Szaporítás - Anyásítás - Anyanevelés

• 720 válasz
  • 362464 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Szaporítás - Anyásítás - Anyanevelés
« Válasz #450 Dátum: 2017. Május 16. 22:03 »
Üdv.Uraim!
Geddekas!
Én is megmondanám hogy téged mi inspirál,de nem teszem!
Csak az írásodhoz hozzáfűzném hogy én nem vagyok senkinek és semminek az árulója!
Felőlem a bíróságot meg is szüntethetnék,Én az igazamat magam bizonyítottam ha kellett!
De nem sokszor fordult elő hogy ilyen önző emberekkel találkoztam a néhány évtized alatt akik azt gondolják hogy van néhány méhkas,(geddekas)a kertjük végében és mindenki más pusztuljon,mert Ők vannak!
Kedves "Uram"!tetszik vagy nem együtt vagyunk kénytelenek élni a civilizációval,persze tudjuk,tudhatjuk hogy ez nem mindég egyszerű,és természetes hogy akit kár ér a civilizáció miatt az szóvá is teszi azt.
De nem akar mindenki felett ítélkezni,arra semmi nem jogosítja fel!
Arra meg végképp nem hogy ezért mást,akár engem minősítsen!
Én sem teszem,Te sem tedd,csak mondom,finoman.
Tájékozódj és ne bíráskodj,ne emlegess büntetést,nem vagy rá feljogosítva!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #451 Dátum: 2017. Május 16. 22:06 »
Idézet
Az élni és élni hagyni elvem ma is működik,legalább is nekem,hogy ezzel Ti hogy vagytok,hogy éltek Én nem tudhatom.
Igen. Ez egy nagyon jó mondás. Pontosan ezért van szükség a növényvédelmi szerek és módszerek változtatására. Merthogy nem ez a világ a lehető legjobb. De addig nem lesz jobb, amíg mi méhészek a saját akaratunk érvényesítésével jobbá nem tesszük. Nem kötelező megalkuvónak lenni, mert van lehetőség a változtatásra.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #452 Dátum: 2017. Május 16. 22:09 »
Idézet
Viszont azt sem igazán tudom miből vannak nálam a méhek hiszen nem mászkálnak,nem agonizálnak,de ez lehet hogy csak azon múlik hogy jó kapcsolatit tartottam a körzetemben lévő repce táblák tulajdonosaival és a növényvédelmi beavatkozásokról időben értesültem volna,de nem voltak.
Sajnos a mérgek gyártói nem ismertetik a használati utasításban, hogy bizonyos talajokon veszélyesebbek az ő mérgeik. De az is lehet, hogy fel se tűnik neked a pusztulás, mert nem a kaptár előtt agonizálnak, hanem a méhlegelőn valahol.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #453 Dátum: 2017. Május 16. 22:17 »
Idézet
Én is megmondanám hogy téged mi inspirál,de nem teszem!
Rossz az, aki rosszra gondol.

Én nem növényvédős végzettségű vagyok, ahogy te, hanem a másik oldalról kaptam tudást és ezért nagyon másképp közelítem meg ugyanazt a problémát. Nálam az élni és élni hagyni nagyon mást jelent mint nálad.

Ahol te gazdag termést és óriási hasznot látsz, ott én mérgezést, zöld sivatagot és pusztulást. Pedig mind a kettőnk ugyanarról a repcetábláról beszélünk. A te világodba és a jövőképedbe nem illeszkedik be a biológiai módszerekkel való védekezés. Az enyémben a valódi fejlődés lehetőségeként jelenik meg.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #454 Dátum: 2017. Május 16. 22:18 »
Idézet
Csak az írásodhoz hozzáfűzném hogy én nem vagyok senkinek és semminek az árulója!
Nem olvastad el az írásomat rendesem. Nem is állítottam, hogy te vagy az áruló. Ahhoz felelős posztot kellene betöltened. De azt állítod, hogy nem vagy választott tisztségviselő.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #455 Dátum: 2017. Május 16. 22:21 »
Idézet
De nem sokszor fordult elő hogy ilyen önző emberekkel találkoztam a néhány évtized alatt akik azt gondolják hogy van néhány méhkas,(geddekas)a kertjük végében és mindenki más pusztuljon,mert Ők vannak!
Olyat állítasz, amit rajtad kívül soha senki nem állított, tehát Hazudsz! Sőt sértegetsz.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #456 Dátum: 2017. Május 16. 22:24 »
Idézet
Kedves "Uram"!tetszik vagy nem együtt vagyunk kénytelenek élni a civilizációval,persze tudjuk,tudhatjuk hogy ez nem mindég egyszerű,és természetes hogy akit kár ér a civilizáció miatt az szóvá is teszi azt.
Ne keverd össze a fogalmakat. A civilizáció nem azonos a fennálló növényvédelmi szokásokkal. Módszerek jönnek, módszerek mennek. Ezekről a módszerekről bebizonyosodott, hogy menniük kell. A folyamat elindult, csak gyorsítani kell a változást. Csatlakozz te is a változást akarókhoz, azzal jobban járhatsz.

