Valóban így van, vagy így lenne ha erdőről beszélhetnénk!
A Decsi Hegy Észak-Nyugati oldalán 8 darab fát számoltam meg teljes pompájában, ami valóban az idén lenyűgöző látvány, de az úttól messze van így nem tudtam lefotózni.
A Görögszóban lévő erdőrész alja totál fagyott, néhol lehet virágokat látni, a fák tetején viszont szépen nyílik.
Összességében ez egy vegyes erdőrész, mely ha minden virágzó fát figyelembe veszünk kettő maximum 3 hektár, és a hegytetőn lévő akácfák (ami igen furcsa) még mindig feketék, pedig innen csupán néhány 100 méter!!!!!!
A szekszárdi méhészek akik Szőlőhegyen tanyáznak érik ezt a részt, valamint a Szálkaiak is.
Nekem is van ezen a vidéken telephelyem, ha ennyire ismered Feró a környéket láthatod, hogy a 2. kanyar közepében van egy bekerített rész, kapuval, és VIGYÁZZ MÉHEK!...tábla.
Néhány éve még én is átjöttem ide, de pont azért maradok távol mert a méhészek és a méhcsaládok tömege visszatart.
Kicsit körbenéztem és minden apró lepakolási lehetőségnél tábla látható.
Az én helyem is foglalt, 9 családot visz oda egy kolléga, mert mondtam neki, én nem megyek.
Ha érdekel benneteket háromszor volt nyúlósa, (egyszer én égettem nála)ezt a pár családot is most tavasszal vásárolta.
Aki mégis úgy dönt, hogy megpróbálja (mert most nincs zárlat) a méhegészségügyi papírjai legyenek rendben.
Nekem is fáj a szívem, hogy máshol mekkora fagy volt, és ilyen látványban nem gyönyörködhetünk.
Annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy ez az országunk egyik legkorábbi része, ez után egy héttel szokott indulni a homokon (Sükösd, Érsekcsanád, Szedres, Paks, Németkér, Györköny....stb.) de az idén sajnos ezeken a vidékeken is tarolt a fagy, ott akácvirágzás nem lesz.
Milyen jó lenne, ha nem szőlőkkel szabdalták volna fel Görögszót, hanem totál akácerdők borítanák.
A "nézőcsúcs" borítékolható volna.
Még egy érdekesség.
Engem is becsapott egy akácerdő, mert teljesen zöld, már hűsölni lehet a fák alatt.
Nosza felkerekedtem és megnéztem.
Az erdemény?
Minden érdeklődőnek annyi sört fizetek ahány virágot lát ezeken a fákon!
Nagyernyei Attila