János!
A Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezlet az OMME szégyennapja!
Már ezért a gyalázatos szervezésért, a teremben uralkodó hangulatért le kellett volna mondaniuk, de az IB tagjai úgy tapsikoltak,(Lászlóffy, Cserényi) hogy a könyökük összeért!
Többen telefonáltunk előtte az OMME elnökének, hogy nem szerencsés az időpont, baj lesz, de a szokásos módon nem hallgatta meg jobbító szándékú ész érveinket.
Te és sokan nem kaptunk szót!
Előttem ültél, és hosszasan jelentkeztél, de ez nem hatotta meg az OMME elnökét, póker arccal nyomta a semmitmondó hasba akasztó szövegét, aminek nagy részét ő is akkor látta először, mert hajnalra lettek készen vele.
Meg is kapták a jussukat, már a meghívó is szabálytalan volt, és formai hibák miatt a bíró megsemmisítette az összes ott hozott döntés.
Hát ha még érdemben vizsgálta volna ezt a jogtiprást, amit elkövetettek a küldöttek ellen!
Miért nem tárgyaltuk az EB javaslatát?
Mert Fáskerti be sem terjesztette!
Én a következő Küldöttértekezleten Ficzre Péternek szinte könyörögtem, hogy álljanak a sarkukra, hozza elő az EB összeférhetetlenséggel kapcsolatos állásfoglalását.
Csend.
Az EB sajnos nem állt a méhészek mellé, sem ebben sem sok más kérdésben.
Ahogy haladnak a dolgok, ebből még komoly bajuk lehet, de ahogy a Székely emberek mondják:
"Ő dóguk."
Összeférhetetlenség az én véleményem szerint?
Ehhez nem kell jogi végzettség, hogy belássuk az OMME egy pénzelosztó magánvállakózás, az EU pénzek fölött.
Olyan emberek döntenek a Magyar Méhészeti Nemzeti Program által nyújtott pénzekről, amiből ők is részesülnek.
Mi ez ha nem összeférhetetlenség?
Az IB tag szaktanácsadók a saját javadalmazásukat megszavazzák?
Egyed Árpád meg a csúcs.
A küldöttekkel megetetik, hogy elveszíthetjük a Nemzeti Program támogatását az OMME Kontroll Csoport vádaskodásai miatt?
Az EU-s pénzeket az MVH osztja el, őket nem érdekli, hogy ki ül az OMME székében!
Ez a legnagyobb hazugság, (szerintem bűn) amit elkövetnek a méhészek ellen!
A Nemzeti Programunkat ha elveszítjük egyedül a jelenlegi vezetés tehet róla!
A trükkök sokasága egy civil szervezeten belül nem működhet, majd ha pedig szorul a hurok titkosítanak jelentéseket, zárt ajtók mögött cseverésznek a méhészeket érintő dolgokról.
Szép kis társaság azt megmondom.
Nagyernyei Attila