságokon fogjuk kikényszeríteni az OMME vezetésétől a szabályos működést!
Nagy kívánság ez tőlünk, hogy tartsák be a jogszabályokat törvényeket?
Aki ezzel nem ért egyet, csak sajnálni tudom.
Hozzájuk tartozik Petronius is.
Mit nem lehet azon megérteni, ha nem kapunk szót, nem mondhatjuk el javaslatainkat, akkor bírósághoz fordulunk?
Az OMME nem egy vállalat, néhány eltévedt ember magántulajdona, hanem a Méhészeké, tehát a miénk!
Ez ennyire egyszerű.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1317 Dátum: 2015. Július 26. 07:24 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Tudjátok megalakulásunkkor, állandóan támadott a konkurens honlap vezérkara.
Azzal vádoltak bennünket, hogy alpári a stílusunk, nem vagyunk hitelesek.
Én már régóta nem foglalkozom velük, mert nekem viszont az Ő stílusuk nem jön be.
Ezt a sort a "mérsékelt" vonalat képviselő Zöld Fórumól másoltam ide:
"A monitort már leköptem. Ha sokáig rontod ittttten e légkört, tán le is okádom."

Mi maradjunk csak meg ilyen visszafogottak!
Minden hozzászólónak köszönöm, hogy őszinte, nyílt véleményét, senkit nem sértve közli.
Valamikor hallgatóként a padsorokban ülve, elhűlve, füleimnek alig hittem amit a rektor sokszor elismételt.
Azóta így élem az életem!
"Kedves hallgatóim! Ide hozzánk nem kötelező járni!
Magyarországon a kötelező oktatás a 8 osztálynál befejeződik!
Ide azért jöttetek, mert anyátok-apátok büszke akar lenni rátok!"
Ebben minden benne van!
Határozott, kemény és nem sértő!
Aztán a vizsgák?
Voltak akik másfél órát mellébeszéltek, vagy írtak, de a lényeges 2 sort kihagyták!
Mind kirúgták! (Ez a jelenlegi OMME stílus. Mellébeszélés, a lényeges dolgok elhallgatása, esetleg titkosítása!)
A másik vonal, nem hablatyolt!
Elmondta a két lényeges sort, és ötöst kapott!
Ez a Fekete-Fehér Méhészklub!
A Méhészeti közéletről tabuk nélkül!
Csak így tovább!

Nagyernyei Attila
Klubvezető
« Utoljára szerkesztve: 2015. Július 26. 08:57 írta Nagyernyei Attila »

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1318 Dátum: 2015. Július 26. 17:17 »
Szia Attila! Én szoktam írogatni ide is oda is. Bevallom csunya szavakat is szoktam ha ideges vagyok. Meg is szoktam kapni a magamét :(. El kell ismerni tik nyugodtabbak vagytok ez kétségtelen. De azért ez a kiragadott mondad nem az "ő stílusuk". Ezt például egy rendkívül heves vérmérségletű tolna megyei kolléga biggyesztette oda. Valoban undoríto. Valoszínű idegesebbek az emberek a napra sem sikerült ahogy szokott tetejébe le is árazták.
Üdv:robi

« Válasz #1319 Dátum: 2015. Július 26. 17:49 »
Szia Robi!
Örülök,hogy megvéded a Zöldeket!
A moderátoroknak illett volna közbeavatkozniuk, de ez az ő dolguk, úgy is mondhatnánk, magánügyük.
A heves vérmérsékletű Tolna megyei kollégák most jó helyen vannak.
Azóta, hogy nincs közöttünk az ordibálók vezére, szépen helyreállt a megszokott stílus.
Az erdélyi szakmai kirándulásra koncentrálunk, néhány éve ott is egy veszekedés volt csupán, amit alig tudtam csitítani.
Rónai Pista bácsi sem sopánkodik, hogy az olyan emberek nem jönnek velünk akik a Dévai árvaház előtt kijelentik, nem jönnek be mert utálják a papokat.
Aztán a méhészek tiszteletére tartott díszebédre már bepofátlankodtak, mert a hasuk irányította akkor már az agyukat.
Na az ilyen emberek jó, hogy az OMME helyi táborába tartoznak.
Vissza a Zöldre!
Természetesen napi szinten belelesek, érdekel mások véleménye is, de itthon a Feketén jobban érzem magam.
Üdv:Attila