« Válasz #457 Dátum: 2017. Május 16. 23:52 »
Izso 60!

Nyomtam egy tetszik gombot nekem írt válaszodra és
nem véletlenül.
Közeledik álláspontunk.
Vannak még csodák!(Ezt poénnak szántam.)

Ha odáig eljut a világ,a tudomány,hogy a növényvédelem a tevékenysége során
a célszervezeteken,a káros rovarokon,károkozókon kívül nem pusztítja
el a hasznos rovarokat és nem képez szermaradványt,akkor én is növényvédelmi
kamara tagja leszek.
Ma ez nem így van,hanem ellenkezőleg.
Ma a mai mezőgazdaság a növényvédelem szó mögé bújva
természetet tönkreteszi!
Mi emberek megbetegszünk a táplálékainktól,mert
a növényvédelmi tevékenységek során olyan vegyszereket,
műtrágyákat-pld. nitrogének-,adalékokat használ
a mezőgazdaság amik nem bomlanak le,vagy bomlás termékeik
vagy maradék anyagaik károsak ránk.
Mindezt a "szent cél" érdekében.
PROFIT!
PROFIT!
MINÉL NAGYOBB PROFIT!!!

Helyesebben nem is a profittal van a baj,hiszen enélkül
semmilyen gazdasági tevékenység nem működik .
Hanem az emberi gyarlósággal,melynek nem tud határt szabni
az emberi erkölcs,tisztesség.

Csányi Antal

*

Bicska

• 601
« Válasz #458 Dátum: 2017. Május 17. 06:16 »
Kedves fórumozók!

Egy fontos témát feszegettek, de elkanyarodtunk "Szaporítás - Anyásítás - Anyanevelés" témakörtől, ez inkább a "Méhek vs. növényvédelem"-be való.

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

Méhek vs. növényvédelem
« Válasz #459 Dátum: 2017. Május 17. 12:25 »
Izso 60!

Nyomtam egy tetszik gombot nekem írt válaszodra és
nem véletlenül.
Közeledik álláspontunk.
Vannak még csodák!(Ezt poénnak szántam.)

Ha odáig eljut a világ,a tudomány,hogy a növényvédelem a tevékenysége során
a célszervezeteken,a káros rovarokon,károkozókon kívül nem pusztítja
el a hasznos rovarokat és nem képez szermaradványt,akkor én is növényvédelmi
kamara tagja leszek.
Ma ez nem így van,hanem ellenkezőleg.
Ma a mai mezőgazdaság a növényvédelem szó mögé bújva
természetet tönkreteszi!
Mi emberek megbetegszünk a táplálékainktól,mert
a növényvédelmi tevékenységek során olyan vegyszereket,
műtrágyákat-pld. nitrogének-,adalékokat használ
a mezőgazdaság amik nem bomlanak le,vagy bomlás termékeik
vagy maradék anyagaik károsak ránk.
Mindezt a "szent cél" érdekében.
PROFIT!
PROFIT!
MINÉL NAGYOBB PROFIT!!!

Helyesebben nem is a profittal van a baj,hiszen enélkül
semmilyen gazdasági tevékenység nem működik .
Hanem az emberi gyarlósággal,melynek nem tud határt szabni
az emberi erkölcs,tisztesség.

Csányi Antal

Én a Te hozzászólásodra több like-ot is nyomnék, ha engedné a rendszer. Attila írta egyszer Böjte Csaba szavait, és itt a lényeg:
Soha nem látott még Csaba testvér ennyi parlagon hagyott földet, rendezetlen portát, gyümölcsfa és veteményes kert nélküli falut, mint mostanság.

Egyik oldalon panaszkodnak sokan, hogy nincs munka, másik oldalon meg sokan lusták, hogy megfogják nagymamáink nővényvédelmi eszközét, a kapát. Itt ipari mezőgazdaság szeretne minél kisebb befektetéssel, minél több látszat terméket előállítani. Miért látszat termék? Mert a beltartalmában messze alulmarad a korábbiaktól, vitaminmentes, szabad vasmentes alma. Kettévágod, és nem barnul... Ugyanakkor tele növényvédelmi anyagokkal. Maszkban gyártják, maszkban kijuttatják, majd együk meg. Nem vizsgálják a talaj megkötő képességét, a kereszt hatásokat.

Amiben Anti nincs igazad: a méreg az méreg. Ha elbomlik, akkor meg kellene nézni a bomlástermék mérgező hatásait. Lehet, hogy az nem mérgez direktben, csak rákot okoz. Szóval túléli az ember, csupán kicsit rövidebben és kicsit sok küzdelemmel tölti a megmaradó idejét.

