Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972419 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1290 Dátum: 2015. Június 25. 20:38 »
Nem a pénzükkel van baj, a tetteikkel.
Ekkora méhészközösség simán kibírja ezeket a bérköltségeket.
Az a gond, hogy saját maguknak kavarnak, szakmaiatlanok, és besimulnak a nagypolitikába.
Lemásolnak mindent a politikusainkról, de őket egy ország tartja el, az OMME vezetőit meg a méhészek.
Erkölcs, alázat, szerénység, párbeszéd ez mind szitokszónak számít az OMME-ban!
Ezért nem érdemelnek egy kanyi lovat sem, nemhogy miniszteri fizetéseket!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1291 Dátum: 2015. Június 26. 21:51 »
http://www.omme.hu/?page_id=1486

Egy kicsit nézelődtem az oldalon a 2015-ös határozatok között.
"1 tartózkodással az elnökség elfogadja, hogy az osztalék maradjon az OMME Magyarország Kft-nél."
Mindez március 10.én.
Ha jól emlékszem a küldöttgyűlés azt szavazta meg, hogy az osztalék kerüljön vissza az egyesülethez.
Vajon miért nem szerepel ez a küldöttgyűlési határozat a gyűjteményben?

"OMME Magyarország Kft.
AZ EREDMÉNY ÉS A JÖVEDELMEZŐSÉG ALAKULÁSA
2014. December 31.
adatok eFtban
AZ EREDMÉNY FŐBB ÖSSZETEVŐI ELŐZŐ ÉV TÁRGY
ÉV
Üzemi tevékenység eredménye 2725,00
Pénzügyi műveletek eredménye 92,00
Rendkívüli eredmény
Adózás előtti eredmény összesen
Adózott eredmény 2376,00"

Tessék csak megnézni a dátumot, vajon miért nem ez az eredmény szerepelt az OMME pénzügyi beszámolójában március végén? Forrás:OMME Magyarország kiegészítő melléklet 2014 évi beszámolóhoz.

Nem találtam azt az elnökségi vagy IB határozatot sem amiben jóváhagyják az OMME ügyvezetőjének jutalmazását vagy fizetéskiegészítését .
Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 26. 21:54 írta jani bátya »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1292 Dátum: 2015. Június 27. 00:58 »
Kedves Méhésztársak!

Pofátlan játszma folyt a kft osztaléka ügyében. Fáskerti úr elmondta az Ellenőrző Bizottság álláspontját, hogy az osztalékot át kel utalni az OMME-nak. Aztán ment a játszma és figyelte az emberek reakcióit. Látva, hogy a küldöttek döntő többsége közönyösen figyeli a történteket és bármit megszavaz és látva, hogy az OMME elnöke a kft-nél akarja hagyni a többféle számmal jelölt osztalékot. Egyszer csak felállt Fáskerti úr EB elnöki minőségében és keresztbe verve az OMME EB döntését, azt javasolja, hogy így van jól, mindent ami benne van a beszámolóban legyen elfogadva. Márpedig az OMME 2014 évi beszámolóba a kft osztaléka mint 2015-ös bevétel szerepel.

Hát ez van! Szélhámos színjáték.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1293 Dátum: 2015. Június 27. 01:13 »
ÉBRESZTŐ küldöttek!

Olyan mértékben érdektelenek vagytok (tisztelet a kivételnek), hogy bármit képesek lennétek megszavazni, amit az OMME elnöke beterjeszt.

Az OMME EB nagyon sok súlyos hibára felhívta a figyelmet, de ti küldöttek nem figyeltek oda. Sőt azt se veszítek észre, hogy az OMME EB-vel szögesen ellentétes álláspontot képviselt Fáskerti László az OMME EB elnöke.

