Méhlegelő

• 2964 válasz
  • 1244529 megtekintés
Re:Méhlegelő
« Válasz #2520 Dátum: 2021. Július 16. 14:06 »
Ugyan melyik megyében lehet az a csoda hely.Kérünk falu vagy város nevet,esetleg helyrajzi számot :) ;) :D

szs

*

buksi

• 466
« Válasz #2521 Dátum: 2021. Július 16. 15:52 »
Oszi bármennyire vigyorogsz,nem fog el bennünk a sárga irigység,inkább értem milyenek a dicsekvő hősök.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2522 Dátum: 2021. Július 16. 16:59 »
"Ugyan melyik megyében lehet az a csoda hely.Kérünk falu vagy város nevet,esetleg helyrajzi számot :) ;) :D"

Mondom!! :) A Föld nevű bolygón. A méhek tartózkodási, (Gps koordinátáját)nem írnám le!

DE ,vannak olyanok akik tudják.  :D :D

Ja, és Attila is tud ilyet , kérdezzétek Őt! ;)

*

buksi

• 466
« Válasz #2523 Dátum: 2021. Július 16. 18:25 »
Békés megye sem rossz

*

leo

• 210
« Válasz #2524 Dátum: 2021. Július 16. 22:41 »
Kár vitázni. Mindenkinek igaza van. Minden a helyi adottságoktól függ.Nálam 2 tábla lement. 2 a csúcson. Van két tábla ami most kezd.  Egyiken 10% a virág kinyílása a másikon 5 db-ot számoltam. Szerintem jól hordanak, rakom a műlépeket. Sztem a legjobb évem naprán.
Most zuhog az eső.Még minden lehet.

« Válasz #2525 Dátum: 2021. Július 17. 07:59 »
A napraforgó termés minimum 4 tényezőtől függ.
A méhcsaládok erősségétől, a talajtól, a fajtától, a csapadéktól, hogy csak a legfontosabbakat soroljam.
Vannak olyan fajták amik focimeccsen jók rágcsálni, de méhészeti jelentőségük nincs.
Ilyen pl. az Iregi Csíkos.
Kár ezen rugózni, hogy kinek milyen az eredménye, mert lehet jövőre éppen fordítva lesz.
Akinek jó eredménye van örüljön neki, de a kollégáját ne fikázza le, mert a siker főként a szerencsén múlik.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2526 Dátum: 2021. Július 17. 09:30 »
"Kolléga"!!!   Ezt a "fikázást " Rám érted??

« Válasz #2527 Dátum: 2021. Július 17. 11:58 »
Ha valakit fikáztál, az e te dolgod, hogy magyarázod meg.
Én általánosságban fogalmaztam.
Ha magadra vetted az a te bajod.
Üdv:Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2528 Dátum: 2021. Július 17. 12:23 »
Csak adatokat közöltem!  Az meg ,hogy buksi:      "Ez azért nem semmi,1 nap alatt 16 kiló hordás,de szerintem az átlag méhész nem veszi be."   Hiányosságaira ,mert nem gondolkodik ("fikázik") rámutat az ember az meg baj?

Ugyan mire szöktettem volna,ha nem +fiókra!  És aznap mit hordtak? ( 16+= napi hordás + a felrakott fiók amire szöktetve lettek!!)

Ehelyett az "okos":"Ez azért nem semmi,1 nap alatt 16 kiló hordás,de szerintem az átlag méhész nem veszi be."

Gondolkodjon már mielőtt ezt írja!!!

« Válasz #2529 Dátum: 2021. Július 17. 12:44 »
Attila: vannak akiknek jók az eredményeik, de azért méhészet szintre ne emeljük.
Teol szerint: Nagyernyei Attila, a megyei méhészegyesület elnöke szerint a napraforgó rekorddal kecsegtet, ez az egyetlen jó dolog, mely a méhészekkel történt az idén.

Ez azért meredek, ha valóban így nyilatkoztál.

« Válasz #2530 Dátum: 2021. Július 17. 14:02 »
Valóban így nyilatkoztam!
És ott is hozzátettem, akinek jók a méhcsaládjai, jó mézelő fajtát fogtak ki jó talajon, és megfelelő csapadékot is kapott a növény.
Légy szíves így tárd a nyilvánosság elé rosszindulatú beszólásodat.
Te is arról a tőről fakadsz akik feljelentettek, csak azért, hogy az olvasók is tudják merről fúj a szél.
Én az újságírót nem ellenőrzöm, hogy abból amit elmondok neki mit ír le.
Szekszárd alatt 40 kilós emelkedéseket is mértek, de sokan elhagyták a 30 kilót.
Aki akác után nem serkentett, vagy várta a hárs csodáját, azoknál a negyede sincs.
Ezek szerint nálad is jóval kevesebb, de ez a te gondod.
Azt pedig, hogy én megyei szinten mit nyilatkozom hagyd meg nekem.
Ha neked meredek, kapcsolj vissza egy sebességet akkor könnyebben megemészted.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #2531 Dátum: 2021. Július 17. 16:03 »
Oszkár.Igazad van,gondolhattam volna a fiókra,köszi a méhészbaráti szintü vi.....ó oktatást

« Válasz #2532 Dátum: 2021. Július 17. 17:41 »
A szerencse is benne van a pakliban nagy százalékban, meg a befektetett munka is természetesen.

Vannak jó eredmények errefelé, ami nem mese!

Ma néztem át a családokat tüzetesen. 36 db 1/2nb rakodó

A fiasítás nagyon rendben van, az anyák teljes gőzzel tolják a melót, ahogy a dolgozók is.

Az állomány 1/3-a elhagyta a 30kg-t, 8 család bőven 40kg felett van már, a maradék 20kg kb.
  Üres fiók van bőven, majd a végén pörgetek, remélem tolja még egy hétig a forgó.

Szabolcs megye, állóméhészet.

« Válasz #2533 Dátum: 2021. Július 17. 19:33 »
Nem gondoltam én semmi rosszindulatot feléd. Valóban nem lesz meg nálam a 20Kg átlag. Minden bizonnyal van bennem is mulasztás, de azért az a 7mm csapadék az nem volt sok. Most az utóbbi 2 napban volt rendesebb eső, de addig nagyon kevés. Pl július 9-én nálatok Szedresben állt a víz az árokban a délutáni esőzéskor, nálunk abból is csak pár csepp ért ide.
Ha megbántottalak a hozzászólásommal akkor bocsánatot kérek.

« Válasz #2534 Dátum: 2021. Július 17. 19:43 »
Aki bocsánatot tud kérni annak az embernek a lelke rendben van, mert ezt sokan nem tudják megtenni.
Természetesen megbocsátok, de annyit hozzátennék, hogy erre nem gondoltam.....jól esett.
Kellemes estét szereztél, ezt kívánom én is neked.
Nagyernyei Attila