Kedves Irido!
Természetesen képes vagyok értékelni az iróniát is, de attól tartok, Tomipapával történő "riogatásom" legfeljebb széles mosolyt vált ki a szituációt ismerő fórumozókban...
Mindazonáltal, hogy szívesen beszélgetnék Tomipapával, aki tényleg jó ideje "nyugalmazta magát" a méhészeti fórumokon, amondó vagyok, nekem talán nincs szükségem arra, hogy több nicken is beszélgessek önmagammal, miként az a módi ezen a Klubon bevett szokássá vált...Ráadásul van egy olyan sejtésem is, hogy ön valamit félreolvasott: ki állította, hogy a hordás tényét "szemre-fülre" kívánnám megállapítani? Szerintem egy szóval sem állítottam ilyet, ha engem idézett az elébb, én a hozzászólásban valami olyat írtam, hogy "nálunk éppen most mérhető módon nektározik"... Kiemelném a "mérhető mód" kifejezést, ez arra kívánt utalni, hogy a behordott nektár tömegét egy tömeg mérésére alkalmas eszközzel, naponta mérjük. Eme tömeg mérésére alkalmas eszközt közhasznú néven "mérleg"-ként is emlegetik, s nevében a lényege: tömeggyarapodást vagy tömegcsökkenést detektál. Gondolom, ennek a ténynek nyomán talán még Tomipapa is képes lehetne elfogadni a mért érték egzakt voltát, legfeljebb az öreg "téli Mikulás" a hordást adó növényt lenne képes megkérdőjelezni, de miután hozzám megközelítően hasonló módon ismeri a pollengyűjtő méhek által behordott pollen jellemzőit, talán nem tépné le a fejemet zsigerből, ha megkockáztatom a kijelentést: több évtized tapasztalatával ellenkező módon az idei esztendőben a nagy- és kislevelű hárs is nektározott a mi vidékünkön is. Mindenesetre köszönöm a figyelmeztetést, s ha mégis beregisztrálna ide is az öreg, majd igyekszem úgy írni, hogy még a vén kötözködő se találjon fogást rajtam...