Mindezekért - mármint azért mert az OMME EB álláspontját nem érvényesítette a küldöttek felé - kénytelen vagyok etikai eljárást kérni az OMME EB elnöke ellen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1294 Dátum: 2015. Június 27. 07:34 »
Jani bátya!
Az a gond, hogy nincs is elnökség!
Akkor ők mit szavaztak meg?
Esetleg IB.
Mivel a Fővárosi Törvényszék első fokon az összes határozatát megsemmisítette a gödöllői rendkívüli küldöttértekezletnek, teljesen szabálytalanul működik az OMME.
Nem kell ehhez jogi végzettség, ellene mennek a bírói döntésnek.
A másodfok ebben az ügyben puszta időhúzás, taktika részükről, valamint a tagdíjainkból pereskednek a tagság ellen.
És ehhez még a küldöttek felhatalmazását is élvezik, mert 4 millió forint lett az ügyvéd úrnak 2015-ben betervezve a tagdíjunkból.
Arra leszek kíváncsi, ha végképp elmeszelik őket ki fog fizetni?
Ilyen arrogáns, pökhendi, lekezelő társaság még nem volt az OMME történetében.
Erőből nyomják, eszük ágában nincs a párbeszéd kezdeményezése.
Az a kft. nyereségét(?) az OMME-nak szavaztuk.
A nem létező elnökség meg a kft.-nek?
Bátrak azt megmondom.
Ilyen kiélezett helyzetben, ahol az OMME Kontroll Csoportja minden rezdülésre figyel, a küldöttgyűlési határozattal szembemenni, komoly bátor cselekedet.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1295 Dátum: 2015. Június 27. 18:03 »
"Mindezekért - mármint azért mert az OMME EB álláspontját nem érvényesítette a küldöttek felé - kénytelen vagyok etikai eljárást kérni az OMME EB elnöke ellen. "

Szerintem sokra nem mész vele, hiszen az etikai bizottság igencsak híján van a függetlenségnek.
Addíg amíg az IB befolyás alatt tartja a küldöttgyűlést /lásd a legutóbbi Et B választást és ezáltal az Et B-t is/ nem sok sikerre számíthatsz.
Én csak azt nem értem , hogy ilyent látva, nem esik le a küldötteknek a dolog, hogy manipulálják őket?

Üdv. jani bátya

« Válasz #1296 Dátum: 2015. Június 27. 18:20 »
No most akkor kezdjük előről.
A 2014 november 1-  Gödöllői küldöttgyűlés határozatait megsemmisítette a bíróság. Eddíg ok.
 A 2014 november 30.- Budapesti küldöttgyűlés határozatait is?
Mert ott született meg ez a tagságellenes alapszabály. Valójában Gödöllőn nem történt semmi csak időhúzás, meg egy kis bemutatkozás az IB részéről az antidemokráciából.
Ha a novemberi SOOS alapszabályt is hatályon kívül helyezte a bíróság akkor viszont az idei márciusi alapszabály körüli bohóckodás is érvénytelen.Ha ez így van akkor mi a fenének erőlködik Mészáros.
Le kellene vonnia a konzekvenciát és szépen mint Hofi mondta "jobbra el".

Üdv. jani bátya

*

Nb18

• 797
« Válasz #1297 Dátum: 2015. Június 27. 20:30 »
Jani bátya!

Az én olvasatom szerint a november végi rendkívüli kgy. és az áprilisi kgy. határozatai is érvénytelenek, mivel -ha jól tudom- időhiányában egy csomó dolog elmaradt 1-én időhiány miatt. Magyarul a nov 30.-i kgy a nov 1.-i folytatása volt és az áprilisi pedig a nov 30-i kiegészítése, "megerősítése" volt . Az időhúzás meg arra jó nekik, hogy szépen havonta csepeg a tisztelet díj, vagy mi a fene......
Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem ennek így kéne működni.

Nb18

« Válasz #1298 Dátum: 2015. Június 27. 21:08 »
Sziasztok!
Ma beszéltem egy szekszárdi méhésszel, aki említette, hogy én milyen toleráns, higgadt ember vagyok.
Nagyon meglepődtem, mert sok jelzőt kaptam már, de ilyent nem, emiatt megkérdeztem miért mondja ezt.
Hát a másik csapat vezéréből én csináltam méhész szakmunkás oktatót (valóban én kerestem meg és én javasoltam) és most pont ezt használja ki.
Mégpedig abba az egyesületebe (amit az OMME vezetőkkel hoztak közösen össze ellenem) azokat a méhész tanulókat akik hozzá járnak vizsgázni belépteti abba az egyesületbe.
Kérdezem mi ezzel a gond?
Hát, hogy ezt én miért tűröm?
Először is semmit nem tudok és nem is akarok ez ellen tenni, a másik meg ezekért a tettekért máshol, az égiek előtt kell majd mindenkinek felelnie.
Én senkinek nem akartam és ezután sem kívánok betenni, egyet kérek hagyjanak bennünket békén.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület eddig az OMME-nak átutalt 2.492.920 forintot.
Egyszer egy éveben amikor ezt az összeget átutaltuk engem is szerettek odafenn.
Mi a probléma azzal, ha még néhány nyalókással több?
Írtam már többször, a lelkem tiszta a szám nem csokis, és ez boldoggá tesz.
Soha nem kértem senkitől, hogy köszönje meg a segítségem.
Van aki ezt úgy fejezi ki, hogy alám próbál tenni, sőt kampányol azért, hogy tagokat szipkázzon el tőlünk.
Annyira szánalmasok az ilyen emberek, hogy úgy döntöttem átnézek rajtuk mint az üvegfalon.

Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1299 Dátum: 2015. Július 01. 00:02 »
Az időpontokat tegyük helyére.

2014 november 16. Rendkívüli Küldöttgyűlés Gödöllőn, egyetlen napirendi pont volt, alapszabály-módosítás.
Eredménytelen lett a küldöttgyűlés, mivel az alapszabály-tervezet nem volt előkészítve, hiszen az alapszabály módosító bizottság felkészületlen volt, sem létszámában, sem összetételében nem volt alkalmas arra, hogy előkészítse a küldöttgyűlést. Természetesen a Kontroll Csoport előre jelezte, hogy az alapszabály előkészítetlen, sőt javasoltuk, hogy a bizottságot ki kell egészíteni olyan emberekkel, akik tudnak segíteni. A beterjesztett módosítások nem voltak meg se vitatva és nem lett egységesség szempontjából sem megvizsgálva.
Ez a rendkívüli küldöttgyűlés eredménytelenül zárult.

2014 november 30-án Budapesten a szokásos helyre hívott össze egy újabb rendkívüli küldöttgyűlést az OMME elnöke. Erre a küldöttgyűlésre egy vadonatúj alapszabály-tevezet lett beterjesztve, amit Dr. Soós ügyvéd úr készített. A tervezet november 29-én került fel a honlapra, de a küldöttek nem kaptak belőle példányt sem a meghívóval, sem a helyszínen. Az alapszabály-készítő bizottság is csak noveber 30-án reggel ismerte meg a tervezetet.
Bár a rendkívüli küldöttgyűlésen felhívtuk a figyelmet a rengeteg szabálytalanságra, de eredménytelenek voltunk és zárószavazással is megerősítve elfogadták a tákolmánynak minősíthető alapszabály-tervezetet.
Az OMME elnöke megbízta Dr. Soós ügyvéd urat, hogy terjessze be elfogadásra a Fővárosi Törvényszékre a tákolmányt.  Megtörtént, beterjesztette.

Csuja László december 30-án keresettel megtámadta a 2015 november 30-i küldöttgyűlés összes határozatát. A Fővárosi Törvényszék 2015 április 1-i döntésével hatálytalanította a 2015 november 30-i rendkívüli küldöttgyűlés összes döntését. Az OMME elnöke próbálkozik a fellebbezéssel, aminek tárgyalása ki van tűzve 2016 január 26-ra. Olyan durva hibákat követett el az elnök úr a rendkívüli küldöttgyűlés kapcsán, hogy a 2016 január 26-i döntés sem lehet más, mint ami született 2015 április 1-én.

2015-ben is volt két szabálytalanul összehívott esemény.
2015 március 1-én az OMME Országos Vezetőségi ülést tartott.
2015 március 28-án volt az éves rendes küldöttgyűlés.

Mind a két esemény szabálytalanságai miatt 2015 szeptember 2-án 14 óra 30 perckor a Fővárosi Törvényszéken II emelet 48-as tárgyalóban lesz bírósági tárgyalás, hogy a két eseményen hozott összes határozat megsemmisítése történjen meg.

Az OMME működésében a törvényességet helyre kell állítani. Ha erre a döntéshozó testületek nem alkalmasak, akkor ezt a magyar állam bíróságának kell megtennie.