Amikor a Tóth Péter ismeretlen eredetű mérget talált, akkor meg lehetett volna néznie a környék szúnyog gyérítési permetezési naplóját, a talajban való felszaporodás mértékét stb. Anyag nem vész el és nem keletkezik (legalábbis ezen topicban). Amire Tóth Péter rámutatott: VIGYÁZAT a mindenféle mérgek kijuttatásának az lesz az eredménye, hogy ott is felbukkannak a mérgek, ahol nem is számítana rá az ember. Még a kutató sem. Ott ismeretlen eredetű lesz.

A mérgek kijuttatói egyet néznek, ne kelljen kapálni, az drága - ehelyett repülőről permeteznek. Az olcsó. No itt megint ugyanoda érünk: olcsó csupa méreg élelmiszer, vagy drága minőségi.

Azzal, hogy az ember mérgezi a környezetét a saját gyerekei életlehetőségét csökkenti. Úgy jár mint a kínaiak, akik tökéletes mérgezéssel több száz kilométeres környezetben kiirtották a méheket, és most kénytelenek kézzel virágport gyűjteni a déli tartományokban és kézzel porozni az északi tartományokban. Ha ennek a munkadíját időtlen időkig hozzáadjuk a szerencsés méreglobbi nyereségéhez, akkor az Össz társadalmi nyereségből veszteség lesz. ÉS AZ EMBER MEGINT NEM TANUL A MÁSOK KÁRÁBÓL!

Azaz a méreglobbi mai nyeresége a jövő generáció pénzügyi és egészségügyi terhére megy. No ez az a mohóság, ami a mérgezős emberek lelke. Sötét, mint a jövő.

Ezek azok a folyamatok, ahol az ÁLLAM-nak, a jövő generáció Ombudsmannak lenne szerepe. Korlátozni, irányítani. Egyszerű: Mintavétel most x helyen. Teljes kémiai analízis. Minden évben ellenőrizni, a talaj terheltsége nem lehet több, mint az előző években. Ha megemelkedik, akkor ki kell vonni a termelésből és olyan kultúrát vetni, amely az felveszi a földből, és azt veszélyes hulladékként kezelni. Pl. az orbáncfű kiszedi a talajból a kadmiumot, vagy a kukorica nagymennyiségű neonikotionidot vesz fel.

Csak ehhez kellenének Széchenyik, és nem feltörekvő, egzisztenciájukban pont a méreglobbitól meghatározottak. Akinek a méreglobbinál érdekeltsége van (anyagi, erkölcsi, vagy szellemi), annak nincs helye a méhészeti döntések közelében. Nem lehet egyszerre valaki csendőr is, meg pandúr is. Akinek nem inge, ne vegye magára - kezdte édesapám a mondatot, majd így folytatta, de akinek inge, az öltözködjön fel rendesen.

Zárszóként: Gilles Ratia - igazán sokat látott, sokat tapasztalt méhészeti vezető. A méhek pusztulásának okai között egyértelműen azonosította a sok-sok mérget, amit kijuttatnak. Mindez egy szűk réteg extra profitjának érdekében.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #460 Dátum: 2017. Május 17. 16:12 »
Ez a hozzászólás megérdemli a TAPSOT!!!

*

ata67

• 525
« Válasz #461 Dátum: 2017. Május 17. 21:12 »
Átemelem a "Méhek, vs. Növényvédelembe", inkább oda tartozik.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Május 17. 21:17 írta ata67 »

*

ata67

• 525
« Válasz #462 Dátum: 2017. Május 20. 17:55 »
Sziasztok!
Egy megfigyelésemet osztanám meg Veletek. A méhes hátsó oldalát raschel háló takarja. Éppen a méheknél tartózkodtam, amikor arra lettem figyelmes, hogy a raschel hálón néhány méh csoportosul. Egy-egy méh szokott rajta pihenni, de 15-20 egy csoportban nem. Megnéztem, egy 2 éves jelölt anya volt 15-20 méh kíséretében. Mi volt ez? "Rajzás"? Anya elkergetés? Elfordul, hogy az öreg anyát az udvarával, azzal a néhány méhecskével elkergetik?
ata67

*

Nb18

• 797
« Válasz #463 Dátum: 2017. Május 20. 21:03 »
Sziasztok!

Én is találtam már ilyen kis kupacot a földön. Én úgy láttam, hogy az anya röpképtelen volt. Ennek sok oka lehet. Valszeg rajozni akart, csak nem sikerült nekik az anya fogyatékossága miatt.

Nb18

*

ata67

• 525
« Válasz #464 Dátum: 2017. Május 21. 07:24 »
Valószínűleg ez lehetett az oka, alig tudott felszállni az anya.