« Válasz #1300 Dátum: 2015. Július 01. 01:46 »
Sziasztok!
Jó sokáig fent vagyok.
Engem is dolgoztatnak.
Eddig írtam az Etikai és Fegyelmi Bizottság elnökének a válaszomat.
Remélem egy közepes borítékba belefér.
Kértem, hogy hozzák nyilvánosságra.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1301 Dátum: 2015. Július 01. 16:36 »
Attila!

Nem is értem, hogy mit írhattál? Nem is kaptál egy komplett Cserényi doktor által írt panaszbeadványt. Nincs mire válaszolnod! Jogilag is egy lufi az egész.

A te feladatod most, hogy kérd ki a részletes vizsgálati kérelmet. Amíg azt nem kapod meg, addig csak levegőbe lövöldözöl ágyuval, holott még talán veréb sincs.

Ha nem Rádi Tibor, hanem Cserényi a kezdeményező, akkor kell legyen egy etikai vizsgálati kérelem. Amíg azt meg nem kapod, nincs mire válaszolnod!

De ezt már elmondtam neked többször is. Persze azt csinálsz, amit akarsz.

« Válasz #1302 Dátum: 2015. Július 01. 18:39 »
Geddekas!
Rendben, értem amit írtál.
Már csak az a kérdés, hogy levelem után ki ellen fognak etikai vizsgálatot kezdeményezni.
Anyagomban van olyan pont is, hogy hatóság félrevezetése, valótlan adatok közlése.
Majd eldöntik az okosok mi az "etikuss".
Levelemben kérem a teljes nyilvánosságot, no de várjuk meg a reakciót.
Én vállalom a kijelentésemet, és méltón meg is indokoltam.
Ez egyeseknek fájni fog.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1303 Dátum: 2015. Július 01. 22:25 »
Miért nem indítasz ezekben az ügyekben egyenként etikai eljárást vagy ha bizonyítékod elégséges, akkor még ennél még komolyabbat is. Nem érdemes keverni a dolgokat, mert így gyengítik egymást.

Várd meg kérlek, hogy a Cserényi féle etikai vizsgálati kérelmet mutassák meg neked. Lásd, hogy mi van benne. Előre látom, hogy alaptalan lufi az egész. Szinte választ se érdemelne.

« Válasz #1304 Dátum: 2015. Július 03. 07:49 »
Nomader!
Köszönöm a hozzászólásod, és örülök annak, hogy kezdő létedre ezt így látod.
Mint tudod, mert itt olvashattad, állítólag én erkölcsi és anyagi kárt is okoztam az OMME-nak.
Kaptam már hasonló címkét, hogy közösségbomlasztó a magatartásom, meg összeférhetetlen, sértődött ember vagyok.
Jelentem immunis lettem!
Ha őrültekkel foglalkozom, én is előbb-utóbb megőrülök.
Inkább a józanul gondolkodó, mindenki véleményét elfogadónak tartom magam.
Nem az OMME-t, a méhészek közösségét kívánom bomlasztani, az OMME, és annak jövője szívügyem.
Nem úgy mint a jelenlegi, szakmaiatlan, arrogáns, pökhendi lekezelő vezetés.
Ha ők úgy érzik, hogy erkölcsi és anyagi kárt okoztam nekik, akkor itt a bizonyíték, hogy távozhatnak.
Akik kipártolják a méhgyilkos vegyszereket, folyamatosan hazudnak a méhészeknek, azoknak nehéz nekik erkölcsi kárt okoznom, mert olyan nincs nekik.
Ha pedig anyagi kárt okoztam nekik (és nem az OMME-nak) akkor megint nagy a baj, mert a pénzérdek-lépviselők vezetik az OMME-t!
Aki hozzám a méhek szeretete miatt közeledik, soha nem fog bennem csalódni!
Aki először azt kérdezi, mennyi lóvét lehet egy éveben a méhészetből leszakítani, ők mehetnek Isten hírével.
És itt kezdődik az érdekvédelem, ez az alap.
Az állatok, élén a méhekkel, a természet és az egész élővilág alázatos megbecsülése, szeretete.
Ez a méhészek érdeke!
Azért hangoztatom folyamatosan, hogy a Greenpeace ennek a feltételnek maximálisan megfelel.
Már csak az a kérésem.
És az OMME?
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Július 03. 07:58 írta Nagyernyei Attila »